Det bidde tapas till middag.

I kväll har jag varit glad och pepp för jag skulle på dejt med min kille på Skutan. Vi skulle få äta tapas. Vi gjorde oss vårt snyggaste och strök och sminkade och hade oss, precis som det ska va.
 
 
Så gick vi de knappt hundra metrarna och kom till Skutan. Fick sitta vid fint dukat bord och rabbla små rätter som sen kom in i en enda röra. lskar sånt. Sjukt gott också, som vanligt. 
Och så var det med den lilla fina lördagen. 
 

hundfest och blodpudding

Lörrrrrdag alltså, som sagt.

Vi har gått promenad med Isabell och Butti, ätit lunch och kollat på Harry Potter.
Ikväll har vi inte mycket planerat än, men det kan kanske bli en tapas-middag på Skutan eller en sväng till Mjölby för min del. Jag vill iaf ha smink och fina kläder, så mycket har jag bestämt. Det är alldeles för mycket håret-i-en-knut-och-sköna-jeans här just nu, något som inträffar när hunden kommer tror jag, samma inträffande gör att vi typ aldrig bäddar sängen eller dammsuger.

Det ser alltså ut som skit här.

Blodpudding är väl ändå meningen med livet det, det blir innehållslöst annars. 
 

Goood morgon!

Lörrrrdag morgon/förmiddag är en fin tid på veckan. Iaf när man inte ligger i spymigrän och bakfylleångest. Vilket jag alltså inte gör. Jag skulle åkt in och hängt med Elin och Anthony på detta stora evenemang Mjölbykalaset, men när det började bli dags för beslutsfattning så spöregnade det här i Vadstena. Så det hoppade jag över. 
 
På tal om spöregnet så inträffade det precis när vi var ute med Isabell i Tycklinge. Så himla typiskt, men det var bara att bita ihop och rasta i 40 minuter med kast av leksaker, hundsim, gräva gropar och allt det där. 
Jag kunde såklart inte ha kameran ute i detta rusk, så det blev en bild i bilen på väg hem istället. 
Längtarrrr efter en bil med bagage så man kan stoppa bak den här damen som skitar ner ungefär allt som kommer i hennes väg. 
 
Och nu är det lördag och vi har hängt på kammarn och gått morgonsvängen.
 
 

Läx

 
I dag har vi ätit laxtortilla här hemma. Gör det ni med, för det är så galet gott! Allt man behöver är tortillabröd, lax, lime, chili, ananas-salsa, creme fraiche, ost och kanske lite majs. Det blev precis lika gott som de jag åt på Täby galopp för några veckor sen. 
Det är något med laxen och salsan, alltså jävlarrrr va gött. 

Ny kamera!

Jag har köpt en ny kamera! En Nikon D3200 som jag pillat med hela eftermiddagen. Isabell fick mest vara fotoobjekt, en prövning då hon sällan är stilla. 
 
Idag har vi mest fotat med auto, impade bara av skillnaden på bildkvalité från iphonebilder liksom. 
 
Så här här våran dag varit, hemma och i Tycklinge:
 

 
 

Lundsberg

Ingen har väl missat vad som hänt på skolan Lundsberg tänker jag, att några under nån nollningsperiod bränt andra elever med strykjärn och nu iom detta är skolan stängd.

Allt det där har jag inte mycket åsikt i, men man blir ju helt jävla förundrad när man ser/hör eleverna från skolan, alltså dom är helt förkrossade. En tjej som dom telefonintervjuade i P3 grät så det knappt gick att höra vad hon sa för att hennes underbara härliga skola är stängd. Alltså, what?
Det ska ju vara det bästa som kan hända en elev. Få saker är så underbara för en 16åring som när skolan helt plötsligt är stängd. Man skrek ju av lycka och fikade istället i timmar med sina kompisar. Iaf för oss vanliga dödliga.

Alltså det måste vara något riktigt lurt som pågår på den där skolan, annars reagerar inte ungdomar sådär.

(Jätteroligt sågning i tankesmedjan nyss byw)

Googlad bild, jag har inte gått på Lundsberg.


Hejhej!

Hejhej!

