Statistik <3

Just upptäckt att man på Korpen-Vadstenas sida ser träningsstatistik! Så himla roligt för en siffernörd som jag. Mitt mål är nu att vara Korpens sämsta kund, jag ska träna så mycket som möjligt så det blir så billigt som möjligt per gång!

Oktober ser ut så här:

Och med dagens pass har jag kostat korpen 19:- per pass! Ah! Så jävla väl tränat. Vältränat.


Hösten azzzzzzz


Program jag följer på tv

Höst är ju lika med följa tv-serier. Även om jag väldigt sällan följer serier när de faktiskt går på tv så är jag flitig användare av streamingtjänster. 
 
Först och främst kollar jag (såklart) på Paradise Hotel hejjar (just nu) på Alex, Johan, Matilda. Tycker Tarzan är det töntigaste någonsin, hans partner åkte ut och han blev arg? Har han missat spelreglerna? haha. Satt och såg förbannad ut en hel kväll. Sen alla som påstår att de åker ut för att de är bra spelare? TRÖTTSAMT! Ni åker ut för att ni (uppenbarligen) är dåliga spelare, det är ju ingen hjärnkirurgi den ekvationen direkt. 
 
Sen, som tidigare nämnt, följer jag ju Svenska Hollywoodfruar som är en nyfunnen favorit. Älskar förresten Natascha Peyre (Minns inte hennes nya namn, Im sorry) Jag vet inte varför jag gör det, men tycker det är SÅ kul när de filmar hennes pyjamaspartyn och när hon går och shoppar barnkläder att ha på sig. Vill i smyg va lite mer som hon. Och förresten tycker jag det är konstigt att de vill vinkla hon Sofie som aspedant? Hon visade hur nåt jävla spån till städerska packat i diskmaskinen med typ alla glas med öppningen uppåt. Hade nog också sparkat en städerska som inte ens kunde plocka i diskmaskinen...eller så är jag prick lika pedant som hon, men förmodligen inte. 
 
Och i söndags såg jag första avsnittet av Midnattssol på SVT. Älskar den typen av serier där man får spekulera en massa. Ska bli spännande att följa fortsättningen. 
 
Och Allt för Sverige såklart, men det har ju knappt hunnit börja. Det är ju det bästa som hänt Sverige, det tv-programmet. 

Nytt långsiktigt projekt.

Har idag påbörjat ett ganska långsiktigt projekt som innebär utbyte av köksutrustning. Allt från bestick till durkslag ska bytas ut, i lugn och ro. Ingen stress utan det kan få va ett livslångt projekt om så önskas, men det ska vara ständigt pågående tills vi bara har snygga och bra grejer innanför kökets väggar.

Först ut var muggar. Tidigare hade vi några bruna (!) från Ikea och några vita. En och en annan udda och enda gemensamma nämnare var egentligen att de var fula.

Här är våra nya:

Från Bruka design och är så pass stora att de funkar även till te (och soppa), kanske svårt att se på bilden med mina manshänder.

Vi försöker tänka tidlöst med det mesta vi gör hemma, så även med det här projektet då. Det fanns ju fräsiga blå eller mönstrade men helt vanliga vita kändes safe.

Näst ut kanske är tallrikar, men det får bli nästa gång vi känner oss lite extra förmögna.


Ullared var det.

Natten mellan söndag och måndag vaknade Elton vid två för sin vakenperiod. Vid tre slumrade vi lite, så vaknade han igen vid fyra och jag tänkte att det var ju TUR och kände mig TACKSAM eftersom att då kom jag iväg extra tidigt till Ullared. Just så optimistisk var jag efter ca. 5 timmars sömn. 
 
Iaf rullade jag in på Gekås parkering vid tjugo i åtta och fick stå parkerad nära och bra, promenerade rakt in då de öppnade tio i och promenerade ut strax innan elva. Åt kycklingspett med jordnötssås och åkte hem igen. 
 
