Valborg ska firas

Där sommaren avslutades 2008, ska våren firas in 2009. Träffas o trivs med mig o Drömmen på Djurgården vettja.



Uppdaterar sluta-röka-mission

Undrar ni hur det går att inte röka? Jag har inte rökt än, så det går bra. 
Undrar ni hur det känns? Jag vill dö. Precis så känns det. 

April-lista heter det tydligen.

Hittade en fantastisk lista som nog är tänkt för 10-13-åringar. Men jag kör ändå, Drömmen segar med att lägga upp bilder o jag har tråkigt. Sjukt svårt att svara på alla frågor, men ni får väl ta det med en nypa salt.

kärlek:
är du kär? - fruktansvärt
i vem isåfall? Jens Engman
har du dumpat någon? - Ja
har du blivit dumpad? - Ja
har du sagt jag älskar dig utan att mena det? - Säger jag det så menar jag det som fan
är du rädd för kärleken? - Kärlek svek mig mest hela tiden förr, så långt inne är jag livrädd. Men nuet är så fint, så det kvittar.


utseende:
hur lång är du? - 179,5 cm
ögonfärg? -  brun/grön
hårfärg? -  ljusbrunt
stil? - jag vet inte. lite popigt sådär (Emo enligt Drömmen:)
är du nöjd med ditt utseende? - Man har ju liksom börjat accpetera läget.
är du mogen? - Sjukt omogen i vissa stunder, men trivs med det.


fritid:
du har varit på läger? -  Jajamen. Gunnorps ridläger, det bästa.
du skriver låtar/dikter? - Jag skriver ofta ner det som snurrar i huvudet, dagen efter kanske det inte stämmer det minsta, men skönt för stunden.
du kör handboll/basket? - nej
du kör fotboll/innebandy? - nej
du är ofta med kompisar? - Så ofta som möjligt.


du tycker om att:
[x] kramas
[x] pussas
[x] prata
[x] sova
[x] gå upp tidigt
[x] lyssna på musik
[x] lyssna på musik i hörlurar
[x] vara på stan
[ ] vara ensam
[x] vara med kompisar
[X]vara kär
[X] vara i skolan (låter som lyx nu när man har jobb)
[x] vara hemma
[ ] shoppa
[x] se på film


du är nöjd med:
[/] din kropp
[/] din rumpa (Har jag ens en rumpa förresten? Knappt)
[ ] dina bröst (Det har, i alla år, varit ett jävla tjat om dom, så jag är mest trött på't faktiskt.)
[ ] din snopp - Har ingen. tro det eller ej.
[X] din mage
[x]dina ögon
[ ] ditt hår (Jag vill ha hår som går att fixa, som saknar virvlar och som är lååångt
[x] din längd (Längden är det inget fel på, lång som fan. Hade gärna varit något kortare dock)
[/] din mun
[ ] dina ben - jag är kobent och hjulbent på samma gång, jag måste vara en av de få.
[ ] dina tänder - underbett, nice.
[ ] dina händer - för stora
[ ] dina fötter - för stora. :)
[X] hela alltet - I Det stora hela så får man väl säga att det är så
[x]  ditt liv - Sjukt nöjd. Dock något rastlös och uttråkad i perioder.
[x] dina vänner - Kan man vara annat?




Valborg närmar sig.

Valborg närmar sig och planerna är fortfarande ganska oklara. Ska ingen av er kära vänner bara impuls åka hit till Stockholm o fira den med mig? Eller iaf dela med er av era planer?

Jag går bakåt i tiden för att tänka efter hur de två senaste valborgsmässoaftnarna firades.

2008


En fantastiskt konstig kväll. Vapnet spelade på Debaser och det skulle ses med Oskar, Oskar råkade kalla vakten för jävla fitta, så jag blev själv på plats. Sen råkade han kissa i en papperskorg, slå till en kvinnlig polis och hamna i fyllecell.
 

2007


Ytterligare en underbar afton. Falsterbo med fina vänner och vin i mamma Monicas stickade aprikosfärgade tröja.
Pernilla, Gustav, Drömmen, Sofia, Zandra, Sverik, Rasmus och Jag. I en enrummare. Vi lämnade knappt soffan. 

