Elton.


Vår lilla bebis blir så stor! Tänk att han aldrig nånsin blir yngre. När han lär sig nåt så kan han det jämt sen. T.ex. Sitta. När han väl sitter så kommer han alltid kunna sitta. Måste det gå så satans fort? 

Inför dopet.

Jag älskar att skriva listor inför saker att göra. När jag jobbar skriver jag alltid vad som ska göras under dagen och sen får man stryka - det bästa av allt. 
 
På lördag döps Elton, en liten lätt tillställning med cirkus 70 gäster (Här skulle jag vilja göra den där emojin med tom, stor blick, om ni vet. Men det här är en dator. Ingen Iphone.) Så jag har planerat den här veckan in i minsta jävla detalj. (Måste skriva upp "sluta svära" på min personliga att-göra-lista)
 
Dagens punkt är redan avklarad och dopklänningen passade! Så Elton döps i samma plagg som Christian gjorde, blev typ tårögd när jag tänkte på det. (Amnings-Ellen.)
 
Nu ska jag in på Blocket och titta efter roliga saker att köpa, mitt nya intresse. 
goodbye. 
 

Yesterday @ Johan och Jessicas

 

En knapp vecka på Norrmansö.

Det har mest fotats barn, det har det. Men här kommer ett axplock av alla miljarders bilder som togs under våra dagar på Norrmansö. Jalle (mammas hane) är fotograf så det var kul att fråga honom om tips på inställningar o sånt (Brukar ju annars vara auto-Ellen) Dock är han inte så hemma på Nikon. Detta gjorde att det blev mycket övande på bebisen och därav många dåliga bilder. Hugo (Nils kusin på sin pappas sida) frågade tillslut "Alltså, ni gillar att fotografera ert barn va?" Haha, då slog det mig hur allt måste sett ut. 
 
 
 

Big day.

Idag var en stor dag i bebis-Eltons liv. (Nils kallar Elton så. Det smittar kan jag lova) 

Först på morgonen fick han smaka på persika-mango-äpple-ellervadfandetnuvar-smoothie och sen på kvällen så rullade han like a boss från rygg till mage. 

Där emellan har vi varit i Norrtälje och shoppat i skitvädret. 


Glad midsommar!




Jag fotar ihjäl mig med systemkameran så när vi är hemma igen kommer det bildregn! 

Norrmansö

Vi är på Norrmansö för midsommarfirande! 04,40 ville Elton upp, härligt! 
Men nu sover han minsann. Nu passar det. 

Längtarrrr redan till lunchen. Nubbe <3 jag ska unna mig en liten jävel för det har jag längtat efter i ett år. Skaldjurscheesecake, jordgubbstårta och en inlagd sill är Vadstenas bidrag till midsommarmaten. 



Helg.

I helgen har vi 
Teståkte christians jour-moppe. 



Ätit korv med bröd. 

Ätit så himla god sommar-mat. 

Solat

Grävt det sista plinthålet. 


Åkt bil. 

Haft Elin och Lasse här (utan bildbevis) 




Nya klädur.

Igår var jag och Elton i Motala för att köpa något fint att ha på midsommar. Hittade absolut ingenting så jag panikköpte den här ganska fula bodyn 

Jag hade tänkt mig en liten piké och några fina byxor. Men nej. 

Där emot hittade jag "skor" är så tråkigt att alltid bara ha strumpor eller barfota. 


Imorgon ska hela familjen (ej hund) till frisören för jag och Christian ska klippa oss. Får väl se om hon tycker vi behöver ta nåt på Elton, men som det känns så hoppar vi nog över det.
Och på fredag kommer det en snubbe och lämnar offert på bergvärme. Jag hatar vår pelletspanna, och då har jag knappt haft att göra med den. 
Vuxet. Oyes

God morgon!

 
Börjar dagen med lite mailande. Elton sitter snällt och tittar på. 

Lördag och söndag.

I lördags skjutsade jag mamma till och från Tjejvättern och sen hände det egentligen inte så mycket mer den dagen. Elton såg ut såhär:
Vi låg mest i sängen och kollade på Orange is the new black. 
 
