Du är så söt när du sover.

Det är med en liten klump i halsen jag skriver detta inlägg. Detta farvälinlägg. 
 
Elton har under en lång tid sovit döbra. Säkert i tio dagar om inte mer. Han har vaknat nångång vid ett, för att sen gå upp typ 20 minuter vid fyra och sen vakna sex-halv sju. 
 
Denna period är tydligen över. Farväl underbart braiga sovperiod.
 
Jag känner mig djupt tacksam över dessa nätter som varit med mycket sömn och egentid då man inte behövt vila så fort man fått chansen. Jag kände mig så utvilad att jag, igår, till o med blev bebissugen igen. Sa till Christian att "jag vill ha en liten igen efter januari (balklänningen ni vet)" Detta fick man ju snabbt äta upp av guldgossen som alltså vaknade minst en gång i timman hela natten. 
 
Har lite separationsångest från den goda sömnen. Kommer sakna den! Som tur är köpte jag igår ännu mer krämer till ansiktet och fick prov på en nattkräm, som tydligen gör så att iaf huden bara behöver 6 timmars sömn per natt (i vanliga fall behöver huden 8 timmar för att bearbeta vad den varit med om under dagen, informerade säljaren om. Om någon hade missat detta. jag hade nämligen.) Jättebra för mig som redan tycker att jag och krpppen är två. Nu är vi alltså tre.. jag, kroppen och huden. Också jättebra att nån av oss är pigg och utvilad tack vare krämen. 
 
Bjuder på en snap från Christian. Hur STOR är Elton?  
Shit, värsta ungen. 
 

Hur går det med väggen då?

Jag veeeet att jag tjatar om Eltons vägg som Christian bygger, men det är det roligaste jag vet just nu. Längtar ihjäl mig efter att få tapetsera. Och det är nog inte evigheter kvar. Nu är vissa bilder dödåliga för dom är tagna med mobilen, men så här har det sett ut under förändringens gång, hittills:
 
Lådan sitter bara där för att man ska få in känslan. Känna in den där den sitter. Den ska såklart byggas in ordentligt. Står just nu i valet och kvalet om det ska vara "väggar" på alkoven så att det blir som ett kryp in, eller om det ska vara som det är, så att det mer är en sittbänk. Hade tyckt kryp in var självklart, men den är något grundare än jag hade tänkt så det kanske blir trångt när vuxna ska knöla in ryggen mot kortsidan. Vi får se helt enkelt. 
 
Så är jag så taggad på våra nya fönster och dörrar som ska beställas under nästa vecka (var visst kampanjpris då) och sen en ljus heltäckningsmatta på golvet. Maj-gadd. 

Sluta säg att ni inte är rasister.

Tycker att det är värdelöst att det blivit helt sjukt normaliserat att va rasist. 
Det var bara det. 
jahej. 
 
 

Klippt till mig.

 
Jag har klippt mig! Det syns inte så väl kanske, för jag är ju som sagt så långhårig. Men det är freeeesch-t o fint iaf. 
 
Älskar att alla på fiket nedanför säkert ser när jag tar alla mina selfies. 

Långt hår och nytt smink

Igår gjorde jag något som jag behövt göra i ungefär 15 år. Jag uppdaterade mitt smink från 42ans puder (som vi allaalla hade i högstadiet, ni som vet ni vet) till bra skit. 
 
Självklart behövde jag ju tusen gånger ljusare än jag någonsin köpt om jag själv fått bestämma. (Eller jag har ju vetat att det är fel färger jag haft i nyllet) 
 
Jag fick även med ett prov på nåt som ska sitta innan dagcremen. De antal lager jag nu har i ansiktet är som följer: 
 
Smörja att ha innan dagcreme
dagcreme 
primer 
min nya ansiktsfärg (Den här)
 
Så mycket klet har man i ansiktet för att se såhär okletig ut:
 
Tänker så mycket på en gammal Acke-serie där Betty och Veronica ska se naturliga ut och Veronica är i timmar och sminkar sig medan Betty tvättar av allt. Så till slut så säger alla att Betty har för mycket av allt medan veronica tycks se alldeles naturlig ut. Lite den. 
 