Så, vad som händer i år är ännu ett frågetecken, ska man kanske ta sig till en eld?

Icke rökare

Jag ska sluta röka. Jag kom på det igår klockan 17.43, då hade jag inte rökt sen 14.58 och det ska jag försöka hålla fast vid. Tänk om det var min sista cigg någonsin som togs då 14,58, måndagen den 27 april 2009.

Jag tror ju att feströka blir svårt att avstå och just i detta nu är jag så röksugen att det snurrar i huvudet. Men tänk efter egentligen, hur äckligt är det inte att vara rökare? Tillräckligt för att jag ska sluta iaf.



Uppdaterar: http://www.lg.se/upload/epi/primarvarden_gastrikland/Folkh%C3%A4lsosektionen/Metodp%C3%A4rm%20hj%C3%A4rt-k%C3%A4rl/Detta%20h%C3%A4nder%20i%20kroppen%20n%C3%A4r%20man%20slutar%20r%C3%B6ka.pdf

Häng med för fan, vi slutar röka allihop. Yey!

Kvällskvisten

Nu när det börjar bli dags för sängen tänkte jag "Nääähää ni baaarn" sådär som Pernilla alltid säger, o kom då på att jisses älskade Nilla, visst var det idag du var i sthlm? Vilken bra vän jag är, som inte har underhållit dej. 
Jag ber om ursäkt som fan. 
Puss

måndag, som så många gånger förr.

Måndag idag. En bra måndag efter en jäkligt fantastisk helg. Nu saknar jag Drömmen här, Drööömmmmeeeeen var ääär du? Du bor så långt bort, hur tänkte du?

Jajajaja, jag får se hennes fina tryne imorgon. Vill ni däremot se bilder ifrån det fantastiska helgen så är ni varmt jävla välkomna in på http://vetret.bilddagboken.se för där händer det grejjer.

Hela helgen.

 

Vem sjutton har tid att sitta framför datorn o blogga när solen lyser som aldrig förr ute? 
Vilken helg va! I fredags träffade jag cissi efter jobbet, Minna o lisa var med i perioder. Sen slöt vi upp med Jens o Bengan o drog till tanto o hade det fint på en filt. 

I lördags var jag i Rålis från tolv med Krillan. Det var riktigt härligt! Vin, musik, mat o mycket annat. Sen kom Drömmen och krillan åkte på kryssning. Drömmen och jag delade en box vin o drog till Kransen där Jens o alla alla var och kubbade. Vi spöade skiten ur dom i kubb för att sen åka på förfest på mariatorget. Trevlig kväll, men tröttheten började slå till så det blev donken o sen hem o sova. 

Söndag. Morgonen började med finfukost för mej o Jens i parken. Sen var det tvättdags o efter det grillade vi. Potatisgratäng, grillspett, fläskfilé - vi orkade knappt hälften. 

Nu är det snart dags för att se senaste Lost-avsnittet som kom i torsdags, men det är visst hockey på teve, får se om jag lyckas slita grabbarna ifrån det. 

Nähänä, i morgon är det vardag igen. Puss på er. 

Tidigt en lördag.

Jag drömde att jag hade en jättefin svart moped som jag hade fått av Jens. O jag älskade den så mycket och åkte överallt på den. 
Jag försökte berätta det för Jens när jag vaknade vid halv åtta, men han pratade bara om gamla stan och om han skulle välja 12 eller 15 axlar. 

Idag blir det häng i Rålis hela dagen. Hoppas inte Drömmen o Krillan är bakfulla bara, för då jävlar. :) Iofs är jag inte bakis, o det är väl ändå det viktigaste. 

Must be funny, in a rich mans world.

