Så var vi husägare.

Nu har vi flyttat in! Här sitter vi i soffan i vårt hus och har det gött. 
 
Alltså jäkla hjältar som hjälpt oss idag! Med tre släp, två skåpbilar och 8 starkisar så tog det inte ens två timmar innan allt var inne i huset. 
 
 
Sen bjöd vi in till komtitta-komtitta-tillställning, mest för att tacka dom som burit så mycket. Några fina stenar och syskon och föräldrar dök upp också. Här har vi några av våra fina gäster: 
 
Så var det med den flytten. 

Kyrka och flytt.

Igår gjorde vi ännu en liten paus i flyttpackandet och åkte till Mjölby och tittade på mamma och hennes körkompsar som sjöng så fint i kyrkan. 
 
Älskar kyrkmiljö. Och sådär med mångstämmig sång också. Elton i magen gillade det också, det var kaos där inne kan jag säga. 
 
Nu ska jag härmed ta och bjuda in till lite öppet hus i vårt nya hus på måndag. Vi kommer flytta alla stora saker vid tiotiden på morgonen (nej, tackar som frågar, man behöver inte hjälpa till. Tror Christian fått ihop 7 kompisar som kommer bära, vi kommer ha svårt att sysselsätta dom) Där emot kommer vi som tack duka fram smörgåstårta och sånt till dom, kanske vid ett eller när vi nu kan vara klara och då får man gärna komma och hänga och äta! (Med tanke på den vanliga uppslutningen av mina vänner vid inflyttningsfester så vågar jag skriva ut detta såhär öppet) Man kan ju nämna för oss innan att man kommer bara. Nils ska vara med också, jippi! Och såklart hans föräldrar. Jippi igen! Vi är vakna ända till kvällen, så man får komma och gå lite som man vill. Så vill vi nog alltid ha det i vårt hus känner jag. Kom bara kom! 
 
 

Dan före dan och dan.

Här var det inte mycket action. Ber om ursäkt för detta men det putsas mest fönster och packas lådor inför vår flytt som numera sker den 30 december och inget annat. Inte 27 som jag trodde först. 
 
Det är ju iaf julafton idag och vi har minsann aktiverat oss med lite annat än flyttning. 
Igår var det dan före dan och vi var hos Butti och syskonen klädde granen så tjusigt. 
Och så åt vi också såklart för det är ju tydligen det den här högtiden går ut på. 
 
Idag har vi varit hos Butti igen och så hos Bill dit vi tog med mammi. Efter Kalle knallade vi hem och nu blir det inte många knop ett tag. 
 
Vårt jäkla flyttkaos. Inte så julmysigt inte. 
 
 
 

Håkan Hellström, Cloetta Center 2013

Men hur länge ska Håkan vara så himla fantastisk? Hur kan en artist få en att alltid känna så? Det är så fascinerande. Mitt liv har ju verkligen förrändrats sedan 2005 då jag slaviskt började lyssna på Håkan, men jag tycker ändå han är precis lika bra fortfarande. Är inte det konstigt? Jag har inte samma klädsmak, umgås inte med samma personer närmast, är inte kär i samma människa, har lärt mig hur mycket som helst om mig själv och andra och ändå består den här himla Håkanismen. Visst är det fantastiskt! 
 
Igår var det alltså dags, kan det varit nummer 32 i ordningen? Jag minns inte längre, det kan lika gärna vara 42. Jag vet att jag tappade bort mig någonstans vid 21 eller 23. (Vilket är lite spännande, vet man vid vilket antal spelningar man tappade räkningen borde man ju lätt kunna räkna ut hur många det faktiskt är totalt. Men det är liksom kört. För många scener för många gånger.) Jag hämtade Drömmen som pussade lille Ludvig hejdå för sitt första "riktiga" äventyr sen hon klämde ut honom för ett par månader sen och vi åkte mot Cloetta Center i Linköping. 
 
Parkerade bilen och utrustade med bröstpump i väskan närmade vi oss vakterna. Saker och ting har förändrats, för några år sedan skulle väskan klingat av vinflaskor. Vakten anade dock ingen skillnad då han bad att få titta igenom väskorna. Nästan lite smickrande, såg vi ut som fullisar! "Varsågod" sa Drömmen och blottade bröstpumpspackningen. Så släpptes vi in. 
 
Den där ölen alltså, den var efterlängtad hos denna dam. Och det blev så festligt allt för jag tror banne mig att den smakade precis så där gott som hon hoppats. Hon var lite rädd för den i början här som man ser, men det gick så bra! Nu är dom vänner igen, Drömmen och ölen. 
 
