Tvättstugan!

Dags för inredningsbloggah att visa lite före-, och efterbilder nu igen. Vi har snyggat i ordning vår tvättstuga, eller grovkök som vi kallar rummet, ett uttryck jag tagit med hemifrån fam. Wennerholm. 
 
Vi är inte alls ett fan av öppen förvaring, vill ha stängda skåp och garderober och helst ett framtidshem, där väggar och allt egentligen är gömd förvaring, hur fränt? Så vi såg till att få ett element flyttat så att vi fick in en tredje garderob i rummet, men sparade lite, lite plats för vi inser att någon krok måste finnas, man får ju aldrig arslet ur och hänger in prick allt i garderoben, varenda gång. 
 
Sen har vi kanske Europas fulaste tumlare men även där inser vi att en vacker dag kommer tvättmaskin eller tumlare att gå sönder och då köper vi en sån där integrerad, så vi bara behöver en sån maskin. Därav en nödlössning just nu med att ha tumlaren uppepå bänken. 
 
Annars är det ingen hjärnkirurgi vi sysslat med, en bänkskiva med mycket förvaring under och ut med den där hemska diskbänken. Vi tittar lite så får vi se:
 
Före:
 
Efter:
 
 
Före:
 
Efter:
 
 
Före:
 
Efter:
 
Skönt som tusan, nu är det ingen panik om man glömmer den dörren öppen när man har besök. 

Helg-hej!

Hej från Vadstena! 
Den här helgen blandar vi tvättstugerenovering med besök av Caroline och Nils. Bägge delarna är mycket peppande! 

I torsdags fyllde Elton två små himla år. <3 och han är det bästa jag vet. Ingen protest. 

En bild för en dryg vecka sen när jag var sjuk men nyklippt. Sjukt nyklippt. 

Tycker det syns på varenda färg i hela mig att det där är ingen frisk jäkel. -Lägg dig ner, vill jag säga till mig själv på den där bilden. 

Nu ska jag skrapa triss. Haj. 

En bra lördag.

Igår var det lördag och det är ju inte så dumt det. Vi cyklade (!) till stan och åt middag på Rojas för att sen dricka irish och tequila hemma hos Martin och Camilla. Just så löd inbjudan och på det tillkom några shottsvarianter. 

Det var dökul. Ni ser ju. 


Lördag.

Igår missade jag en förmodligen görpepp fest i chrilles koja. Så sorgligt! Fick sex sekunders film skickat till mig och blev röksugen direkt. Då har jag inte haft matlust på typ en vecka. Den inverkan har didär bäztisarna på mig. <3 

Istället drack jag 2 cl whiskey och la mig tidigt och vaknade friskförklarad. 

Här får ni en bild på min favoritman och favorittjej i det här grannskapet. 

Snart ska jag ut med hunden och sen sminka mig fin för att gå ut och äta maten. Gött!


Sjukstugan.

Alltså jaha, nu kom influensan och tog mig också. 39 grader i febern och lakan som skaver mot huden när man ska sova. 
Jag är lite bättre redan, men hatar mornarna. Allt har stått still i systemen i flera timmar och det ska hostas igång och snytas igång. Torr mun och svettiga nattplagg som korvar sig mot huden. Ja, ni har väl alla haft influensan nån gång tänker jag så det där vet ni ju. 

Iaf verkar toppen av helvetesberget vara nått och nu är det nedförsbacke till friskheten. 

Ikväll skulle jag egentligen gått på ett superviktigt planeringsmöte inför sommaren loppis-roadtrip (med inkluderat vin, såklart) men det fick ställas in pga. Sjukdom. På samtliga deltagare. Lite skrattretande ändå. 

Har ingen bild till detta. Tar en prick nu på det jag har prick framför mig. 




Vab utan vab.

Här sitter Elton och har 39-gradig feber. Eller det har han nog inte just nu för vi lurade i honom lite oral alvedon. Han genomskådade vårt lur och var sedan okontaktbart vansinnig i 7 minuter. 
Den dagen man kan kommunicera längtar jag till! "Alternativet är en supp" hade nog fått honom att svälja och le. 

Elton är sedan tidigare ledig från förskolan idag för vi skulle ha träffat Stina och Thindra. <3 så det var ju lite rackarns det här. 

