Besök av familjen sten

Igår kom Linn, Patric, Leo och Olivia till oss och sov över en natt. Det var mysigt och festligt! 





Grattis Elton!

Idag fyller Elton ett år! Han fick just sin present som var ett alldeles nytt rum. Dock oklart, men det är nog inte så konstigt eftersom den här familjens alla hälsenor inte sitter som de ska. 
Nu står daimtårtan i ugnen och jag ska väl ta ut ettåringen på en promenad strax. 
 
Bilder på det helt färdiga rummet kommer när mattan levererats (5-10 arbetsdagar vi inte räknat med. Sugiti) Då kan vi sätta dit golvlister och börja möblera! 
 
 

Söntag.

Det finns ingen tid! Kommer ingen tomte etc.etc.
Bloggen får noll uppmärksamhet dessa stressotider. Men nu har jag en liten stund över efter pizza-i-sängen-söndagen som denna gång blev utan film då vi inte hittade nåt bra. 
 
Jag ska ju fylla trettio i år! Underbart och härligt. Jag kunde inte bestämma mig om jag ville ha en stor fet fest eller om jag ville fly till London/Paris med killarna jag älskar mest (obs. ej Hanson) Så istället har allt runnit ut i sanden och det verkar inte bli något av det. Kanske styr upp en göddig middag med göddiga personer eller så. 
 
Jag har iaf bestämt vad jag önskar mig av mina närmaste. Jag förstår ju att det måste vara något lite rejälare, man fyller ju bara 30 en gång. Höh. (Detta är alltså inget ni vanliga dödliga ska köpa.)
 
1. En parkbänk. Den ska stå i vår trädgård och där ska jag sitta och fylla trettio och sen ska jag minnas hela mitt underbara liv varje gång jag ser den. Det får gärna vara en Parkbänk som är lite symbolisk. Jag ser framför mig hur jag kliver ut i trädgården och min mamma säger "Grattis Eleonor. Ja, du ser rätt...det är JUST DEN parkbänken som (här kommer en historia som jag inte ens själv kan eftersom att jag inte har någon relation till en endaste parkbänk. Gör det hela lite knivigare för den som ska försöka uppfylla denna önskan) 
Här är det alltså fantasin som sätter gränserna. Eventuellt kan min syster kanske bygga en parkbänk av virke från stallet vi hade på Minnestad, eller så kan min pappa åka till Riddarhyttan (där han är född) och gjuta en på nån symbolisk plats. Ja, ni hör ju. Här gäller det att leverera. 
 
2. Av Christian har jag önskat mig ett berlockarmband. Detta berlockarmband ska jag sen köpa berlocker till på alla våra härliga resor i jordens alla hörn. Och andra speciella tillfällen. Jag har förklarat det för honom som att man ska fasen kunna hitta det där armbandet var som helst i världen och se att det är mitt. Jag tänker kanske en förgylld Boxholms ost ihop med en Håkan Hellström-berlock. Tanken är ju alltså att det ska vara påbörjat när jag får det. Sen kan jag efter hand hänga på små eiffeltorn och när jag sen ligger på dödsbädden ska det vara så jävla tungt det där armbandet, för då ska jag ha upplevt tamejtusan typ allt, så jag ska knappt kunna lyfta armen för alla tusentals berlocker. 
 
Min andra önskan till Christian var en filmkamera. Men vem vill bo på Easy street? 
 

Just nu.

Har ett fotbollsbarn och tapetserar. 




Fullt upp men inget nytt.

Känns som dagarna går i ett nu när jag ska försöka vara mamma, matte, omhändertagande sambo och anställd på samma gång. Somnat halv nio samtliga kvällar sen Christians hälsena gick av. 
 
Ändå har jag inget nytt att berätta och det känns som inget blir gjort hemma. Typiskt. 
 
Men det är bara att gilla läget, det är ju inte för alltid det ska vara såhär. 
 
 

En kan tycka..

..att jag borde blogga. Men Christians hälsena har gått av och jag känner redan sådär som alla säger efter nåt år eller trettio, "hur hann jag så mycket när jag var föräldraledig sist? Jag bakade och fixade, nu hinner jag inget alls." 

Skillnaden är att för mig var det knappt två månader sen sist. Ska bara få allt att funka, sen kanske det ramlar in några inlägg här. :) 

Helgen står för dörren!

