Passåten.

Passåten (som Elton säger) hämtades igår! Så himla lyxigt att rulla ut en sprojlas bil. 16 km hade den gått innan jag slog mig ner. Fick såklart en tårta också, vad vi nu ska göra med den.

Så mycket finesser också, behöver typ bara tänka så kör den. Eller egentligen knappt tänka alls. Elton har rattat den på uppfarten bredvid en mycket svettig pappa.


Hemma på en halvhalt.

Hemma en liten halvhalt innan vi åker till USA. Känns helt tok och overkligt eftersom vi knappt visste om detta för en vecka sen. Spontant alltså!

Det lär vara varmt där säger dom, så jag har varken med långbyxor eller jacka. Kände nu att kanske att jag ska packa med ett par strumpbyxor. Kvällarna kanske inte är högsommar-varma.

Nu ska jag ägna mig åt att lägga världens bästa Elton <3 längtar redan efter honom.

Bild från gårdagens middag.


Bröllopstårta.

Kolla vad jag, som nygift, blev uppvaktad på höstens första månadsmöte med. Gött!


Ulricehamn

Hej från Ulricehamn! Vi är här för månadsmöte och har just kommit till hotellet efter lerduveskytte. Det duggade och var 11,5 grader. Jag missade dessutom vid mina två försök. Kom åter igen fram till att jag inte gillar utomhusaktiviteter, är det okej eller tänker folk fortfarande att man förmodligen växer upp och kokar kaffe på stormkök om några år? Mer underhudsfett fick jag tips om, jag tror det ligger nåt i det faktiskt.

Nu är några och badar kallbadhus och bastar. Jag tog en paus på hotellrummet istället och ringde mina boys på FaceTime, längtar tydligen ihjäl mig efter dom redan, förmodligen bara för att jag vet att det blir ett par timmars umgänge imorgon och sen inte mer på hela veckan.

Snart ska jag börja ladda för middag! Hörs mer sen!


Skönhetsbloggah

För någon sommar sen så började jag få riktig jäkla panik så fort jag brände mig i solen. Typ dödsångest för att jag tänkte hudcancer dirr. Kom då att tänka på att man kan ju använda brun utan sol! Mina referenser till bus är orange hud på 80-talet men precis som jag trodde har det hänt en del på marknaden.

 

Den här satte dom i händerna på mig inne på Kicks i Mjölby (älskar dom alltså, köper så mycket jag kan av dom) och den var ju svindyr (minns ej nu, så det var tydligen värt pengarna) men alltså skitbra!

Det är som en mousse som man applicerar med handske och det ser (i mina ögon) så himla bra och naturligt ut efteråt. Man blir liksom inte dö-brun utan snarare o-blek. Precis vad jag vill åt.

 

Nu tog jag tydligen en bild mitt under kvälls-kissen, hur jag nu tänkte då? Man ser kanske inte heller så himla bra, men lite iaf va?

Mitt tips från mig till errrrr. Jahej!


Söndag med fotboll och lite logistik.

Söndag idag då! Vi sak strax cykla iväg ner till Kungsvalla för "fotbollsträning" eller vad man ska kalla det när det gäller en 2.5-åring. Sen måste jag börja fundera och planera veckan känner jag, för imorgon åker vi till Ulricehamn för månadsmöte med övernattning och sen hinner jag hem i ungefär 8 timmar innan vi åker till New York! <3
 
Idag ska jag handla, tänka tvätt och packning och ändra adresser etc. på mitt Esta och sånt där småpill. Ska nog också fundera på vad jag ska roa mig med på planet, om jag behöver ladda hem något eller så. Jag ska såklart umgås med Jennie också, men det är ändå 11 timmars flygresa. 
 
Ska förresten skriva rent min recpetbok! Perfekt flygplansnöje. Det kom trots allt rå köttfärs i och på den ganska nyligen. Kan bli ganska äckligt efter ett tag. 
 
Nu måste jag klä på mig och Elton och cykla iväg. Ingen bild idag, det var ju synd. 

Lördagen utan bil.

God lördag på er allihop! Här sitter vi och är pappa/mans-lösa då Christian är på Herrklubbsutmaning. Vi tillbringar kvällen i soffan tror jag. 
Ser ju hur nöjda vi är med det. 
 