Idag tänkte jag hålla mig hemma och jobba. Måste pilla med indesign i tjugo timmar och då jag är hundägare den här veckan så vet jag av erfarenhet att på kontoret skulle jag mest bli störd av en uppmärksamhetssugen Isabell.
Här hemma ligger hon fint i sin korg (för stunden iaf)

Fast först ska jag faktiskt smita iväg en timma och köra Body Pump. Låren är fortfarande möra sen i fredags (!) men det tänker vi inte på.

Annars då? På måndag ska vårt nya hus besiktigas, då ska vi va med såklart och känna in huset. Christian har skrivit ut förstorade planlösningar så jag skulle i princip kunna köpa dockmöbler och planera möblemang här hemma. Han själv ritar mest på en uteplats med trall, inglasning, pool och hela baletten. Det blir nog ett gött hus det här!

Så är det grönt så ska handpenning in på fredag, sen känns det liksom på riktigt.

Men nu är det den där fantastiska kvinnan från rent hus på Nyhetsmorgon. Min och Daniels favorit. Ska se om jag kan hitta en bild.

Fantastisk, måste sluta.


Ett jävla tjat om det där huset.

HÄR! kan man titta på vårt nya hus, för er som inte hann kolla in hemnet-länken som låg uppe för ett tag sen. 

Bilderna suger verkligen, det ser faktiskt bättre ut i verkligheten. Sen får ni tänka bort varenda träfärgad sak (dörrar, köksluckor, trapp) för det ska målas över illa kvickt. Och fondväggarna ska bort också. SÅ. Sen är ni välkomna. :)
 
Carpe Diem. 

Harry Potter och pizza

HalloJ. Det är måndag. Jag gillar't!

Helgen har varit så jäkla asalugn. Så här gick det till. 

Fredag - Jag och Sandra tränade alltså Body Pump och sen när det var dags att ta helg satte sig jag och Christian i bilen och åkte till Motala och skrev på pappren till vårt nya hus (<3) Alltså så blev det, det här:
(Det är borta från Hemnet annars hade jag gett er fler bilder, dock vet jag att Christian fick alla bilder på mail av mäklaren, så jag kan visa fler bilder vid tillfälle) 
 
Går det bara igenom besiktning och så, så flyttar vi in till årsskiftet. Längtar ihjäl. 
Detta firade vi med att åka till Östenssons och köpa FREDAGSMYSSAKER (skjut mig) Det blev potatisgratäng, kycklingspett, BEA, godis och ostbågar. Till... (håll i er) Fångarna på Fortet. (Å, vi är så underbart svensson-vidriga) 
Sen somnade jag väl strax efter nio gissar jag. 
 
Lördag - Vaknade 06.14 och höll ut till nio innan vi åt frukost och allt det där. Sen kom vi på att vi skulle kolla på alla alla Harry Potter-filmer, så vi drog igång. 
 
Framåt kvällen åkte vi till Christians pappa och grillade, det var gött precis som vanligt. 
 
Sen var det söndag och vi kollade och kollade på Harry Potter så det typ rann trollslem ur öronen på oss. Till slut gick vi en promenad och åt lunch på kondis istället. Sen kollade vi ännu mer på Harry Potter
Men jag tycker vi har kollat nonstop for ever och ändå har vi bara sett tre filmer, galet! 
 
Sen höll jag på att växa fast och få Potter-panik så då satte jag mig i bilen och åkte till Mjölby och hängde lite med Eric, Sandra, Charlie, Linus. Vi åt pizza och sen nångång åkte jag hem igen. Mycket bra liten aktivitet som gav lite ny energi. Nu ska jag nog orka några Harry Potter-filmer till. 
 
Så var det med den helgen. 

Svordom

Det var jävlar vad jag svär. Både i tal och skrift. Hur ska det här sluta ?

Sen sist har vi köpt ett hus på Bjälbovägen, kollat på fångarna på fortet och sovit.

Nu är Christian ute och springer och jag ska snart kila iväg och köpa frukostbröd.

Träningsvärken då? Inte jättefarligt än, men jag känner ju att det kommer komma under dagen. Rumpan och benen är alldeles möra så fort jag rör lite på mig.
Ujuj, men det var gött faktiskt att köra ett pass, nu är liksom det värsta över.

