En tvättäkta Mjölbyvistelse.

Igår åkte jag och Christian hem till Elinelin och förfestade med Kamilla, Drömmen, Lucas och Elin. Sen gick vi på Vattenhålet och sen sov vi på Kamelens soffa. 
 
Här sitter vi alla alla. Det var en mycket kul kväll! 
 
Sen blev det söndag och jag sov till halv tolv på soffan, jösses vad länge. 
Vi testade Golden Thai som hatr öppnat i Mjölby och det var ju riktigt jävla gott. 
 
Sen kollade vi på Paranormal Activity 3 (igen) och dog lite för den är ju så sjukt otäck. Som Lucas sa så är det nog ungefär så det känns att vara under pistolhot. 
 
Sen bjöd Sundron och Eric på gött kaffe och efter att ha plockat upp Isabell åkte vi hem igen. Mycket bra stenis-dygn!

Annandagen.

Vaknade vid halv sju när i var framme i Stockholm. Där åt vi en göddig frukost innan vi tog tåget till Linköping. 
 
När vi väl var hemma i Vadstena hade vi vår egna lilla julafton. Vi hade alltså sparat våra julkalappar tills vi kom hem. Jippi!
Här läser Christian sitt rim. Jag fick vänner-boxen, trännings t-shirtar, en mössa och en bra väska att ha träningssakerna i. Mycket bra presentat. 
 
Sen åt vi lunch hos Butti och sov en sväng innan det var fest hos oss inför annandagsbal på Harrys i Motala. 
 
Det var örsagörsaroligt. Sen tog vi taxi hem och sov (efter att ha städat bort hela festen. Sån är jag tydligen) 

Juldag i Åre.

Juldagen kom och det var också dagen vi skulle ställa oss i skidbacken. Synd bara att jag var helt jävla överkörd av ett tåg och inte orkade mer än ett åk innan jag ville gråta, sparka, och åka hem. 
Så då åkte jag hem, medans de andra åkte vidare. 
 
Förresten så gick det såklart görbra för Christian. Varför sa han att han inte kunde, när han visst kunde? Knäppt. (Sen att vissa tydligen kan efter att ha åkt en gång för 20 år sedan är ju ännu knäppare)
 
Jag tog iaf Berganan upp och mötte dom för lunch i Fjällgården. 
 
Sen tog jag bergbanan ner och de andra åkte ytterligare nån timma. 
 
Efter det gick vi på afterski på Dippan! (Här hade vi också vinkat hejdå till mamma och Isabell som tog tåget hem)
Afterskin var grym, i vanlig ordning. 
Carro önskade en låt i önskehinken sen tog peppen över. 
 
Efter en vända i stugan med dusch och fix så gick vi till Werséns för vår sista middag i Åre. :(
Det var sjukt gott och vi fick ett helt eget rum att sitta i. Här kommer massa mat.  
Nils premiärsatt i en barnstol. Fast bara så länge som Gustaf orkade hålla i honom. 
 
Sen tog vi vår väska, gick på natt-tåget och lämnade Åre för den här gången. 
 
Mycket bra jul!

Jualfton i Åre

Julafton kom och vi valde att ta gruppbild i soffan på morgonen när alla var trötta och fula. Smart drag! 
Den fick pappa skickad till sig...god jul pappi! 
 
 
Sen gick jag, Christian och Isabell en lång promenad och efter det blev jag aldrig riktigt mig själv igen. Migrän kom visst som ett brev på posten. Inget fungerade. Varken dusch, massage, ipren eller treo. Och verkligen inte mat. Efter maten kastade jag upp på Diplomats toalett, mysig tjej. 
Här är iaf en bild på vårt julbord. Eller vårt halvklara julbord.
 
Nilsson var tomte och hunden avgudade att slicka på de där små barnfosingarna. 
 
Julklappsutdelningen minns jag tyvärr knappt, det lilla jag inte kramade toalettstol låg jag mest och lät konstigt. 
 
Det var ändå väldigt mysigt för sen började det spelas spel bredvid mig. 
 
Sen åt de en gång till och sen var julafton över för det här året. En mycket fin julafton (trots omständigheterna!)

Dan före dopparedan i Åre.