Så smidigt var det! Alla julklappar (iaf till barn) är klara och lite annat lull-lull, såklart. 
 
Sämre bild på Elton matchar väl det inlägget tänker jag. 

Hela helgen i ett inlägg.

Så. Här kommer ett inlägg med helgen från fredag till söndag. 
 
Fredag:
Fredagsrutin är att Eltons farfar hämtar honom på förskolan för att sen åka till simhallen och leverera hem honom strax innan middag. Jag tränade Lådan på korpen och kom hem till färdiga knäckepizzor.
 
Fredagsmys för barnet och efter läggning kollade vi på den här skräckisen som var helt okej men kanske inte vrålotäck. Mer spännande. "Men ut ur huset, hur svårt kan det va" Var det städniga meningsutbytet oss emellan. Sen somnade vi sött. 
 
Lördag:
Jag och Jessica var på Spinnig. Mitt första spinningpass i hela mitt liv och det var ju festligt! Ska gå på lördag igen tänkte jag. 
 
Hem och dagen rullade på tills det blev kväll och vi fick gå på Oktoberfest, här testar jag ut min outfit:
Svart eller vit strumpa? Vit tshirt eller topp med puff-ärm? Lite sånna beslut togs och sen åkte vi till Torsan och Parmbäck på fördrink innan festen gick av stapeln på Ewab. Det var dansdansdans och allt det där ni vet. 
 
Söndag:
Vaknade åtta och var lite seg i starten av uppenbara skäl. Kollade på den här dokumentären och grät åt eländet på grund av sentimental efter lyckad gårdag. 
 
Vid lunch plockade vi över Edith till oss och hon och Elton lekte nonstop i fyra timmar. 
Framåt kvällen var jag på Cirkelpass på korpen och sen åt vi hemmagjord pizza och somnade så himla sött för vi var alla dötrötta. 
 
Bra helg alltså! Bästa av två världar när man får in både träning och fetfest. <3
 

Vetti helg.

Vad nöjd en är med sig själv nu då! Just kommit hem från söndagspasset på Korpen trots att jag var på så himla rejält kalas igår.

Nu ska jag snart sova! Det blev ju trots allt för lite sömn i natt, även om det inte blev så mycket alkohol.

Ullared imorgon! Förresten så ska jag berätta om helgen vid nåt bra tillfälle. Men inte nju.


Halsdukstips!

Igår hade jag ärende till revisorn i Mjölby och passade då på att hoppa in på JC för att köpa en vanlig himla vit tshirt som jag ska ha på en 30-års fest på lördag med Oktoberfest-tema. 
 
Dom hade så himla mycket snigga halsdukar! In och köp. 
 
 
Egentligen var en vinröd snyggast, men köpte inte pga vinröd höstjacka. 
JC Mjölby är ju döbra också för det kostar nästan inget att handla där. Kom ut med vit tshirt, halsduk, rutig skjorta och spenderade knappt 200:- 
 
 

Första fotot.

Idag tar Elton sin första förskolebild. Ska bli så himla kul att se den! Tror iofs de bara tar gruppbild, men ändå.

Jag ville köpa en sån här till Elton att ha:

Hahahahaha, skulle älska hur den pekade mot någon liten tvååring bredvid. Fyfan, nu har jag sådär trött och dålig humor igen att jag får gravid-misstankar. Hade nämligen Sveriges sämsta humor när jag väntade Elton. Skrattade så att jag grät åt typ ingenting.

Nåja. Återgå.


Basilika och tomat.

Matdags! Mixa ägg, hackad vitlök (gärna stekt hett i olivolja) panko, färskt basilika, soltorkade tomater (torkade, ej i olja), riven parmesanost (drygt en halv deciliter av de fyra senaste). Efter första mixningen - i med en förpackning kikärtor (sköljda och någorlunda torra), salta och kanske lite chiliflakes. Mixa lagom mycket. Känn in lite om det behövs mer panko eller annat.

Gör till bollar a la köttbullsstorlek och rulla i en mix av panko och riven parmesan.