Allt för nu. Ni får en gammal favoritbild på Christian. Kan va kul!


Det är dags igen!

Idag ska jag och Sandra köra Body pump vid lunch. Alltså jösses, jag har inte gjort det sen i typ maj, början på juni. Varenda sommar blir det samma visa, slutar träna och börjar röka. Typ. Men bara man kommer igång igen så är det ju lugnt. 
 
Alltså hon som håller i passet kommer hata mig för jag kommer ha så lite vikter. Men jag vet fan hur det blir, det skulle gå att göra allt utan vikter och man skulle ändå ha den där träningsvärken ifrån jävla helvetet. Alltså låren i övermorgon, jag vet ju. Jag kommer få slå undan benen för mig själv och hoppas att jag träffar toaringen med röven när jag ska på toa. Dom går fan inte att böja. 
 
En gång hade jag sån träningsvärk i triceps att jag tänkte att de hade gått av, på riktigt. Jag kunde inte ens hålla upp duschslangen ovanför huvudet, jag fick typ lägga mig ner i duschen för att bli helt blöt. 
Ändå står man här igen och är pepp på att snart få åka iväg. Dock är det ju en jäkla sporre att man får sån där träningsvärk för har man väl börjat så vågar man aldrig hålla upp, för då vet man att det blir en veckas helvete igen. Därför ser man till att gå minst ett par gånger i veckan - Mycket bra taktik av de som uppfann träningsvärken. 
 
Nåja nu ska jag rasta hunden så jag kan jobba vidare i lugn och ro - hon sitter nämligen bakom mig och låter extremt olycklig ungefär hela tiden. 
 
Mors! 
 
Sålänge får ni en gammal bild på Elin, Drömmen och Challe. Kan va kul!
 

Pilgrimsmussla

Idag har mamma varit i Vadstena och vi gick en görlångt promenad med isabell. Det var ju visst görvarmt, jag som hade långbyxor och allt. Redan höst-inställd.

Sen åkte hon hem och Christian gjorde middagen.


Avundsjukan.

Precis varenda sekund ur den här körta filmen som Elsa Billgren lagt upp hade man ju velat uppleva under Way out West. Alltså som en egen liten dröm, typ. Inte minst för att Håkan står mitt i allt och peppar på en efterfest. 
 
Så himla fina människor, man vill va med! Man vill ha det precis så som det är i den filmen, precis alldeles jämt. 
 
Och varför var jag inte på Way out West i år? Tusans. 

Hustitten.

Hur gick hustitten då? Jo, det var ett asahäftigt hus med fräsig övervåning med cool planlösning, men det fanns bara två sovrum, som sagt, och ett var yttepyttelitet och om man ville ha fler var alternativen 
1. flytta trappen (går det ens?)
2. förstöra den asafräsiga övervåningen med den coola planlösningen. 
Så luktade källaren alldeles fruktansvärt fuktigt så jag höll på att kräkas, jag kan ju vara lite extra känslig också. 
 
Sen föll det sig så att mäklaren sa att "javisstja, säljarna på Bjälbovägen accepterar ert bud om ni vill ha det huset istället" 
Jamenjahaja, så där fick vi registrera om våra hjärnor från ett hus till ett annat. Nämligen detta här
 
Sjukt otäckt, visst? Vi kan bli husägare om vi vill. Waaaaaaaaa, jag vill typ sätta mig i bilen och åka till Magaluf och bli bartender och sen säsonga i Sälen för att avsluta med fiskrensning i Norge när jag tänker på det. 
Häftigt ändå, att bli så vuxen och häLig. 
 
Nu är det månadsmöte snart, peppt. 
 

Hustitt.

Idag ska vi titta på det här huset i Vadstena. Jag skulle kunna köpa det bara för den fantastiska verandan på baksidan. Så sjukt fin. 
Dock bara två sovrum och det ser knivigt ut att lösa fram fler sovrum. Vi vill ju ha flera tusen gästrum till alla dom där som ska komma och hälsa på oss. 
 
 

En film jag sett.

