Lite renovering igen!

Det har ju varit lite tyst här om hur det går med vårt hus. Senaste stora ingreppet var väl garageuppfarten och det är ju aaaaalldeles för längesen. Vi har i dagsläget vårt sovrum och Eltons rum på nedervåningen, men nu är det dags att påbörja projekt övervåning! 
 
Det här får ta tid, det är ingen brådska alls. Vi ska iaf börja med Eltons rum där uppe och just idag ser det ut precis såhär: (så jävla intetsägande rum)
Fönstren ska bytas. Vita karmar istället för bruna (Får väl målas ifall det inte behövs bytas fönster just på sekunden) Längst väggen under snedtaket ska det byggas en förvaringslösning. Detta håller jag på att fila på hur det ska lösas, hade så gärna använt Ikeas system PAX (Där man inreder garderober själv) men de finns bara i full garderobshöjd, vi behöver bara ca. en meter högt. Pinterest (min bästa sida just nu) har en bild som visar ganska bra, den här: 
(Fast skjutdörrar för och annan inredning i garderoberna. Lite backar/trådkorgar etc.etc.) 
 
Vi ska ju tapetsera om (no shit Sherlock, vad är det där ens? kråkfötter?) Det är så att den inbyggda garderoben går även på andra sidan väggen, alltså i det andra rummet, så vi ska ta bort båda helt och ha som en alkov, där det blir "myshörna" eller läshörna eller vad man vill. En liten "koja" helt enkelt där man kan sitta och hänga. 
Pinterest gives you: 
 
(Fast alltså inte säng, inte gardin, men förvaring under och en hörna man kan krypa upp i. 
 
Har i princip bestämt tapeter och kan egentligen börja ta bort de gamla så snart Elton sover (och jag inte bloggar istället för att fixa) Nu är det snart föräldraträff och jag har inte ens duschat än. Typiskt. Morsning! 
 
(Justja, heltäckningsmatta också!)
 
 
 
 

En rutin.

På söndagar äter vi pizza i sängen och kollar på film. Gärna skräckis så jag tänkte berätta om de senaste vi sett. 
 
Först ut har vi Deliver us from evil  som vi såg i tron om att det var en skräckis. Och det kanske går under den kategorin, men jag var inte så rädd. Det var iaf en bra film. 
 
 
Nummer två ut var Jessabelle (alltså inte Annabelle som man först tänker på kanske.) Helvetes vad rädd jag var ibland här alltså. Och hade ungefär trehundra teorier om hur allt låg till. "Nu vet jag, så här är det" sa jag titt som tätt. 
 
 
Och så igår då så såg vi The Babadook och den var egentligen bara otäck. Inte speciellt spännande eller så att man var sugen på att få veta hur allt skulle sluta. Utan jag var nog bara rädd. 
 
SÅ. varsågod att njut av skräckisarrrrr.
 

Fest och party.

Igår var det fest hörni. Fysjutton. Fick vakna med torr tobaksandedräkt i morse som på den gamla goda tiden. 
 
Amanda firade sin 30årsdag på restaurang Lagerbladet i Linköping där vi fick god buffé och så fest och dans och hela baletten. Alltså dom har alltid så himla kul fester! Helt enkelt roliga kompisar. 
Mina två enda bilder från festen. Tycker det summerar ganska bra. 
 
 

Telefonbilder.

Jaaaahaaaaa, ni tänkte att jag skulle blogga också. Okejdå. 
 
Jag har noll att berätta om så jag tänkte att jag ska visa mina senaste bilder med telefonen och kanske så komma på nåt lite halvvettigt att skriva om. 
Här sitter Elton på sin bobby car som han fått av stenis. Det var det om det. 
 
Elton fick ett alldeles eget orginalmatchställ från sin mormor som varit i Portugal ett par veckor. Till den hörde även en mask på Ronaldo som nu ligger nånstans, krullig av fukt och med avätna öron. 
 
