Klok som ett barn

 
 
Alltså ungar! <3 Det behöver inte va svårare än så. 

En vecka i Portgal

Vi har varit en vecka i Monte Gordo på Algarvekusten i Portugal. En resa som Springtime anordnade och just detta var en löparresa. Så. himla. underbart. Jag fick nytändning gällande löpningen och var tvungen att bränna av ett pass redan dagen efter vi kommit hem. 
 
Så här såg vår vecka ut: 
 
Så himla mysigt att va nonstop med familjen också, blandat med träning och bra väder! Perfekt helt enkelt. Nästa gång jag och Christian sitter på ett flygplan är det till New York. Längtar ihjäl mig! 

Små pillprojekt.

Det börjar ju bli altan-säsong! Vi har aldrig haft en altan, eftersom att vi började med att riva den lilla fyrkant till altan som hörde till huset direkt när vi flyttade in. Nu står en ny fräsig inglasning på plats och nu är det dags att möblera och lull-lulla den. 
 
Så sjukt länge har vi letat efter ett kvadratiskt matbord, för utomhusbruk, tips till alla företag som säljer utemöbler: ta in ett kvadratiskt i sortiment, det finns ej att hitta i dagsläget. Ni kommer göra succé. 
 
Iaf så kanske flera av er såg att Sörbins snickeri tävlade ut ett midsommarbord nyligen (eller tävlingen är nog inte avslutad än) detta:
 
 
 Och här om dagen bestämde vi att ett sånt får det bli, fast kvadratiskt då.
 
Sen har vi mitt stående projekt som började i Altea för några år sedan när jag gick förbi den strålande butiken Batik, som är i klass med Indiska, typ. Så blev det bestämt att vi ska ha orientalisk/bohemisk touch på uteplatsen. 
Inspirationsbilder likt denna letade sig in på min Pinterest:
 
Och jag ska fan mörda den där altanen med växter. Man ska knappt se ut för allt grönt. 
Min lilla bit på vägen jag kommit:
Ja, nu ser väl inte ni allt göddigt lull-lull men det hänger lite ljuslyktor och krimskrams där. Lite närmare:
Har redan köpt en ganska stor ampel och klängväxter till den som ska upp under kvällen. 
 
Sen när vi isolerat och fixat golvet så ska det på nån stor mönstrad matta och sen lite vägghyllor kanske med blommor och mer ljus och mer tyg och mer, mer, mer. 
 
Mitt andra evighetsprojekt är Eltons tavelvägg. Inte lika pepp på den just nu, men här har vi den:
Det senaste tillskottet är den stora tavlan längst till vänster, den gjorde ju att jag nu måste köpa ytterligare några under kaninen och kanske en rund över den stora? Eller det måste inte vara tavlor, men det ska nog iaf inte vara tomt. 
 
Puh, alltså puh. 
 
 
 
 
 

<3

Amanda och Linus jobbar på (eller driver kan man nog säga) Dedicated på Ströget i Köpenhamn, en butik som värpts ur T-shirt store och om jag inte fattade allt fel så ska alla T-shirt store bli Dedicated-butiker i slutändan. I vilket fall köpte jag såklart några tishor! 
 
Fairtrade-märkta och med strålande passform är dom, jag har en sen innan, men var tvungen att köpa några till. Upptäckte att de hade barntshirtar, så Elton fick denna:
(missa ej sandalerna han vägrade ta av sig. Och dessutom står i soffan med.)
 
 
Till mig köpte jag en med prick samma tryck (ska matcha varandra någon gång) fast på vinröd tröja. Vinrött <3
Och en till som jag hittade bild på här:
 
Tänker att båda kan bli snyggt med något "stiligt" till. Mix-matcha lite. 

Köpenhamn

Haft en så fin helg. Bra Vadstena-häng hos Jennie i fredags och sen Köpenhamn lördag - söndag. Ni ser ju:
 
 

Veckan som gått och träningsresa.

Fredagen är här! Den här veckan har varit SÅ mysig. Såklart tomt utan LCK, men vi har, för att citera Blondinbella, varit ett sånt himla powerteam den här veckan, jag Elton och Isabell ;) 

Skämt osido, det gäller att hålla sig sysselsatt, i måndag och tisdags jobbade jag länge, men i onsdags promenerade jag ner med Jessica och hämtade Elton redan vid två och igår åkte vi till Sandra och Charlie och åt kvällsmat på McDonalds. 
 
