Det här med mat.

Skulle det vara någon superkraft eller underlättning i vardagen jag skulle vilja ha så skulle det vara att slippa komma på vad vi ska äta jämt. Jag lagar det jättegärna, jag kan till o med gärna handla skiten...men att klura ut vad fan det blir till middag hade jag så gärna sluppit. 
Den här sidan är ju kul men det gäller ju att vara sugen på det som erbjuds också. 
 
Så att komma på vad jag är sugen på, det är nog det jag är trött på att komma på. 
 
Vad fan ska man äta ikväll till exempel? 

Håkan, om du får tio kronor...?

Jamen vi tar en lista till va. Ah. 
 
När vaknade du i morse? Jag gick upp vid halv sju typ. Så himla överybertrött, som att nån hade kört över mig med två lastbilar. Ändå somnade jag tydligen medan Christian tittde på mig igår, strax efter tio. Bara slocknade vips i ett andetag. 
 
Vad var det första du tänkte när du vaknade? Alltså jag vet inte riktigt, men kollar ju ganska direkt på mobilen och hade då ett sms från mamma som hade "tillbringat natten på toaletten" och undrade om jag kunde komma med blåbärssoppa och hämta Isabell. "Det är inte vinterkräksjukan" skrev hon också. Då kunde jag ju berättat att det förmodligen är den tarmbakterie som Nils varit hemma från dagis för i en evighet. Vilket mammi trotsade och åkte dit och var barnvakt. Surprise, smittad!
Sen kom jag dit och något litet svagt öppnade med ruffsigt hår och jordens blödande sår i pannan (kräkts - svimmat - spräckt toadörr med pannan) som hon försökt plåstra om. Såg helt ärligt ut som något ur en skräckfilm så jag blev rädd och kilade där ifrån så himla snabbt. 
Det enda jag kan tänka är MEN STACKARS NILS som haft det här och är så liten och pluttig och inte fattar något och inte kan säga "nu är jag visst lite sugen på blåbärssoppa tror jag". Nåja, jag tog min hund och kilade till kontoret. Höll andan prick hela tiden. (Inte under hundpromenaden alltså, utan under mammavistelsen. Promenaden tog 20 min, hade varit något slags rekord)
 
Såhär har vi det nu. Jag, Isabell och Nils-fotot:
 
 
Har du ringt någon i morse, vem och vad sa ni? Jag har ringt ett endaste samtal idag. Till en kvinna som vill bli familjehem åt oss och vi sa ungefär "Hej, kan du tänka dig ungdomar också, eller endast vuxna" "Endast vuxna" "okej, hej" Eller ja, det var faktiskt mycket trevligare än så, hon lät så himla rar. Men i snabba drag. 
 
Vilket humör är du på? Ganska bra humör. Litelite kaffevärk i huvudet och halsbränna av just kaffet, men annars bra. Vill till en seconhandaffär här i Mjölby och köpa byrå till vårt kommande boarn idag, det är jag pepp på. Det är ju visst vecka 37 idag, sjukt vad fort det går. 
 
Har du ont någonstans? Lite i huvudet då som sagt och sen när jag rör mig i högerdelen av bäckenet, men allt jag kan tänka på är att jag är så himla glad att jag bara har foglossning på en sida, hur sjutton gör man om man har på båda? Sitter ner till förlossning? 
 
Om du fick välja vad som helst just nu att äta, vad är du då sugen på? Nåt kallt tror jag. Typ honungsmelon, gärna med parmaskinka, fyfan va gott. 
 
Vad köpte du när du drog ditt kort senast? Den omtalade blåbärssoppan till mamman. 
 