I söndags låg vi ju på kammarn hela dagen och njöt av att inte behöva rasta hunden (och pinades lite av att hon inte var där vi var)
 
Då kollade vi på The Conjuring (Finns att streama här) och det var ju sjukt otäckt. Så den kan man se om man vill. Sen kanske jag är allmänt inställd på att vara sjukt rädd för skräckfilm, men rädd var jag. 
 
Sen kollade vi på The Purge (finns att streama här) och den var tyvärr sjukt dålig känner jag här med facit i hand. Det började väldigt bra och kunde ha blivit väldigt bra tror jag men sen kändes det bara töntigt. Som en kopia av Hunger Games. Med den kände jag iofs precis samma, att det började bra men kanske inte slutade i samma klass. 
 
Nåja. Det var dagens filmtips. Mors! 
 
Gammal bild på sovande hund

En lunch

Är på Gusto och äter lunch med gött sällis.


Clarion hotell post.

Den 11-13 september är det familjehemskonferens i Göteborg och då ska vi självklart dit (jobbet) det bästabästabästa med den här Göteborgsutflykten är att vi ska bo på hotell Post. Alltså det är typ mitt favoritställe på hela jorden. Eller det är iaf mitt favorithotell alla kategorier. JAG ÄLSKAR HOTELL POST! 
 
Det som är ännu lite bättre är att Christian är i Spanien den veckan så jag behöver inte ens längta hem efter honom, jag kan bara bo på post och görnjuta. Fyfan vad fantastiskt. 
 
 
Självklart måste vi även dit en dag innan för att ställa i ordning allt i vår monter och planera och sånt, detta ger mig tre (!) nätter på detta underbara ställe. 
 
Sen är även konferensen på Post, så jag behöver aldrig nånsin lämna byggnaden. 
Dör. Vilken lycka. 

Liten jäla Isabell.

Hittade två bilder i mammas telefon på Isabell, tio veckor. Dör.

Igår hade vi Isabell-paus och allt sånt där som vi längtat efter att göra, typ äta frukos i sängen, kolla på film nonstop, inte gå utanför dörren på hela dagen etc. Kändes så himla jäkla tomt utan henne med. Typiskt att man ska sakna ihjäl sig när hon inte är med.

Måndag igen, jippi!


Nils ett år!

Igår åkte jag, mamma och Isabell till Norrmansö för att gå på ettårs-kalas.

Jag tog visst inte en enda bild från det, det var ju dumt. Men vi åt massa smörgåstårta, lekte med boarnet och underhöll hunden. Det var typ det.

Sen föll det sig så att den galopphäst som mamma äger en femtedel i startade på Täby vid nio så vi åkte dit och parkerade oss.
Åt först mat och jag åt laxtortilla som kan vara det godaste jag haft i min mun alltså jösses. <3 det var salsa och lime och ananas och crème fraîche och ost och härligheter i småsmå torrillabröd. Nomnom.

Sen åkte vi hem till sköna gröna Östergötland och jag hämtade Elin, Kamilla och Sussie på Bayersk och de var exemplariska fyllon. Ville hem en halvtimma tidigare än sagt, kom på en sekund till bilen och behövde ingen fyllemat eller annat sterr, så jag var hemma redan halv två istället för typ halv tre som jag räknat med.

Nu är det morgon och idag ska jag nog fan inte göra ett skit. Orkar jag så ska jag motionera på något sätt men det blir isf bara ett plus. Mest ska jag ligga i sängen.

Allt från mig, nu är det frukost.
Mors!


En hund jag har.

I måndags kom Isabell hem från Falsterbo. wohooo och jippi!
 
 
Men jag förstår inte vad som händer då hon är hos mamma, hon kommer hem och är helt cazybananas och skäller nonstop. Efter något dygn brukar det dock bli som vanligt igen, hon kanske bara behöver komma till ro lite lätt. 
 
Så fick jag blommor av min fina kille igår också. Som han garanterade inte hade något med otrohet att göra. (Annars är det ett stående skämt hemma, om man köper man rosor har man något att dölja) Men han var väl bara jävligt kär helt enkelt. 
 

