Bråvalla is commin' up.

Det börjar dra ihop sig för Bråvalla festival kära vänner! Synd att det kom tidernas regn iom detta. Igår tog jag med Drömmen till Lkpg och köpte sovsäck, powerbank, resorb och andra nödvändigheter. 
 
Nu kom jag på att jag inte löst liggunderlag än, det kan ju vara skönt. Eller helst en stor härlig madrass såklart, men plats är ju en bristvara, iaf när det gäller att bära. Jag får väl kila ner och köpa den här.
 
MEN. Igår började ju Allsång på Skansen, HUR mycket sommar? Alltså jag hade gåshud enda tills Carola äntrade scenen. (Eller okej, jag spydde lite i munnen när GT var ute också)
 
Men nej, nu ska jag jobba vidare här, jag har visst börjat hoppa över fikarasterna på jobbet, gjort om dom till blogg-raster, mycket trevligare än kaffe. 
 
Mors! ingen bild. 

Lördag och söndag.

Ingen långhelg utan riktig fezt, i lördags åkte jag och tittade på volleybollen i Boxholm, hade sån migränkänning att jag bara såg på ett öga, vilket försvårade igenkänningen i Timmerö, jag såg helt enkelt inte riktigt vilka som var där. Av oklar anledning valde munnen att kasta ur sig helt fel ord än tänkt också, så jag höll mig tryggt med di där jag känner mest, så att inga missförstånd skulle framstå. 
 
Åkte hemåt (synen kom tillbaka!) och la mig på kammarn och det blev liksom aldrig någon migrän, konstigt för jag var så himlans säker. 
 
Istället åkte jag till Tessan och drack vin med Elin, Tanja, Tessan och Anthony. Eller vi drack väl egentligen rom och cola och allt möjligt. Sen ner till Hålet såklart och det var en kul kväll!
 
 
 Sen blev det söndag och då hände väl egentligen ingenting mer än att Christian gjorde raggmunk, det var gött. 

Midsommarafton

Det blev midsommarafton och jag åt jorggubbsfrukost med Christian innan jag packade in Isabell i bilen och blåste till Bösebo. 
 
Där fanns familjen Sten och självklart Björn och Pia. 
Leo snackade i telefonen och åt blåbär. 
 
 
Det bjöds på klassisk sill-lunch, såklart. Så jävla gött! Till och med nubben är god på midsommar. 
 
Björn hade odlat egen färskpotatis, här ser ni en av dom, det var kanske inte riktigt de maffigaste potatisarna som skådats. 
 
Vi var en sväng i Malexander och kollade på sånt klassiskt firande, det var trevligt. Där träffade vi Drömmen och Lucas också, dom är fina dom! 
 
Efter någon timma åkte vi till bösebo igen och då var det åter dags för blåbär för vissa
Barnet är alltså inte bandagerat, han var bara tvungen att låna en vuxenstrumpa i brist på egna. 
 
Sen grillades det och vid halv elva tackade jag och Isabell för oss och gick en våning upp och somnade som två små boarn. 
 
Mycket mysig midsommarafton! 

Torsdagen innan midsommar.

I vanlig ordning så rasar det in inlägg här iom måndag. 
 
I torsdags var det så himla gött väder, alltså vi får aldrig glömma det. Jag hade tshirt till klockan 23 och frös inte ens lite. 
 
Ungefär hela stenis (minus tre) kom till Vadstena och vi pumpade upp soffan (som behöver förnyas, den håller inte mycket längre alltså) och slog oss ner med hund och barn och vin och sol vid Vättern och Kände in livet.
 
Perfekt sommarkväll! Så vill jag att varje kväll ska se ut, hela sommarn, hela livet. 
 
 

Ujujuj.

Snart helg serrö! Om vädret tillåter kanske det blir en liten soffa-fest idag, det vore ju gött! Justja, systemet ja, det lär väl vara kaos där? Bäst att kila ner snart. 
 
Annars är läget lugnt, laddar för midsommar och långhelg. Ska snart åka och hämta Isabell, sen jävlar blir det fart hemma. <3
 
 
Här var visst enda bilden jag hade att leverera sen sist, en kvällsmatsbild. Varsågoda! 
 

Hemnet.

Älskar att hänga på hemnet och låtsas flytta in i alla alla fina hus i Vadstena. Nu har jag hittat ännu ett favorithus som jag liksom redan har bestämt mig för. Här vill jag bo! 
 
 
 

Festivalklar.

Så jävla pepp för Bråvalla. kära. kära. kära. nån. Jag planerar och grejar och hittade den här rackaren på Teknikmagasinet
En sån nödladdare för mobilen, den ska inhandlas inför festivalen. Orkar inte vara utan telefon. Sen ska jag också leta på digitalkameran som inte använts på evigheter, även den behöver nog laddas upp. 
 