Jag bryr mig egentligen inte det minsta om pengar, just därför blir jag så jävla frustrerad när det avhåller mig ifrån att göra sånt jag vill.
Jag har just konstaterat att det kommer nog att bli en lugn sommar i Stockholm, utan minsta resa (eventuellt Falsterbo under hästveckan, där bor och äter jag iaf gratis)
Jag brukar vara jäkligt bra på att gilla läget, att tänka "Nu är det så här, gör det bästa av det" men fan vad ont det gör att varken kunna åka till Roskilde eller Peace and Love bara för att jag inte har råd. Jag vill kunna se Håkan ( o flera artister än så såklart) live, sitta utanför ett tält med en öl i handen och njuta av festival-livet. Men nu kommer det inte gå. O det är ju liksom inget glamouröst liv när man väl är där, därför svider det extra mycket att det är just pengar som hindrar mig. 
Sen är det så mycket andra saker och personer jag älskar som påverkas av att jag inte har några pengar, jag har ju turen att ha världens mest generösa pojkvän, men det känns ändå så jäkla fult att behöva leva på hans plånbok när min egen är tom. O mamma o pappa som, oftast, utan att klaga lånar ut pengar till höger och vänster. 

Fan, jag brukar vara bra på att lösa situationer som festivaler o sommarnöjer fast jag inte har råd. Men det är ganska mycket skillnad när det går ut över ens omgivning. 

Nu har jag skrivit det av mig och nu ska jag, precis som vanligt, gilla läget och försöka göra det här till bästa sommaren ever.  


Rubriks Kub

Jag var så nära på att lösa hela kuben alldeles nyss. Så nära att jag hade tre sidor klara. O när jag kom på att jag var så nära så blev jag så till mig och började vrida o snurra, så att sen låg inte en endaste färg på rätt plats längre.


Typiskt.

Brainstorm

Limpan är smartare än många tror. Hon satte dit mig på förra inlägget. Jag menar såklart tvåsiffrigt tusental, alltså 5 siffrigt. Eller hur menar jag egentligen?

Äsch, i vilket fall som helst så fick jag lönespec. idag o det var precis samma antal siffror som vanligt. :(

Bara lite strunt

Lördagen planeras för fullt. Den ser fin ut hittills. Först lunch med Drömmen o Krillan på stan, med viiin. Viit vin. Sen Grönan kanske, om vädret tillåter. Sen är väl min lön slut igen. :)
Näe men, så illa blir det nog inte den här månaden. Jag kommer ju känna mig rik som ett troll när lönen är tvåsiffrig. Ja, jag menar tvåsiffrig. Ni kan ju tänka själva hur knapert det har varit vissa månader.

Nu är det smoke-time. Jag råkade få med mig Jens cigg till jobbet, o kan ju inte låta bli att röka upp dom. Sorry baby.

Puss

Saker jag hade velat läsa där och då

Avsändare: Ellen, våren 2009
Mottagare: Ellen, tidigt 2007

Öppet brev till Ellen som spenderar söndagen, som så många andra dagar, under täcket med en stenhård ångestklump i magen i en, för henne, ny lägenhet på Kungsholmen.

Jag skriver det här för att jag sitter med facit i hand, jag har upplevt det du kommer att uppleva. Det kommer att vända! Det är inget du tror på just nu, men jag vet att allt kommer att bli helt fantastiskt bra, bättre än du ens vågar hoppas på. 
Just i detta nu så tror du att allting vänder bara du får ett fint sms, eller ett efterlängtat telefonsamtal av den där killen som egentligen redan innefattar en annan tjej i benämningen "vi". Här måste jag tyvärr göra dig besviken, det är precis som du misstänker - Han kommer inte höra av sig.
Men håll bara ut ett par få månader till. För samtidigt som våren kommer så flyttar Drömmen in till dig, och redan då så blir livet bra mycket ljusare.
Dessutom kommer du träffa ett helt gäng underbara damer ifrån Järvsö, som gör hela din sommar fantastiskt rolig.
Sommaren kommer gå med flera festivaler och ovanligt fint väder och redan i slutet av sommaren kommer du faktiskt knappt tänka på honom alls. Du får ett nytt jobb och med det kommer ännu fler underbara vänner.
Du kommer inte ens bryta ihop när Drömmen lämnar dig för ännu en säsong i Sälen, för du har många nya vänner nu och hur många som helst som uppskattar dig.