Dag nummer två började med att jag gjorde julgodis a la Chrille. 
Så jävla goda. Jag gjorde på fyra stora chokladkakor (detta vet ingen av de som åt, lika bra) de tog slut mycket snabbt. 
 
Sen hängde jag med Nils. Han är ju trots allt mitt bästa barn. 
 
Den här dagen var Christian ute och åkte längd med mamma så vi andra ordnade lunch och sen var det eftermiddag.
 
På kvällen gjorde vi oss fina och gick och åt middag på Grappa, bara jag och Christian. Så himla gott där. Hur kunde jag inte fota maten? Det var iaf ryggbiff med parmesan och Parma-chips. Dog lite. 
 
Sen mötte vi upp Carro och Gustaf på vinbaren och sen vidaer till Broken där det bjöds på Gammeldansk. Jag lurade i hanarna min. Det där går ju bara inte. 
 
Sen gick vi hem och sov redan vid tolv om jag minns rätt. 

Åres första dag.

Åres första dag åkte vi mest en massa tåg. Isabell var ju en liten ängel som skötte sig exemplariskt. 
 
Själv hade jag fått världens största finne som hade gjort så att ögat svullnat och jag liknade ett lejon. Den bilden vågar jag inte lägga upp, jag var så nyvaken också. Men finnen är borta nu iaf, lejonet också. 
Sen åt vi lunch på tåget och det var faktiskt riktigt gott. Det tror man aknske inte om räkmacka på tåget, men det var fejnt. 
 
När vi sen äntligen fick kliva av i Åre gick vi till stugan och möttes av den här killen. Han satt sen inte så mycket mer i den där, eftersom vi upptäckte att det godaste Isabell visste var att slicka Nils överallt. 
 
Vi firade första kvällen först med våfflor. Sen gjorde vi oss fina och gick till Hotell Diplomat och åt lite ätt middag. Jag åt musslor med egengjorda pommes. Nomnomnom. 
 
Efter maten satt vi i sällskapsrummet och kände in stämningen, 
 
Efter det gick de vuxna och barnet och jag och Christian gjorde en krogrunda i Åre. Tyvärr var vi typ ensamma om att göra det, men det var gött ändå. Sen halkade vi hem och somnade. 
 

Joråsåatteh.

 
Jamen testa själva då, för tusan om det nu är så jävla enkelt. Här! 

Inga blogginlägg alls?

Alltså jag har så jävla fullt upp inför att vi åker till Åre, eller snarare innan jag tar "jullov" Så det blir visst inte så mycket bloggat. 
 
Ikväll ska vi ut och äta med CHristians syster för lite "hejdå och god jul"-middag, så det blir tyvärr inte mycket mer än två filmer på Isabell idag. 
 
Hon har börjat låta så himla mycket. Utan att verka vidare missnöjd. I natt skulle hon tydligen för första gången sova utanför sängen, och då låg hon där nere på golvet och snackade. 
 
Jag har sagt det förr. Så jävla knäpp.
 
 
 
Men fy fan, nu hittar jag inte hur man lägger upp film och Johanna kommer om cirka en sekund och jag måste sminka mig nu. Mors!

Nu är det så här...

...att jag kan självklart inte låta det här med Disneys docka gå okommenterat förbi. Jag måste självklart lägga näsan i blöt och säga vad jag tycker. För av någon anledning så måste jag alltid säga vad jag tycker, detta menar jag verkligen inte som något positivt...Ibland önskar jag att jag kunde låta t.ex. Gina Dirawi skriva sin egna åsikt på instagram utan att jag baramåste kommentera henne med hur jag tycker. (Jag vet Gina har blivit lite av min hackkyckling. Hon är säkert fin på många sätt och jag vet tusentals människor som uppskattar henne. Så vad jag tycker spelar inte så stor roll) ändå kan jag inte låta bli att lägga mig i och tycka till. 
 
Så även nu alltså. 
 
Först vill jag säga att det sorgligasgste av allt är att se alla dessa svinjävlatröga människor som jag tydligen är vän med på facebook. Människor som går med i grupper som "Rädda julen, ha kvar den mörka dockan" Eller "Ta inte våra traditioner ifrån oss" För NÄR blev den mörka Pickaninnydockan en symbol för vår kultur? NÄR blev det rätt att skylla det faktum att Disney väljer att klippa i sina egna filmer, på SVT och allra värst; på invandrarna?
 