Ett gäng bullar jag bakade här om dagen. 
 
Jag och Stina lämnade barnen hemma med sina pappor och åkte till Ullared för storshopping. Himla bra dag och mycket vettigt köptes. Bland annat köpte Stina tre par uggs (eller liknande iaf, orginal var det väl inte) på en affär utanför Gekås. Inget konstigt med det. Vi verkar ha tänkt ganska rätt som åkte den nittonde, innan lön och bidrag och mitt i veckan. Klart det var mycket folk med vi behövde aldrig köa, varken in eller ut (hade en man före mig när jag skulle betala) 
 
Det här tog jag idag och skickade till syrran. Om Motalakommun som tvingas anlita privata företag för att få tag på familjehem. Samtidigt som de klagar över att de privata aktörerna inte har hem i deras närhet. De konstaterar också att de betalar 50-100 000 för dessa tjänster och det innebär att vi skulle kunna dubbla vår vårdavgift. minst. ;) NOG om detta jobbprat. Iaf en bild ur min telefon. 
 
Väl inzoomad bild på vårt fågelbord. Det var en fågel där och vände och jag kan konstatera att förgamla Digestive går inte hem hos fåglarna. 
 
Ganska nyss skickade jag denna till Christian för att visa att vår son nu tar sig in även i sovrummet. Trösklar är inget problem då han bara tar och lyfter gåstolen och vandrar över. Som man lyfter på en kjol ungefär. Får väl stänga varenda dörr i hela hemmet snart. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Det är dags för fredagsmys.

I inflyttningspresent av Rickard och Amanda fick vi ett presentkort på Starby hotell här i Vadstena. Det där var ju innan Elton kommit till världen och vi gissade att det skulle ammas och ha sig så ett tag även efter så vi glömde av det där lite. Men i förrgår tog vi oss i kragen och bokade in ett fredagsmyspaket strax efter min födelsedag i april. 
 
Hur gött ska det där bli då? Så himla mysigt! 
 
Alldeles nyss har vi också klickat i en himla massa extra föräldradagar, har hittills bara tagit ut fyra dagar i veckan med insåg att Christian hade ungefär 20 dagar mer än jag kvar, så vi klickade i dom kommande helger och resterande vardagar. Kommer klirra gött i kassan när man är van att leva knapert! Kan behövas för på onsdag ska jag till Ullared!!!! Är så pepp på att bränna pengar. Farligt pepp med tanke på att vi som sagt är föräldralediga. 
 

Hamburgefest

Igår var det aw på Bjälbovägen. 
 
 
 

Ny hallmöbel!

Har länge varit på jakt efter något vitt att ha under trappan. Inte så noga vad egentligen, men då vi har lite av en lustiga huset-tapet i hallen så visste vi att vi ville ha något ganska stort och som sagt i mycket vitt. Så man inte ser massor av tapeten och blir alldeles snurrig. Hög byrå / skåp eller vad det nu kunde tänkas vara. 

Jag tror vi kollat blocket varje dag i minst 8 månader. Har det kommit ut något som passar våra önskemål så har det varit sålt på en sekund. Vi är tydligen inte de enda. 
Hemnes på Ikea har en hög vit byrå som ligger ganska nära vad vi söker och vi hade egentligen kommit fram till att vi nog fick lov att köpa en sån. 

Men så igår (dåligt långdragen historia) så -vips- så fanns vårt skåp bara där på blocket. Jag var först! Hurra! Vi har det nu i vår hall och älskar det redan. 





Hembakat

Tant önskar sig en prenumeration på den här tidningen i julklapp! Eller iaf ett par tre nummer. 
 
 
Förresten ska vi idag åka o hämta världens drömmigaste vita skåp som vi äntligen hittat och tingat på Blocket. Ska visa sen, vågar inte riktigt ta ut segern i förskott för vi har letat vitt skåp så himla länge. 