Hade plan på att åka till Eric och Sandra men hur tänkte jag när vi sålt bilen? Skulle jag gått dit? Istället får vi äta pannkakor och sen ostbågar och när Elton somnat ska jag olja altanen. 
 
Allt för nu. Hej! 

Blogger

Höll tydligen på att glömma bort att jag är en bloggare nu igen. 
 
Sug på den här ni, jag fick ståpäls:
 
 
Förresten har vi sålt vår gamla bil nu! Så himla skönt när allt bara trillar på plats. 

Lägesupdate, Vadstenakontor


Höstlig syssla.

Jag har tagit hösten på allvar och bakat bullar, känns egentligen mer rätt när det är mörkt ute, men så länge är jag inte vaken om dagarna. ;)

Vanilj, och tosca-bullar

Min bästa blev den här:

Nähärå. Nu ska jag testa en alldeles strax.


En lista jag tagit.

Snodde en lista jag hittade på Kissies blogg, tänkte att det kan vara kul att se vad jag själv har för uppfattning och så får ni som vet se om jag har rätt. 

 

Vad är jag för typ av människa?

Vid matbordet?
Det är oftast jag som lagar maten, så jag slår mig därför oftast ner sist av oss tre, blir lite irriterad på Christians väluppfostran då han alltid väntar tills alla sitter innan han börjar ta. Det krockar med mitt effektivitetstänk, i en effektiv värld hade jag tagit ungefär samtidigt som jag sätter mig ner, så hade livet flutit på utan uppehåll. Men nåja, det är ju fint tänkt iaf. 

Sen tar jag oftast lite för mycket, är alltid "SÅ himla hungrig" för att efter några tuggor bli "SÅ himla mätt" dricker cirka 0,7 L mjölk till maten, gärna nån knäckemacka också. 

På nattklubben?
Köpa något att dricka - slå mig ner nånstans, prata-röka, få feeling, dansa, fuldans, limbo, fresta-prästen, inse att de stänger, hämta jackan, gå hem. Aldrig fyllemat, eventuellt efterfest, om jag hade fått frågan för 10 år sen iaf. 

På stranden?
Uf. Vad varmt. Jag är ingen badare heller, så jag är tusen ggr varmare än alla andra. När vi var i barcelona senast satt jag och avundades en dam som satt i skuggan och läste. Jag lovar här och nu att när Elton (och eventuella syskon) är så stor att han inte behöver upp-passning, så ska jag parkera mig i skuggan och läsa, lösa korsord etc. Jag ska bli tanten med bästa livet. 

 
 

På efterfest?
Dricka, prata-prata-prata tror jag. Kanske inte så mycket dricka iofs. När jag tänker efterfest ser jag mig i nån soffa prata ihjäl nån stackare. 

I klädbutiker?
Beror helt på dagsform. Ibland går jag in, suckar, nuddar tre plagg och går ut. Och ibland får jag till det och köper. Prova orkar jag ofta.

Hemma hos andra?
Vet inte riktigt vad jag ska svara på det? Är väl där den jag är hemma hos är, och gör det den gör. 

I sängen?
Hur jag sover? ( ;) ) Väl inpräntad rutin: Ligger på vänster sida, men en kudde mellan knäna och täcket över örat, ena benet rakt ner och andra så högt mot magen som det går. Enligt uppgift gapar jag sen när jag väl har somnat med det där vet jag INGET om. 

På flygplan?
Med eller utan barn? Jag tar utan för det är mest drömmigt, sitter lugnt och fint, dricker nåt och läser nåt. Går typ aldrig på toa på varken flyg eller tåg. Kan hålla mig hur länge som helst om det behövs. Inte för att jag tycker det är snusk eller så, utan det är nog mest att jag tänker att det är enklast för alla andra om ajg inte knölar mig fram till toan. Då kan jag lika gärna gå på terminalen eller på hotellet sen. 

 

Hemma en chilldag?
Hemma en chilldag <3 Kanske typ mjukiskläder och bakar nåt eller kollar serier. Chilldagar är ju drömme alltså

I ett förhållande?
Jaa, ganska vanlig tror jag. 