Idag är det fredag och det blir nog inte många knop nu efter jobbet. På Spåret <3 och fredagspaj. Denna fredag blir det räkor och chili. Eller Chipotlepasta, men det är väl torkad chili vaaaaa.
 
Imorgon är det lördag och jag ska suga i mig så mycket Eltonenergi som det bara går för på kvällen ska han sova hos sin farfar. Anledningen till detta är för att vi ska tapetsera som idioter prick hela söndagen. Kommer inte se något annat än det där himla rummet förrän klockan slår kväll och det är dags för pizza-i-sängen-till-film-söndag. (Där nånstans innan ska såklart Elton hämtas hem. Man kan ju inte sova borta hur mycket som helst. Det lär bli Birdman som söndagsfilm. Spänd på den alltså. 
 
Eftersom Elton ändå är iväg lördagkväll passar vi på att gå ut och äta då. Tänkte först göra något storslagen hembjudning men då lär vi behöva diska hela söndagen istället för att tapetsera. Så Hörnet eller annan restaurang får det bli istället. 
 
Kan bli en mycket bra helg! 
 
(Nu har vi alltså rutiner fredagar och söndagar (i form av mat). Jag har träningsrutiner tisdag, torsdag, fredag och dagarna går ganska mycket på rutin de också. Livet alltså. Som ett jäkla repeat. Älskar't.)
 

Chokladbollar

Igår var jag handyman och gjorde nyttiga chokladbollar. Egentligen kan jag verkligen inte klaga på mitt sockerintag, tycker mest det är gött när jag får feeling och kan trycka i mig massa smågodis. Annars köper jag mest hem för att sen tappa suget när vi väl ätit middag och jag tänker att jag ska äta varenda liten himla bit i den där påsen. Så blir det noll bitar istället. 
 
Så det var egentligen inte i syfte att stoppa något sötsug, ville mest testa för skojs skull och så är det ju inte direkt negativt att de är lite nyttigare också. 
 
(Hade ingen kokos att rulla dom i)
 
Dom är gjorde på ett par nävar mixade cashewnötter, 8 (urkärnade) dadlar, nån matsked kakao och någon matsked (en dryg, eller 1.5 kanske) kokosolja. Mixa allt. Rulla. 
 
Bästa av allt var att det tog ungefär 30 sekunder att göra. Goda blev dom också! Jag är ju inte så himla helgalen i vanliga chokladbollar, men det där kan jag tänka att pilla i mig någon då och då. 

En helt ny värld.

I förrgår åt vi torsk enligt det här receptet
 
Alltså en helt ny värld öppnade sig för mig efter att ha mixat creme fraiche med ruccola (eller det var Christian som mixade) Det blir ju typ värsta bästa såserna! Åt fanders med smaksatt creme fraiche när man kan göra själv. Vill nu mixa precis allt med creme fraiche. 

Hela familjen på en kvadratmeter.

I morse stod jag och sminkade mig i lugnan ro inne i badrummet medan Christian och Elton låg i sängen. Jag råkade visa mig i dörröppningen och Elton fick något akut mammabehov och gallskrek så det var bara att släppa sminkborstar och hålla honom ett tag. Sen var det enda som fungerade att låta honom stå och smälla med toalocket medan jag sminkade mig. 
 
Man höjer sin lägsta nivå. Först tänkte vi att Elton inte skulle behöva va i badrummet alls, det finns ju ganska mycket snuskiga saker där. Visade sig omöjligt och istället sa vi att han behöver ju iaf inte vara vid toalettstolen. Lika omöjligt. Nu är regeln att han iaf inte får äta på toalettringen eller andra delar av toastolen. Det går, för det mesta, bra. Men eftersom jag var tvungen att sminka mig fick Christian komma in och vakta så att Elton inte bröt vårt avtal och därför sitta på badkarskanten. 3 personer på en kvadratmeter.
 
 
Just nu har vi inte Isabell hemma, annars brukar vi smälla in hela familjen på en kvadratmeter. Speciellt vid iplcok av diskmaskinen. Då plockar jag eller Christian i diskmaskinen, den andra håller Elton så att han inte äter på luckan och därmed eventuella diskmedelsrester och Isabell slickar rent allt i diskmaskinen (Hon verkar överleva alla diskmedelsrester i världen. Men så har hon ju en ganska skitig historia med vad hon stoppat i sig också.) 
 