Klockan sju drog det igång och jag måste nog såhär i efterhand ge en eloge till Cloetta Center. Inte en enda gång var den nån jobbig kö eller vänta, vänta, vänta. Vi kom in fort, fick ölen fort (vattnet i mitt fall) och fick plats att sitta. Sen lagom att vi parkerat oss framför den här härliga röda scenen som man stått framför så många gånger så drog det strax igång. Gravida och nyförlösta som vi är så hade vi inte orkat vänta några längre stunder, det kan jag garantera. 
 
Publiken var även den perfekt pepp och vi stod rätt upp pch ned och lät oss underhållas av kung Hellström. 
 
Och jävlarrr vad han kan alltså. Inte ens vi stod helt still och med skräckblandad förtjusning mottog vi orden "Vart du vill så fort du kan" och exploderade ihop med de andra besökarna. 
 
Mycket bra line up måste jag säga! Möjligen att man ville korrigera lite i ordningen men just valet av låtar var bra. Jag har saknat låtar från Ett kollikbarns bekännelser på senaste, så det var kul att höra några där ifrån. 
 
Efter två och en halv timma var vi så ömma i ryggarna och kissnödiga och stela att vi besökte damernas och åkte hem medan Håkan avslutade med sista låten. 
Men som sagt, en mycket bra spelning och ett litet revasnchtagande från senast på Cloetta Center. Den spelningen var nog faktiskt den tråkigaste Håkanspelning jag sett. Nån ska ju vara det också. 

Håkan

Men herregud, imorgon ska jag och Dreamie se Håkan. Så himla fint. 
 
 
 
uppdaterar:
Men herregud, nu slog det mig att vi ska ju se Håkan imorgon och jag är gravid! En endaste gång innan har jag sett honom utan alkohol i kroppen och det gick liksom inte. Jag stod mest och tittade underligt upp mot scenen och försökte att inte brytas ned totalt av alla alla känslor. Några öl i kroppen har alltid behövt för att bedöva känslorna litelitelite, då blir det liksom som bäst. Det är då jag alltid har tagit in som bäst. 
Nu har jag ju varenda känsla utanpå kroppen, i princip. Jag har verkligen inte haft någon gråtig graviditet hittills, snarare tvärtom; jag gapskrattar som ett stördo åt minsta lilla grej. Skrattar så jag gråter åt sånt som jag kanske hade småfnissat lite åt i vanliga fall. 
Så hoppas inte han ska skämta till det imorgon på scenen, då får de aldrig tyst på mitt garv sen. 

Knyter ihop säcken.

Det känns lite så nu, som att vi knyter ihop och avslutar typ tusen pågående projekt. Vi har nämligen äntligen fått bankpappren till vårt huslån och skrivit under och skickat in, på torsdag kommer vi köpa en ny flashig familjebil, En exkat sån här fast inte exakt den på bilden:
 
Och den 27/12 får vi tillträde till huset. Det är adressändrat, eländrat, soppochvattenändrat, och packas för fullt här hemma.
 
 
Jag ska snart göra en liten kartong som det ska skrivas "Eltons" på, med lite saker som vi tjuvstartat med att köpa (och få) som ska in i hens rum och packas upp. Jag trodde vi skulle vänta helt tills vi flyttar in med att gå bananas med bebissaker, men det går väl för tusan inte att hålla sig? 
 
Onej, ska den här veckan gå skitlångsamt nu bara för vi väntar så mycket roligt. Jag har förresten en liten plan om öppet hus i vårt nya hela den helgen 27-29 december, så att man får komma och hänga och låtsas hjälpa till och kanske få en öl och nåt mer gött att stoppa i munn' för besväret. Själva flyttandet tror jag att Christian och hans stora starka vänner löser jävligt snabbt, så det behöver man nog inte engagera sig så mycket i. När vi flyttade in där vi bor nu hann jag inte ens sätta mig i bilen och åka Mjölby - Vadstena innan allt var flyttat och klart. Då var dom bara tre stycken, jag tror till o med de är fler nu. 

Alltså nej, nu pirrar min mage ihjäl sig över allt himla gött som ska hända framöver!! 
 

Fredag och lördag i Götebrorg.

Det bästa personen i mitt liv fyllde år igår och det firade vi med att åka till Göteborg och götta oss. 
 