Vilken var den första hemsida du gick in på, på internet? Å, vad jag minns när vi fick internet hemma. Av nån anledning var vi alltid tidiga med kabeltv och internet och sånt där, det är konstigt för allt annat var vi inte speciellt inne med. Iaf så vet jag att pappa grejjade med datorn så länge och sen sa han "så. Nu har vi internet" och jag tittade på datorn, som jag typ aldrig använt och frågade "vad är det" och fick svaret att det var som ett stort bibliotek på datorn. Jag vet att jag gick in på Passagen och sen visste jag liksom inte vad man gjorde där. Skrev väl förmodligen i "häst" i sökfältet, efter att ha letat ihjäl mig efter varje tangent på tangentbordet. GUD vad man satt och letade bokstäver i början. Följde med fingret från qwert och så vidare och liksom sa högt för sig själv "g, g, g, g, g....där" och tryckte. 
 
Eller menar frågaren idag? isf min mail.
 
Vad ska du göra ikväll? Jag vet inte, de senaste dagarna har jag läst högt ur Corren medan Chrsitian river tapet. Mycket underhållande, men man får inte läsa dödsannonserna, så himla tråkig kille, det är ju där alla klyschiga dikter finns. 
 
Vilken är den första låten du sätter på idag? Har helt ärligt inte hört en ton musik än idag. 
 
Vad gjorde du för exakt en vecka sedan vid den här tidpunkten? Hade möte med vår revisor.
 
Vad har du på dig idag? Den här tröjan och de här byxorna. Ser nån?
 
Och helgen då, hur blir det med den? Ja, det var ett jävla gnällande från mig men våra satans tapeter kommer inte förrän nästa vecka (skulle kommit 25e, sugigt. Orkar inte att bebisen ska komma innan) Så hade det inte varit för att jag kan föda när som helst (Alltså jag kommer ju inte göra det, men risken (chansen?) finns) och för att jag gärna har med mig LCK, eller iaf inte är nånstans allt för långt från honom så hade jag åkt till Stockholm medan han går bananas i hallen. Men istället ska jag nog ge mig på att hjälpa till lite med hallen, det vore kanske en vänlig gest. 
 

Laxtacos.

Jag har tidigare hyllat laxtacos (eller tortillas kanske är mer korrekt) Detta fick jag i min mun första gången på Täby Galopp
En sån här klockren dag:
Ursprungsfamiljen Wennerholm samlad. "Nu släpper vi aldrig nånsin in nån igen" sa vi och skrattade rått. 
 
Ät det nu då, om ni inte gjort det innan. Man måste ha de minsta tortillabröden! (Sjukt osmidigt tyckte Christian som packade sin lika full som om man hade stora bröd) Men det är känslan, hörni. Annars är det mest lax, chili, lime, ananassalsa, gräddfil/creme fraiche, ost, lite grönsaker man gillar och sen omnomnom. 
 
Iaf så hackade jag chili och sen kliade jag mig i alla alla näsborrar så nu har jag haft näsblod (inte forsande, men blodinäsan kanske man får säga) sen dess, samt att jag råkat klia mig i båda ögonen ungefär 200 gånger, så jag har varken sett eller känt lukt sen den där kvällsmaten. Men det var det värt. 
 
 

På mitt kontor

Alltså hur stor har min favoritsysterson blivit då, som har eget dagiskort. <3 
Så jäla gulli kille!
 
Jag har även pyntat kontoret med hans fina teckning. Alltså vilket litet geni. Ah. 
 
Nu ska jag lite raskt ta med Drömmen till Ikano och byta min mjukisdress som kan ha varit något lite för liten. 
 

En god kväll.

Gokväll från oss! 

Har precis kollat på familjen annorlunda och där födde dom ett blått boarn och viftade med i mammins ansikte. Verkade sjukt otäckt! Hoppas mitt barn är torrt och i fin färg och inte så himla nära i ansiktet. 
*hoppas* 

Nu verkar de flesta vara blå, men då får vi hoppas att jag ändrar inställning till blåa barn tills det är dags för barnmorskan att vifta med ett i mitt ansikte. 

