Prinsessan Estelles sagostig

Chacha Bloggen! 
 
Idag tog vi med Elton och Nils till Tåkern och gick Estelles sagostig. Mycket lyckat! 
Ett hett tips på gratisnöje här i krokarna om man har en unge i Nils ålder eller äldre. 

Pannkakor och kvällsbad.

Idag framåt kvällen så stekte vi pannkakor och åkte till Vätterviksbadet för pannkakspicknick. Mycket lyckat! tempen visade 27 grader på vägen dit och jag säger bara <3 Den här sommaren. Vilken grej va! Ashimla varmt jämt, jämt, jämt. Stackars oss som ska till Spanien i september, vi kommer ju vara så mätta på värmen... ;)
 
 
På onsdag ska Elton till bvc, hoppas han gått upp massa, massa. Det är roligast då! 

Släktkalas

Igår satte vi oss i bilen och drog till Uppsala på släktpicknick hemma hos min faster Kerstin. 
Det regnade som tusan med med den här sommarvärmen vi har haft så var det ju bara välkommet. Vi satt torra under partytält. 
Sen åkte vi hem och fick äran att få med både Nils och Caroline till Vadstena. Imorgon ska vi äta kräftor... <3 Dögott!!  

Årets gummibåtsrace

 

Drömsläkt.

Igår mötte jag upp Drömmens farmor, farfar, pappa, kille, son och Elinelin i Vätterviksbadet och hängde lite. (OBS. Drömmen själv var ju med också.) 



Idag är vi så mätta på värmen så att vi åker och shoppar istället. Dels ska vi köpa gummibåtar till lördag, tredje gången gillt. Igår var de slut (synd) men de skulle komma in nya idag (tur). 

På lördag är det ju gummibåtsrace! Jag är åskådare även i år men är ändå sjukt pepp. 

Lördag.

Idag har vi, efter att ha varit i kojan med bra folk utan att fota, grillat lax och ätit ute. Det är så himla fantastiskt att livet är såhär just nu. Varma kvällar, glada unge som kan sitta med vid bordet och bara allmänt bra liv. Inget jag kommer älska att vänja mig av med när hösten kommer direkt, men ändå... höst <3 Älskar det också! 
 
Här var det Eltons tur att äta. Det går ju sådär alltså, men vi övar! I dag gick det iaf bättre än nånsin, tror han svalde ner minst 3 små, små skedar gröt. Mycket snabbare vågar vi inte, den lilla magen ska ju hänga med också. Roligast tycker han att det är att dricka vatten. 
 
Den här ungen alltså <3 Inte konstigt att det finns så sjukt mycket folk här i världen när det är så himla underbart med barn. 

Och så en fin fredag.

Igår vaknade jag av att Christian kom med frukost på sängen om. "Vad är det frågan om?" tänkte jag och det var ju frågan om treårsdag. Det hade väl inte jag haft en tank på. Hemskt!

Vi bestämde oss för att åka till Torpön och äta lunch 
Sen svängde vi förbi Bösebo även idag där Drömfamiljen också befann sig. Fast så fort de kom så var vi tvugna att blåsa vidare hem igen för Christian skulle träna. 
 
På kvällen firade vi ännu mer treårsdag och gick till Bill och Lisa för att få grillat. Där fotade jag visst bara Elton. Typiskt mammigt. 
Det var den mycket fina fredagen. 
 

Mysig torsdag!

Dagen började med att Elton hade frisörtid för att fixa till kalufsen. 

Han satt som en ljus och åt på det där vita hela tiden, så när vi var klara hade han så mycket hår på kinderna så han såg skäggig ut. Pluttunge! 
Det blev liksom ett alldeles nytt barn. 

Efter det åkte vi till Bösebo och hälsade på familjen Sten. 
"Nu sitter hon nog snart" sa Linn om Olivia och fyra minuter senare så satt hon. Linn med stenkollen. :) 
Hemma visade det sig att Elton inte var aslångt efter så nu sittövas det lite mer än tidigare. 



Det var den finfina torsdagen från iphonekameran. 


Hejdå Falstis!













Semesterdag.

Idag åkte vi till Borghamn så isabell fick simma av sig lite. 
När vi var klara där fick vi feeling och åkte en sväng till Omberg och sen till Väderstad och åt lunch. Dögott. Som vanligt. 





Nu ska jag göra kul puréer till Elton som han ska få prova. Gjorde på morot igår och jag tror banne mä han fick ner två sväljar. 

Förresten, igår var Lie och Elin i Vadstena så vi åt middag på hörnet  det var mysigt!



Knäppen

När Caroline, Gustaf och Nils var här i förra veckan så var det ju även Sommarknäppen som vi var nere en sväng på. 
 
Sen kan jag äntligen slänga upp bild på hur altanen såg ut innan Christian satte nävarna i den: 
 
Och just nu ser den ut såhär:
Nästa år glasas halva in, sen kan vi luta oss tillbaka. :)
 

Grillkväll

Älskar när man är ledig så länge att man knappt vet vad det är för dag. Och även om man vet så spelar det ingen roll. 

Idag har drömfamiljen varit här, efter det gick vi till stan och tog en öl på Köket med Rickard och Amanda. Sen gick vi hem till oss och grillade. 





Bilder från festen efter Eltons dop

Kolla in alla asfina presenter Elton fick. Nu ska jag sätta mig och läsa Pippi för honom medan Christian vilar. 

Bilder från dopet.




Altanen

Om ni visste hur länge jag letat i min blogg efter bilder på gamla altanen.... för att inse att det inte finns några, samt att länken från Fastighetsbyrån till vårt hus försäljningsbilder är borttagen... Ridå. Eller hur är det man säger?
 
Hade jag inte duktigt nog tömt kamerans minneskort, lagt över tjusigt på en extern hårddisk och sparat på säkert ställe så hade jag haft en bild i kameran, men nu var jag alltså sådär himla duktig.
 
Så ni får se lite var vi är i bygget just nu (älskar att jag säger "vi", jag har trots allt dragit ett streck på en planka i hela bygget. Det är vad jag har gjort. Men jävlarrrr vilket streck sen.)
 
 
75 kvm altan håller Christian på att smacka upp och det är ju helt jävla sjukt att han hinner klart till lördag (om det typ inte blir jordbävning) Jag trodde aldrig det. Först trodde jag det, sen insåg jag allt jobb med att bygga en altan...hade jag gjort det hade jag typ köpt hem trall och lagt ut på gräsmattan och kallat det altan. 
Han har alltså grävt hål för ca. 45 plint, (för hand! Eller med spade alltså) fyllt allaalla hålen med plint och grus, satt ut dom dära bräderna och nu ett gäng till bräder, på andra ledden, SEN kan han tralla på trallen. Och vänta här då, sak nummer två som jag aldrig hade tänkt på...det ska stämma sen också, när hålet är grävt, plinten i, en bräda åt ena hållet och en bräda åt andra plus trall...ska alltså komma i höjd med dörren. Han måste ju fan mätt ihjäl sig. 
 
Som ni kanske läst mellan raderna redan så är jag sjukt imponerad! 
 
Ikväll kommer Carro, Gustaf och Nils!

RSS 2.0