Ytterligare en sommar kommer, och en sjuhelvetes sådan. En utav de bästa i hela ditt liv faktiskt. Återigen några festivaler och en hel del nya ansikten.
Vid det laget så ler du mest hela tiden och tanken på att sms:et kommer att komma är som bortblåst. Tro det eller ej, men du har till o med bytt telefonnummer och inte ens tänkt på att meddela honom om det.

En helt vanlig utekväll med en helt fantastisk Eileen, som du ännu inte haft turen att lära känna, så hamnar du på en efterfest på telefonplan. Redan morgonen efter kommer du ha en fin känsla inombords och inte vilja annat än att träffa den här killen igen. Och ni kommer ses igen. Och igen, och igen och igen och du kommer upptäcka känslor hos dig som du inte ens visste att du hade. Han kommer visa sig vara världens finaste människa och du kommer nästan skratta åt hur du kände den där söndagen under täcket. Nästintill bli förbannad över hur du lät dig behandlas, för din nya kärlek kommer att behandla dig alldeles fantastiskt och du kommer bara tycka om honom mer och mer för varje dag som går.

Så snälla, snälla du. Håll bara ut ett par månader till så kommer snart Drömmen flytta in, och då förändras precis allt. - Jag lovar!

Ellen

Fredagen utvärderas

I fredags kom Boxholms finest till Stockholm. Jens agerade världens finaste pojkvän (som så många gånger innan) trotsade sitt kassa korsband och gick Söder runt för att komma till diverse pubar som vännerna befann sig på. Fantastiska människa!

Kul kväll var det. O som vanligt togs det några foton. Enjoy.






Oj oj, här kommer Woy Woy

Många kanske inte känner till det, men vi (eller mamma snarare) äger en halv galopphäst som heter Woy Woy. Världens charmigaste häst, som ser ut att kunna springa fyra varv till efter att ha gått i mål. Woy Woy är ungefär som en ridskolehäst, vilket är jävligt ovanligt bland fullblod. Han står stilla när jockeyn hoppar upp (till skillnad från vissa andra hästar där dom liksom får kasta upp jockeyn i farten), han förstår inte riktigt varför han springer, men han gör det mest för att det är kul (verkar det som iaf) 

När mamma köpte Woy Woy så var det mest på kul, hennes tidigare galopphäst hette Rosa och var sist i vart enda löp. Vi var på Jägersro, klev in i ett stall "Hej vi vill köpa häst" fick se woy woy "ja, det där blir nog bra." O slog till. O bra blev det. Han tog 7 segrar på raken och blev bästa treåring (om jag minns rätt) "Oj oj, här kommer WOy Woy" skrevs det i tidningsartiklar och speaker-röster sa suckandes "Jaha, då var det dags igen, Woy Woy sticker iväg och dom andra har inte en chans" 

Nu har han tagit det lite lugnt ett tag, men startade idag på Klampenborg i Danmark. Om han vann? -Såklart. 



Woy Woy i vinnarcirkeln. (Googlad bild)

Agnes

Sitter här o tittar på reprisen av Så SKa Det Låta (Förövrigt ett av Sveriges bästa tv-program. Antikrundan ligger delad etta) O jävlar i min lilla låda vad Agnes Carlson kan sjunga. Jag satte för sjutton teet i halsen och satte gråten där istället. Helt fantastiskt vilken röst hon föddes med. "Hon ser ut som en sjuttonåring, pratar som en sjuåring och sjunger som att hon har 50 års erfarenhet av livet" skrev någon i tidningen för tre år sen. Så sant, så sant. 

Salem Al Fakir





Bilden är ifrån Rockfoto.
Jag tog ingen bild, konstigt nog.
Igår fick jag en alldeles görfin födelsedagspresent av den alldeles görfina människan Jens. Vi var o såg Salem Al Fakir på Cirkus, ett konstaterat geni!

Idag kan jag knappt sluta lyssna på "Astronaut" (låten, inte albumet. Dock ligger ju låten på albumet. Så det där är ju en tolkningsfråga.)