Stek yta

I ugn 200 grader i 15 minuter.

Gött ihop med pasta och tomatsås.

Jahej


Skolnostalgi

 
Här sitter jag och känner mig som en iskall tonåring, helvete vad jag frös i skolan, jacka på jämt. 
Iaf så insåg jag just att elementet var avstängt, så snart blir det nog ordning även här. 

Ullared står för dörren.

Ännu mer höstfeeling står för dörren då jag har bestämt mig för en tur till Ullared, dags att köpa julpynt och julklappar! Fifan vad mysigt! 
Det blir förmodligen på måndag, tänkte passa på innan lön och när mamma kan va barnvakt, för jag och Drömmen gjorde misstaget att åka en lördag en gång. O herregud. Tog säkert två timmar att få tag i kundvagn. Aldrig mer. 
 
Så därför tänker jag att en måndag, innan lön, när de ändå börjat med julpynt och sånt, måste ju va SÅ smart. Eller? Vi får se. 
 
Här har vi en annan resa, när jag och Stina åkte ungefär samma tid för ett par år sen. Också lyckad resa för det var inte så galet mycket folk och jag tror jag köpte alla julklappar. 
 
 
Två reflektioner på tal om ingenting:
 
1. HUR mysigt är det inte med kök på kvällarna på hösten? En diskmaskin som går och mörkt och kallt utanför fönstret? 
 
2. Varför kan jag ALDRIG ta det lite lugnt? Började fundera på badrumsrenovering idag på jobbet och vips hade jag ringt banken, nästan fått in offert och också pinat hela nätet efter inspo. Jag vet ju, att nu kommer jag inte släppa det här förrän det är i mål. Kan nån ge mig en miljon kronor tack? 
 

Swish sa det, så blir det vår.

Har just bokat in en Åre-resa i januari med la familia. Längtar dit nu känner jag! Typiskt höst-tecken att längta lite till vintern.

Mamma och Isabell är där hela januari så vi tar en ons-sön mot slutet av månaden och hänger lite med dom. Åker helt egen kupé på natt-tåget, hur mysigt låter inte det?

Jag googlade fram de där bilderna ovan för jag förstod ju att jag bloggat en del bilder. Tänkte ge en bubblare på bild som dök upp när jag googlade bortsprungenkatt.blogg.se Åre:

Jag och mamma på Fuertuventura. Nån som vill se vad jag har för trosor? Tänkte tydligen jag när jag tog på mig det där. Orkar. Ej.


Sömnlös.

Elton har en ny smarrig tradition som nog pågått en månad eller så. (Känns som for ever) nämligen vakenperiod på natten. Allt mellan 1,5-3 timmar. Just nu har han varit vaken i två timmar (ska upp om två) och den här natten är han iaf glad. Vissa har han gråtit konstant.

Nåja, det ska bli gött när det vänder. Och inte så gött när det sen vänder tillbaka.

Så har jag det. Tack för att ni lyssnade.


Lördag med godisskålen

Jag fick en släng av Asperger och färgsorterade mina appar. Ändå fint ju!

Igår var jag hos Kamilla och drack vin med sundron, Elin och Drömmen. Dom brudsen alltså <3


Nobelpriset och kontoret

Som det är nu så sitter jag oftare i Vadstena än i Mjölby och jobbar. Det mesta är hitflyttat och jag tänkte visa lite hur resultatet blev. Jag har just nu en lite provisorisk skrivbordslösning, jag behöver ett större skrivbord. Ett bredare och längre så att man kan ha två arbetsplatser, en på vardera sida. Men det här fungerar så länge. 
 
 
Så här såg det ju ut när jag klev in här utan att ha gjort nåt (förutom att ta ner en halv gardin)
 
 
Och så här har jag det nu: 
Det är förresten inte min stol, den har jag lånat här i lokalerna, min vanliga står kvar i Mjölby. Tanken är ju att det ska va en på varje sida sen då. Så det kommer fler efter-bilder. jaharå.
 