På morgonen/kvällar?
På morgonen vill jag gärna upp och duscha typ dirr, så är det eländet klart. Har aldrig haft svårt att komma upp, är morgonmänniska. 
På kvällen då, då har jag stora ambitioner, tänker att jag ska se film och äta godis görsent, brukar sluta med att jag inte tänker mig för så jag borstar tänderna och får hoppa över godiset, sen hittar jag ingen bra film och somnar oftast innan 21. 


KLM och Brittan

Mamma brukar alltid säga "är det inte fantastiskt att man från Linköpings flygplats når hela världen?" Och jag brukar inte riktigt lyssna och istället sucka lite för att hon sagt det 75 ggr och säga "jo, så fantastiskt"

Men alltså, idag är det jag som säger: är det inte fantastiskt att man från Linköpings flygplats når hela världen? Jag har alltså, klyschigt nog, blivit som min mamma.

Linköping flygplats - JFK, New York tur och retur -> 3400:- jag dog och bokade. Lite den.

Förresten är jag så pepp på Carpool karaoke med Brittan! Det är idag va? Eller imorgon? På tal om henne så hittade jag den här på facebook. Kul ändå.


Passaten

På tisdag ska vi hämta vår nya bil! En Passat Sportscombi -16. Den ska se ut såhär enligt Google:
 
 
Ungefär som vår förra alltså. Det ska bli skönt med AC. 
 
Köp gärna vår gamla bil. Haj.
 
(obs, älskar förreten Blocket. Köpte en jättefin vinteroverall till Elton från Reima för 300:-(!!) som hittat.) 
 

Sprängd ko.

Uf. Idag skulle jag göra köttbullar. Vi älskar lingon-brunsås-mjölk-mat (ni fattar vad jag menar va?) så det är liksom inte första gången jag gör köttbullar, det har väl hänt iaf 20 ggr i år. Lite den.

Iaf så gillar jag att nörda in lite på redskap i köket. Har t.ex. alltid puderfria gummihandskar hemma, för det är så dö-värt när man ska greja med händerna i köttfärssmet, bullsmet, etc. Etc. Etc. Och så har jag köpt en köttbulletång, som ser ut som en sax typ, och liksom rullar bullarna åt en (har den mest för att få prick lika mycket smet i varje köttbulle)

Iaf så stämde ingenting idag. Det var fan köttfärssmet överallt. Jag tog på mig handskarna, görade i smeten och kom sen på att jag glömt ta fram smöret = köttfärs på och i kylen. Skulle torka bort = köttfärs på hushållspappet. Skulle måtta köttbullar som inte funkade utan ist kastade iväg lite köttsmet här och där i hela köket. Slängde handskarna åt pipsvängen = smet på båda mina händer eftersom jag tagit i allt med handskarna och nu tog i allt med bara händerna.

Puh. Alltså puh. Orkade ej med mig själv och allt gegg. Orkade heller inte med Isabell som konstant slickade mig under strumpan eftersom att jag klivit i köttbullesmet. ALLTSÅ LIVET - skjut mig lika gärna. Så kändes det.


Fest i Folkets park

I lördags var det kaos på vår gata för att Jockiboi är tydligen i stan och ska filma story of his life, och han har då tydligen bott på vår gata, närmare bestämt i Johan och Jesscas hus. Så det var så mycket barn/ungdomar på gatan att jag först, hoppfullt, tog upp telefonen i tron om att det var en sällsynt Pokemon alla sökte. Tyvärr inte. 
 
Vi gick iaf över till johan och Jessica och fick lördagsvin, gott!
 
Var och en hem till sitt för middag och sen smet jag och Jessica iväg till Folkets park där Kulturförgreningen Ugglan tod för Folkets fest.
Så fint i Folkets park alltså! Har aldrig varit där innan. Vi drack vin och lyssnade på lite olika musiker innan vi cyklade hem igen med världens, alltså världens, festidé planterad i huvudet. 
 
 

Lördagen på Way out West.

Jag höll på att glömma att berätta färdigt om Way out West!
 
Vi somnade ju alltså så tidigt på fredagen att vi, först, vaknade 04 och kollade på OS. Sov iofs strax efter igen, och vaknade åtta. 
 
Fix och frukost och sen iväg en sväng på stan och köpte bubbel. Åkte till Slottsskogen och parkerade oss utanför festivalen, för att det är ju så man tänker sig Way out West, som det varit alla tidigare år, 2010 t.ex. såg det ut såhär:
Det är ju det där man vill åt alltså. 
 
