Cissi 30

Igår satte jag mig på tåget till Göteborg för att, under kvällen, fira Cissi som fyllt 30. Mötte upp Kristin på en aw på Terrassen som sitter vägg i vägg med hotel Post där vi också skulle bo över natten. 
 
Jagade iväg på stan efter heliumballonger, strumpbyxor, hårspray och sånt en kan behöva när det är fest. 
 
En Uber till Haket där huvudpersonen satt och där blev det mat och karaoke. Fint att träffa en hel del gamla guldkorn alltså <3
 
Grät en skvätt när Cissi överraskade Josefin med att fråga om de skulle förlova sig och sen, innan elva, åkte vi tillbaka till hotellet och sov sött. Vuxenvarningen på det alltså! Men så himla bra Göteborgs-vistelse från början till slut. Tänkte ner och äta frukost nu och sen en sväng i Nordstan innan mitt tåg går hem vid 12. 

En timma på ett tåg.

Jag sitter på tåget på väg till Göteborg för att ikväll gå på Cissis 30-årsfest. 

Jag bytte tåg i Hallsberg och noterade att mitt tåg jag skulle med inte hade vagn 4 som jag hade plats i. 
Störigt, tänkte jag och slog mig ner i ett säte längst med väggen som finns på tvåvåningstågen, om ni vet. 
Knölade med all min packning då jag hade en väska med kläder, en dator-väska och en stor skylt jag (alltså tryckeriet) tryckt på Cissi (kan inte tänka mig att hon läser här, så jag vågar avslöja det) bökigt att bära allt, alltså. 

Det blev lite toakö vid mig för jag satt verkligen mitt emot toa-dörren. En tjej smet in och några minuter senare öppnas dörren (en sån automatisk skjutdörr) mycket långsamt, som en spänningshöjare, och där satt hon stackaren och kissade med hela tågvagnen. Gubben bredvid mig tittade snällt lite bortåt medan hon försökte slita i dörren, sittandes lite för långt bort på toastolen. Jag tryckte och tryckte på öppna/stäng-knappen och till slut åkte dörren igen, igen. Mycket långsamt. 

Det visade sig att vagn 4 fanns på tåget som mitt tåg var ihopkopplat med, Jag behövde alltså byta vagn när vi stannade vid nästa station. 
Kom till en station och jag skulle snabbt hoppa av och på in i nästa vagn. Detta gjorde jag med bravur! Tills jag insåg att Cissi-skylten var kvar i förra vagnen. 

Skulle alltså typ aldrig få sätta mig på min plats eftersom det behövdes ytterligare (minst) ett stopp för att jag skulle kunna springa in i förra vagnen, hämta Cissi och sen tillbaka igen. 

Engagerade ungefär all personal och det slutade med en slags kortege av tågvärdar och mig. "INGEN GÅR PÅ FÖRRÄN HON KOMMIT AV" skrek en när jag smet ut. Och sen tillbaka igen. 

Det gick bra och den första timman på tåget gick mycket snabbt. 

Att alla är så lika ändå.

Jag var på vårdcentralen för ett par veckor sen för min tunga va helt bananas. Det brände i halsen, jag hade ett stort sår på sidan av tungan med en knöl i, tungan var sårig och skorvig och framförallt så var den helt len. Så obehagligt just det lena, kändes som att ha en groda alternativt död fisk i munnen. 

Iaf hade jag dessa symptom i sex veckor och googlade att det antingen var cancer ( som allt annat man googlar) eller brist på nån vitamin eller dylikt.

Fick tidn på vårdcentralen och efter att doktorn stirrat ner i mitt gap och sagt "men vad intressant" cirkus 40 ggr fick jag lämna prover och senare börja med en rejäl dos järntabletter. Var tydligen brist på just järn. 

Nu har det gått två veckor och tungan är i princip som vanligt igen, såret är inte riktigt borta men betydligt bättre. Är mest förundrad över att alla kroppar reagerar så lika. Järnbrist visar sig t.ex. på tungan och då på så pass många att man kan anta det som ett symptom. Vi är inte så himla speciella i grund och botten ni, vi är liksom bara en art som fungerar ungefär likadant allihop. 
Frisk tunga! 


Jag tar allting på lek även en hemlighet.

Pang sa det och så hade Håkan-febern infunnit sig. Det är ju knappt två veckor kvar tills jag och Kamelen ska se honom på himla Ullevi. 
 
Ibland tänker jag att jag kanske inte riktigt är lika förtjust i Håkan längre, att jag liksom vuxit ifrån det kanske? Så kommer tidpunkten strax innan spelning och allt är som vanligt igen Jag lyssnar endast på Håkan nu. I bilen, när jag lagar mat, på jobbet etc. etc. Längtar in i den Hellströmska verkligheten och kanske mest efter de minutrar det tar att långsamt, tillsammans med tusentals andra, vandra ut ifrån en konsert med tonerna liksom hängandes kvar i luften. 
 
