30-årsfest

Alltså i all sin enkelhet kommer filmen från 30års-festen här. Det är verkligen bara rätt upp o ner och utan krusiduller. Ganska lite spexigt material om ni frågar mig, men det har var vad som fanns att tillgå. 
 
 
 

Vårskon.

Min sko-dröm den här våren var egentligen ett par Adidas originals Superstars. Alltså den däringen: 
Men det var tydligen resten av Sveriges sko-dröm också, för den var slut (i min storlek) prick överallt. 
Istället klickade jag hem den här 90-talsdrömmen: 
Alltså Fila-skor. <3. När det begav sig hade jag någon konstig kopia. Men då skulle dom ju vara med sån där jätteplös också. 
 
Den där har jag iaf tänkt hålla vit och ren och tjusig hela året. Gå mitt försiktigaste. 
 

En bättre helg.

Alltså jag vet inte riktigt var jag ska börja med den här helgen. Den har varit den bästa på länge från början till slut. I fredags fick jag lov att gå på min egen överraskningsfest på Biz i Mjölby. Alltså jag hade så himla kul. Peppa, underbara vänner man har alltså <3 Ska kolla igenom filmkameran ordentligt under lunchen så ligger det nog ett litet klipp här senare sen. Vanliga kameran var tyvärr inte med. Men jag kan iaf visa två himla fina blommor jag ficka av Linn med familj och Linns föräldrar med familj. 
Överst ett olivträd och under nån form av citrusväxt. 
 
I lördags var vi bra segstartade, med all rätt. Hämtade hem det lilla underbarnet vi har och senare på eftermiddagen blev vi hembjudna på grillat hos Johan och Jessica. Perfekt aktivitet dagen efter. 
 
Sen blev det söndag och vi åkte till Motala och köpte en resevagn att ha med till Altea, ska dit om tolv små dagar! Då orkar vi inte släpa med Eltons riktiga vagn nämligen. 
Det blev denna enkla, och framförallt billiga, variant:
 
 
 
Sen var vi inte så produktiva, mer än att jag gjorde glass förresten! Ska testa den idag sen. Turkisk peppar och kolasås-glass. Ska bli spännande. 
 
Sen pizzasöndag på kammarn och film som visade sig sluta MITT I handling. Alltså inte halvavslutas för att kanske få en uppföljare, utan mitt i allt spännande så kom eftertexten och nu får vi snällt vänta på nästa del. Typiskt. Parallels hette den och var liksom en B-film där man tyckte att enda belöningen man fick för att titta, var att få veta hur det skulle gå. Men alltså inte ens det. 
 
Nu är det morgonfika. Mors!

Utvilad var det ja.

Tur en sov så mycket förra helgen eftersom Elton tydligen slutat sova. "Längtar tills han slutar vakna fem" har vi alltid sagt i vår familj............men gudjävel: Vi menade inte att han skulle börja vakna fyra och knappt sova på vägen dit. 
 
Alltså igår vaknade han fyra, sov mellan 10-11 och somnade sen klockan sju. Inte ens vi, som är två som delar på eländet (Elton) orkar vara vakna så mycket. 
 
Inatt sov han om möjligt ännu sämre, men idag kunde jag dock sova mellan 05-07. Det hade jag inte tid med igår. 
 
Det är väl förstårs en sån där härlig fas som vi behöver vänta ut. Det förstår man ju. Kan. Inte. Längta. Nog. Mycket. Till den är över. Han har iaf helt plötsligt börjat intressera sig för att äta själv med sked. Alltid nåt. Fast vi stressade föräldrar matar samtidigt för det är ju ingen raketätare det där inte. 
Alltså gud vad kladd inte stör mig. Nästa  oroväckande lite. Iaf om ni frågar Christian. Han tittade länge och dömmande på mig efter att jag råkat kasta en skinka på tapeten, något som inte rörde mig i ryggen. (Varför man slänger skinkor på tapeten? För jag skulle kasta den i Isabells matskål, men prickade först väggen) 
Kladd stör mig verkligen inte. Det måste vara något fel på mig. 
 
Igår var vi på visionsdag på kongsbacken i Tranås. Såg ut som följer: 
 
 
Så var det med det. 