Li-li-li-lista

Hur gammal är du? 28 år. Eller 85a, som jag säger oftare, (fick på riktigt räkna efter lite för att komma på siffran 28.) 
Hur gammal känner du dig? Alltså kanske ungefär 28. När jag är i rörelse känner jag mig ungefär som 78, för jag tycker jag går så raskt och jag blir så anfådd, men så ser jag mig omkring och inser att omgivningen liksom smyger förbi i ungefär 0,5 km/h. Inte så snabb just nu alltså. 
Vad har du gjort idag? förutom morgonfix, som frukost och så, så har jag promenerat hunden, jobbat, ätit mozarellapasta, promenerat ännu mer hund, jobbat ännu mer. 
Vilken film såg du senast? Kan det varit Hobbit, tvåan. Kanske. 
Sommar, vinter, höst eller vår. Vilket föredrar du? Varför? Jag är ju lite av ett årstidsfan. Jag tycker alltid att när vintern är som gråast och kallast så kommer våren och räddar en, och när vårjackan känns alldeles för tung och leggings alldeles för rejält så kommer sommaren. Sen lagom tills man är sugen på te, rödvin och tända ljus så kommer hösten och vips så är det vinter lagom när man håller på att dö för att man så gärna vill stå i skidbacken. Men självklart väljer jag sommar alla dagar i veckan, för inget slåt rosévin på filt med rostade nötter och dagsljus typ jämt. 
 
Är du besatt av någonting? Näe. Jag kan inte komma på något. 
Beskriv platsen du befinner dig på just nu: Mitt kontor i Mjölby. Grå snö ute, vitt ljus inne. 
När vaknade du idag? kanske 06.31
Vilken är din favorithögtid? Midsommar. Nubbe <3
Vad lyssnar du på just nu? M.I.A - Exodus
Har du någongång brutit ett ben? Svar ja. Två gånger. En gång hoppade jag från en gunga för att jag var ett barn och trodde jag var odödlig (jag var ett sånt barn som var högst i alla träd och lekte "hårdast") En annan gång för att jag var full och ramlade ner från trappan upp till Debaser Medis. 
Snarkar du? Nej. Men är tydligen en charmerande munnen-på-vid-gavel-sovare. Kanske ännu värre. 
Hur går du helst klädd? Oj, jag vet inte. Så himla olika. Just nu går jag helst med magen bar av nån konstig anledning. Typ byxor och linne som jag dragit upp till brösten. Konstigt gravidhittepå. Men det känns alltid skönast. (Dock inte bland annat folk än Christian då)
Vilket stjärntecken är du född i? Väduren. Dom säger att jag är en typisk sådan. 
Vad sa du senast? Gud, vad svårt jag har varit själv så mycket idag. Förmodligen något till Isabell. 
Vad har du i dina fickor? Väldigt många Familjehemspoolen-pennor som jag tänkt ta hem. Är så trött på att aldrig hitta en endaste pennjävel när jag behöver skriva ner något så nu har jag med en näve hem. 
Vad köpte du senast? Lunch. 
Hur många gånger har du flyttat? Alltså fyfan vad det begärs här. Jag ska på riktigt räkna efter... 
14 gånger (om man inte räknar med de gånger jag flyttat hem emellan två orter och sånt. Alltså hem till mamma/pappa.) Men tror att det ska stämma iaf. 
Vad åt du till frukost? Lingongrova med kantarellost och kaffe. Verkligen inte en standardfrukost när det gäller mig, men precis allt var slut hemma. Typiskt. 
Hur såg ditt liv ut för 10 år sedan? Oj, intressant. Jag var alltså 18 och gick sista terminen i gymnasiet. Hängde förmodligen mest med Stina och annars med Sverik, Gustav och Rasmus. Såg ut ungefär såhär (fast det här är något senare):
Var på Ribban varje helg och önskade Christina Aguilera så ofta att DJn till sist ropade "NEJ, jag kommer inte spela Dirrty" så fort jag kom in i lokalen. 
Vart lägger du din mobiltelefon när du sover? På mitt nattduksbord. Har äntligen ett sådant. 
Är du blyg? Nej, det tycker jag nog inte. 
Vad heter du i andranamn? Ulrika. Fast först då. Alltså andranamn först. 
Har du svenskt ursprung: Yes, endast. 
Har du, eller har haft, något smeknamn? Ellen, Dellen. 
 