Nu ska vi ta det lugnt i soffan resten av dagen. Jag har laddar upp med böcker. Livet utan sociala medier (inte blogg då. Mina egna regler, som sagt) 

Det var ju en göddig låt jag skulle tipsa om! https://open.spotify.com/track/4gugsCezflmAbvTIpSOodP 
Spring till den där ni. Så springer man nog for ever. 


Avgiftning.

Jag är på avgiftning skulle man kunna säga. Eller jag kör helt enligt mina egna regler, men jag har avinstallerat faceboox, snapchat, instagram och Twitter från telefonen. Detta efter att ha hört Alex och sigges pod, vilket ni trogna lyssnare nog redan anat. 

Jag tog bort det kl. 14,30 idag och har det iofs på paddan, vissa kommunicerar jag dagligen med på t.ex fb. Men min tanke är att jag bara ska kolla om någon försökt nå mig, personligen, jag ska hålla mig lite ifrån att läsa prick allt som postas överallt. Inte minst för att det tar tid och fokus från min vardag. Mitt irl. 

Skitsvårt. Jag har redan kollat paddan 2 ggr så det kanske är dags för ett rejält break ett par dagar. Tänkte göra så först, men hade så svårt att tajma in när det skulle passa. Bara det alltså! Det är ju helt stört. 

Nåja, nu ska vi snart se ett avsnitt av Making a murderer, om Elton bara somnar nån gång. Han somnade 21.30 igår, vaknade 06 och vägrade somna idag på dan, han slumrade 20 minuter i mitt knä i tv-soffan vid 15 och kan ge mig den på att det räckte för att han ska vara vaken for ever ikväll. Vi får se! 


Fransisar

Jag har testat på att göra en liten fransförlängning, det var ju kul!
 
 

En dröm om New York.

I somras var jag i New York i en dryg vecka med mamma och syrran. Det var första gången jag var där och jag insåg liksom innan att när jag väl åkte dit så skulle det liksom startas igång något, något som gjorde att man var tvungen att åka igen och igen och igen. 
 
Och mycket riktigt så längtade jag tillbaka så fort vi landat i Sverige igen. Men fick liksom lugna ner min New York-stress och inse att det kommer nog va sådär 5-7 år innan det blir aktuellt igen. Att åka med småbarn känns inte aktuellt och både jag och Christian ifrån Elton en hel vecka känns inte heller aktuellt... Så jag fick liksom inse att New York får förbli en dröm ett par år till.
 
Så hände detta: 
 
Och jag sa på skoj till Christian: Vi åker dit. Och sen tänkte jag det igen och igen och igen och kom på att herrejävlar, vi åker dit. Helt okej pris på direktflyg och vi har ändå spekulerat i om vi ska till Spanien eller Åre eller var vi ska ta vägen i vår, så NY får det nog bli istället. En liten weekend, fredag till måndag utan Elton. HUR lyxigt? 

Okej, vi ska se om vi får biljetter till spelningen först, kan ju va Ullevi-hets även på dem där. Men vem vet, annars kanske vi åker iallafall. 
 
 
 

Det blir sällan som en tänkt sä.

Jamen det där blev ju precis som planerat...eller inte. Helgen som utlovade så mycket gött blev helt okej trots ganska mycket inställt. 
 
Typ minuten efter att jag postat förra inlägget så ställdes AWn in pga öroninflammation och idag blev Chrille sjuk så Seinabo Sey missar jag också. (Detta är liiiite av bekvämlighetsskäl.)
 
Middagen blev iaf av igår, på 1854 med göttiga trion Rickard, Amanda och Viking. Jag körde hem som utlovat, men kunde banne mig inte somna. Låg och vred till himla två innan jag lyckades. Jag tänker alltid att det är bullshit att man inte somnar om man dricker kaffe sent, men den här gången stämde det in lite för väl på mig för att jag skulle kunna undvika att tro att det var anledningen till min insomnia. I vanliga fall somnar jag ju så fort jag stannar till efter klockan 21. 
 
Detta gjorde att jag var lite trött idag, så när Chrille meddelade att hon var sjuk så gjorde jag några plikttrogna försök att hitta en ersättare till kvällens spelning, men istället hoppade jag över och gick på söndagspasset på korpen som jag är evigt trogen. 
Men vårig söndag då! Jag planterade om blommor (med Eltons hjälp såklart) och gick till grannarna i bara tröja (Kalle Anka-style) och fikade. 
 