Köpa sovsäck måste jag också. Om jag inte minns fel så lämnades hela vårt boende på Peace and Love för några år sedan. Madrass, sovsäck, kudde, tält. Rubbet. Då jäklar är man trött på det. 
 
Verkar som att vi öppnar festivalen med Eldkvarn på torsdagen, det går så bra. Men först midsommar och det där. Nu är det la roligt nästan jämt? 
 

Festen i lördags.

 Det blev lördag och Christian var lite trött till en början. 
(Att magen viker sig är endast på grund av sitt-ställningen. Min kille är väldigt smal och snärt, det är visst viktigt att ni vet det.) 
 

Mamma kom och hämtade Isabell och när klockan slog lunch gick vi upp till våra favoritsoffor på "Mat från Köket" och åt Angusbirgare. Alltså jag ska sitta där hela sommaren, så känns det. Man ska alltid veta att Ellen sitter i den där jävla soffan, så ofta ska jag vara där. 
 
Vi gick förbi Valven på ännu något glas för där satt alla di där festdeltagarna från kvällen innan. Det verkar som alla hade haft ganska hög fyllenivå. De hade gjort slut på vår 1.7 liters Jägerflaska så då var det kanske inte så konstigt att Christian cyklade hem i strumplästen. (Jag är så glad att den där Jägern är slut. SOM jag bävat för den festkväll den ska öppnas, blivit bakfull nästan bara jag tänkt på det.) 
 
Sen slog klockan sex och vi hade svirat om till festkläder och gick hem till Malin och Henke där Jonas hade fest (eller hur det nu var med det där vem som höll i festen. Det var någon av de tre iaf, eller alla tre kanske) 
 
God mat och tävlingar (som tyvärr varken jag eller Christian vann, det var ju synd) 
 
 
Vid halv två-tiden kilade jag hem till kammarn och det var den fantastiska lördagen. 
 

En fredagkväll.

Igår hade jag tusen planer och det slutade med att jag inte gjorde något alls, i princip. Jag skulle tagit mig till Tranås och sett Livebojs med Kamilla och Matte, men det är ju så satans långt och så vet jag precis hur mycket jag ångrar det klockan halv sju dagen efter när Isabell vill gå på en härlig promenad. 
 
Christian där emot gav sig iväg på fest och jag parkerade mig på kammarn för att se vad fredagstv har att erbjuda. Skärgårdsdoktorn?? Vad är det här? 93? Eller 93 var ju faktiskt precis vad det sen var på Nineties, det där musikprogrammet som går igenom ett år under 90-talet i veckan. Jösses, vad kul att se. Alltså Suede <3 (Nu var det dock inte förrän nästa vecka, men ändå) Ett hett tips iaf, för er som inte sett det, man sitter mest och säger "ååå" hela tiden. 
 
Sen hörrni, jävlar i mig, så drog "Morgan Pålsson - Världsreporter" igång på svt och jag förväntade mig skit och åter skit, för det förstår man ju att det bara är skit en sån film. 
Men här hemma satte Dellen igång och görgarvade högt och härligt mest hela tiden. Alltså jag måste tydligen se den igen snart. Så himla trött humor. SE den. (trodde jag aldrig jag skulle säga) 
 
Jag somnade väl där nånstans efter den filmen och sen slog klockan två och Christian ramlade in från kvällens Vätternrundan-festligheter (där de tydligen inte sett en enda cykel, hur man nu lyckas med det) Det är ju så festligt med min hane för han blir väldigt fysiskt onykter, det sätter sig liksom i knäna, även om han inte druckit så mycket. Sen sätter det sig även på dialekten så ut kommer mest Stockholmska. Igår var det dock ganska tydligt att han inte hållt igen på alkoholintaget. Pladask över sängen föll en påklädd Christian och fick med sig sänglampa och allt. 
Nog för att jag är stark, men det där var ungefär som att äga en alldeles egen elefant. Knöla av med byxor och alla dessa jävla knappar på skjortan och sen försöka ligga i fosterställning på den lillalilla biten som var kvar av sängen.
 
Sen då, slog klockan 05,57, det vet jag väldigt väl eftersom att Christian inte slagit av sitt alarm som ljuder varje morgon vid den tiden. Alltså varje VARDAGmorgon. Detta var tydligen inte prio 1 att stänga av under de få sekundrarna som Christian var vaken mellan ytterdörr och säng. Och var fan var telefonjävelen? Leta, leta, panik, panik, väck inte hunden. VÄCK FÖR FAN HANEN (som självklart inte vaknade) och sen till slut hittade jag den inkilad under sängen och nu sitter jag här och har rastat hunden och druckit kaffe och ska snart gå och köpa frukost.
 