Tur vi köpte ett hus på 150 kvadratmeter. Kanske ska hyra ut 149 av dessa. 

Kenta

Eton tyckte mycket om sin docka! Han tyckte att det där rosa håret var väldigt festligt att dra i och mycket detaljer på dockan som var kul att inspektera länge. Han är ju en sån som sitter länge och pillar med nåt och verkligen tittar. 
(Han är alltid så skelögd på bilder. Har inte samma uppfattning i verkligheten.)
 
Christian suckade mest åt mig och mina dockpåhitt eftersom att det är så uppenbart att jag gör det för att Elton är en kille och dockan klassas som en flickleksak. Det blir ju något slags moment22 av hela grejen. 
 
Så skulle den döpas också.. "Det finns INGENTING som säger att dockan är en flicka Christian. Det kan LIKA GÄRNA vara en kille"
Så nu heter dockan Kent. 

Instinkt

Under dagens kafferast på kontoret kom jag med det briljanta förslaget att rensa ur kyl och frys. Det var inte en dag för tidigt eftersom det visade sig att frysen råkat stå avstängd och det är väl aldrig nån som öppnar den heller... förutom vi då. Idag. 
 
I den där frysen förvarade Kenneth sina kräftor. Plus att någon hade förvarat sånna färdigrätter som alltså tinat för ungefär tusen år sedan. (Även en påse med helt oidentifierbar massa full med möggel.) 
 
Den stanken. 
 
Tänk att vi, nu för tiden, så sällan behöver använda lukt-, och smaksinne för att avgöra om mat är ätbart eller inte. Ändå är det helt uppenbart för kroppen att det där ska inte förtäras. Det ska inte ens sparas det ska så långt bort ifrån oss som det bara går. Jag tror alla klöktes minst en gång, vissa flydde till o med fältet. Nu ligger det en stank tungt över kontorshotellet av gammal mat. Mumma! 
 
Obs. Inte den där rena fina frysen på bilden, såklart. 
 

Löparskor

Eftersom att jag ska springa den här tusans milen i juni (i freakinfukking New York. Ingen som missat) så investerade jag i ett par löparskor. Christian bestie Rickard jobbar på Löplabbet så det var bara dit och inhandla. 
 
 
Idag har jag premiärsprungit i dom. Det var över en vecka sen jag köpte dom, men då hade jag så ont i benhinnorna att jag fick ont bara jag sprang på bandet i butiken. Jag vet att det inte är något farligt och så, men med tanke på att jag under dessa två månader sprungit mer än jag sammanlagt gjort i hela mitt liv så valde jag att vila tills idag. 
 
Så jag var taggad till tänderna när rätt strumpor och skor snörades på. 
Döbra skor! Sen att jag inte kommer mer än typ 4 - 4.5 km innan jag måste stanna och gå för jag är precis färdig är ju en annan sak, med tanke på att det är en mil jag ska springa. Men det är iaf bra mycket längre än vad jag kom i början. Men alltså en himla mil, kommer det nånsin gå det? 
 

Lista! Ah.

1. Bästa frukosten?
En stor frukost, länge, en lördagsmorgon framför nyhetsmorgon och med Corren. Bröd, ägg, juice, kaffe och så orkar jag iofs knappt hälften av allt det. 

2. Aldrig få ta ett glas vin igen eller aldrig få dricka en drink igen?
Aldrig få dricka en drink igen. 

3. Du måste klä dig i en enda färg resten av livet, vilken?
Jag är ju så trist för jag tänker alltid "vitt eller svart...jag tar grått" och så har jag bara gråa plagg hemma, typ. En enda färg är svårt alltså, Jeansfärgat. haha. 

4. Bästa uppfinningen?
Plackers, internet. 

5. Vilken egenskap saknar du enligt dig själv?
Släppa saker. Jag ältar och är långsint. 

6. Vad ska dina barn heta? Vi låtsas att du får en pojke och en flicka.
Elton och Maja. 

7. Du måste bo i Kuala Lumpur i två år. Gråter du av glädje eller sorg när du hör det?
Av glädje vill jag ju svara alltså, men jag är så sjukt hemmakär. Vill knappt vara borta en hel helg. 