 

Helgen som var.

Måndag idag då. Det kom inte några himla tapeter i fredags så det blir nästa helgs projekt istället. Typiskt. 
 
Istället har vi ätit oxfilé från Hälsingestintan (är det löning så är det) Alltså jävlarrrr vad det är skillnad på kött och kött. Så himla gott. 
"Men du säger ju att du inte vill äta annat än fläsk och kyckling eftersom du måste genomsteka nu när du är gravid" påminde Christian när jag hade handlat... AAaaajuuuustja, gravidhjärnan glömde det vid inhandling, men det är ju så med bra kött att det är gott även om det är well done. 
 
Så var det lördag och Christian lånade en mackapär som ångade ner tapeter, så den drog han igång i hallen. 
Mycket bra sak. Synd att hallen känns som ett evighetsprojekt då det automatiskt blir upp i trappan och där med också övervåningen. (plus själva trappan då, som vi ska måla i tjusig färg.)
Jag längtar lite tills man kan gå på det finstilta, som tavlor och gardiner och så. 
 
Sen slet jag min kille från fixet och ställde honom i duschen. Vi skulle nämligen på fest i Mjölby, närmare bestämt Mattes inflyttningsfest. Först var vi hos Eric, Sandra och Charlie.
(sandras bild) 
Jag och Charlie drack vatten medan de andra fick dricka rusningsdryck. 
 
Sen gick vi till Matte och vad hände med Stenissällskapet? När jag klev innanför dörren trodde jag vi var först, för det var så tyst. Men alla alla satt så snällt och festade lugnt och fint. Sen droppade barn, föräldrar och arbetare av och så även jag och Christian. (Iofs var det nog då festandet drog igång på riktigt.) 
 
Vi åkte iaf hem och det blev söndag och vi åt frukost och kollade på Bron som vi börjat följa slaviskt. Synd bara att vi laddat hem utan text, så när två danskar pratar med varandra i nån scen så tittar jag och Christian ledsamt på varandra och säger "synd att vi inte förstår vad som händer" Men vi övar! 
 
Mot Tornby och jävlarrrr vad vi var duktiga på att handla. (eller ja, våra gemensamma inköp iaf) Vi köpte mickro, skötbord (Ikeas fyndavdelning <3), dammsugarpåsar, matberedare, spackel, fogsaker (tyvärr inget som fixar min foglossning. HEHEHEHEHE) 
 
Jag skulle också köpa amningsbh och mjukisdress. Jag såg framför mig hur jag gled runt som föräldraledig i en käck mjukisdress. In på Gina och roffade åt mig en small, i vanlig ordning. Ja, det blev ju sådär...
"Men magen ska ju bort" tänker ni. Ja, visst ska den det...men hallå byxorna? Så där gick jag runt ett tag hemma och i samma sekund som jag äntligen orkat få av mig den och på med vanliga kläder så kom Johan (granne) över och skulle låna skruv av LCK. Det var ju en himla tur att han inte kom ungefär 10 sekunder tidigare när jag dansade runt i den där likt Grinchen. 
 
Nåja, sen tittade vi på ännu mer Bron och sen var den helgen slut. Förutom tapetseringen så har vi hunnit med så himla mycket bra saker. Tycker lite synd om Christian som inte längre har en tjej som har så där jättemycket förståelse för bakfulla. Jag vaknar ju upp pigg och pepp på att hinna med saker dagen efter en fest, medans han stackarn kanske drack lite rödvin för mycket och egentligen bara vill ligga på kammarn. Men nej, då får han stå ut med ikearesor och sånt där. Fin den! <3 
 
 
 

Alltså.

 

Fredag i dag.