Så blev det icke riktigt i år eftersom det regnade från alla håll och kanter. Vi drack iaf upp vårt bubbel (under uppehåll) och gick in för att äta kaktus-tacos. Parkerade oss vid höjden och kollade på Alex och Sigge. 
 
Tillbaka till hotellet och svirade om för att ta en taxi till Sjömagasinet där vi åt skaldjur och fisk. Det var mumma för kropp och själ alltså! Så knäppt också för ena stunden man tittade ut genom fönstret så sken solen och i nästa spöregnade det. Ibland regnade det på ena sidan av restaurangen men inte på andra, etc. etc. etc. 
 
Hade ätit klart lagom till Seinabo Sey spelade på området. Den artisten alltså! <3
 
Sen drack vi lite till vin innan vi åkte till hotellet och bäddade ner oss för att sova sista natten på hotellet. Så. värd. festival. 
 
 
 

Nils 4 år.

Idag satte jag mig på tåget upp till Stockholm som var gansak grått och lite regnigt.
 
Framme strax innan lunch så jag åt en näringsrik sådan, för att liva upp livet lite. 
 
Sen gick jag in på NK för jag skulle köpa födelsedagspresent till en mycket speciell 4-åring. Hittade även en ny BR-butik som lär vara Nordens största, tänkte på när jag och Drömmen spenderade typ två timmar inne på BR, bakfulla. (Var det verkligen så? Är inte det här lite efterkonstruerat?)
 
Nåja, den mycket speciella 4-åringen är såklart NIls! 
 
Vi fick god tårta och Nils fick presenter, precis som ett kalas ska vara. 4 år alltså! Stort.  
 
Redan strax efter fyra satte jag mig på tåget igen, det var förresten så här Get-Down-pimpat (story of my life just nu alltså):
 
Sen köpte jag med mig Donken. (Helgens middagar på Bjälbovägen 43: pizza, korv/pommes, Donken..Och min lunch såg ni ju där ovan. Ordning på torpet! Nu ska jag skriva matsedel. 

The Get down.

För några helger sen hade Kamilla 30-års fest och jag klädde på mig och fick för mig att jag klätt ut mig till Brittan/Rebecka o Fiona etc.etc. Jag hade då på mig detta:
 
 
 
Men så insåg jag att det var ju killarna i The Get Down jag klätt ut mig till. Jag visste bara inte om det, för jag hade inte sett serien då. Men ni som har sett kan ju se likheten, här kommer ett exempel:
 
Nu vill jag förövrigt vara en ung kille på gatan i Bronx på 70-talet, röka på och vara lite lagom kriminell. Älskar Netflix förmåga att romantisera elände, samma med oitnb. 
 
Haj. 
 

Några funderingar en lördag.

Lördag förmiddag <3
 
* Saker man hinner göra innan familjen Wennerholm vaknar: (Förutsättningar; somna innan 21.30, ej full) 
 - springa 4 km (för ökad fart; lyssna på Creapypodden, man är ofta ensam i spåret 06.30...Vad man vet iaf.)
 - Gå hundpromenad
 - Cykla och köpa frallor på bageriet. 
Folk som sett mig kan tro att jag Triathlon-tränar. 
 
* Jag vill (och kommer) se julskyltningen i New York i år. Vill du med mig? Hojta! Det kostar ca. 5000:- tor med direktflyg. Jag kommer, på måndag, smida planer med min mamma om detta, så you better do it innan dess (Kamelen, som jag tjatat på innan.;) 
 
* Man känner sig aldrig så ren som när man egentligen borde duschat igårkväll, struntade i det och istället började dagen som jag gjorde, för att sen ÄNTLIGEN få duscha. Nu är jag as-ren. 
 
Summerar med två bilder från Augusti förr i tiden, båda är visst från Gusto. 
 
Augusti 2012:
 
Augusti 2013, Ni ser i mamma-blicken vem som är förälder till det där barnet ;)
 
Nu ska jag fortsätta carpa lördagen. Mors! 

Fredag på Way out West.

