Vi här det fina fisken här i Åre!








Järvsö.

Igår var vi i Järvsö och åt tacos och vilade upp oss en natt innan vi nu är på väg mot Åre. 






En natt i Stockholm.

Vi har börjat vår färd mot Åre och tog oss idag upp till Stockolm för att pausa hemma hos pappa (som är i Spanien) vi har badat bubbel och kollat på På Spåret. Till På spåret tänkte vi att vi skulle äta göddig hämtmat eftersom vi är i en storstad, hallå. 
Vi hämtade libanesiskt för 2 personer. 15 rätter. Lite lätt. 

Lite skillnad från hämtpizza I Vadstena. Även om det såklart också har sin charm. Nu är det godnatt här! 



Simple as that.


Håll ut, det vänder snart!

Den 21 december (om jag googlat korrekt) vänder det och blir ljusare och ljusare igen. Kanske årets bästa dag om man tänker efter, för så mörkt som det är just nu är ju helt sinnessjukt. Här nere i söder har vi ingen snö som lyser upp nåt heller. 
 
Det är så sjukt när man tänker efter på det här med mörkret, just nu är klockan 08.21 och det är nattsvart utanför fönstret (gissar att solen går upp vilken sekund som helst dock) och det här är samma nattsvarta som la sig över oss igår vid typ tretiden på eftermiddagen. Sen dess har detta mörker alltså infunnit sig. Vi har ätit middag, gått med hunden, sovit en hel natt (dock inte i sträck om ni, som jag, har barn;) ), ätit frukost, gått med hunden ett par vändor till etc. etc. och allt detta i samma tusans mörker. Inte konstigt man är precis fel i huvudet den här årstiden. GAH! Men snart vänder det alltså. Håll ut! Så kan vi titta på solfilemn och se hur många minuter mer solljus vi fått varje vecka. Så jobbar vi närmare och närmare ljusa mornar, längre dagar och ljumna kvällar. 

Christians födelsedag

Igår fyllde alltså Christian år och medan han trodde att vi skulle äta på Skutan här i Vadstena och sen se vart kvällen bar oss (Elton sov hos sin farfar över natten) Så hade jag istället bokat hotell i Linköping och bestämt middag med Rickard, Björn och Amanda på 1854 på Stora Torget. 
 
Jag tänkte att om det behövs så får jag väl avslöja under dagen att vi ska till Lkpg över natten. Men det behövdes faktiskt aldrig! Vi var utanför hotellet när jag äntligen fick avslöja att vi skulle vara kvar. Då hade jag lyckats packa Christians väska i smyg och smygt in i bilen och lurat med honom till Linköping för att shoppa. Väldigt kul att det höll hela vägen! Bra och god restaurang också!
 
Sen gick vi hem till Rickard och Amanda och körde Galenpanna tills vi ville dansa loss på Harrys. Så då gjorde vi det! Eller Sliver var vi nog på förresten, det är väl samma röra allt det där va.
Dom där människorna alltså. Shit vad man gillar dom! 
 
Just nu håller Christian på att riva en del av väggen i Eltons blivande rum, så pepp på att se hur det blir när det är kalrt! 

<3

Idag fyller Christian 35 år. Älskade, fina, Christian. 

Vi lussade för pappan såklart. Jag brände av Gläns över sjö och strand och dom där dängorna ni vet. 

Linnea

Här har jag gått o sagt att jag tycker Linnea Henriksson suger, så gör hon de här dryga sju minutrarna och jag typ tjuter åt hela alltet. Hur vidrigt det är samtidigt som det kan va så himla fint i sammanhang som Musikhjälpen. 
 
Detär just av den här anledningen jag blir så jävla ledsen och arg när folk som många lyssnar på, som Blondinbella, väljer att säga att de inte är feminister. 

Julkort på öppna förskolan.

Idag var det sista öppna förskolan inför julen (jag och Elton var första gången förra onsdagen, så hann iaf med två ggr) 

Idag gjorde de små liven julkort. <3






Musikhjälpen och ängsligt barn.

Musikhjälpen har ju dragit igång. Först och främst var det tydligen det som jag väntade på för att komma in i julstämning. Räckte att se tre personer i glasburen så kände jag direkt att vi var nära jul. Mysigt! DOCK har jag knappt tittat, konstigt nog. Tidigare år så har jag suttit klistrad och vetat ungefär på öret vad de samlat in hittills, i år kanske jag tittat en kvart totalt. 
 
Det kan eventuellt ha att göra med den här änglisga ungen jag just nu är ihopklistrad med. Attså jag vet inte hur många gånger jag igår sa "Men Elton vad VILL du?" när han stortjöt så fort jag ens tänkte tanken att sätta ner honom. Ibland räckte det inte ens att jag bar honom, han skulle krama så hårt, så hårt, så hårt. Stackarn har väl insett att han kan bli övergiven eller nåt. Idag ska vi på Öppna förskolan och aktiviteter brukar vara bästa medicinen mot det där, det är mest här hemma han är en sån klisterlapp. 
 