Lyssnar förresten på Alex och Sigge, så intressant när Sigge nås av nyheten att Bob Dylan får nobelpriset i litteratur. Att första frågan är "Är han död" och sen att reaktionen liksom blir nedtonad. Han nästan viskar "duskojar." Han reagerar i princip inte alls. Jag vet att jag och Sofia nämnt det där vid några tillfällen, att den största reaktionen man kan få till ett skämt är ett pyttelitet "å. herregud." istället för ett gapskratt. Då är det så jävla roligt. 
Tänker att Sigges reaktion påminner om det tänket. 
 
Nåja, nu ska jag kolla upp hur bussjävlarna går från den här staden, tråkigt att om man ska dricka vinet i Mjölby så måste man åka hem 21.41. Det suger ju. 
 
Haj. 

Clownkaos.

Ingen har väl missat clown-"trenden" som råder just nu. Jag tyckte det var så himla festligt i början, när det var typ på den här nivån (och avståndet!)
 
För det finns ju något himla festligt i att bli skrämd, det är kanske därför jag älskar skräckisar. 
 
Men nu är dom lite väl nära, va? 
 
Är livrädd hela tiden jag är utomhus när det är mörkt för jag vet inte hur jag skulle hantera att se en clownjävel. Men på nåt sätt älskar jag det, som att leva i en ständig skräckis <3
 
 

Storstädning

Storstäda vårt hus tar ungefär 3-4 timmar. Detta brukar jag göra samtidigt som jag lyssnar på podd. Oftast creepypodden för där ligger jag lite efter.

Lyssnar ni på den elle? Mycket trevlig lyssning som jag är så jävla inne i när jag städar.
En gång kom Christian hem utan att jag hörde det, stod helt plötsligt bakom mig. Orkar knappt tänka på den jävla rädslan i min kropp då alltså. Höll på att aldrig återhämta mig.

Well, lyssna om ni inte gör det.


Ett loppisköp

Jag kom på att det enda jag köpte på bakluckeloppisen var inte pusslet som Isabell åt upp, utan det blev en gul sak till Eltons rum.

De där hängande korgarna. Jag trivs så himla bra i Eltons rum, vill nästan ha det som mitt eget.


Bakluckeloppis

I lördags förmiddag åkte jag och Elton till Mjölby, mötte Johanna och gick på bakluckeloppis. Elton fick ett tiokronors-pussel med Victor på (Alfons kompis) av någon anledning är det Eltons absoluta favoritperson. Han älskar Victor. 
 
Det var fler som gjorde för när vi kom hem så tuggade hundjäkeln i sig just Victor-huvud-biten och katastrofen var ett faktum. 

Men ibland är de sams...
 

En världsomvälvande dag.

Idag ni, idag har långa fru Wennerholm varit så. jävla. bakis. Jag är ju en väldigt bakfull person, jag blir fruktansvärt bakis av väldigt lite alkohol. Men idag har det tagits till en helt ny nivå. Lätt topp 3 bakfyllor i mitt liv. Den delar tronplats med en vanlig lördag i november 2006 då jag sen var nykter över jul och nyår och hela skiten, samt en bakfylla i Ropsten när jag startade en taktik att till sist häva vatten, för att spy i hink bredvid för att jag på riktigt var rädd att jag annars skulle torka ut, att kroppen liksom iaf fick i sig någon droppe vatten innan allt kom ut igen. 
 
Och så idag då, en näradödenupplevelse när kroppen ville kräkas så mycket och våldsamt, fast det var tomt i hela mig, så jag -helt på allvar- tänkte och kände i hjärtat att shit, jag dör nu. Nu dör jag. 
Det gjorde jag inte, jag hyperventilerade och grät lite istället. 
 