Då var det fredag. Veckans bästa dag! Man får nämligen både jobba och sen vara ledig, perfekt. (jobba = uppskattar fredagskänslan) 
 
I helgen har vi som plan att tapetsera färdigt i barnrummet och ställa i ordning allt där så att vi lite lättare ser vad vi har och vad vi inte har. Just nu är alla bebissaker utspridda över hela övervåningen. Ett halvt babygym här, en tredjedel av en vagn där. Lite den. 
 
Jag har iofs börjat ge mig på att se över alla alla kläder vi köpt/fått/sytt (okej, det blev nästan inget sytt. Men ändå) och det visar sig visst att vi har hur mycket grejer som helst. 
Så hur det än går med att få tapeter eller ej (dom är restade till 25e, det är imorgon. Hade hoppats få dom idag, håll tummjävlarna, annars blir det väl måndag...värdelöst) Så kommer jag nog att ha att göra ändå med att tvätta di där små plaggen och allt sånt fix. 

SÅ. Nu ska jag jobba vidare. Mors! 
 
 

Gårdagen var bråå.

Igår var en bra dag. Jag jobbade duktigt och umgicks duktigt med fina människor. Alltså att anställa en gravid borde vara bland det bästa man kan göra, för (iaf jag) jobbar så himla mycket bättre sen jag blev gravid. Älskar att sitta helt koncentrerad på nåt och stänga ute allt annat, typ som att jag går in helt i mig själv (nåt kroppen säkert övar på inför förlossningen, då ska jag ju tydligen gå in i mig själv och leverera boarnet så fint) 
 
När klockan slog lunch åkte jag till Johannatheone, Luckyluke och Ludvig och åt lunch. 
 
Sen ringde Sundron och sa att efterlunchenkaffet skulle drickas på Anthonys fik. Javisst, sa jag och begav mig. Hann bara utanför Drömmen och Lucas dörr så hörde jag ett jävla liv och tjo och tjim. "Vad är det för jävla idiot..." hann jag tänkta innan jag hörde att dom skrek "LAAAAAASSE. MAAAAAAADICKEN" och jag insåg att det var ju bara mina egna vänner med unghundar. :) Elin och Tessan alltså. :) 
 
Så Elin tog vi också med och även Kamelen kom. Och så fikades det. 
 
Sen upp till kontoret igen och sen när det var bäcksvart och jag äntligen var klar med ett mastodontutskick så åkte jag hem och rullade köttbullar till min kille som inte var hemma, för han tränade. 
 
Sen blev det Guldbaggegalan och sen godnatt. Fullt ös hela dagen, så himla gött. Isabell är hos mamma så jag ska försöka att inte röra mig allt för mycket, har nämligen fått sån himla foglossningsvärk och känner att jag gärna vill kunna tapetsera i helgen när resten av barntapeten kommer, så det blir en ganska stillsam vecka skulle jag tro. 
Linn (som fått en liten dotter, <3) sa så smart att tanken är ju att man ska kunna ta hand om barnet sen också, när det kommer. Jag hade inte riktigt tänkt så långt med min värk, jag tänkte mer att det gör ont nu och det kan jag leva med. Men det är ju synd om jag varken kan böja mig eller röra mig när jag ska passa upp på Elton framöver. Spädbarn är ju inte det mest ergonomiska man kan ha. 
 
NU. är det snart lunch, det ska bli gött. 
 

Försäkringskassan

Halloj!

Jag har precis planerat min föräldraledighet och jag vet i tusan vad alla tjuter om, för sidan känns ju väldigt glasklar. (okeeeej, jag bad om hjälp en massa först men det var faktiskt för att dom hade gjort fel och inte fyllt i att jag hade några dagar alls att planera, så jag kom inte ens in. Efter en liten timma i telefonkö så var det löst) 
 