Först tänkte jag att jag skulle ha nolltolerens på min facebook, jag har några "vänner" där som länge kastat ut smygrasistiska statusar och gillar inlägg direkt kopplade till SD, och jag tänkte att de åker bort från vännerlistan, Vissa av dom åkte ganska snabbt, tills jag insåg att det kryper så jävla nära att det helt plötsligt var en tidigare bästa vän, eller nära klasskamrat. Och då förstår man att det kanske handlar om ovishet, eller snarare att man inte är tillräckligt källkritisk. Att man hör någon säga "Man får inte vara pepparkaksgubbe längre, för då är man rasist" och sen köper det rakt av och antar att det är precis så debatten gått. 
 
För att forskar man bara pyttepyttelite i Disney-mörk docka-klipps bort-historien och så får man snabbt reda på att dockan är en så kallad pickaninny caricature, alltså en karikatyr av mörkhyade från förr. Det handlar alltså inte om att klippa bort allt som är svart/mörkt/brunt. Det handlar om att klippa bort en bild av mörka som förekom på 30-talet. 
Och enligt min mening är det inte mer rasistiskt att klippa bort dockan än att låta den vara kvar, som verkar vara Svenskarnas starkaste argument. "Klipp bort Musse också då för fan, han är ju svart"
På riktigt hur jävla grinig får man vara? Det blir jul med eller utan dockan och man kanske ska se till sig själv lite om man känner att några minuters bortklippt Amerikans film kommer och tallar på ens svenska julfirande. 
Får det bort en endaste fördom så är det väl värt det?
 
Det handlar helt enkelt om att saker och ting förändras och det är punkt där. 

Lördagen som var.

Sen blev det lördag och vi vaknade och åt bacon, ägg och vita bönor till frukost. Allt för att skrämma bort eventuell bakfylla. Det gick bra, vi mådde som prinsar bägge två. 
 
Tog med oss Björn och åkte mot Linköping där han köpte telefon och jag köpte fina saker till min ipad. 
Sen hade vi några timmar att slå ihjäl så vi drack en öl på Mörners och åt lite plock. 
 
Sen mötte vi upp Rickard och Amanda, gick och gjorde oss fina för att sen äta middag. 
Så jälagött. 
 
Sen kom Drömmen med två vänner och då gick vi istället hem till Rickard och Amanda och satte igång det riktigt festliga. Jon på bron kom och satte igång Dommartornet och i vanlig ordning gick ingen nykter där ifrån. 
Alltså jösses, alla dessa underbara människor. Man blir ju alldeles matt. 
Sen blev det som vanligt dansdansdans på alldeles för liten yta. 
Ujujuj, förstår ni vilken fart det var. Sen gick vi in på NH och fortsatte ha örsagörsakul
 
Sen sprang jag in i Gustav och Sverik och det var ju också fantastiskt roligt. Så var det med den lördagen och på söndagen vaknade jag utan Christian bredvid mig, för han hade nämligen blivit hungrig och gått och köpt 15 cheese för att sen lämna dom i en snödriva, bli nekad inträde på NH, suttit själv på Pitchers och sen sovit på Rickard och Amandas madrass på golvet. Inget konsitgt alls. 
 
En alldeles perfekt lördag! 

Fredagen som var.

I fredags hade vi lite Christian-släktingar över eftersom han fyllde år i torsdags. Det var knölfullt i vårt vardagsrum och då jag har en eldfantast till sambo så var det sjukt varmt. 
Varmt och trivsamt!

När vi ätit upp vår daimtårta, våra lussekatter och druckit upp all glögg och irish och kramat alla hejdå så gick jag och Christian en snabbis till källarn. Där var vi inte alls speciellt länge innan vi gick hem och diskade så whiskeyglasen flög och sen somnade sött. 
 
Allt som fastnade på bild var visst en hotshot.
 
 
Men det var en väldigt trevlig fredag. 
 
 

Restaurang Hörnet.

Igår firade vi Christians stora dag genom att gå och äta på Hörnet. Älskar't där, så himla trivsamt. 
 
 
Mycket bra kväll!

Vackra jävla snö.