8. Du får välja, vilken stad i vilket land vill du helst bo i för resten av livet?
Vadstena. För där står ju vårt hus. 

9. Aldrig mer få se på tv eller aldrig mer få lyssna på musik?
Aldrig mer få se på tv, kollar ändå det mesta i efterhand. (och det gills väl inte eller? haha)

10. Vilket sällskapsspel är du bäst på?
Jag är så kass på sällskapsspel. Jag tänker alltid att det ska bli kul och jag ska vinna och är mest peppad av alla, men så är jag alltid sämst.  

11. Vilket yrke skulle du aldrig kunna ha?
Jag kan nog ta det mesta i kris. Kanske kirurg och sånt, för det vet jag inte riktigt hur man gör. 

12. Du får ta med dig en enda skönhetsprodukt till en öde ö, vilken skulle du välja?
Tandkräm (?)

13. Vilka är dina 5 favoritbloggar?
Gud, vad svårt. Blir alltid gladast när de jag känner uppdaterar sina bloggar. Lite för sällan överallt just nu kan jag tycka. 

14. Vem känner dig bäst och varför?
Christian. För han har sett mig i alla möjliga olika tillstånd. 

15. Vad står på din shoppinglista till våren?
Kläder? Ett par kolsvarta jeans. Har gråsvarta, men vill ha helt svarta 

16. Om du behöver vara ensam och tänka, vart går du då?
Med hunden på promenad. 

17. Vilket mål jobbar du mot just nu?
Personliga? Springa en mil i juni. 

18. Vad vill du bli när du blir stor?
Fortsatt såhär lycklig som jag är nu. Men jobb och boende och bästa killarna i min familj <3

19. Om du skulle skaffa dig en ny hobby, vad skulle det bli?
Sy en del igen kanske. 

20. Om du kunde gå tillbaka till dig själv som liten och ge dig själv ett enda tips för framtiden, vad skulle det vara?
Lugn.

21. Kakor, chips eller godis?
Godis. 

22. Vilket är det fulaste respektive finaste ordet du vet?
Svårt. Fulaste är "basiga" ord, som typ Amöba. och finaste är motsatsen, typ pigga ord...som cykelnyckel. Detta kan vara för att jag tänker mig dom på östgötska. Amööööba.


Ett filmtips!

I söndags, när vi enligt gammal rutin har pizza-i-sängen-och-film-häng efter att Elton somnat så kollade vi på Unbroken.  Det är Angelina Jolie som regiserat den, ni kanske har hört talas om'et. 
 
Riktigt bra film!
 
 
Men fy tusan vilket elände. Tänkte hela filmen att jag var så. himla. glad. att jag inte var huvudpersonen i den där filmen alltså. Se den! 
 
 

Genustänk.

Det var så himla mycket svårare än jag någonsin kunnat tänka mig att tänka genus när vi fick barn. Jag vet inte hur många gånger jag hört mig själv säga till flickor att dom har fina kläder medan jag till pojkar sagt att de har tuffa leksaker. Dösvårt, verkligen! Det sitter så inbitet. 
 
Så slog det mig när jag blickade över Eltons leksaker att det är mest bilar och nallebjörnar. Bilarna är helt förståligt för det är 98% brandbilar och hans pappa är ju brandman, så det tänker väl folk (plus vi själva) är en fyndig present. (Och vi är jätteglada över alla fina, det är inte det) 
 
Jag har kommit fram till att jag, med allt, ska tänka "hade jag köpt detta om Elton var en flicka" och då försvinner liksom allt helrosa och prinsessaktigt också, jag hade inte köpt det till en flicka. Han kommer alltså aldrig behöva gå i klänning för att bevisa något (om han själv inte vill såklart) och jag tycker inte att man kan läsa av på Eltons rum om han är en flicka eller pojke. 
 
Men va tusan, nån liten docka måste väl ungen äga? så idag när jag var på bokhandeln för att köpa nitar så kunde jag inte låta bli att inhandla en docka. En pk-docka. (Eller alltså just för att det är Elton som ska leka med den) 
Men så slog det över i genustänket och jag köpte en flickigt rosa istället för den lite mer neutrala blonda. Jag hade faktiskt inte köpt den här till Elton om han var en flicka, då hade jag valt en mindre rosa. Så jag gick i min egna fälla. 
 