Jag inser också att den helgen kommer Göteborg ha sån sjuk Håkan-feber. Att man med vem som helst kan dra en Håkan-anekdot eller så spelas hans musik högt var som helst på stan. 
 
 
Det kommer bli sol också, ska vi slå vad?

Way out West.

Jag fick sån Way out West-pepp nu så jag kan knappt tänka på något annat. Kanske eventuellt måste åka dit. Nu.
 
 

This is for my girls all around the world.

Jag är ju inte jättemycket för tatueringar, alltså på mig själv. Men ibland får jag feeling och dänger dit nåt litet skit. (Hänt tre ggr) inte så noga det där, tycker inte jag. Även om jag suckar högt inombords när folk frågar "vad står det på armen? Varför?" Angående min känn in-tatuering. 

Iaf så spontanade jag och Chrille (OBS. Ej sambon alltså) dit en girl power-tatuering av uppenbara skäl. 


Ingen skit det inte! 


Min hund i ett nötskal.

 

Lite äldre bild

Vi har ju fotat otroligt mycket under våra renoeringar. Jag minns nämligen att jag älskade att hitta bilder på Minnestad (där jag växte upp) och hur det sett ut under tidens gång, så jag tänker att nån (iaf jag) kommer ha glädje av de här bilderna framöver. 
Jag kollar iofs på dom jätteofta redan som det är. (Vi tillhör stenåldersgenerationen som även framkallar bilder, försökte visa Elton här om dagen, han knöglade ihop två stycken och jag blev sur) 
 
Iaf, angående föregående inlägg, så såg vår framsida ut så här när vi flyttade in:
 
Nu hade jag ingen från prick samma vinkel, men alltså så här idag:
 
Tycker knappt det är samma ställe, nu syns ju inte plattläggningen så bra på nån av bilderna, men på översta bilden var det typ kullersten, svårskottat alltså! 

Lite framsida och lite baksida.

Halloj!

Jao, det var värst vad lite jag skriver här, ska hon inte skriva om New York tänker ni? Jag kanske har 2,5 minuter film från NYC, inte en enda bild (med kameran, har några från mobilen) vi levde där och då helt enkelt. Carpade life. 
 
Där emot kan jag berätta att vi gjort oss av med vårt hemskt fula staket och satt thuja istället. Se!
Staket delvis utan färg:
 
Thuja:
 
Nu slipper vi ha ångest över när vi ska ha tid att skrapa och måla staketet, nånsin. Den ska götta till sig och bli lite tät och något högre, såklart. Där är den alldeles nyplanterad. 
 
Sen på baksidan isollerar Christian golvet på altanen, 
 
Jag fick ett ryck igår och målade altanen (alltså husväggen inne i altanen) turkos. Nu vet jag inte hur jag tänkte för det blev asfult. Jag tänkte lite den här feelingen: 
 
Alltså fy tusan vad det inte blev så. Vårt hus är ju liksom rött i övrigt, det skär sig något fruktansvärt. Måste fundera ut något. snabbt. Kanske kanske att det bir lite bättre med golvet som ska in, möbler och alla växter, håll tummarna. 
 
Nåja, det var allt från mig. Några lyckade projekt och ett mindre lyckat. 
 

Something New, something blue.

Jag ska bjuda på tre bra recept jag sprungit på under senaste tiden. 

Alla tre är dö-enkla. Hör här! 

1. Barnvänligt: mixa typ 4 dl broccoli (något förkokt), blanda med 3 dl ströbröd, typ 2 dl riven ost (tips:cheddarost) och 3 ägg. Salt peppar!! Gör små "bites" eller vad ska man säga, som Nuggets typ. I ugn 25 minuter på 200 grader. Vänd efter halva tiden om ni gillar snygg mat. 

2. Glass: Vispa 5 dl vispgrädde, blanda i en burk kondenserad mjölk (tror en burk brukar va typ 397g) ha i 100g hallon (hackade) och kanske några på toppen också. 
Frys! 

3. Har den här göddiga mackan i mitt system as we speak: skär 8 skivor surdegsbröd (ljust) kleta på hummus på fyra av skivorna (recept på hummus får ni googla fram om ni inte kan själva) fördela 100g ansad grönkål, på med ca. 1dl strimlade soltorkade tomater och smula över 150g feta (allt detta alltså fördelat på de fyra mackorna) på med en brödskiva som lock, stek i olivolja till den ser görr ut. Ät. 

Så var det med det. 


RSS 2.0