Det är ju så sjukt vackert med all denna snö så man kan ju inte låta bli att fota typ hela vägen mellan Mjölby och Vadstena. (Ja, jag veeet, man ska inte hålla på med sånt när man kör. Men det var så sjukt vackert så det gick inte att låta bli.)
 
 
Bilderna gör det ju verkligen inte rättvisa dock, genom en skitig bilruta utan möjlighet att se vad som fastnar på bild. 

Niotillfem

Älskar när niotillfems läsare berättar historier. Alltså hundhistorien..dog lite.
Läs HÄR! och njut. 
För idag är det fredag! 

33 år.

Idag fyller min favoritperson 33 år. (Javisst är det lustigt, han ser ju inte ut att vara en dag över 25. Jag var tvungen att be om leg när vi träffades för jag trodde inte på honom.)
 
Detta har redan firats lite, i morse tassade jag upp och bredde mackor med sömnsvullna ögon (tjugo i sex!) och sen jamåhanlevade med alla härliga verser och hurrande. 
 
Christian fick ett par gröna byxor från gant. (Fan, försökte hitta bild. Men det gick inte.)
 
Sen ikväll ska vi la äta gött på Hörnet tänker jag. Där är det gött. 
Sen imorgon blir det tårta med släktisar och på lördag blir det fezt. Himla bra dagar framöver. 
 
Men iaf, Grattis Christian! Du är den bästa jag vet. 
 
I morse bad jag Christian att berätta om den där dagen för 33 år sedan när han föddes. Detta gjorde Christian med bravur och avslutade historien väldigt Christian-aktigt genom att meddela att han levererades precis som den vackra och välskapta människa han är. Såklart. 

One ring to rule them all.

Igår såg vi alltså The Hobbit  (detta framgick ju inte av tidigare inlägg, väl påpekat av min syster)

Det är så himla trivsamt med sagan om ringen-filmerna, för man sätter sig liksom och vet att man kommer sitta där man sitter i tre timmar och så är det så himla kul att kolla på sån stor film. Dels stor så att den är välgjord och påkostad men också stor till ytan. Dom är ju i tusen olika länder som man aldrig sett. Älskar att se nya fanatasi-länder, man vet aldrig vad som väntar. Går så jävla långt med, en enda stor vandring. Dom måste vara så trötta. 
 
Det slog mig under filmens gång att fy fan va skönt att jag inte bor i Sagan om ringen-land. Aldrig vakna och tänka "Jaha, undra vad jag ska göra idag" utan istället vakna i nåt jävla kryp in i ett berg och inte få duscha eller borsta tänderna utan bara vandra för att ta tillbaka något jävla hem eller förstöra en satans ring. 
Jag gillar att dom gör det, men är dubbelt så glad att jag slipper. 
 
Sen hoppas jag att 3D är ett utdöende koncept. Kom igen, så jävla häftigt blir det inte. Sitta där med Sveriges tyngsta glasögon, se ut som sju spån och bara för att slippa tänka själv att det är djup i bilden. 
Näe, det där är bara slöseri med tid. 
Tycker det känns som en sån där gammal barnbok där man vänder blad och själv får resa upp landskap och berg. Ni vet en sån här
Min hjärna kommer mögla ihop av all ytinlärning som google bidrar till, samt sån här bio där man inte behöver tänka i 3D utan får det serverat på silverfat. 
 
Jag kan inte min egen pojkväns mobilnummer i huvudet, men hemnumret till de kompisar jag lekte senast med för 20 år sedan sitter som inbränt i ryggraden. 

Alltså.

 

Tankar.

Såhär va, Kristin skrev idag en mycket tänkvärd sak på faceboox, 
 
 
Och hon har en jävla poäng. Sånt här kanske ska upplysas mer så här i pepparkaksdebatt-tider...att man antar att ett problem finns och därav skapas det. Lite svårt att sätta fingret på, men försök. 
 
Nemo skriver följande på twitter
 
 
Och det mest intressanta är ju kommentaren som stolpskottet svarat med. Snacka om att anta att man bör skämmas för att man är mullig. 
 
Jag tror vi måste öva mer på att vara jämställda. Att inte ta för givet att mulliga skäms och smala jublar, att kolla på andra saker än just könen när man ser att män och kvinnor har olika lön. 
 