Vi har ju lite som mål att verkligen dela helt jäkla rakt av mellan mig och Christian, ser det som en självklarhet eftersom jag tjötar så himla mycket om jämnställdhet. (Detta FÖRSTÅR jag att alla inte kan göra för man har olika arbetssituationer, vissa föräldrar pluggar, vissa har ingen sysselsättning, jadajadajada. Men för oss som faktiskt har möjlighet ser jag det som en självklarhet) Så först är jag hemma mars - dec och sen är Christian hemma jan - sept, och vi är båda hemma båda somrarna. Sen får boarnet börja på dagis där som 1,5 åring (som det känns nu.) Och på försäkringskassan var det ju verkligen bara att klicka i precis så. Jag har läst sånna skräckstatusar på faceboox om folk som försöker bli sams med försäkringskassan och inte lyckats, så jag var helt jävla livrädd när jag klickade i mina dagar. 
 
Nu ska jag väl inte ropa hej, det har ju inte börjat utbetalas än, men än så länge har det verkligen inte krånglat (förutom att dom missade mig då, alltså att dom inte anmälde att jag hade några dagar att planera) Lite strul får man väl ta, tänker jag, när man har förmånen att få betalt för att ta hand om sitt boarn. Vilken grej va, det är ju faktiskt helt fantastiskt. 
 
Nu ska jag jobba vidare. Idag bidde det ingen bild. good bye. 

Libanesisk afton, eller nåt.

Igår var det lördag och kvällen började med att de här tre kom hem till oss
Amanda, Rickard och Björn
 
Vi bjöd på helvegetarisk Libanesisk middag. Gött var det, fast jag ett tag trodde att det inte skulle bli något alls av det hela. Det blev piroger och hummus och ljummen bulgursallad med lime och mynta och mer sallad och bröd och hej och hå. 
 
Sen kom det ytterligare tre, nämnligen de här: 
Tessan, Emma och Elin.
 
Vi spelade alla alla spel vi hittade, för det är ju tydligen lite det man gör hemma hos oss. 
 
Sen tog alla våra vanliga spel slut och vi blev så sugna på en introtävling, så det satte sig Rickard och improviserade en. Inget konstigt alls. Vi vann! Tack vare Elin, (kan man säga) 
Sen var vi en sväng på Källarn och vid två skjutsade jag hem Mjölbytjejerna i vår nya bil. Den gillar vi väldigt, så det var ett nöje. 
 
Morsning och korsning! 
 
Obsobsochps. Gammeldansken står endast där i straffsyfte för de som förlorade i lekarna. 
 
 
 
 

Sämre dag.

Å, så himla kass dag på sånna här små irriterande sätt ni vet. Till exempel vaknade jag tre och när jag preeeeecccciiiiiis somnat om vid fem så började Isabelljävel tassa runt på parketten så jag vaknade igen och sen satt hon och grät lite (vi har ju säng-avvänjning för hennes del. Hon hatar det. Men sköter sig bra!) 
Så strax innan sex somnade jag igen och då ringde Christians klocka och ja, ni hör ju. Kass start. 
 
Iaf. Kom till jobbet strax efter åtta och det var egentligen inga större katastrofer förrän jag skulle skriva ut 90 enkäter och skicka ut till våra familjehem. Då tänkte jag tydligen som en jävla efterbliven och glömde att klicka i att det bara var sida ett av fyra som skulle skrivas ut så det kom 360 papper innan jag hann upptäcka mitt misstag. Sen var det bara att börja om för det var ett satans stavfel också...på alla 360...(Vilket iofs var lika bra eftersom Isabell slickat på ingefär vartenda ett)
Jamen dårå? Då tog tonjävelen slut och sen frimärkena och där nånstans gav jag upp och skulle åka hem för att flytta in i min nya dator (hade nämligen glömt den externa hårddisken hemma. såklart) 
 
Eftersom att vi tydligen har världens knepigaste hund så vill hon just nu endast sitta ner utomhus. Jag förstår inte detta beteende. Hon gråter som ett boarn och vill ut och väl ute vägrar hon gå och slår sig ner i meterdjup snö och sitter där och funderar. Och då vill hon alltså att jag ska stå och vänta bredvid tills hon funderat klart. Om man väl lyckats dra igång henne så lägger hon sig på rygg för hon har lärt sig att drar man då i kopplet så lyckas man dra av henne selen. Alltså ni hör ju, billig hund det där just nu.
 