Det började ju då igår, med att jag var så himla pepp på att bli full. Jag har inte varit full på evigheter, funderar på om jag ens varit ordentligt full i sommar. Eventuellt första dagen i jönköping, när vi drack fem flaskor bubbel kl. 14 på dan, men det blev ju inte festfylla direkt, vi sov ju säkert innan 22. Jag tror det kan ha varit i maj. Jag vet iaf att jag tassade iväg från svärmors födelsedagsfirande dagen efter och la en pizza i toan. Hon fyller i maj. Så det var fylledags ropade kroppen och jag fick så jag teg så att säga. 
 
Iallafall så hade jag fyllefeeling och drog med Jennie i tåget. Vi var på Källar'n och blev så fulla att vi fick leda cyklarna hem. Det var en bekant från Strålsnäs som sjöng i bandet och jag tänkte att jag var tvungen att undvika henne massor, för jag förstod att jag inte skulle vara talbar om hon ville småspråka lite. Lite den nivån på fylla var det. 
 
Så tji fick jag alltså idag och som tur är lovade ju Christian i nöd och lust för några månader sen och fick ro hemmet helt själv idag. 
 
Jag lovar här och nu att framöver alltid göra mitt bästa för att aldrig mer jaga fyllan på det där sättet. Jag är för gammal. Jag är mammi och över 30 och inte längre kapabel att må så dåligt som jag gjort idag.
 
Hejmeddej. 

Nej.

Finns det någon krisgrupp när sånna här nyheter släpps? :.(


En studiedag från början till slut.

Idag har jag alltså haft Elton hemma från förskolan pga studiedag. Det började med att vi skulle få vinterdäck levererade mellan 9-11 så vi fick snällt hålla oss hemma. Hade Edith här en stund och när vinterdäcken väl kommit åkte jag och Elton till jobbet och packade tre jättelådor med kontorsgrejjer. Så stora att vi nog får ta dom med säckkärran när de väl ska flyttas. 
 
Till sömerskan och hämtade lite grejjer åt Christian, bl.a. hans skjorta han hade på bröllopet, som slets av och isär när alla helt plötsligt stod i bar överkropp på dansgolvet, den var alltså typ i två delar. Sömerskans kommentar när jag hämtade: "jag har två söner själv, jag vet MYCKET väl att det lätt blir såhär när det är för bråttom av" trodde hon att jag slitit av Christian den kanske? Man kan ju alltid hoppas. 
 
Sen vidare till Drömhuset för fika medans Ludvig och Elton stoppade tåg in och ur en låda. 
 
Hem och middag och nu Paradise hotel och lite kvällsjobb.
 
Dagens enda bild: 
 
Panerad spätta. Panko ass!
 

Det börjar klia i köksrenoveringsfingrarna

En kväll när vi satt och åt och drack, och vi drack och åt, i köket efter att Elton somnat så började köksrenoveringsidéer födas. Jag har alltid tänkt att som det är "intrett" nu liksom är enda sättet, att man i bästa fall kan byta vitvaror, skåp och lådor. Men så trillade poletten ner! Typiskt att det ska innefatta totalrenovering, där inte en dörr kommer sitta där den först satt när vi är klara, men det är väl tydligen lite så vi jobbar. 
 
Obs på att det är badrum som står för dörren först, och det först om kanske ett par år. Så det här är inget vi kommer göra än på 4-5 år (Ehhh, jag har skyndat på renovering tidigare, har lärt mig att det kan hända att vi inte kan hålla oss. Men planen är om 4-5 år) 
 
Iaf tänkte jag visa lite, bilderna tog jag under tiden Elton åt frukost så det är ju en enda röra. Lite som vårt kök brukar se ut en helt vanlig vardag. 
 
Här är köket sett från altandörren. Vi tänker ta bort ingången från hallen och ha köksinredning hela vägen bort till väggen och då inget längst den väggen där diskmaskinen står nu. 
 