Det blev fredag och vi vaknade vid 8.00, väl utvilade och peppa på ännu en fetivaldag. 
Vi åt hotellfrukost och sen hade jag tid för Quick-fix på hotellets frisörsallong kl.10, alltså femton minuters styling. Jag fick lockar, som var dö-fina! Fast hur mycket jag än sa till henne att "Alltså du måste döda håret med spray, FÖRSTÖR DET så att det håller" så nickade hon bara snällt och mummlade om "rätt produkter" alltså hängdes lockarna ut efter några timmar, men ändå. 
 
Iaf så gick vi iväg mot Avenyn för att kolla in Nöjesguidens hotell och dagsfest, vi var ju way to tidiga så vi gick tillbaka till Post och det började regna så vi öppnade en flaska champagne på kammarn. (När jag sedan kollade Hotell Post på Instagram (alltså plats-taggningen) så visade det sig att det var hur många som helst som gjorde precis som vi.) Fint ändå!
 
Vi drack två flaskor. 
 
Åkte till Way out West och gick till Höjden för att äta på Agrikultur, som hade en pop-up restaurang på området. Där fick vi en 5-, eller 7-rätters (lite beroende på hur man räknar) Vi trodde 2,5 timmar skulle kännas dölänge, men första ggn jag kollade på klockan så hade det gått prick 2,5 timmar. Vi bara gapade, betalade för oss och gick till Zara Larsson 
 
Där kändisspottade vi lite, vi hade extra roligt åt det för att folk har tydligen påpekat att Lcw är lik Alexander Skarsgård, så jag gjorde mitt bästa för att få dom på samma bild. 
Tyckte också att det var festligt att den första Christian kände igen var sångaren i Deportees, varpå jag svarar "Jamen det är ju också Skarsgård och Fares Fares" Vem vet ens hur sångaren i Deportees ser ut? Tydligen Lcw. 
 
Nåja, vi letade upp Cissi med flera och sjöng till Zara Larsson innan vi drack bubbel i vår älskade Cahmpagnebar (obs på att vi drack sällan just champagne, det var bara att det var så lugn och göddig bar, vid vattnet och lite avsides) 
 
Här nånstans gav vi upp för att åka hem och byta till torra kläder, då droppade en av oss av i form av att han råkade krypa ner i sängen och somna, jag gjorde ett tappert försök att ta en drink i hotellbaren, men det var så mycket folk och jag kände mig så sterrig själv så jag la mig strax efter. Försökte beställa roomervice det sista jag gjorde, men klockan var för LITE, de öppnade 22. Ni hör ju vilka gamlingar på festival det här är. haha. 

Cheasy

Strax efter att Christian friat till mig och vi bestämde oss för att gifta oss redan till sommaren så bestämde jag mig för att klippa ihop en liten film om/till Christian. Tänkte att jag skulle cheasa sönder den, för jag är ju faktiskt kär som tusan i honom. 
Jag tänkte också att jag skulle smygfilma honom tusen ggr och sen klippa ihop till en härrrlig film, lite som sånna man ser på youtube då och då, ni vet. 
 
Sen tänkte jag ju att den skulle visas på bröllopet, för vad är egentligen ett bröllop utan att jag klipper ihop en film? ;) 
 
Såklart så blev det inte tillräckligt med material för att bli värt att visa på bröllopet, men ni kan få se här iaf. 
Enjoy, till tonerna av Christians favoritlåt, i smyg: 
 
 

Vår bröllopsdag

Vi har ju alltså gått och gift oss. Jävlarrrr vad kul det var. Där och då så tänkte jag att det här måste ju va det bästa och roligaste som hänt mänskligheten, ungefär som när jag under min förlossning tänkte att det här måste vara det värsta som hänt i mannaminne. 
Men med lite perspektiv på saker och ting så förstår jag nog att alla kanske känner precis så här om sin egen bröllopsdag. 
 
Vigseln var i Vadstena Klosterkyrka, festen i Vilseberga Bränneri, maten tog vi från Rådhuskällaren och buss hem från Vadstena Buss. Lokala vi! :)
 
 
Innan trodde jag att jag skulle skaka ihjäl mig när vi gick in i kyrkan, både under min systers bröllop och min systersons dop så skakade jag så jag knappt kunde andas inne i kyrkan, men den här gången var det bara roligt. Det kan ha varit det enda jag sa till Christian "MEN hur KUL har vi?" Och jag är så nöjd med precis allt. Jag är nöjd med hur mycket jag hann va med Christian, hur mycket jag hann mingla med alla andra och jag tycker själv att jag hann känna in och vara "där och då" och allt sånt som jag tänkte innan att jag skulle ha svårt att ta in. 
 