Lång helg full av sömn.

I fredags eftermiddag checkade vi in på Starby hotell i Vadstena och slappade i deras spa-avdelning, åt dögod trerätters och sov i krispiga lakan. Så. himla. skönt. 
Här är en selfie vi skickade till Rickard och Amanda som tack för presentkortet på Starby. Fick det i inflyttningsresent av dom nämligen. 
 
Sen hade min kropp tydligen försatt sig i något förslappningsmode, för sen ville jag bara sova. Hela helgen. Somnade tidigt på lördagen och fick sovmorgon på söndagen. Sov sen när Elton sov och somnade ändå 20.30 när vi försökte kolla på film, som jag somnat ifrån på lördagen. (Den här. Se gärna)
 
Lyckades iallafall springa femman och det orkade jag visst. trodde annars jag skulle vara seg i starten för jag tog bort ett födelsemärke för ett tag sen och får egentligen inte röra på mig pga ärret, så det har inte blivit nåt sprunget på ett tag. Men nu är jag alltså igång igen. 

Jag har fyllt år!

Det var festligt. Jag fick skönsång, löparkläder, tidningsprenumeration, en filmkamera, en bänk, två par trosor och blommor. Mycket bra presenter och jag ska nu genast börja göra intressanta saker så att jag kan göra the movie of my life. 
 
Vad kul Elton ska ha som kommer skratta åt sig själv på film som liten, precis som vi gjort åt filmer på oss som små. Man kan även filma under vatten. Kanske måste ta med den till vår utflykt vi ska göra till Hotell Starby i Vadstena idag till imorgon. Spa och relax och god mat. Satan va trevligt det ska bli! Det var tydligen en kickoff samtidigt med 40 gäster, ska filma alla under vatten. hihi. 
 
 

30års-bänken.

Idag fick jag en parkbänk i 30-års present av pappa! Fyller ju i morgon egentligen, men då är han inte i Östergötland längre. Så jag fick den idag. 

Världens fulaste väder, men här är den: 

Den gör sig så himla bra där! Är mycket nöjd med min braiga idé att önska mig en bänk just dit. (Staketet ska målas i sommar. Dont you worry)

Tänk om nån snor den? Då dör jag. Måste nog låsa fast den. 

Godnatt bänken <3 


Fäääärdigt.

Övre hallen är färdig. Jag vill vara i det rummet typ jämt. Så känns det. En liten skithall fick en mening. <3 

Före-, efterbilder kommer här. Såklart. 





Elin fyller år!

Är det en vanlig dag? ÄR DET EN VANLIG DAG? Nej, för det är Elins födelsedag. 
 
Jag har rotat i arkivet och Elin finns då alltid med på ett litet hörn bland bilderna. Låt oss se efter!
 
Det är alltid så festligt när Elin är med! 
 

Fortsättning följer.

Det var visst inte bara på en sida mitt telefonnummer använts. 
 
 
 
Jag har just nu en mailkonversation med "säljaren" som tror jag ska köpa valpen. Ska avsluta med att jag betalar genom att swischa numret i annosen. HAHAHA. in your face Ann-Sofie/Pia. 
 
(Nu vill jag ha nytt nummer tacksåmycket. Ska bara polisanmäla. Det kan man va? Ännu mer in your face.)

Lite bilder från helgerna.

En påsklunch hos Eltons farfar.
 
 
Och gårdagen hemma hos oss. 
 

Brännboll.

Igår fick jag ett brännbollssug. Jag tror fasiken inte jag spelat brännboll sen skolan. Men HUR kul är det inte? (Här försöker jag, ganska förgäves, förtränga minnen av att ALLA klasskamrater flyttade fram när jag skulle slå. Vissa ställde sig liksom öga mot öga. "FLYTTA FRAM!" ropade alla fränisar när de såg att det var min tur och jag missade tre gånger, fick kasta, nån tog lyra direkt och jag hann knappt ur startposition. Lite den.)
 