Hösten kömmer

Alltså hur jävla mysigt ska det bli med höst? Jag dör. 
Mörka kvällar, tända ljus, dricka te, raggsockar, vardag. 

Idag är semestern slut och det kommer så himla välkommet. Saknar vardagen något sjukt mycket! Saknar att inte ha en aning om vad som finns i kylen för man äter bara här och där och när man vill när det är sommar, saknar att träna regelbundet (vilket jag börjar med igen idag), saknar att lägga sig på kammarn och känna sig värd det för att man har jobbat en hel dag-tränat-gått länge med hunden-lagat mat-ätit-och det är mörkt. 
 
Vi ska bara köpa ett hus också, då blir allt ännu mysigare. 
 
googlad bildjävel

Göddigt sommarhäng.

I fredags kom vi hem från Norrmansö, åt världens starkaste räkor och svirade om för att åka och hänga med stenisarna. Alltså stenisarna <3 Det är allt några av mina favoritpersoner det. I vanlig ordning med en härlig blandning annat folk på plats. 
 
 
Det grillades av vissa, jag och Christian nöjde oss med sushi. Eller det är ju sjukt mycket godare, det var helt enkelt därför vi valde det. 
 

Ett par dagar på Norrmansö

Efter att vi besökt Skänninge marken i onsdags, och köpt kokosbollar, saltgurka och det där ni vet, så åkte vi norr ut tills vi kom strax utanför Norrtälje. Där i Skärgården ligger ju nämligen Norrmansö och i vanlig ordning hämtade Gustaf upp oss med båten i Spillersboda. 
 
Vi började med att åka vattenskidor. Det har jag ju aldrig gjort innan och jävlarrrr vad jag åkte i plurret några gånger. Tog säkert sju gånger innan jag fick en tur väl värdig sitt namn. Sen kom det en båtjävel och gjorde vågor åt mig som jag inte var beredd på och då fick jag smaka på vattenytan igen. Men jag kom iaf upp och fick åka, så jag är ganska nöjd. 
Vi bjöd också Nils på kokosboll. Mycket uppskattat. 
 
 
Så fick vi god mat också, som vanligt. 
 
Sen blev det nästa dag och vi åt frukost och senare sill-lunch. Så himla bra sommarlunch ändå! Gustaf och Christian åkte på något båtärende och jag väntade mest på att Nils skulle vakna från sin förmiddagslur. Zozo sov gött han också.
 
 
Så bidde det eftermiddag och vi åkte till Högmarsö med båten och åt efterrätt. 
 
 
Annars hängde vi mest med Nils.
 
 
 
Helt fantastiskt härliga dagar, precis som det brukar vara där ute. 

En lördag och en söndag.

Igår hade Elin och Anthony inflyttningsfest. Det var jäkligt roligt.
Först var det lördag förmiddag och jag bakade två cheesecakes och åkte till Motala och köpte fräsiga kläder inför kvällen, som den tant jag är.
Köpte även en köksvåg, som sagt; tant.

Sen var det alltså fest och vi fick god mat och mycket trevligt häng.

Idag vaknade vi alldeles för tidigt och vid två gick vi till Butti och åt kräftor och paj. Nu sitter alla utom jag och sover framför vm. Eller nu ser jag visst att Christian är vaken.
Snart är det blåbärspaj, jösses vad mat jämt när man umgås.


Tisdagen.

Idag har sju hungriga utfodrats med frukost efter massa timmars sömn.

Nu sitter de här och grejar med sina fräna prylar och ska snart vidare till Linköping. Älskar besök!


Finbesök

Idag har vi fått besök av Amanda, Linus, Fredrik, Rasmus och Felicia. Dom ska sova här och vi har ätit pizza vid vattnet och spelat spel.

Mycket bra måndag!


Cheesecake

Idag bjöd Sandra på cheesecake och Eric på kaffe. Det var så gött så jag dog flera gånger om.
(OBS. Skoj. Jag lever)


Mycket kärlek.

Mycket kärlek i Prideparaden även detta år. Varför är det så himla rörande med Stolta Föräldrar? Och poliser, brandmän och läkare? Alla är väl sjutton lika mycket bög eller straight eller queer eller flata eller vad man nu är oavsett vad man jobbar med?
Ändå fan ryser man massa massa när just de tre arbetsgrupperna åker förbi.
Kanske har det att göra med att det är så himla machoyrken?