Sen blev det söndag och jag, Elton och Elin åkte till Ikea och köpte förvaringslådor, tårtgrejjer och en barnstol. Elton var ganska pepp på sin stol. Men det bästa han vet är att stå upp, så det var lite svårt att få ur honom eftersom han vägrade böja på knäna. 
 
Idag är vi lite fastlåsta i Vadstena för bilen är på verkstaden, jag har visst isolerat mig så pass att jag knappt gått upp än, iaf inte duschat. Har påbörjat projekt fönsterputs inför dopet... tar ett fönster då och då när det passar, det gäller väl att vara ute i god tid så det inte blir kaos i slutet. Vi ahr trots allt en altan att bygga och en trapp att måla (samt städning och planering etc.etc.) tror det är 3 veckor kvar, då är vi på Norrmansö och firar midsommar i knappt en av de veckorna. Känn in stressen. 
 

Stan har feber ikväll!

Eller vafan, Sverige har feber ikväll. Håkanpeppen känns på riktigt enda till Vadstena. Jag ångrar faktiskt inte alls att jag inte är på plats, men det är väl ändå lite typiskt att av de knappt 30 spelningar jag har haft tillfälle att närvara på, så är den allra största just samtidigt som Elton är såhär liten. 

Alltså fyfan, hela Gbgregn lär ju vibrera alltså. Den peppen!! 
Lyckliga ni, lyckliga jag. Just så känns det. 

Nästa gång ses vi Håkan! 


Grannafterwork.

Igår, en dag som inte en enda en jäkel jobbade, var vi bjudna på "afterwork" hos våra grannar. Det grillades korv och dracks gott. 
 
Edith, tre veckor yngre än Elton.
 
 
Jag hade gjort jordgubbstårta! Alltså från scratch med allt. Bottnar, vaniljkräm och hela rubbet. Den testade vi! Tänkte göra en på midsommar nämligen. Den blev god! Fast nu kommer den nog bli ännu godare nästa gång, när man fått lite feeling på vad det ska vara mer/mindre av. 
 
Vid tolv vaknade Elton som sov i vagnen (provokationen när han sover bra bara för att man själv inte vill lägga sig och vila......) så jag gick hem med honom, redo för en sån natt som vi haft i en veckas tid ungefär, somnar - vaknar 5-30 minuter senare av gallskrik - upp och gå. - somnar - vaknar 5-30 minuter senare av gallskrik - upp och gå. Men det gick faktiskt jättebra i natt! Från 12 - 05 med en matpaus. Kan låta lite för den sovkräsne, men jag känner mig så sjukt utvilad.
 
Nu sitter jag här med Elton i babygymmet och ska snart göra mig klar och skjutsa mamma till tjejvättern. 

Slarvinlägg.

Alltså, det här blir så risigt inlägg men vi har precis varit i Mjölby o köpt en matta till hallen. Måste visa! 

Ser ni'n? Vi har alltid tänkt att vi ska ha just sån matta i hallen och förberett oss lite på att betala massa för den. (Den vi sett på ikea kostar alltså 10.000. FÖR mycket pengar) 
Men så bara blocket:ade jag fram den här i Mjölby. Som ny, knappt använd och vi betalade 600. Fy fan va kul. 

Ni får se bättre bild när jag inte måste sitta mitt tystaste i sängen för att Elton sover.  
Men hur bra affär? 

Hoppa över om ni struntar i barn och spyor.

Såhär va. Vi skulle testa att ge Elton ersättning efter varje amning så att han verkligen blir ordentligt mätt, eftersom han inte riktigt följt sin kurva. Jag vill ju ge mig fan på att amma nu när det väl fungerar (orka 8 veckors konstans amningslidande - 2 ganska olidliga och sen bara typ 3 veckor som varit bra) så jag kom på att jag kan ju lite på egen hand öka på mjölkproduktionen genom att amma båda brösten ofta. Det visade sig ju att Elton snällt åt upp allt han fick och sen var nöjd. Dock hann ju inte mjölken med riktigt så vid tre igår, efter att han ätit det lilla som hunnit rinna till så gav jag ersättning. Och hejhå Elton som sörplade i sig en deciliter och sen skrattade sitt allra mesta. Har stackarn aldrig varit mätt tänkte jag. 