Obs. Ska klippa mig i morgon också. Det är dölångt. Det har liksom suttit i en knut på huvudet och vuxit hur mycket som helst. 
 
 

En helg som gått.

Det har varit helg! En bra sådan. I fredags åkte hela lilla familjen till Väderstad och fikade med Stina, Thindra och Andreas. Det finns en bild på detta, dock i kameran och alltså tyvärr inte tillgänglig här just nu. 
 
Sen blev det lördag och vi var på Ikea tjugo i tio och där ifrån typ en timma senare. Då åkte vi en vända i Tornby för att inhandla kaffebryggare och eltandborstar och sen till stan för att jag skulle ha löparskor. 
Gick som en dans alltihop och väl hemma igen sorterade vi flyttkartonger hela kvällen. typ. Roliga fynd: 
Här har vi en bild på Stina när vi läste verkstadsteknik på Dacke. Stålhettekängor och hela balletten. Tur kanske det inte finns nån bild på mig. :D Observera märke efter svetsskydd, eller vad det kan ha varit. Hahaha. 
 
Den här gamla godingen också, från när jag och Jenny var med i Metro under Hultsfredfestivalen.
Ja kärajösses. 
 
Sen blev det söndag och jag och Elton åkte till Eric, Sandra och Charlie
Där sitter dom och kör på varsin bil. Görstora tydligen. 
 
Under tiden byggde Christian vägg. Ungefär såhär såg det ut: 
Nu kanske ni inte studerar den där bilden lika noga som jag gör. Men gör man det så ser man att vi bytt tanke. Tanken var bokhylla högst upp inne i alkoven. Nya tanken: inbyggd bokhylla bredvid alkoven. Jag kanske redan sagt detta? Skitsamma. jahej. 
 

Att vara lik nån.

Iom det här underbara projektet jag har med förrådet, där allt ska bytas till schnygga lådor som jag skrev om för ett tag sen, så går jag ju igenom alla mina gamla lådor med allt sparat. Hittar så himla mycket roligt. 
 
Hittade en bild på pappa som liten och det är ju inte helt olikt Elton tycker jag inte!
 
Tycker det blir mer och mer likt ju mer jag tittar. Kanske återkommer med mer kul grejer jag hittar. Mest är det gamla piniga brev om vem som ska köpa ut och att jag har ångest för att jag smakat på en cigarett och sånt därnt. 

Maten vi äter

Sedan jag börjat jobba igen har jag haft som mål att förnya vår matlagning hemma. Det har tuggat på med samma recept om och om igen hur länge som helst så det var dags för en ny klick recept att göra entré i våra liv. 
 
Det har faktiskt gjort succé hittills och bara varit goda grejer som jag lätt kan tänka mig att göra igen. Jag läste det här kloka och har ju tidigare varit på gång med mer vegetariskt i maten och lyckats få igång några recept i det där matlagningshjulet som tuggar runt om och om igen. 
 
Idag blir det detta:
Ser och låter dögott! Ska bara skramla ihop det sista av barnbidraget och handla ingredienser. 
 
Ett litet ps. såhär på årets fattigaste månad, när vi vänt på varenda krona i princip, är att jag hittade en hel hög med hundralappar i plånboken! Har aldrig nånsin kontanter så har inte ens tittat där i på flera veckor. Men så kom jag på att jag i Åre råkade få 1600 i kontanter för att korvkioskgubben slog in det istället för 160 när jag betalade. Så där han dom legat och bränt medan vi varit luspanka. Skål för det!  
 
 
 

Den här lilla favoritpersonen...

..Hade i morse fått för sig att vi går upp fyra i vår familj. 
 
 
När han blir tonåring (och förhoppningsvis har ärvt sin pappas sovvanor och inte mina morgonpigga) så ska jag gå in och gallskrika I HANSTUSANSÖRA och meddela att jag är vaken. Så det så. 
 

Medicinen.

Igår när Elton hade somnat och jag anade att all min helgsömn skulle kicka igång och hålla mig vaken något sånär "länge" (Efter 21) så hittade jag den här filmen på swefilmer (medicinen. En Colin Nutley film med *trumvirvel* Helena Bergström)
 
Ser nu att den rasar på imdb, haha. När jag gick in igår hade den 5,5 för att nu vara nere i 5,1. Ni kanske anar att det inte är någon Oscarvinnare direkt. Men jag mös in mig utav bara fan i den där filmen. (Är ju ett fan av Svensk film alltså. Speciellt sånna hjärndöda feelgoodfilmer) 
Det där var ju inget jag fick med mig Christian på, han kollade på nån fräsig amerikans serie på datorn om vampyrer. 
 