Att kanske bara köpa att en skola någonstans i Sverige inte ville ha pepparkaksgubbar i sitt luciatåg just för att de inte hade någon pepparkakssång, inte för att pepparkaksgubbar kan anses rasistiska (Har någon ens sagt det? Jag fattar inte, för det är ju så dumt så jag vet inte var jag ska sätta foten?) För i vissa fall ligger fördomarna i betraktarens ögon. (I vissa fall.)
 
Sluta anta och börja agera! 
 
(Sen undrar man ju när jag ska släppa alla sånna här frågor?)

Stone'is.

Om en liten timma ska jag möta resten av ligan och gå och köpa biobiljetter och sen fika/äta (gissar på Gusto) Jag ska äta upp allt jag ser. Har inte hunnit äta nån lunch för så fort klockan slog tolv satte jag mig med bokföringsgrejat i tre timmar och sen glömde jag bort det där med hungern. 
 
Mätt och belåten kommer jag väl somna som en stock på bion. Typiskt. 
 
Gött ska det bli iaf. Tror det blir lasagne...eller chevre-pasta...eller lasagne...eller chevre-pasta. Vi får se, vi får se. 
 
Så jävla sugen på pizzajäveln här nedanför. Varför skulle jag lägga upp bild på den för?

Musikhjälpen.

Musikhjälpen har ju dragit igång (Följ spektaklet här) Detta underbara startskott firade jag med pizza alldeles själv. (Christian var på brandkårsövning) 
Jag vet inte jag...Men jag får inte alls samma feeling som tidigare år. Kan vara att jag helt enkelt inte gillar Gina. Hon låter som hon ska somna när som helst, och de få gånger jag lyssnat pratar hon mest om mat. (Sa ingen till henne att det skulle bli som förra året, alltså ingen mat?)
Sen skrev ju hon så dumt på instagram för någon månad sen också, att nån kvinna klädde sig utmanande för att locka till sig män (Eller hur fan det var, det förstörde iaf en hel festkväll för mig, för jag var så upprörd) Snacka om att öka klyftorna mellan kvinnor och män om man tar för givet att kvinnan inte kan klä sig hur som helst för sitt egen skull. 
 
NOG om detta, innan jag blir upprörd igen över så JÄVLA TRÅNGT TÄNKANDE. 
 
Nu ska jag bokföra skiten ur vårt nya bokföringsprogram och sen ÄNTLIGEN är vi ikapp med det och kan ta jullov precis som vanligt folk, inget konstigt alls. 
 
Meh, förresten jag ska ju på bio idag. Med underbara stenis. Så himla fint.
(Såhär ville jag sova musikhjälpens första natt, det blev inte riktigt så.)

Nils Åkerhielm.

Gulljäklaunge!
Fy sjutton vad det är underbart att Nils finns. 

Vackert väder.

Igår var det så himla fint i Vadstena när jag gick med Isabell precis innan det var dags för julbord för oss. 
Älskade jäkla hund. 
 
Nu är det så himla tomt här förstår ni, för Carro, Gustaf och Nils har precis åkt, Isabell är hos mamma och Christian jobbar. Jag kan inte minnas när jag var alldeles själv senast, det är lite pirrigt. Haha. 
 
Förresten är det julafton om två veckor, galet. Och nästa fredag åker vi till Åre. Ännu mer galet! Hoppas ni jobbar på julstämningen, jag är mitt i det. 
 
Mors!

Årets julbord.

Idag kom Carro, Gustaf, Nils, mamma och pappa till Vadstena för att äta julbord på Munken. Det var gött och i vanlig ordning ganska mycket fotofokus på Nils. Han är ju den sötaste av oss. 
 
Onej, nu blev jag sugen på julbord här igen. Typiskt. 

Efter julbordet gick vi hem till oss och kollade på 2.5 timmar film som familjen Wennerholm filmat mellan 1979-1989, mycket underhållande. 

Glöggen.

Igår var vi bjudna till Sofia, Joel och Silas på Glögg-myyyz. Det var så himla myzigt så. Bilder kommer här nu ska vi iväg och äta julbord. 

 
 
 
 
 

Helg igen.

Fredag idag, så himla gött. Idag tog jag mig ner till bilen, grävde fram den och sladdade till Mjölby för att jobba från kontoret. Det gick helt okej, men moddigt som fan på vägarna. 
 