Fint var det iaf.

Meh. Jag och Krillan kom till Hornsgatan och var så impade att vi var först. Brädde ut vår filt framför kyrkan och slog oss ner med frukostmackor. Bilar susade förbi och vi började ana oråd. Inte fan gick paraden förbi där i år, tji fick vi och fick flytta till görgatan.


Its the little things.

Här sitter jag på balkongen och känner in frukosten.

Jag tog en promenad längst Norr Mälarstrand och hittade Petite France där dom kallade mig mademoiselle och sa au revoir när jag gick.
Hade det inte varit kö och jag hade haft en bra kamera med mig så hade jag fotat ihjäl mig och lagt på mjuka filter, för det var så himla mysigt där inne.

Ett frukostpaket blev det och det intas alltså på balkongen.

Igårkväll spelade jag Rappakalja med göddiga Hälsinglandare och åt fryspizza. Bra kväll!


En liten tillbakablick.

Under morgonen har jag umgåtts med pappas fotoalbum och här ska ni få se på lilla Dellen.


Stockholm

Igår när solen sken och det var fredag och jag visste att Pride pågick i Stockholm så kunde jag inte låta bli att åka dit.

Pappa är borta över helgen så hans lägenhet stod helt tom. Och mycket bättre kan man ju inte bo i huvudstaden.

Pride alltså. Få saker är så jävla fyllda med kärlek som Pride. Man blir lycklig överallt.

Igår hann jag lyssna på Ramsby/Fischerströms livepodd på Lava och sen hängde jag med Kristin hem till söder.
Där blev det dryck och häng med några tappra som senare orkade sig ut i natten. Jag åkte hem och görmös ensam vid tio, typ.

Idag har jag badat bubbelbad och ätit frukost och nu sitter jag på tunnelbanan till söder för att äta brunch. Sen är det paradedags. Så himla fint!


Ett litet middagstips.

Alldeles för lite mat här i bloggen va? Jag är ju trots allt en sån där som faktiskt lagar mat och kanske till och med bakar någon gång ibland. 
 
Därför tänkte jag här med dela med mig av receptet till den Broccoligratäng som blev middag igår. Mamma gjorde alltid broccoligratäng för tusen år sedan, och det är ju helt galet gott. Nomnom för broccoli. 
 
Here we go:
 
Sätt ugnfan på 225 grader. 
 
600 gr broccolibuketter
1 purjolök
2 pkt bacon
2 msk mjöl
4 dl grädde
2 dl mjölk (eller om man vill fläska på med 6 dl grädde så får man det)
2 dl riven ost
salt och peppar. 
 
Koka broccolibuketterna i några minuter, kanske typ tre. SALTA. Inget är så sorgligt som osaltad broccoli. Smörj en ugnsform och häll över broccolibukketterna där i. Man kan salta här också, ifall det inte fastnade första gången.
 
Stek skivad bacon och hackad purjolök (Jag gjorde i sån här "kastrull-stekpanna" ni vet. jag tappade ordet nu, men sån man typ gör köttfärsås i. För det blir ganska stor volym) Purjolöken och baconet behöver typ bara bli ordentligt varmt, vätska sig lite och så, då vet man att det är klart. 
 
Blanda i mjölet väl så det inte syns alls. 
I med grädde och mjölk (egentligen får man göra hur man vill med de 6 deciliterna, vill man ha en göddig gratäng tar man 6 dl grädde vill man ha en smalare tar man 6 dl mjölk. Jag gjorde först på 3/3 men tyckte den blev litelite rinnig, men det är ju en smaksak. Framöver kommer jag iaf göra på 4 grädde - 2 mjölk.) och i med osten också. 
 
Koka upp och låt puttra i fem minuter. (Smaka av med salt och peppar) 
 
Häll över röran över broccolin i formen, in i ugnen i kanske tio minuter. (Eller tills det ser klart ut) 
 
KLART. Ät - gött. 
 
 
 
 

RSS 2.0