Äter maten.


(Alltså hur mycket skelar Elton. Haha) 

Här sitter han iaf och har precis ätit mammas mat för första gången! Jag är alldeles rörd. Som han ratat den tidigare, men idag så. <3 det blev pasta med ost och skinka. (O morot o tomat iofs, men mest för vitaminens skull) 

Bitar går också bra nu förresten. Undrar om det hela försvårades av att han var förkyld och täppt, för han drack knappt välling ett tag. Knölade och hade sig och drack två klunkar och släppte. Men nu äter han iaf som vanligt igen. Och alltså även mammas mat <3 ah. Hur fin är han? 

Allt från mig för nu. 

Fars dag.

Idag är det fars dag. Jag hyllar fadern till barnet genom att ligga på kammarn o va precis vrålilsk för att jag hostar så mycket att jag inte kan sova. Inte under natten och inte nu. 

Jag kunde sova, tills Christian fick larm och hostan satte igång igen. Lagom tills den äntligen gick över så ville Elton upp mellan fem o sex. 

Sen ville hunden ha uppmärksamhet och satt och gnydde i ett hörn. Har varit nära att mista livet ett par gånger. - (jag alltså. Inte hunden.) 

AAAAAaaaaHHHhhh ska jag föralltid  skriva sånna här opeppa inlägg? Jag kanske istället ska ta o duscha o låtsas som att det är världens bästa dag. IN YOUR FACE GUDjäkel. Han får ta mycket skit alltså, these days.


 

Bäst just nu.

Bäst just nu är lätt Ska vi göra slut?
 
 
Så vemodigt att jag var nära på att börja gråta när dom konstaterade att det måste vara en sån himla konstig känsla just när man släpper ner skilsmässopapprena i postlådan. Uschaan hörrni. Låt oss aldrig nånsin göra slut, så sorgligt så jag dör lite. 
 

Yngst.

Idag skulle jag och Jessica på öppet hus på församlingshemmet. Senast Jessica var där så var det nämligen sångstund och sånt för de små liven. Grävde fram bilen och åkte dit. 

Idag var det inte sångstund för de små liven. Idag var den som var yngst (förutom oss) förmodligen både mormor och mormorsmor. Så det var bara att dricka kaffe och tänka på Gud och vad man nu gör när man är i församlingshemmet. 

Vi hittade till leksakerna iaf. Innan gruppen med utvecklingsstörda ifrån Jerusalem drog igång sitt besök... 

Usa-sockar

Jag vill ha usa-sockar i vinter! Det borde bli modernt igen, visst? Modegurun har talat! Jag tänker Dr martens och usa-socka. Eller converse och usa-socka. Ah! Snyggt! 

Jag är som vanligt så fel i tid med min strumpidé att det knappt finns bilder att hitta på google på strumpan. Det här kom upp: 
Hahah. 
 
Nåja, jag får söka vidare. Nu ska vi snart till Stina o Thindra. Om bara Elton kunde vakna lite snart. 

Populär och överallt.

Håkans spelning på Ullevi blir bio-film! Jag var ju inte där så man kanske tänker sig att jag hoppar högt av denna nyhet. Så var det inte riktigt... istället kände jag mig kluven. 
Det tråkiga tycker jag är att det aldrig kan få stanna vid ett konsertminne för de som faktiskt befann sig på platsen. Att det istället ska släppas live-dvd, biofilm och förmodligen kan man se varenda låt på youtube redan som det är. 
Detta är kanske inte Håkans fel. Det kanske är dagens internet och media och dokumentationhets (Jag kan vara en av de värsta, jag fotar allt, skriver dagbok, blogg och instagrammar. Så gott som varje dag.) Så himla tråkigt egentligen! Det är ju exklusiviteten man vill åt. När Håkan spelade hela första skivan på way out west för några år sedan så kändes det häftigt och kul att han hade en låt som bara var för oss som befann oss på platsen. River en vacker dröm spelades endast där och då..trodde vi - tills det visade sig att det blev första singeln på nästkommande skiva. 
(bild)
Överlag saknar jag exklusiviteten med Håkan. När man kunde var den enda på en hel fest som gillade honom och kommentarer som "Vafan han kan ju inte sjunga. Driver du med mig, eller gillar du verkligen honom?" var vardagsmat. Det fick en att känna sig ännu närmare honom på något sätt. Som att det bara var han och jag i hela världen som fattade. Nu är han verkligen omtyckt av de flesta och det är såklart kul - men på ett annat sätt. 
 
