Saker jag hade velat läsa där och då

Avsändare: Ellen, våren 2009
Mottagare: Ellen, tidigt 2007

Öppet brev till Ellen som spenderar söndagen, som så många andra dagar, under täcket med en stenhård ångestklump i magen i en, för henne, ny lägenhet på Kungsholmen.

Jag skriver det här för att jag sitter med facit i hand, jag har upplevt det du kommer att uppleva. Det kommer att vända! Det är inget du tror på just nu, men jag vet att allt kommer att bli helt fantastiskt bra, bättre än du ens vågar hoppas på. 
Just i detta nu så tror du att allting vänder bara du får ett fint sms, eller ett efterlängtat telefonsamtal av den där killen som egentligen redan innefattar en annan tjej i benämningen "vi". Här måste jag tyvärr göra dig besviken, det är precis som du misstänker - Han kommer inte höra av sig.
Men håll bara ut ett par få månader till. För samtidigt som våren kommer så flyttar Drömmen in till dig, och redan då så blir livet bra mycket ljusare.
Dessutom kommer du träffa ett helt gäng underbara damer ifrån Järvsö, som gör hela din sommar fantastiskt rolig.
Sommaren kommer gå med flera festivaler och ovanligt fint väder och redan i slutet av sommaren kommer du faktiskt knappt tänka på honom alls. Du får ett nytt jobb och med det kommer ännu fler underbara vänner.
Du kommer inte ens bryta ihop när Drömmen lämnar dig för ännu en säsong i Sälen, för du har många nya vänner nu och hur många som helst som uppskattar dig.

Ytterligare en sommar kommer, och en sjuhelvetes sådan. En utav de bästa i hela ditt liv faktiskt. Återigen några festivaler och en hel del nya ansikten.
Vid det laget så ler du mest hela tiden och tanken på att sms:et kommer att komma är som bortblåst. Tro det eller ej, men du har till o med bytt telefonnummer och inte ens tänkt på att meddela honom om det.

En helt vanlig utekväll med en helt fantastisk Eileen, som du ännu inte haft turen att lära känna, så hamnar du på en efterfest på telefonplan. Redan morgonen efter kommer du ha en fin känsla inombords och inte vilja annat än att träffa den här killen igen. Och ni kommer ses igen. Och igen, och igen och igen och du kommer upptäcka känslor hos dig som du inte ens visste att du hade. Han kommer visa sig vara världens finaste människa och du kommer nästan skratta åt hur du kände den där söndagen under täcket. Nästintill bli förbannad över hur du lät dig behandlas, för din nya kärlek kommer att behandla dig alldeles fantastiskt och du kommer bara tycka om honom mer och mer för varje dag som går.

Så snälla, snälla du. Håll bara ut ett par månader till så kommer snart Drömmen flytta in, och då förändras precis allt. - Jag lovar!

Ellen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0