Lins och valnötsburgare
Lins och valnötsburgare.
1/2 cup hackad rödlök
1 vitlöksklyfta
1 cm ingefära
1/3 cup valnötter
1/4 färsk koriander
1 tsk salt
3/4 tsk spiskummin
3/4 tsk koriander
1/2 tsk Garam Masala
1/2 tsk paprikapulver (vill man ha starkt - byt mot Cayennepeppar)
Några blad färsk basilika
3/4 cup kokt ris
1,5 cup kokta linser (bruna eller gröna)
2 tsk ketchup
1 tsk olja
1 ägg
3-4 msk ströbröd
* Kör rödlök, vitlök, ingefära, valnötter och färsk koriander i en matberedare tills det är finhackat.
* Tillsätt kryddor, salt, basilika, ris och hälften av de kokta linserna och kör tills det är väl mixat.
Häll över allt i en skål ihop med resten av linserna. Tillsätt ketchup, olja, ägg och blanda ihop.
* Salta och peppra och blanda i ströbrödet, låt stå i tio minuter. Är massan för fuktig så tillsätt mer ströbröd.
* Forma 4 burgare och stek på medelvärme i 4-6 minuter per sida.
Häll över allt i en skål ihop med resten av linserna. Tillsätt ketchup, olja, ägg och blanda ihop.
* Salta och peppra och blanda i ströbrödet, låt stå i tio minuter. Är massan för fuktig så tillsätt mer ströbröd.
* Forma 4 burgare och stek på medelvärme i 4-6 minuter per sida.
Vi åt med briochebröd och istället för dressing en röra på creme fraiche, Sriracha och hackade valnötter. Recept hittat här
Kommentarer
Trackback