Här är då köket sett från ingången till hallen. Vi tar alltså bort allt där diskmaskin, kyl och frys är och byter även plats (!) på fönster och altandörr. På det sättet får vi plats med en köks-ö ungefär i höjd där altandörren är idag. Ön fungerar då som matplats (i nödfall, kanske typ tre platser), arbetsyta och förvaring. Jag tänker att en ska kunna hacka och en sitta och samtala. Känn på den här klyschan: Ett kök att umgås i.
 
Väggen bredvid ingången öppnar vi upp. Tar inte bort väggen helt men kanske en dörröppning som är ca. 3 dörrar bred. På så sätt kan vi använda matsalsmöblerna när det är "rejäla" frukostar eller middagar och slipper ha tre matplatser i rad (köksmöbler, matsalsmöbler, utemöbler på altanen)
 
Där ser man väggen mellan kök och vardagsrum som då blir enda ingång i köket. 
 
VAD TROR NI? Briljant?
 
Angående själva lull-lullet så vill jag helst inte ha några överskåp, bara lådor och sen helkaklat hela vägen till taket. Som ett restaurangkök typ. Vi får se vad platsen tillåter, det blir ju lite mindre plats för själva köket, så kan hända vi måste ha något överskåp. O andra sidan sväljer lådor mer än underskåp som det är idag. 
 
Är. så. pepp. 
 
 
 
 
 

I dagarna två.

 
Då var det studiedag för lille herr Wennerholm i dagarna två. Dom dagarna tänkte vi nyttja till att flytta kontor!
 

Att piffa upp en kylling

Kyckling tycker jag är lite svårt att få bra och kul och så. Vilket är tråkigt för i övrigt tycker jag det är bra kött. Använde ett tag kycklingfärs och gjorde köttbullar, men tycker de blir lite för kompakta och torra och ett tag smetade vi alltid på färskost och lindade in i bacon, ett enkelt sätt att komma ifrån torrheten, men ändå inte dökul. 
 
Idag gjorde jag som så här: Tog två kycklingbröstfiléer, delade dom i mitten, liksom på längden så det blev fyra lite tunnare, smälte smör i en kastrull, blandade 1 dl ströbröd - 1 dl riven parmesan - 1/2 dl mjöl i en bunke, sen i med kycklingen i smöret, "rullade" i paneringen och stekte sen. 
- kul och god kyckling! Åt med pasta. 
 
 
 

Vax och återställd.

Idag har ju jag vaxat benen! Alltså det tog kanske 12 minuter, högst. Det gick så snabbt att jag till o med var klar innan jag hade börjat - var nämligen på plats en kvart innan jag hade tid och fick komma in direkt. 
 
Så fort håret vuxit ut igen ska jag göra samma sak, måste ju bli döbra om man gör så några gånger. Älskar att hon till o med vaxade mina tår. Vem är jag? Ellen - grottapan. Sen pirrade det i benen hela eftermiddagen, men det var det värt! 
 
Vid sex idag var jag på Lådan (ett Korpen-pass) och vad konstigt det är att jag för en liten vecka sen hade över 39 i feber och inte kände av det ett knyst. Man skulle alltid vara sjuk utan snor, det går ju över så mycket snabbare! 
 
Nåja, nu somnar väl jag snart för Elton väckte nämligen oss halv fem imorse. Så jäkla tidigt! Och även om han är mr. morgonpigg så är det längesen det var så tidigt, nu såg jag iofs att jag inte hade läst ett mess från Drömmen vid 20:48 igår, så min gissning är att jag somnade gaaaaanska tidigt, så jag har nog fått mina 8 timmar. 
 
Men NOG. Bjuder på en gammal bild som jag hittade här på skrivbordet, sitter nämligen med Christians dator just nu. 
I Jakan på väg på Håkan på Gröna Lund, kanske 2007?
 

Efter maten.

Idag efter lunchen bad vi Elton gå och tvätta sig, han kilade iväg och efter lite stånk och stön och gnäll, som brukar bero på att han inte får fram pallen, blev det knäpptyst. Lite för länge så det var ju bara att gå och titta. Killen hade gett upp.

Ihopbryt.


RSS 2.0