Idag ska jag återlämna Isabell till mamma, få hem sambon och sen dricka vinet och planera loppis-resa. Imorgon åker jag till Köpenhamn, ska få till tågresan tänkte jag. Podd, film, bok och sömn...misstänker att tiden inte kommer räcka till. 
 
Förresten åker vi till Portugal om en liten vecka, fick just träningsschemat! Blev mycket pepp:
 
Man kanske inte ser nåt, men ändå. Nju: kaffe.
 

Den här veckans ris och ros.

Alltså jag är så pepp på livet igen. Var liiite vemodig över en helg på hemmaplan då det är där Elton varit som mest vansinnig, men det visade sig att humöret svängt (för den här gången) och allt har varit toppenbra. Så skönt. 
 
Nu har jag tyvärr inte ett enda foto ifrån vår strålande söndag då vi åkte till Bösebo och lekte med Drömfamiljen och Stenfamiljen, fick våfflor och kärleksmums och energiboost. 
Under eftermiddagen friterade jag ihjäl mig i vår nya fritös, mozarellasticks och zucchinislantar. Mycket gott! Låg stadigt som ett lock i magen under söndaspasset på korpen ett par (3,5) timmar senare. 
 
Annars är det en ganska annorlunda vecka för vår del då Christian jobbar i Malmö måndag - fredag. Lagom tills han kommer hem åker jag till Köpenjävlahamn och hälsar på Amanda. PÅ TIDEN. 
Så här såg vi ut en gång för sju (!!) år sedan. Den Stockholmstiden alltså <3 En fin liten bit av livet. 
 
Nu ska jag rasta hund. 

Småbarn azzå <3

God morgon kära ni! 
 
Här sitter jag och har dåligt samvete för att jag tycker att det är liiiite skönt att ha lämnar Elton på förskolan eftersom hans normaltillstånd på hemmaplan är vansinnig. Idag har han varit arg från det att han slog upp ögonen. Jag måste ha sett död ut i blicken för förskolepersonalen då jag lämnade honom idag. 
Trött efter att ha agerat gås i tre veckor och bara låtit allt rinna rakt av, eftersom att Elton är arg för t.ex. följande:
 
- När han lämnas på förskolan
- När han hämtas på förskolan
- När han lyfts in i bilen
- När han lyfts ur bilen
- När han behöver gå in
- När han behöver gå ut
- När har behöver tas på kläder
- När han behöver tas av kläder 
- När han ska äta
- När han inte får äta endast ketchup
- När han ska tas på hakklapp
- När han ska tas av hakklapp
- När han måste bada
- När han måste gå ur badet
- När han ska... Ni fattar va? 
Var det nån som sa tvåårstrots? 
 
Sen sover han dåligt sedan ett par veckor tillbaka och jag springer fram och tillbaka och lägger mig till slut bredvid honom och blir istället knäad i tinningen hela natten. 
 
MUMMA vad jag älskar livet <3, fast jag gör det i grund och botten alltså. Älskar allt. Men det kan få vara lite jobbigt också. 

God torsdag allaalla

Jag funderade idag när jag gick med hunden på att jag är ingen person som måste ha saker att se fram emot, en del behöver ju sånt. Jag är en person som måste göra saken nuN. Vakna på morgonen och bestämma mig för att åka till Liseberg, och sånt. 
 
Nu finns det varken tid för spontanitet eller Liseberg och det där var bara en reflektion på mitt ickebefintliga tålamod. Känner att det är alldeles för längesen jag var spontan på det sättet. Nästa vecka ska jag till Malmö-Köpenhamn och veckan efter det till Portugal och månaden efter det till New York. Kan vara därför mitt tålamod tryter, längtar lite härifrån och till prick allt det som komma skall. Alltså kanske jag behöver ha saker att se fram emot, eller så klarar jag inte av det. Nog om detta, ingen blev klokare. 
 
Här står Elton och lagar köttfärsås:
 

RSS 2.0