Så var det alltså Håkan-bio-dags och jag tänkte att va tusan om den där filmen nu visas vid ett enda tillfälle på flera biografer samtidigt så är det kanske så att man måste vara där och se det. Tills jag loggade in på facebooks idag och möts av "Rekordbiljettförsäljning. Pga detta visas den igen dagen efter" och så känns allt bara girigt och oexklusivt och jag kommer skita i den där tusans filmen. Jag vill inte hålla på o rota runt i andras konsertminnen, det vet jag själv hur viktigt det är att få ha alldeles för sig själv. 
 
 

På tisdagar badar vi.

Idag tog Christian ledigt från jobbet en stund och gick på babysim med Elton. Ganska skönt att slippa klor och duscha halvdant, fast mest för att jag har ont i halsen. Annars älskar jag simhallen, allra mest ihop med Elton. (När jag gick i sjuan badade jag själv i åtta timmar i Boxholms simhall. Vem gör sånt? Fyfan va sterrigt. Åtta timmar. Alltså en arbetsdag. "Näe, mamma du behöver inte komma o hämta mig efter skolan och innan UG, jag badar lite lätt de åtta timmarna bara." Personalen måste ju undrat.)
 
 
Men HALLÅ. Den där stora ungen där är lilla Elton? Hur lång ska han va nästa gång på bvc då? 200 meter? 
 
 

Söndag.

Igår klockan 21.00 sov hela den här familjen. Så även hunden.
 
Därför var det en ganska tidigt morgon med välling och myz i sängen framför tvn innan vi vuxna fick frukost. Ska lätt annamma "fika på sängen" som mina föräldrar alltid höll sig med. Jag kanske bloggat om detta förut, men det är iaf kaffe på sängen. typ. Christian har väldigt svårt att acceptera denna helgtradition eftersom han tycker det är onödigt att dricka kaffe utan att äta frukost, samt stor drällrisk i sängen (speciellt med barn) och mest bökigt. Det hör också till reglerna att om man vill tugga på något ska detta vara kaka/bulle. Ännu svårare för mr att acceptera socker innan halv sju på morgonen. Nåja. vi jobbar på det.
 
Sen facetime:ade vi med våran fina Stockholmsfamilj <3 
Hade så jäkla gärna lyckats filma Nils åt er eftersom han dansade Gangnamn style och sjöng sånger för oss. "Hjulen på bussen snurrar runt runt runt. Runt hela bilen" och dom där ni vet. 
 
Sen sprang jag. Nu ska jag få det att låta som att det inte var mer med det, men faktum är att jag blev sur på Christian för att han inte stoppade mig att springa fast jag har döont i halsen, så jag sprang sur och mitt snabbaste liksom i hopp om att få hjärtmuskelhinnevatusandetnuheterinflammation så att han minsann skulle få se. 
Det resulterade alltså i en väldigt bra runda och nu är jag istället nöjd och inte så sur längre. Istället blev jag sur när han inte sa "ååå, vad bra du är" utan istället sa "Men jag ska ju inte lägga mig i, sa du ju" alltså jag orkar inte med mig. haha. 
 
Nu sover Elton och jag ska passa på att kolla på lunch och sånt där ni vet. 
Mors! 
 
 

I give to you: Charlie & Elton

 

RSS 2.0