Sömnlösa nätter av olika anledningar.

Bra himla helg! I fredags hade vi after work med våra grannar och den här gången var vi hos oss. Vi åt kräftor! Med västerbottenpaj och pulled beef om man inte gillade kräftor. Det var sånt himla fullt ös på barnen, hade velat kapsla in den energin alltså. 
 
Sen blev det lördag och eftersom jag äntligen tagit tag i att börja på Korpen här i Vadstena så började jag och Jessica dagen med Core...Eller började och började, klockan tio är ju rena eftermiddagen.
 
Sen en sväng till Mjölby och efter det vankades det vin och tapas i Ewabs pub. Vi var sex tjejer (till och från var vi åtta) och öste på till himla halv fyra! (Jag iaf, de andra till halv fem)  
 
Dagen efter var jag så trött så att jag somnade så fort jag stannade. Inget i världen blir bättre av att Elton vaknar allt från 04.20 och fram till (i bästa fall) strax efter fem. I söndags var ju lugnt, för då var det bara att lägga över ansvaret på Christian, men jag är nog tusan seg än idag tack vare dom här tidiga mornarna. I vanliga fall lägger jag honom så snart han är minsta trött på dagen, allt ifrån nio och sällan senare än strax efter tio, men nu måste ju nåt förrändras förstår man ju, så idag har jag kört ända in i kaklet med Elton och han somnade nyss, då vaknade han dock extremtidigt i morse. 
 
Han börjar förskolan på torsdag och då passar det alla alla bäst om han sover efter maten, närmare tolv. Så det är väl bara att börja förbereda honom på det och hoppas att det resulterar i lite senare mornar. 
 
Nu -> Paradise Hotel <3

Pulled beef.

En bekant delade detta recept på Faceboox och jag testade att göra det i fredags. Har nu frysen full iom att jag var ensam med Elton den helgen och alltså inte åt ett kilo kött själv. 


Gör det! Det är precis lika enkelt (och gott!) som det ser ut. 


Spring

Spring live i tv4play är mitt nya favoritprogram som jag tyvärr aldrig hinner titta på. 
Fast jag älskart bara för Erik och Mackan. Dom två alltså <3
 
 Drömmer att de ska komma till Vadstena och jaga så att jag får gömma dom här hemma. Kommer aldrig släppa ut dom igen. 

Lägesrapport

Passat Alltrack lutar det mot, men det är tio veckors leverenstid och kan beställas först v.42 så vi hinner kanske ändra oss några vändor. 
 
Annars då? LCK är hemma efter en helg i Polen och det känns som hösten rullat in på riktigt. På fredag har vi aw med våra grannar och på lördag ska jag dricka vinet och äta tapas. Gött <3
 
 SNygga ungar! Men hur länge ska Elton dregla? Eller får han ständigt tänder kanske?

Leasa bil?

Idag när LCK slutat jobbet ska vi åka till Linköping och kolla om det är idé för oss att leasa bil. Vi älskar vår Passat väldigt, men den har trots allt kostat nästan 100 000 i verkstadskostnader. 
 
Vi ska kolla på V60 Cross Country
Kan hända att hela vårt Svensson-liv inte får plats i den, så vi måste också kolla in
Passat Alltrack
 
Jag lär uppdatera nån gång med hur det gick. 
 

Flykt.

Medan (för) stor del av Sverige tycks ha någon inställning om att flyktingar ska vara lite jävla tacksamma så är jag helt jävla totalimpad över att de ens är det minsta tacksamma. Jag hade, förmodligen, varit Sveriges minst tacksamma flykting om det var vi och inte dom. 
 
För det första hade jag förmodligen varit sist att lämna min egen bostad, jag hade sagt dag ut och dag in "Men Christian...det här förstår du ju att det här får de ju lösa" Vi hade förmodligen råkat vänta så in i det sista att det bara fanns någon iskall väg över medelhavet (för det gränsar ju Sverige till) kvar och bara på den båten hade jag förmodligen haft ganska liten chans att överleva. Inte minst för att jag riskerat att bli ikastad av de andra på båten då jag är absolut sämst i världen på att ta motgångar och jobbiga/obekväma situationer. Jag hade klagat hål i huvudet på hur kallt, vågigt, varmt, hungrigt, törstigt det var och hur mycket migrän jag förmodligen skulle ha och hur SKÖNT det vore med en dusch och ett mål mat och att få ligga på kammar'n.
 
Hade jag i vilket fall klarat mig fram till någon fantastisk hjälporganisation så hade jag förmodligen haft ihjäl den eldsjäl som räckt fram någons skänkta jacka eller en gammal sovsäck att sova i. Jag hade aldrig slutat tjata om att "Jag måste få prata med någon, SÅ HÄR KAN DET BARA INTE FÅ VA" Jag hade garanterat svurit och spottat, hotat och slagit de som föreslog att jag skulle sätta mig på en buss till mitten av ingenstans utan att veta varför. 
 
Nej, vet ni vad. Så hade jag kanske inte reagerat, ordagrant. Men medan folk är väldigt snabba att säga "jag skulle minsann tacka och ta emot minsta lilla om jag kom från ingenting" så tror jag mer på att ovanstående skulle vara mitt sätt att reagera. Plussa desutom på att man kanske splittrats från sin familj, sett död och krig och elände... Är det konstigt om en blir lite bitter? 

RSS 2.0