Topp 10 Håkan-moments.

(Obs. översatta recept som dyker upp här då och då är endast för att jag ska kunna pinteresta dom och använda för egen vinning. HAJ)
 
Såg den här på Faceboox och tänkte att tio fina minnen har jag ju lätt med Håkan. Egentligen är det lite utan inbördes ordning, kan inte riktigt sortera sånt här. 
 
 

10. Jag och Drömmen möter Håkan och hans tjej i Midsommarkransens tunnelbana. Dom ser så sjukt kära ut. 

9. Vi ser Håkan på Siesta 2008 med nyfunna festivalvänner från typ Göteborg. Håkan är ÖVERALLT på scenen och klättrar i ridåerna och går helt bananas och vi stampdansar sådär det snabbaste vi kan till början av "Jag vet inte vem jag är, men jag vet att jag är din"

8. Jag bor en kort period i Halmstad och jag och Sofia är 21 år och dansar ständigt en egenkoreograferad dans till En midsommarnattsdröm i hennes sovrum. 

7. Håkan spelar på allsång på Skansen, när sändningen är slut sjunger han ett extranummer och pappa, som hatar allt med Håkan och det mesta av min musiksmak säger tyst "Det här är riktigt bra" 

6. Jag och Jennie ser Håkan på Saab arena i Linköping. Håkan tar sats åt vårt håll, tar våra händer och han dansar sedan med några gamla tanter på sittläktaren. 

5. Jag, Drömmen och massa Boxholmare ser Håkan på Gröna Lund, en sekund innan allt börjar säger vakten att han ska slänga ut oss för att vi dricker eget vin. Det har spöregnat hela dagen och vi rymmer från vakten in i publiken och i vanlig ordning slutar det regna strax innan spelningen, för att sedan börja droppa igen precis när Håkan sjunigt klart. 

 


4. Ullevi *2. Fullträffar båda gångerna. När introt till Känn ingen sorg för mig Göteborg börjar så är det sån sjuk magi. Det är som att tid och rum kvittar och 2001 och 2017 flyter samman på ett sätt som konstigt nog känns helt naturligt. 

3. Jag och Frest är i Göteborg efter en Lisebergsspelning och går ut på Styrbord Barbord. När jag kliver in ser jag direkt att Håkan står vid ett bord. Jag går rakt fram mot honom, tänker att fan, där står han bara helt plötsligt. Jag får dock en hand på axeln som säger att "stopp, det är vip här ikväll" och får aldrig gå in, men det gör inget för under hela kvällen dansar vi nonstop en våning upp.

2. Efter mycket tvek åker jag till Örebro för att se Håkan med Linn och Drömmen på Conventum. Håkan stannar upp på scenen, pekar på mig och bugar. Han gör detta på varje spelning jag är på under den turnén och ibland fortfarande, om han nu lyckas se mig för allt folk.

 

1. Det är den 16 september 2005. Jag och Sverik är gravt bakfulla på Liseberg. Bakfyllan släpper och regnet lättar precis när Håkan går på scenen och en glasklar regnbåge visar sig med slut bakom scenen. Jag kunde inte sluta nynna "Om du vill ha mig, nu kan du få mig så ätt" på ca. ett dygn efter det. Jag var hooked och köpte alla skivor på en gång. Dagen efter skriver recensenterna "Vid regnbågens slut finns skatten - Håkan Hellström" En HELT ny tid börjar för min del. Jag spelar Håkan jämt. 

 

Lins och valnötsburgare

Lins och valnötsburgare.
1/2 cup hackad rödlök
1 vitlöksklyfta
1 cm ingefära
1/3 cup valnötter
1/4 färsk koriander
1 tsk salt
3/4 tsk spiskummin
3/4 tsk koriander
1/2 tsk Garam Masala
1/2 tsk paprikapulver (vill man ha starkt - byt mot Cayennepeppar)
Några blad färsk basilika 
3/4 cup kokt ris
1,5 cup kokta linser (bruna eller gröna) 
2 tsk ketchup
1 tsk olja
1 ägg
3-4 msk ströbröd
 
* Kör rödlök, vitlök, ingefära, valnötter och färsk koriander i en matberedare tills det är finhackat. 
* Tillsätt kryddor, salt, basilika, ris och hälften av de kokta linserna och kör tills det är väl mixat. 
Häll över allt i en skål ihop med resten av linserna. Tillsätt ketchup, olja, ägg och blanda ihop. 
* Salta och peppra och blanda i ströbrödet, låt stå i tio minuter. Är massan för fuktig så tillsätt mer ströbröd. 
* Forma 4 burgare och stek på medelvärme i 4-6 minuter per sida. 
Vi åt med briochebröd och istället för dressing en röra på creme fraiche, Sriracha och hackade valnötter. Recept hittat här
 
 

RSS 2.0