Jag gick en långis med isabell och sen åkte Christian och tränade. Elton somnade och jag skulle göra köttbullar. Skulle precis börja rulla dom när Elton började höras och i vanliga fall hade jag väntat lite med att gå in, men eftersom jag visste att jag 20 sekunder senare skulle ha köttbullesmet på händerna så bestämde jag mig för att ta honom i bärselen. 

Nere i barnkammarn låg Elton och småpratade i sina himla egna spyor! Stackars lille vän. Det var kräks precis överallt. I håret, öronen, hela kudden och alla alla kläder. Det var bara att försöka bada av honom så gott det gick och jag tänkte att det var visst inte så nödvändigt då, med den där decilitern ersättning. Överflödet spyr de ju upp. (Elton är inget kräks-barn. Har typ spytt 3 ggr och då yttepyttelite) 
Men det visade sig att han inte hade spytt klart. Han spydde och spydde och spydde tills det bara kom lite gult lödder ur munnen på honom. 
Alltså den stackars lille killen! Dock var han vid godast mod, det var mest jag och Christian som gick runt med veckad panna. 


Så nu är vi på andra sidan av en helvetesnatt. Han har inte spytt sen 20.00 igår (förutom en gång vid 5) och ammat som vanligt. Jag tänker att det är vaccinationen eller ersättningen.  ersättningen klarade han dock i samma mängd för några månader sen så det verkar lite konstigt. Vaccinationen vet jag inte ens om de kan bli kräksiga av. Nåja, han verkar som sagt bättre nu och har tydligen glömt vår helvetesnatt. Den lyckosten. 

Hejdå. 


Sprutor.

Elton har fått sprutor idag. Alltså är det någon grej att bebisen ska vara extra glad precis innan? Känns som att det händer alla. "O vilken trevlig dam, jag skrattar mitt allra mesta" måtte Elton ha tänkt sekunderna innan. Sen den där förvandlingen till knallrött gap. Det var liksom allt man såg. 
"Å vad han växer" tänker ni, men nej. Det gör han tydligen inte. En centimeter och 400 gram sen sist, (tror det var fyra veckor sen. Inte helt säker) så han har hoppat ner en kurva hela han. Ajjabajja!! Mer mat, mer mat! 

Idag vabbar Christian, för när jag vaknade vid fem hade jag så djävulskt ont i magen. Magsjuka var min första tanke men inget hände. Sen har det fortsatt likt värkar hela dagen. Helt borta mellan varven och sen göront. 
"Avvakta du" sa kopparspiralstanten när jag trodde det var den som spökade.
Så här ligger jag och avvaktar och då Elton bara sover och sover efter sprutan så ligger han bredvid. 


Bra start.

Vi började dagen med att gå till tycklingebadet och låta hunden simma lite. 





Nu är det väl snart lunchdags va? Man kanske kan få börja laga iaf. 

Så jävla mycket kärlek.

Jag tror att man blir en snällare person av att få barn. 

Elton somnar endast på min arm för tillfället. Förhoppningsvis en övergångsfas, eller tror ni han ligger så här som 48-åring också? 

Fy fan vad mycket jag älskar det där lilla lurviga huvudet alltså, helt sjukt vad mycket kärlek.

Synd att det låter som att Christian sågar ner hela huset, annars hade jag också passat på att sova. 

Bästa köpet

Älskar att vi köpte de här sofforna alltså. Dom är så himla mycket "rosé-i-kvällssolen-soffor" 
 
Eller som nu, när jag sitter här och kollar på LCK som gräver altan. "I den här värmen, stackars honom" tänker ni...och det är ungefär vad jag tänker också. Enda avbrottet han gör idag (förutom att hänga med mig och Elton) är när han åker och tränar. Han måste vara så satans varm. Jag är satans varm, och jag tittar bara på. 
 
Elton hade förresten en sjuhelvetes jobbig natt i natt igen. Men han vägde upp det en del med att sova från 7-9, med mig i morse (efter frukost och allt sånt). Känner mig trots allt sjukt utvilad. Går och tänker "Tänk att vi sov till nio" fast det inte riktigt är så fallet är. 
 
 

RSS 2.0