Sen kom jag hem och då gjorde jag och Christian ett pepparkakshus lite lätt. Fast vi gjorde inte degen då, det ska vi väl ta och erkänna. 
 
Här ska ni få se!
Alltså det är löjligt hur jävla dålig jag är på sånt här pilljävlajobb. Det är som att någon förtrollar alla redskap jag håller i så att de bara gör tvärt om från vad jag tänker. Det är ju väldigt tråkigt! Detta gjorde att Christian började garnera och fixa och trixa medans jag började med maten som skulle ätas lite senare. 
Klart man ser att det är Minnestad. Klart. (det är faktiskt ännu lite finare nu för det är mer glasyr på gavlar och sånt. Så att ni vet tänker jag. 

katter.

Min fina Känn in-vän cäcilija spelar in en pod med en Lovisa (gilla deras faceboox, samt lyssna på podden HÄR!) Jag tycker den är kvick och rolig. Sen är det kanske annat för mig som känner Cissi, men det känns som en pod man kan uppskatta även om man inte känner dom. Gillar man flator så är det nog ett plus, det är typ det den handlar om, och katter. (inget av dessa två ämnen ligger mig speciellt varmt om hjärtat. Ogillar varken flator eller katter men jag kanske inte kan relatera speciellt till nåt av dom, som straight med hund.) Sen förstår man ju att det är en viktig pod för er där ute som sitter och trycker i garderoberna. Nästan så man blir lite avis på sammanhållningen. JAG VILL OCKSÅ HA EN KOMMA-UT-HISTORIA ATT BERÄTTA OM! 
 
Men jösses, det var inte alls det här jag skulle skriva om, jag skulle skriva om att de listade de roligaste katt-klippen och dom passade jag på att kolla upp. Det här listade dom som nummer 1. Alltså känn in:
 
Underbart. 
 
 
Här är vi förresten. Nytatuerade och med lite smygreklam för Telia. Varsågoda, det kan ni behöva. 

Snöjävlaoväder.

Ja det har väl inte undgått någon att det är snö typ exakt överallt. (typ exakt, så kan det väl knappast vara lagligt att säga?) 
 
Idag har jag varit hemma. Detta bestämdes när vi i princip vaknade av att Christian fick åka på ett trafikolycks-larm, jag slog på Nyhetsmorgon och alla i studion satt som fågelholkar för att det var sånt snökaos. 
 
Sen har jag ju varit i Göteborg dygnet runt i tusen år, så jag kände att jag fick unna mig lite halvledigt. (Nu har det iofs blivit väldigt mycket jobb ändå) 
 
Men jag hann iaf baka lussekatter. 
Alltså fyfan, vad stora de blev, jag fick dela varenda en. Så himla sorgligt också att jag glömde pensla med ägg, så nu ser allt ut som typ matbröd. Inte alls så glansiga och härliga som de ska vara. 
 
För övrigt älskar jag lussekattsdeg. Alltså inte att äta utan att hantera. Så jävla fin och göddig. Bästa degen! 
 
Innan jag bakade lussekatter tog jag på mig exakt allt varmt jag kunde hitta för att gå en lite längre sväng med Isabell. "Här ska inte klagas och gnällas, hunden måste ut" tänkte jag och virade in mig i allt jag hittade. 
Dock kände Isabell tvärtom. Hon tittade på mig men jävligt skeptiskt blixt, tog tre steg i snös, kissade och tömde och sen vände hon på klacken och satt och skakade vid dörren. Bara att gå in igen. 
Itället ställde jag fram en stol åt Isabell så hon iaf fick titta på naturen. Det gjorde hon. Mycket länge. 
 
Sen tände jag en brasa (utan Christian!) och nu sitter jag här och ska snart ge Isabell mat. 

VAD är det här?

Men jösses, att hon varit så liten. 

Julklappar.

Så. Jävla. Gött. Jag har bestämt varenda julklapp. Köpt de flesta av dom, men iaf bestämt vad alla ska få.
 
Så. Jävla. Gött. som sagt. 
Mors!

Ursäkta att jag dröjt.