Så fin han är på bilden, visst! Nästan som att han inte var på riktigt. Jag skulle inte bli förvånad. Han kom ju trots allt från ingenstans.

Kodak moment

Nu har jag varken hanen eller honans tillåtelse att lägga upp bilden. (Vet inte ens vem grabben är, den fina flickan är min vän Amanda)



I vilket fall som helst så är det väl helt jäkla fantastiskt att det mitt i fotoögonblicket flyger förbi en mygga som fastnar så fint på bild. Att det dessutom ser ut som att Amanda försöker psyka myggan gör ju det hela bra mycket roligare.

Suuune

Tycker du det känns som min födelsedag idag, Karin?
- Inte jag heller!

15 april

Imorgon är det en stor dag! 

Till exempel så är det 557 år sedan Da Vinci föddes, 144 år sedan Lincoln mördades, 97 år sedan Titanic sjönk, 54 år sedan den första McDonald's restaurangen öppnades, 10 år sedan Greta Garbo dog, men viktigast av allt: 24 år sedan jag föddes! 

Jag ska jobba hela dagen, hur ska Ni fira? 

Man kan ju bara undra, Varför?




Men kära nån, hur tänkte han?

Första grillen

Igår när jag hade kämpat färdigt på jobbet så satte jag o Jens oss utanför porten, på en grön plätt o avverkade årets första grill. Mys!




Hjälp till nu då.

Hej mina vänner! Skulle ni kunna turas om med att hålla mig aktiverad?
Idag slutar jag jobba klockan 18. Vad händer då till exempel?

Påsken i bilder.

En helt underbar påsk har passerat. Jag har lite samma känsla som efter en riktigt bra festival. Det känns liksom tomt och konstigt att inte ha familj och vänner runt sig hela tiden. Men jag ska jobba redan idag, så jag är snart tillbaka i vardagen igen. Tyvärr. 

Tre fina ögonblick från två fina dagar följer: 




Det blir inte bättre än sådär. 

Nähä, som sagt nu ska här jobbas. Ses!

Effektiv tid

Saker jag har hunnit med:

* Varit i Åre och åkt snowboard
* Varit på mingelfest med hela Sveriges överklass-elit. (Jag var först fram till snitt-bordet.)
* Varit i Katrineholm en stund
* Ätit frukost på Scandic i Lkpg
* Lagt ett 2000-bitars pussel (vi hann iofs inte klart)
* Ätit påsklunch hos pappa
* Blivit födelsedagsfirad
* Letat efter två påskägg
* Sett en alldeles ny fölunge
* Umgåts med dom finaste av vänner
* Gått ut i Linköping.

Allt under två dagar. Två små dagar!


Overkill.

Vi är bäst på det där med overkill. Det tar ungefär två-tio sekunder så har ett helt vanligt samtalsämne gått så långt att ingen fattar nåt.
Så var det igår på tunnelbanan mot Telefonplan. Drömmen frågade lite lätt "Har ni påskpyntat" och sekunden efter pratade vi om påskmattor, påskporslin och akvarie-höns. Den lilla damen bredvid fnissade så mycket så hon visste nog inte var hon skulle sätta foten.

Innan vi hamnade på tunnelbanan så fikade vi på Götgatan med Amanda och jag fick ett släng av vinterkräksjukan i ungefär tio minuter (egentligen mådde jag nog bara illa efter en görstor chokladkaka, jag hann inte ens spy under min sjukdomsperiod)

Synd att solen inte lyser idag när vi ska dricka vårens första ute-öl på Snaps. Men jag börjar inte förrän tolv i morgon, så det är ju iallafall något positivt.

Håll i er ni i Linköping, jag kommer och besöker staden på lördag, då jäklar ska jag ut med hela f-gänget, kanske till o med lilla Alfred? det ska börjas i tid.

English in action

Varför ska jag alltid hålla på och hålla på? En gång när Jenny o Kalle var o hälsade på så var vi på Carmen och då gav jag mig fan på att försöka förklara för en fransman vad Nix-registret var för något. På redan knackig fylle-engelska.  