 
Se den, om ni klarar av svensk Helena Bergström-film såklart. Annars är det kört. Kom också att tänka på att den där generationen kändisar, som spelar i filmen, har man så stark relation till och kommer förmodligen vara med om deras bortgång. Det ska bli så tusans sorgligt. 
Man minns ju när man var liten och radion sa "blablabla är död" och mamma suckade "näääääääääääääääeeeeeeeeeeeeeeee" och man hade ingen aning om vem det var. Snart sitter man där och suckar själv när dom trillar av pinn allihop. 
 

Filippa Bark

 
 
Filippa Bark ska va sidekick under melodifestivalen. En god anledning att kolla på det!

Myyyyys.

Haft en så himla mysig helg med sjukt mycket sömn och bra häng. 
Igår med Stina, Thindra och Andreas och idag kom först Jessica, Johan, Edith, Charles över på fika och sen åkte jag och Elton hem till drömfamiljen. Inte en enda bild på nån. Men, men. 

Känns som jag samlat på mig massa energi den här helgen, är pepp på en ny vecka med jobb och framförallt löpning. Mot milen hörni! 


Söndag.

Godmorgon! Idag är det söndag och jag somnade kvart över åtta igår. (Vad är detta?) då skulle jag egentligen sovialisera med Christian medan han tog några öl inför att sedan gå och möta upp Rickard. Men jag somnade alltså. Kul tjej. 

Hittar lite gamla bilder i telefonen jag tänkte bjuda på: 


En lördagsmiddag för några veckor sen. Detta matfrosseri är ju så man skäms. Tur jag inte kan trycka i mig mer än att jag blir mätt, för då räckte det här ett tag fram också. 




Snygga muffins som Elin bjöd på hos Drömmen en gång. Sån söndag vill jag ha idag, tack. Hoppas drömmen har tid med det! (Och alla andra stenar såklart) jahej. 

Sommar <3

Slänger in en bildbomb från förra sommaren, för håll hoppet uppe mina vänner, vi är snart där igen!
 

Förvaringsnörd.

Jag är sån himla förvaringsnörd. Har, på senare år och gissar att det är ett vuxentecken, verkligen börjat se tjusningen i Ikeas förvaringsavdelning och älskar att gå runt där bland snygga lådor och smarta lösningar. (<-- pini)
 
Sedan vi bytte till Bergvärme hos oss så har vi fått ett helt förråd (där pellettspannan förut stod och ångade i typ 70 grader) och nu för ett tag sedan rensade vi ur garaget på flyttlådor fulla med grejer som vi valt att spara och ställde dom istället i förrådet. En liten frid infann sig. Allt var nyligen genomtittat och på rätt plats. Dock var jag tydligen inte nöjd där utan nu har vi ett litet pågående projekt där alla flyttlådor ska bytas ut mot dom här braiga Ikea-lådorna:
Alltså tjitt. Ni känner ju hur det pirrar till bara ni ser dom, visst? Genialiskt med genomskinliga då man lätt ser var ens grejer är när man letar. Har stått i det där förrådet så många sena kvällar och letat skor och kastat flyttlådor hejvilt omkring mig. Slut med det nu. Drömmen är också ett hyllsystem där dom liksom är staplade på varandra, fast utdragbara så man bara drar ut den låda man ska ha om slipper flytta runt. Ah? 
 
Ps. Igår somnade jag innan Mästerkocken började (innan åtta alltså). Jag vet att jag vaknade till lite halft en gång och såg Leif Mannerström i rutan annars braksov jag tills jag vaknade tjugo över fyra. Och sen tjugo över sex. Så godmorgon världen! Jag var helt snurrig av all sömn när jag väl gick upp. Hela jag hade typ svullnat igen för jag sov så in i bomben rejält. Det var bara det. Jahej.
 

Renoveringsuppdatering.