Det blev verkligen precis som vi hade önskat. Jag vill inte ändra på en enda detalj. Perfekt.

Att lyxa skiten ur Way out West

Okej, nu tar jag i, det finns garanterat mer lyxiga varianter, men i våra mått mätta var det en lyxig festival. 
 
Det började på torsdagen med att vi skickade Elton till kolmården och sen satte oss i bilen ner till Göteborg. Båda i framsätet, bredvid varandra, utan att lyssna på "daddy finger, daddy finger, where are you? Here I am, here I am, how do you do" i 300 minuter. Bara det alltså <3
 
Kom fram till hotellet (Post såklart) vid ett, bytte om till våra fränaste festivaloutfits och tog en drink i hotellbaren. Åkte till Way out west och solen sken, vi sprang på Jenny och Kalle, verkligen det första vi gjorde. Stod med dom i baren och kollade på M83. Flyttade oss till champagnebaren, gick och åt hamburgare, drack lite mer nånstans och åkte sen tillbaka till hotellet, drack rödvin och åt tapastallrik för att sen diskutera vilka vi skulle raggat på i hotellbaren om vi var singlar (?) att leka med elden om man är gift kanske? Det blev mer skratt än bråk iaf och sen gick vi och la oss runt 23.30, tror det blev festivalens senaste kväll. 
Det här är visst enda bilden jag tog på torsdagen. E4an. Ska nog börja använda kameran mer, är lite sugen på att köpa en liten digitalkamera igen, så att det blir av att man tar med den. 

Pinterest <3

Ett av mina favoritnöjen när jag är hungrig är att pinteresta mat. Alltså det finns så mycket gott! Just nu är min mat-mapp full av korriander och kikärtor i alla dess former. typ. 
 
Med hösten här nu då så hör även matsedelskrivande, detta började vi med i början av året och det låter ju dö-pretto och astrist, men det är så skönt att slippa fundera på vad man ska äta jämt. Nu funderar vi bara litegrann på söndagkvällen. De flesta tar jag från Pinterest, eller möjligen Coop-tidningen, tycker de har mycket bra grejjer där alltså (även om de såklart oftast finns på Pinterest, det är ju trots allt bara en sökfunktion. Men ni förstår kanske min tanke. Inspo tas från Pinterest och coop-tidningen. SÅ.)
 
Jag ögnade igenom ett pastarecept i söndags och skrev det som middag i måndags i tron om att det var snabbt och smidigt (pasta, ni vet) men det innehöll både grillad majs och majspesto, så det var bara att dra igång grillen. Men gott var det, här har ni det 
En annan favo är den här burgaren 
 
In i pinterestdjungeln med er, det är underbart där inne. 

Hösten kommer!

Nu är väl sommaren slut va? Så jävla trött på färskpotatis bara, kan itne den försvinna ur mitt liv den 1 augusti varje år, det vore en dröm det. 
 
Nåja, jag tänkte att nu när hösten kommer och rutinerna faller på plats så ska jag väl säkert få lite feeling för att skriva här inne igen. Det finns ju görmycket att berätta om den här somamren; Bråvalla, vårt bröllop, Way out West etc. etc. Men en sak i taget!
 
tänkte börja med att berätta att jag håller på att flytta mitt kontor från Mjölby till Vadstena. Ska bara piffa upp kontoret i Vadstena innan jag flyttar in, kom idag så här långt: 
 
Så här såg det ut efter att jag endast tagit ner en gardin-längd, kom då på att jag måste fota, avbröt och fortsatte sen. Ingen dålig takhöjd! Fick stå på bokhyllan till höger i bild för att få ner gardinerna, men säg helst inte det till min man. 
 
Efter dagens jobb ser det nu ut så här. Ska måla ett varv till imorgon, därav är maskeringstejpen frotfarande kvar. 
 
När jag är klar sen tänker jag att det ska se ut så här: (Pinterest <3)
 
Vi kommer ju, då och då, sitta två där. 
 
SÅ. Mer om allt imorgon, kanske. 
 

RSS 2.0