Så lagom irriterad även på henne kom jag in och skulle börja flytta över till nya datorn, men på något jävla vänster så lyckades jag radera min egen dokument-mapp, alltså typ allt jag egentligen ville spara. Ja, det var ju synd alla alla mina 6000 bilder från iphonen. Jag lyckades hitta på dom på nåt vänster, men fick söka på alla en och en och jag orkar knappt skriva om detta emr för jag är så trött på den här dagen. 
 
Ungefär en sån här dag:
 
Och sen småsaker också såklart, som att kranfan sprutade ner hela mig med vatten osv. osv. 
 
SÅ. Nu glömmer vi det här eländet. Kul klipp över iaf, jag kände mig precis så idag. 

Tbt

 

Ursäkta röran vi bygger om.

Å, vad vi grejar och å vad jag bloggar om det. Det är förmodligen mest roligt för mig själv. 
 
Här kommer lite arbete med köket, så himla typiskt att det var precis så att det inte räckte och därför får vi beställa mer tapet på måndag. Störigt, men så är det. 
 
 
 
Och så var det barnrummet, tyvärr får vi inte övertapeten förrän slutet på januari, också rätt sugigt. Men men det visslar väl bara till så är den här. 
Så. Det var det. Morsning and good bye. Nu ska vi kolla på Carrie. 

Bebis i sängen.

Vi håller på att vänja av Isabell med att sova i sängen, för likt bilden nedan kan vi ju inte ha det om det dessutom ska rymmas ett spädbarn bland täckena. 


Annars tapetseras det mest, fast lite i omgångar för vi har bara en uppsättning tapetgrejer, så just nu kör Christian det sista i köket och sen ska jag fortsätta med barnrummet. Bilderrrr kommer. Vi är duktiga på att föreviga, kan va kul att ha om tusen år. 

Uppdatering

Hejhej! jag sitter och tittar på sista delen av Fröken Frimans krig. Efter det ska jag ge mig på barnrummet och spackla, mäta, slipa. Christian har tagt sig an köket där den härrrliga (?) målningen av sorgens träd äntligen är helt borttagen och snart är köket grått om väggarna istället. 
Se bara,så ledsen vägg det var. Och med det där valvet... Det är också ett minne blott. 
 
Åter till barnrummet. Vi har ett rum, som tidigare var del av garaget som ligger nedanför vårt sovrum, där har vi tänkt att bebisen ska få bo. Då vi har så små badrum blir det nog sköt(hihi)plats och allt sånt där nere. Just nu är det Sveriges färgstarkaste blomster på väggen där, 
Vi har äntligen hittat en fin barntapet. Vilket djungel!! Det finns precis allt och alla är så satans rejäla och färgstarka. Vi är ju lite mer för lugna tapeter, varma lugna färger och mönster. typ så. 
Vi har bestämt oss för denna: 
Det verkar även som vi kommer sno list-idén rakt av. Gillar't! 
 
Men man längtar lite tills barnet är så stort att det vill välja tapeter själv till sitt rum, för då kan hen verkligen få det precis hur hen vill med tanke på det utbud som finns. Vilken dröm! 
 
Nu pajade appletvn av nån anledning, måste fixa! Sen ska jag dra igång dagen här. Mors! 
 
 

Hur stor häl...kan man ha?

Men hur mörkt? Hur länge? Igår städade jag ur det sista ur gamla lägenheten och då vi inte har lampor i alla rum där längre så fick jag ju lov att passa på under dagsljus. Strax innan fyra var det kolsvart och tänk att det är samma mörker utanför fönstret än! Det är ju helt knasigt när man tänker på det...