I lite lagom takt håller ju vi på att fixa i ordning Eltons rum på övervåningen, för att sedan fixa vårat, för att sedan kunna flytta upp osvosv. 
 
Gamla tapeten är borta (så gott som) och vi har rivit den inbyggda garderoben och Christian har börjat bygga vägg (vad iaf jag inte tänkte/visste var att det var just en inbyggd garderob, när vi tog bort den försvann alltså väggen i alkoven så då fick vi fixa en ny.) 
 
Som det såg ut innan: 
 
Och i skrivande stund ser det ut såhär:
 
Kul det där alltså! Jag längtar tills det är klart, fast ändå gillar jag när det växer fram. Vi har också gjort slag i saken och bestämt oss för att köpa nya fönster och dörrar till övervåningen. Kommer förhoppningsvis bli ett lyft! 
 

En helg har nått sitt slut.

God måndag kära vänner! Jag sitter på jobbet sen en halvtimma tillbaka och det var inte den roligaste bilfärd jag varit med om. Har dessutom mammas bil förtillfället (Så LCK och Elton kan ha en bil när de är hemma om dagarna) och den far som en vante på vägen. 
 
I helgen var det helg! Jag firade det rejält i lördags med att åka på fest hos Elin och Anthony och sen gå på Vattenhålet. Det var riktigt kul och lyckat! Dock har jag nu bestämt mig för att det är färdigfestat. Detta har faktiskt inget med bakfylla att göra, jag mådde bra igår! Dock känner jag mig ganska klar med det där på nåt sätt, jag vill hellre vara hemma med den här:
Och ägaren till de nakna benen där i bakgrunden. 
 
Men det var ändå skönt att få en ordentlig utekväll, jag har inte varit i mitt bästa festmood sen förlossningen. Det har mest känns som en igångövning med ganska tidiga kvällar, äckligt med alkohol, röksugen fast äckligt att röka, stökigt och högljutt, väldigt sliten dagen efter fast jag inte druckit mycket etc.etc. Därför var det skönt att det var så himla lyckat i lördags och att jag ändå känner att nejtack. (Obs att det här är ingen uppsägning med alkoholen, det här är en uppsägning med festen/utgången. Jag dricker gärna vin till mat/lagom trevliga sammanhang, men det här att hålla på o fara runt sent och dricka för att jaga fyllan orkar jag inte med mer.)

Så är det med det! Nu ska jag jobba vidare. Mors!  
 

Tycker det här är så festligt.

 

Alkohol vs tobak.

- brytpunkt. Nu är det allvar med att sluta använda svordomar av undertecknad. Ska anstränga mig mitt hårdaste för att inte svära varken i text eller tal. -
 
En fundering som slog mig framförallt under min graviditet, eller snarare efter, är hur olika man ser på tobak och alkohol. Faktum är att båda är beroendeframkallande och egentligen är det ena så mycket värre än det andra, iaf i mina ögon. Alkohol ligger bakom mängder av brott, våld och sexuellt utnyttjande medan tobak (nu kommer jag främst mena på rökning) endast, förutom viss passiv rökning, skadar den som nyttjar det. 
 
Jag har väldigt länge använt både cigaretter och alkohol på samma sätt. Som något att nyttja med vänner eller i andra sociala sammanhang. Lika sällan som jag tar en cigarett i min ensamhet, tar jag ett glas vin i min ensamhet. Jag har, under väldigt många år, inte ansett mig beroende av något av det. Något jag gjort vid fest helt enkelt. 
Jag har gillat mitt nyttjande av båda i lagom mängd (såklart inte varit lika pepp vid bakfyllor, men ni kanske förstår min poäng) 
 
När vi var på det allra första återbesöket med Elton, när han var 6-8 veckor så sa min barnmorska, som av naturliga skäl hade tagit reda på min konsumtion av både cigaretter och alkohol i början av graviditeten, att jag nu skulle unna mig ett glas vin, för att i nästa andetag säga att jag skulle passa på att sluta röka. 
Det är alltså så himla accepterat och etablerat med alkohol att man ser det just så, att man stått ut, utan i nio månader. Det var aldrig någon som sa till mig att "passa på" att sluta dricka alkohol, medan flera stycken uppmanade det samma för cigaretter. "kommer du börja röka igen?" hörde man då och då, medan andan om alkohol istället var "längtar du mycket efter vin?" 
 