I fredags började jag ge mig på en förklaring om Johannas smeknamn för en Amerikanare. "Her nickname is DREAMEN" och sen började jag på hela historien om att Eddie drömde (Fast "Not a dirty-dream. HEHE) och att Eric drömde om henne natten efter. (Fan, jag vet knappt i nyktert tillstånd hur det där egentligen ligger till. Men är övertygad om att den stackars Amerikanaren skiter fullständigt i vilket)




Bilden är ifrån Järvsö i somras och jag gissar att det är i ungefär det tillståndet jag befinner mig när dom där dumma idéerna ploppar upp i huvudet.















Idag gillar jag allt. Jobbet, kollegorna. Till o med dom där som jag egentligen suckar över ler jag emot.
Kan det vara vädret? Jag tror't.




Liket lever

Yes. Helt underbart med vår. Pernilla kom i söndags och åker idag, så mysigt så! Tanken var att grilla igår, men istället kollade vi på Pan's labyrint.

Imorgon blir det mys med Kristin o co. Gissar att det blir öl på Snaps. Sen på torsdag åker jag till Åre och antagligen direkt till Östergötland efter det. Ska väl hinna med det där galejet hos Frida på påskafton.

Yes, yes. lägesuppdatering.

Det blir sällan som man tänkt sig.


Fredag 
Vision: Lugn hemmakväll. 
Handling: Öl och utgång

Lördag
Vision: Öl och Utgång.
Handling: Lugn hemmakväll. 


Arkitekten

Fantastiskt roligt klipp:

http://www.youtube.com/watch?v=_XSERRkBXYk

Gör er själva en tjänst o se det där va. 

En vanlig jäkla fredag.

Yes, igår skulle vi vara nyktra. Vi satt hemma i soffan och funderade på vad vi skulle göra istället för att festa. Men vi kom inte på en enda grej. Så vi blev liksom tvugna att gå ut ändå, det gicck liksom inte att komma undan. :)

Jäkligt kul kväll! See for yourself



Vår mina vänner, vår!


Bilder på min väg hem genom huvudstaden igår. Vår, vår, vår. 


Lyssna in följande för ökad vårkänsla: Koop - Summersun

Gran Torino

Filmen sågs igår och den var riktigt bra. Kan det ha varit plusstolen som gjorde det? Eller det underbara sällskapet? Eller var det helt enkelt Clintan som lyckades leverera som fan?



I vilket fall som helst så var det en görbra bioupplevelse och filmen rekommenderas starkt!




"Helt galet att homosexuella nu får gifta sig i kyrkan. Eller jag tycker det är helt okej att tjejer gör det. Men inte killar"  - Min kollega Rickard lägger dagens (kanske seklets) mest puckade kommentar på jobbet.

lirpA, lirpA.

"Alla har upplevt det: en person står på fel sida i rulltrappan när vi stressade stadsbor skyndar till tåget. det blir snart ett minne blott, när SL inför fubud mot att stå på vänster sida i rulltrappan."



Fan, vad gött!! tänkte jag med Metro i handen.

Fan, vad pinsamt att det var ett aprilskämt.

Ja, det känns fan bra.

Nu är det så att jag ska få fast anställning på jobbet, vilket innebär betald semester! Jag har aldrig haft betald semester innan, det kommer ju kännas som skolk när jag sitter på någon festival och får betalt för det.

I vilket fall som helst så var det fan på tiden att få se lite uppskattning, och det känns nice. Även om fasta lönen är låg så blir det lätt mer än jag tjänar idag. O sen provision på det.

Så nu ska jag ringa runt till byggfirmor och leka butch för att lyckas sälja in prenumerationer åt Brabyggare.se

Idag ska jag ta med my love på bio. Solen lyser och snart ska jag äta egengjord Pasta Carbonara. Jag fick tipset här: www.metrobloggen.se/niotillfem och lekte kanske lite att jag hade niotillfem's braiga liv när jag stod o rörde i kastrullerna. I vilket fall som helst så blev det gott som snus!

Hejpåer!

RSS 2.0