...Här har vi ätit Pittsa, kollar på The hobbit och på Sveriges Mästerkock och gått och lagt oss och sovit och sovit och sovit. Vaknat, gått upp, skjutsat Christian till jobbet, ätit frukost och läst Corren.. Och HELA tiden har det varit becksvart utanför fönstret. Inte konstigt folk packar ihop egentligen. Nu har det iaf vänt, ljuset kommer. Jihu! 

Allt från mig! Ska strax till kontoret fast jag har semester. Hur jäla lojal är jag då? Ah! 

Justja, det börjar dra ihop sig för invigning av dessa. Jag tappade ju bort träningen där bland urinvägsinfektioner, vinterkräksjukor och ännu mer urinvägsinfektioner. Nu tar jag rygg på Drömmen (och Elin om jag fattat rätt) och börjar Bodypumpa igen. Å vad smidig och härlig jag ska vara. 11 kilo tyngre än för ett år sen. Ska bara hitta gravidträningskläder, gissar att det blir något ihopplock här hemifrån. 




Bebiskläder

Så. 
Iom att vi är inflyttade ska vi på allvar börja köpa bebissaker, så har ni någon liten body eller liknande till försäljning så hojta gärna till för från och med nu kommer vi typ gå bananas på Blocket och liknande. 

Tackarrrr mvhmvh. 

Nyårslöfte 2014

Mina nyårslöften för 2013 gick sådär. Jag skulle minsann alltid tvätta bort sminket med bra produkter (höll väl en vecka sen var det tvål och vatten igen. Inte konstigt att jag är rynkig redan) så skulle jag dricka mer vatten (?) detta har jag nog gjort tror jag. Jag har ju försökt skölja bort otaliga urinvägsinfektioner. 

Så 2014 kommer jag nog ta lite som det kommer, mycket ska ju förändras och inga löften kommer att ges. 

Eller jo. Ett. Jag ska sluta kriga så för att hålla kontakten med sånna som det är så uppenbart att de inte är lika pepp på kontakthållning som jag. Detta har jag egentligen tjuvstartat med redan under 2013. 
Screw you. 
(Och nej, ni behöver inte överanalysera detta stycke.) 

Nu ska jag göra mig redo för bal. Byebye. 
Hejhej Christian 



Bloggning från huset.

Alltzzzzå. Igår skulle jag in här och skriva om hur det går för oss i vårt husägande. Men så visar det sig att min dator lagt av... Så himla tråkigt, jag får lov att klicka hem en ny. 
 
Vi har ägnat en dag till Ikea, det var iofs ett par dagar sen men jävlarrrrr vad vi skruvade. Vips, så hade vi skruvat möbler till nio på kvällen. Alltså runt fem timmars konstant skruvande. Nu står Christian här och river ner tapeter och dörrvalv och jag har precis städat undan efter att Marie, Alfred och Måns varit här. Efter den här bloggningen ska jag också ställa mig och riva ned tapeter. 
 
 
Här har ni lite smött-o-gött. Jag har gett mig in i tapetdjungeln (eller det har vi båda) och det finns ju helt sjukt mycket. Vet man inte ens vilken färg man vill ha så har man verkligen en del att gå igenom. Nu har vi iaf bestämt till köket och sen blir det hall, barnrum, sovrum. Övervåning känns som att det får vänta lite. Även om tapeterna där kanske är fulast av dom alla. Alla dessa fondväggar, alltså visst att det kan vara snyggt med olika nyanser, eller lite lätt skiftning från vägg till vägg, men att ha alla vita och sen en med apstora blommor...alltså jag dör så fult. 
Så ska trapp (och dörrar) målas. Ett evighetsprojekt det här med hus, men det är väl lite planen. 
 
Ikväll ska vi på bal, justja. Sen tror jag det kommer lite fina Mjölbyvänner imorgon, det blir gött! 

Nils.

Vi har varit barnvakt åt den här gulliga. 






Och så har vi varit på nyårsfirande hos Elin och Anthony. God mat hade dom fixat! 

Nu sitter vi i bilen på väg till Ikea, peppt! 

RSS 2.0