Hämtade hans tapeter igår också! Hittade visst bara en av dom på nätet, men det är ändå den som ska vara i större delen av rummet.
Sen i alkoven, eller vad man ska kalla det, så ska vi ha den enfärgad grön/gula som finns i ränderna där, förutom 40-50 cm högst upp där det ska vara en tapet i samma färgertoner fast med bokstäver, för där ska det bara vara hyllor med böcker på ända upp till taket. (Alltså bara i alkoven) tusan vad rörigt hörni, ni får se resultat istället sen. 
 
(Men hur töntiga är Kian och Ylva i Paradise Hotel? Dör lite här under skämskuddedn) 
 

60 minuter.

I natt, som många andra nätter, vaknade Elton en gång i timman. Alltså en gång var sextionde minut, som nån jäkla klocka. Här om natten var det klockslag 23, 24, 25 över och inatt var det på minuten hel timma. plus minus två minuter hela natten. 
 
Är inte det rätt otroligt? Av alla antal minuter han kan sova i sträck så blev det just exakt 60. Som en hel timma. Jag var tvungen att tänka efter varenda gång jag gick in till honom så att det inte var en deja vu eller att det bara gått en sekund och inte en hel timma. Gör alla bebisar såhär? Är det efter bebisar längden på en timma bestämts månne? 
 
Nu laddar jag för ännu en natt, ska forska mer i detta. Morsning! 
 
Här har ni den lilla rackar'n som ålat in sig under gåstolen medan jag backade ur bilen ur garaget. 
 

Julbord på Ombergs Turisthotell

Julbordet i år blev, precis som förra året, på Ombergs Turisthotell. Alltså det är det bästa julbord jag vet. Allt är perfekt (utom vädret. Förra året snökaos, i år 4 plusgrader) 
Jag vet att jag funderade så himla mycket förra året (i gravidmånad 7) om vad det var för liten person som skulle sitta med där i år. Sitta med alltså. En unge så stor så hen skulle kunna sitta, och då kunde jag inte föreställa mig för fem öre vad det var för en person. 
Och vips i år så satt Elton där och det känns som att det är så självklart att han är han så jag kanske till o med visste om det redan förra året. Vem skulle han annars vara liksom? 
 
Nåja. Vi är precis lika nöjda i år! och även om det inte blir där nästa år (halva gänget bor trots allt i Stockholm, kanske måste äta där lite också) så längtar jag redan till nästa tillfälle.
 

Vad jag gjort sen i onsdags.

Chhhiiiit, läser nån ens den här bloggen längre? Skämmes vad dåligt jag uppdaterar. Men sånt tråkigt ska vi inte tala om nu utan jag tänkte berätta vad jag hållt på med sedan i onsdags. 
 
I onsdags kom Caroline och Nils till oss! Vi har bakat lussekatter! 
 
Kusinerna har hängt en hel del! Bebis-Elton/EltonPelton ( som förövrigt är en TOPPENTJEJ) har kanske varit en del i vägen ibland också. 
Här åt vi lunch på Rojas i lördags och drack deras christmas chocolate med rom i. Sen kom Gustaf från Halmstad och han, Christian och Nils åkte och kollade på brandbilarna. 
 
Knappt överlycklig 2,5åring! 
 
På kvällen åt vi Vätternkräftor. Tinade lite lätt 90 stycken till oss fyra. Det finns kvar kan jag lova. Kom och ät. tack. 
 
Och sen lite fräsiga yogaposer såklart. 
Idag har vi ätit julbord på Ombergs turisthotell men det måste, herregud, få ett eget inlägg. 

Måndag.

Jag har oflyt för Elton somnade i vagnen och sover ute, så jag kan inte lägga mig och sova samtidgt...(om jag inte lägger mig ute då) Detta är synd för vi sov dåligt i natt, så en lur hade suttit på sin plats. 
Kanske också är lite extra trött eftersom vi var på fest på Hantverket i lördags. Jag var iofs ganska städad och fokuserade mer på min barnfria nattsömn som väntade. 
 
Man får faktiskt bara se två bilder om man nu är så dum att man inte har faceboox. ;)
Det var en väldigt kul kväll! 
 
Och så vaknade jag på söndagen och hade varit duktig och parkerat bilen hos mamma - för att sen gå till förfesten (istället för att vara bekväm på kvällen och behöva gå den svängen på morgonen) och jag hade varit duktig och gått hem till mamma på natten och sovit där, istället för att lite bekvämt (och utan tandborste, mina kläder plus ett sånt där barn som vaknar och hörs) sova hos Eric och Sandra. Och så tog jag ett låååångt bubbelbad och sen åt jag gofrukost som mamma hade köpt hem. SEN kände jag att jag hade haft egentid färdigt så jag åkte hem och hämtade Christian (som varit på annan fest på lördagen) för att sen hämta Elton som sovit hos sin farfar (då var klockan typ halv tio, det här med sovmorgon har fått lite ny innebörd.) 
 
Nu är det ny vecka och på onsdag kommer Nils och Caroline! Då ska vi börja jobba upp julstämningen för på söndag väntar julbord på Ombergs turisthotell. Kan knappt vänta, har varit peppad sen förra året. Lätt det bästa julbord jag ätit. 
 
 

RSS 2.0