Ett annat brännbollsminne är från våra ridläger, som min mamma hade hemma hos oss när jag var liten, då var jag ju egentligen för liten för att vara med, men också för liten för att förstå det.. så jag fick alltså vara med ändå. Vet kanske inte en enda spelare som är mer hatad än just dom spelarna, eftersom att vilket lag man än hamnar i så förlorar det laget på grund av en själv. Jag minns att mamma till sist hämtade en stekpanna jag fick slå med. 
 
Men om vi bortser från dessa trauman, hur KUL är inte brännboll? Jag bestämde därför att vi, på midsommar, ska spela brännboll på fotbollsplanen utanför oss. JÖSSES vad jag ska träna. 
Jag tänker att det ska vara massa folk, strålande sol, picknick-korgar och rosé i plastmugg etc. etc. Jag ser framför mig hur detta event går till världshistorien och om hundra år spelas det fortfarande brännboll på fotbollsplanen utanför oss. Och så ska dom tala om mig, upphovskvinnan, och om hur SATANS bra jag slog. 
 
Välkomna! 
 

Resten av påsken..

Den här påsken alltså <3 
Den har innehållt ganska lite påsk men ändå varit tusans skön! 
 
Vi har lagt krut på tapetseringen i övre hallen. Älskar den där tapeten så himla mycket! Den är inte bara en fröjd för ens lilla öga utan också en fröjd att tapetsera med. Är så trött på skittapeter som inte klarar att man hanterar dom utan att de ska gå sönder. Nu tog den dock slut för vi hade otur och fick 38 cm spill på varje våd. Nackdelen med mönsterpassning. Men mer är beställt, så jag hoppas hinna klart till början på nästa vecka. 
 
Vi har också åkt bil till Ikea. Tror Elton varit mer på Ikea än han varit på Öppna förskolan. Känns bra och så. 
 
Så har vi varit hos Christians pappa och ätit påskmat och bjudit över våra grannar på vin. Bra himla påsk alltså! 
Nu är jag back in buisness och ska bestämma om jag orkar gå på fest i Linköping på lördag eller inte. Har barnvakt med inte aktivitet. Hur ofta händer det? 
 

En fejkad annons.

Någon av dagarna under påsken här så trillade det in ett sms till min telefon.
 
 
 
I hopp om att det var ett djur och inte en trafficingservice någon trodde jag handlade med så svarde jag att de måste fått fel nummer. 
 
Men det förstår ni att det hade dom inte. För det visade sig att mitt telefonnummer stod angett på en annons som påstod sig sälja en hundvalp för 3000 kronor. En Pomeranian-valp t.o.m. För er det inte säger nåt så ser dom ut såhär: (Så jäkla gullig)
(Det där är en googlad bild, alltså inte den påstodda Sophia) 
 
Jag hade en lite olustig känsla, eftersom jag själv är hundägare så lät det himla konstigt och billigt att sälja en valp på det sättet. 
Men här döms aldrig hunden efter håret (höhö) så jag använde mailforumet som fanns på annonssidan (hela annonsen är nu borta, annars hade jag så gärna visat den) och skrev kort och gott att de hade angett fel nummer i annonsen. 
 
Då trillade detta in som svar på "ni har angett fel nummer": 
 
Hallå Google translate! 
 
Mailkonversationen fortsatte:
 
 

Jamen så himla enkelt ändå! Man bara mailar lite och vips så kommer det en sådär gullig hund levererad till dörren. 

 
 
NEJ! Så himla typiskt. Precis när man ska göra hundaffärer så går säljaren och TAPPAR SIN TELEFON. Så det går inte att ringa, jag dör så himla typiskt. Kan man få kolla på hunden kanske? Träffa den lite innan försäljning? 
 
 
NÄMEN Ännu mer typiskt! Dom är i Tyskland så det går alltså inte att ens träffa den där ulliga gulliga saken innan jag sätter in 3000 på deras konto. Typiskt, men så smidigt ändå allt. 
 
Efter detta:
Blev det knäpptyst och annonsen försvann. Hoppas dom swischar alla betalningar för den där valpen och hoppas för GUDS skull inte det finns nån hund. 
 

Påsken

Påsken består av vila, tapetsering, utomhusaktiviteter och fikor. Fint alltså! 



Och årets första rosé. Är det sol så är det. 

RSS 2.0