Förlåt mig att jag varit frånvarande. Det var så förstår ni att efter jobbet i måndags åkte jag till Göteborg med jobbet och lämnade datorn hemma (ipad mini, hallå!) Nackdelen är att man inte bloggar lika fina bilder från ipaden som från datorn, därför har jag bestämt att bara blogga från datorn...För dåliga bilder är ju bland det eländigaste som finns. Jag kompenserar det med ett sjuhelvetes långt inlägg nu istället. 
 
Nåja. Måndagen började med att jag uppdaterade vårt bokföringsprogram och under tiden satt Isabell i knäet på mig och spanade ut över Mjölby. 
Hon lyckas ju alltid hålla på och slicka mig på insidan av munnen när jag ska ta bilder, tror hon lärt sig att jag är blickstilla då och att man lätt kan passa på. Annars är ju hundtunga på insidan av munnen ungefär det äckligaste jag vet. (För att förtydliga att jag inte är en sån där som pussas med sin hund, alltså gör pussmun och låter hunden gå all in med salivet. Vad är det för fel på folk??) 
 
Meh, jag ljög lite nu, för måndagen började faktiskt med skinksmörgås till julkalendern. 
 
Nåja, nog om detta. Vi satte oss på tåget mot Göteborg och det var ju så himla juligt utanför fönstret, passar mig alldeles ypperligt då jag har tänkt gå bananas på julen i år. Mer jul! Jag ska typ drunkna i dopp i grytan  år. 
Så kom vi fram till gbgregn (eller snö) och checkade in på hotell Post, ungfär en sekund från stationen. Dom hade slagit in hela hotellet som ett paket, passar min Mer jul-sinnesstämning mycket bra. 
Mycket bra hotell! Rummen var görsafina och man ville typ bädda ner sig och aldrig mer vakna när man såg sängen. Jättehäftiga lokaler och många roliga stolar att provsitta. Vi kör ett bildregn

Vi i Mjölby hade lite julavslutning (något tidigt) och åt på Källarkrogen. Mycket gott och trevligt ställe. Jag åt löjrom till förrätt, också det enda som fastnade på bild. 
Något suddig bild ser jag nu. 
 
På tisdagen hade vi månadsmöte och sen åkte vi alla alla hem. Nu är det färdigfaret på ett tag (fram till 21 då det bär av mot Åre, men det är ju barabara roligt) 
 
Nu längtar jag mest till söndag när Familjen Åkerhielm och mamma och pappa kommer till Vadstena för julbord. Göött.

Första advent.

Vi har haft en tiopoängare till första advent. Började iofs med en blåsa i munnen och huvudvärk, det är tacken för att man håller sig nykter en helg. 
 
Iaf så åt vi frukost och sen drog vi på julmarknad här i Vadstena. 
Det var dels Gammel Jul vid slottet och sen en till marknad bredvid slottet. 
 
Där stod Lasso och frös
Vi köpte en ljusstake av henne och sen jobbade vi vidare in på Gammel Jul. 
 
Så himla mysigt i Vadstena slott. Jag har nästan aldrig varit inne så det var nog roligast av allt att se. Det tog ungefär fyra minuter så hade jag bränt alla pengar i plånboken. Kom hem med julkorv, brända mandlar, julklapp till Nils, julklapp till mamma, två julstjärnor, 2 hyasinter och senap. Bra jävla köpt. 
 
Sen var vi bjudna till Butti på provsmak av hennes egengjorda glögg, men först blev det kycklinggryta. Mycket gott. 
Nu ska vi snart kolla på en Johan Falk-film. 
Mycket bra första advent. 

Lax.

Idag blev jag och Christian bjudna på lax av Christians pappa. 
Så här såg vi ut när vi skulle gå dit. Vi var så glada. 
 
 
Annars julpysslar vi mest. (Läs: Christian leker med elden medan jag redigerar film från när jag var boarn. Det är klart nu förresten. Underbart!)

Grevens återkomst.

Sitter här alldeles lycklig efter årets första avsnitt av julkalendern. 
 
Synd att varken Klara Zimmregren eller Don (Jörgen Thorsson) eller Sissela Benn verkar ha någon speciellt återkommande roll. 
 
Älskar älskar älskar jackan Don hade på sig. (Vet inte vad han hette, med kommunrepresentant iaf) 
 
Nu ska vi äta julfrukost. Men jag längtar så till nästa avsnitt. Precis samma ljud och musik som förra Mysteriet på Greveholm. 
 

RSS 2.0