Helnöjd ändå alltså. Nästa helg kanske jag måste till Stockholm. 

Är tydligen en helgblogg detta....

...Om ens det. 
 
Det är iaf fredag idag och vid fem ska vi på after work hos våra grannar, för det är så vi gör det här på Bjälbovägen. 
En annan sån aw vi hade såg ut såhär:
En ganska barnvänlig tillsätllning alltså, och ikväll är det inte ens hemma hos oss. Vilket lyx va! 
 
Sen är det lördag imorgon och då ska mormorn komma hit och barnvakta Elton medan vi går ut i Lkpg och äter middag med Rickard, Amanda och Björn (fick presentkort på detta i 30årspresent, hög tid alltså). Jag har tagit det vuxna och bekväma beslutet att köra hem, så det blir nog inte så sent det där tänker jag. 
 
Sen är det söndag och då ska jag och Chrille på Seinabo Sey på Konsert och Kongress, här söndagsunnar man sig och jag kanske får lov att ta igen det där vinet som jag står över på lördagen, en vet aldrig. 

När vinylhandsken fann mig.

Det ringde en säljare till mig vid ett flertal tillfällen för att sälja toner, jag köper alla våra toner på inkClub för där får man champagneglas, elektriska fotfilar, knivar och allt möjligt gött när man handlar... Jag var alltså inte så sugen på att köpa toner av någon annan. 

Iaf så ringde han vid nåt tillfälle när jag hade en annan säljare färskt i minnet, av något jag faktiskt var intresserad av (OBS. Detta är alltså i jobbet, hatar försäljare privat. Ring mig ej.)
Jag blandade alltså ihop honom lite snabbt och inledde samtalet som att jag skulle handla. Så tänkte jag att va falls, toner går ju alltid åt. så jag beställde. 

Först kom ingenting, sen kom ingenting och till slut kom det två paket vinylhandskar med posten. Jag trodde det var ett lur-företag, så jag mailade att tack för oss, stoppa fakturan where the sun dont shine eller något liknande och tänkte kasta handskarna. Men så slog det mig att det vore ju himla gött att slippa kletet när man rullar köttbullar. Kanske skulle ta hem och testa. 

Sagt och gjort. Och jag är fast. För det första så är det så himla smidigt när man, som jag, har småbarn för rullar man köttbullar och Elton helt plötsligt vill ha hjälp med nåt så är det bara att ta av handskarna, hjälpa honom, ta på handskarna och rulla vidare. En behöver inte vända te hela köket. Lite den. 

Nu använder jag dom till allt. Perfekt vid bakning!! <3 

Här gör jag pajdeg tillexempel. Torr och ren och fin när jag är klar. Ah! 

Nu börjar dock handskarna ta slut. Får väl ringa det där företaget och fråga lite snällt om han kan lirka ut fakturan igen och skicka mer vinylhandskar. 
Kommer iaf aldrig vilja återgå till livet innan vinylhandsken. 

Nya möbler som vi gillar.

Vi har köpt lite nytt till vårt lilla hem. Det första är en tv-hyllelösning som jag sprang på när jag gjorde Mall of Scandinavia på typ 30 min (måste dit snart igen, SÅ mycket snyggt inredningsmässigt) Det är ju en kass bild och ingen ordning på sladdarna just när fotot togs, men ändå. Vilket snyggt hyllsystem va! <3
Det är från Muuto och går att bygga hur stort och knasigt man vill. Vi får se om det dyker upp en till hylla kanske, annars är den ganska fin så där tycker jag. 
 
Det andra är ett vitrinskåp som jag sprang på när jag var på Ikea i något annat ärende. Jag har SÅ mycket glas efter min mormor och morfar som står hemma hos mamma för vi har ingen plats, så det har liksom gnagt i oss att vi behöver någonstans att ställa dom, men vanligt vitrinskåp tycker jag är så sjukt tråkiga och fula. Så stod det här alltså framför mig helt plötsligt, robust och inte så högt och med skjutdörrar. Alltså precis vad vi letat efter. 
 
 
Och så var det med det. HAJ.
 

RSS 2.0