Alltså jag vill nog ingenstans med den här texten, men det blev en tankeställare att det är sån skillnad, när det egentligen är alkoholen man borde ha mer respekt för. 
 
Mors!

Tillväxtperiod.

Den här snygga killen ska tydligen äta oss ur huset då han börjat äta 1,5 burk mat vid varje måltid. 

Perfekt i pengafattiga januari. 

Vad är väl en baljävel på slottet?

I måndags var vi på trettonsdagbal, som vi alltid är. Schtekiga som vi är. Jag har överkonsumerat klänningar då jag trodde att det var frackbal, vilket det är vart fjärde år, men det var visst "bara" smoking, så jag fick köpa en till.
Sandra fick sota mina ögon och sen drog allt igång. tio minuter innan avgång googlade jag fram att min klänning var för kort, det var ju synd men inte mycket att göra åt. Noll personer verkade dock bry sig om det. (Man ska ju alltid undvika googling, det vet ju alla. Kände mig ganska liten när jag både läste "undvik svart" och "aldrig kortare än knälång" Ville där och då stanna hemma med en pizza istället.) 
Försökte få med sminkningen, men det var knivigt. Dock är väl det just poängen, jag tyckte vid första anblick att det såg mycket ut (när jag dessutom hade fel kläder och ingen mascara) men sen kände jag mig döfin hela kvällen. 
 
Nu kanske man kan tro att det är en jävla stel tilltällning det där, men det ser ju vem som helst att det är världens partypeople som besöker den där balen.
 
Längtar redan till nästa år för då får jag ha den tänkta klänningen. Nåde den som gör mig gravid till dess, då får jag vänta ytterligare fyra år och vem vet hur man ser ut i kroppen då? 

Ellen Ekman och Lilla Berlin

Skrattat så mycket åt dessa serier. Kan va söndagströttheten (på en tisdag) som bidrar litelitegrann. Men ändå, sjukt kul! 



Stora killen!

När vi var i Åre tog Elton sina första steg! <3 (han går alltså inte, men ett par steg fyrade han av vid flera tillfällen mellan mig och Christian) här har man gått o väntat på att han ska krypa och så vips promenerar han istället. Idag på morgonen åt han dessutom macka som vilken storkille som helst.

Han blir så stor!! 

Vår resa ur "stora kameran"

Hemma igen! Alltså den känslan <3. 
 
Tömmer systemkameran och inser att även om det känns som det gått snabbt alltihop så känns det så sjukt längesen som resan började. Är ju trots allt bara två veckor. 
 
Iaf så mellanlandade vi i Järvsö på vägen upp till Åre. Såhär jävla idylliskt var det med tacos, "vårt" sovrum och utsikten från fönstret.:
 
Ville knappt åka därifrån alltså, men så bestämde vi oss för att det fick lov att bli en tradition varje jul vi ska mot Åre. 
 
Dagen efter kom vi alltså till Åre och jul, mellandagar och nyår fotades det här:
 
 

Gomorgon!

Vi är nu på väg ifrån Åre! Elton vaknade tjugo i fem så det var bara att packa ihop och ge sig av. Nu sover han igen och alla är nöjda och glada. 
(Det ser ut ungefär sådär, fast i mörker) 

Det har varit helt fantastiskt i Åre! Några bra dagar i backen, jättegod mat och dryck och framförallt bra häng. Nils alltså, denna guldklimp, kommer jag längta ihjäl mig efter. 
Nyår firade vi med god middag, för att sen promenera i skift (pga sovande barn) och dricka drinkar på Åregården. Där kändisspottade vi allt från Banarne till Prins Calle-Phille. 

Trots allt detta underbara så ska det bli så himla skönt och kul att komma hem. Och när jag känner det, som sagt trots underbar Åre, så känner man sig ju jäkligt lycklig lottad. Vårt hus alltså <3 och Vadstena och stenis och Isabell och jävlarimig vad jag älskar hemma. 

Förresten är jag idag inte längre föräldraledig. Officiellt back in buisness och kommer längta ännu mer hem från jobbet om dagarna när jag vet att dom där två killarna väntar där. 

RSS 2.0