Viktigt att poängtera är att sen när Elton själv väljer, så kommer han få leka med precis vad han vill. Från de fränaste bilarna till de gulligaste dockorna. Men alla de fräna bilarna han har idag behöver vägas upp lite med den här dockan. 
 
Nu höll hunden på att äta upp dockan, så den kommer få ta skydd på hemmaplan.
 
Fick faktiskt en hel del reaktioner när Elton hade en rosa napp när han var liten (Det har han vissa än, men nu ser man mer att han är en pojke) Och det dumma är väl att det ska anses negativt att bli tagen för att va tjej. Tjejer är ju döbra. 
 

Sovrum.

Det kan ju vara så att jag aldrig nånsin hinner tänka klart ett projekt innan jag börjar tänka på nästa. Gillar att ligga lite före så det aldrig blir en sekund över när det gäller att fixa hemma. (Alltså när blev jag sån här? Förmodligen när vi köpte hus) 
 
Medan Eltons rum görs klart, fönster och dörrar byts på övervåningen, och vi plockar in offert på inglasning till altanen så börjar jag tänka på vårt sovrum på övervåningen. Alltså pinterest. <3 Egentligen är nog all den här ständiga renoveringen pinterest's fel. :) 
 
Jag har ju noll före-bilder på sovrummet att bjuda på, ska såklart fixa det framöver. Men såhär tänker jag (nu har jag inte kollat med min bättre hälft, men det fina med honom är att han också har exemplarisk smak (som jag väljer att kalla min smak) ) 
 
Tapeten. egentligen tycker jag den är snyggast i klarblått, men vi har så himla mycket blått i vår hela hall och upp i trappan. Så det blir lite för mycket. Det blir också så himla lätt marint med blått. Skulle egentligen vilja ha varenda tapet från Svenskt tenn, men då finns det ju risk för både epilepsi och ständig migrän. Vi är inte så mycket för fondväggar nämligen utan vill ha i hela rummet. Tycker den där uppe är ganska rörig bara den. 
 
Tycker det är så himla fint med sån svängd soffa, men lite för o-mysigt att ha som tv-soffa. Som tv-soffa vill vi ha en stor rejäl med plats på alla håll och kanter. Så då kom vi på't, att i sovrummet får den lov att stå. (För er som trots allt vet vilket rum jag pratar om (Det upp till höger, som nu är gästrum) så kan jag lugna er plötsliga tanke "platsbrist!" med att de inbyggda garderoberna ska bort, där får soffan stå. 
O den där lampan alltså, som sänglampan (*2) Dösnygg! Lyckades snabbt googla fram att den kostar 2000 dock och förmodligen inte ens i Sverige.. Vi får nog ta det lite pö om pö. 
 
Så vill Christian ha en herrbetjänt. Varsågod:
 
SÅ. Tack för mig /inredningsbloggah
 
 
 

Sånt som rör sig i huvudet.

I helgen har Caroline varit här. Vi har tränat Body Pump och spenderat lördagen i Motala. 
 
(Nackdelen med detta febrila snapchatanvändande jag ägnar mig åt är att man fotar och filmar allt men har noll bilder sparade.)
 
Väldigt lugn och skön helg! Fler sånna lär det bli framöver för vi fick en nytändning på att glasa in vår altan igen (Alltså inte glasa in igen utan en nytändning igen. Trallen byggdes ju förra året och tanken var att glasa in i år men garageuppfarten gick före i plånboken. Men nu har vi börjat fundera på att vi kanske har råd trots allt. Det beror lite på skatteåterbäringen och så.)
Inte mig emot, med lugna helger alltså, eftersom jag också kom på att Elton såklart ska få sitt nya fina rum i ettårspresent (25e februari) Så nu vill jag tapetsera ihjäl mig och åka till Ikea så fort tillfälle ges för att köpa garderobslösningar. 
 
 

Pulkapappa

Idag har Elton åkt pulka. Premiär i pulkan hade han med Christian igår men idag fick jag och Isabell alltså följa med. 


Det där var ju inte det roligaste han gjort, det ser man ju. 

Kanske för att det sen visade sig att Christian låtit honom åka själv ner för pulkabacken! Den ängsliga mamman skällde lite över detta, har stackars Elton suttit där fastbunden i full kareta? Hua, vad otäckt. 
Möjligen därför han ser sådär icke road ut över mitt plana, försiktiga dragande. 

Vi andra hade kul iaf! 

RSS 2.0