Vi började med att gå förbi musikhjälpen, det var så himla mycket folk första gången vi var förbi för The Sounds (dont like) skulle spela. Sen på kvällen var det inga människor, men då öste regnet ner så vi kikade bara snabbt in på programledarna som satt där alldeles på riktigt. 
På kvällen åt vi på Puta Madre. Ingen idé att försöka föreviga denna fantastiska restaurang. Åk dit istället, så jäla gött. Sen sov vi som kung och drottning på Post. 
 
Morsning! Ny dag och hotellfrukostdags. 
 
Vi hann titta en sväng till på musikhjälpen (på tv) innan det var utcheckkningsdags. Då tog vi oss ett glas och laddade för jul på Liseberg. 
 
Det var ju jävligt juligt på Liseberg som ni ser. Gbgregn och fult väder. Men, men. Det var trivsamt ändå. 
 
Vi spelade upp lite pengar sen åkte vi hem igen. 
 
Bra dygn i Göteborg! 
 

Webcammar lite då.

Då Caroline är ledig och ersatt av vikarie fram till nästa år så har jag fått lämna plats åt Berit på mitt kontor i Mjölby. Det gör inte sådär jätteont att sitta hemma och jobba just idag när det är musikhjälpen på tv och jag börjar känna av förkylning och urinvägsinfektion och hela baletten. 
Det har ni minsann ingen jävla aning om ni som ringer till mig och tänker att jag sitter stilig på ett kontor, att jag sitter här på kammarn och snyter mig. 
 
 
På tal om webcam så är det ett väldigt effektivt sätt att roa Nils, vi kan titta lite hur han brukar se ut genom den. 
Så himla festligt att se sig själv i datorn tydligen!
 
Sånna himla polare de här två! 

Go jäla jul

 

Lite skitbilder från veckan.

Telefonen har ju varit med i veckan som var också. Såhär har det sett ut genom den:



Så var det med det. 

Julbord på Omberg

Idag har det varit söndag och det började ju med ett ganska lugnt och fint väder får man väl säga. Jag och Christian tog med Nils upp på stan en sväng och presenterade honom för snö, han var inget vidare imponerad. Inte riktigt den hyllning vi väntat oss iaf. 
 
Sen var det dags att åka till Ombergs turisthotell för julbord. Jössssssesssssss vilket snöoväder! Man var överallt på hela vägen samtidigt, gled i alla möjliga riktningar. Desto godare då att komma in och få glögg och sen äta ett örsagörsagott julbord. Tror alla var ganska överens om att det var det godaste julbordet ever. Åk dit! (Helgens andra restaurangtips) Sen när vi åkte hem igen var det fint vinterväder och allt var frid och fröjd. 
 
 
Här visar Nils sina guns. Spänner varenda muskel och låter som Hulken. Rätt stenhård kille! 
 

Fonduekväll.

Vi har haft Caroline och Nils här på besök nästan hela veckan och i lördags kom även Gustaf. Vi tog med oss mamma och Jalle och åkte till Ladugård 206 för fondueafton. 
 
Åk dit om ni får chansen, så himla gott och trevligt och helt fantastiskt. Jag åt fisk och skaldjursfondue och några åt köttfondue. 
 
Nils hade önskat sig en ny morgonrock i julklapp och vi hittade en som mer var som en tigerdräkt, med matchande tofflor som var som tigertassar. Alltså den ettåringen i den dräkten... <3
 
 
Helt klart en bättre lördagsmiddag än vissa andra. 

Det var Nelson man dela.

En historisk man har gått bort. Inget någon missat, såklart. Men jag vill ändå hylla'n. 
 
 
 

Två förlossningsberättelser.

 
 
Alla är vi olika. 

Lussekatterr

För några dagar sedan bakade jag lussekatter. Mitt absoluta favoritmateial är lussekattsdeg. Älskar den. Skulle kunna älska med den... Eller nåt. 




Juligt i Vadstena.

Idag kom mamma till oss i Vadstena och vi gick först på Skutan och åt lunch. Efter en runda på stan gick vi på Gammeljul på slottet och köpte goda saker att stoppa i munn'. 
 
Sen hem till oss för fika på ostkaka och Buttis hemmagjorda glögg. 
Mycket bra första advent!
 
 
Alltså julen. Dör va mysigt. 

Livebojs i Skidstugan.

Igår var det lördag och vi åkte till Elin och Anthony på förfest inför Livebojs fest på Skidstugan.
Kamilla mingelfotograferade lite, Christian knäppte några bilder och jag tog resten. 
Vi tittar lite:
 
 
Jag som inte är ute i svängen sådär apofta längre hade en riktigt brååå kväll. Boxholm <3

RSS 2.0