Jösses, vad text och inga bilder. Tokigt. Här kan du läsa när du ammar Sundron, hejhej
 

Årets midsommar.

Årets midsommarfirande verkar spikas mer och mer. Först velade jag helvete åt alla håll. Norrmansö? Vadstena? Eller Norrmansö? Eller Vadstena? 
 
Sen så bestämdes att mamma åker till Norrmansö och jag har Isabell. Så. Fest, eller hänga med jourhavande pojkvän? eller fest? eller pojkvänshäng? 
 
Så kom räddningen, Bösebo! Jag åker förmodligen och hänger med familjen Sten (och Pehrson såklart) ute i Bösebo. Då blir det både lycklig hund och matte. Och så förmodligen en sväng till Malex.
Om jag vägrar åka hem och sover över så ligger ju volleybollen nära på vägen hem på lördagen, för ett litet pitstop. Det blir nog bra det där!
 
Älskar tydligen landet <3 
 
Här googlade jag fram en så härlig midsommarbild förstår ni, se så idyliskt vi ska ha det!
 
 

Nypimpad.

När vi ändå är inne på Isabell kan jag ju langa fram en bild på hennes nya tuffa sele. 
Den är på gränsen till stor, men det var den eller en knalljävlarosa. Alltså det hade inte fungerat. 
 

Historien upprepar sig.

Alltså den här hunden med den här knäppa personligheten...
 
När Isabell bara var typ tio veckor så var vi på Liseberg (inte med henne då såklart) och Christian vann en gorilla som genast blev hennes. 
Alltså den där gorillan var med henne i vått och torrt och tvättades så många gånger i tvättmaskinen att den till slut inte gick att hålla ihop längre, den fick slängas. 
 
Här är dom, för ganska exakt ett år sedan. Så som hon ligger på nedre bilden låg hon till slut mest hela tiden, tills vi insåg att hon diade på gorillan. Hon stoppa in hela stackars gorillans ansikte i munnen och tuttade för fullt. 
 
Så kom det sig ju så att vi var på Liseberg i helgen som var och självklart kammade jag hem en ny gorilla. Vad Isabell skulle bli glad, tänkte jag! Skulle hon minnas? 
 
Hem kom Isabell och fram åkte gorillan och voilá, enligt filmen nedan:
Hon trampar till och med fram "mjölk" med tassarna. Alltså...<3
 

Åska och allsång.

Men om det bara kunde åska snart så att det här SATANS migränanfallet kunde bryta ut nångång.
Tackarrrr.

Annars fick jag ett sms av Elin i morse om att besöka allsång på Skansen när Håkan är där (9/7) Jamenvisst, ett telefonsamtal senare så hade jag ordnat så att pappas tvåa med göddig balkong på norrmälarstrand står till förfogande till oss.
En trevlig liten utflykt, det hör jag det. Häng med!

Nu ska snart Christian komma hem och då ska vi promenera bort det här trycket över mitt huvud.

Kolla på den här skiten då, så jäla liten!


Soffa-fest.

Halloj! 

Vi får inte glömma soffa-festen kära vänner! Dagen före midsommar har vi nu i två år haft denna enkla tillställning. Första året i Boxholm, där jag och Chrille flyttade runt mest hela tiden och drack vin i soffan, för att förra året ha en mer stillsam fest i stenis där soffan oftast stod på samma ställe. Fast i slutet stod den mest på Drömmen och Lucas balkong. Så kunde man också göra! 
 
 
Nu jobbar vi för att göra detta till en tradition! Jahej

Ett stycke långhelg.

Det har ju varit lite som en minisemester här kan man väl säga? Sol, skattepengar och långledigt måste ju satt fart på hela Sverige. 
 
Själv jobbade jag dock fredagen, men förutom det så hann vi med att göra följande asroliga saker:
 
 
Onsdag:
 
VIn och hund och picknickkorg i parken, sen vidare till Skge för öltält med fina stenisarna. Göddig dag!  
                                         
Torsdag:
 
Lunch högst uppe på Omberg och sen hem för grillafton hos Christians pappa.
 
Fredag:
 
Började alltså med jobb och hunden vaktar centrum, sen grill hos Christians mamma med ungefär hela den sidan släkten, öl på Källaren senare med "ungdomarna." ;)                                          
 
 
Lördag:
 
Och så kom den lördagen som jag längtat efter sedan 26 oktober. Vi åkte till göteborg och bodde hos underbara Cecilia som räddade hela vår helg. Jag och Christian tog oss till Slottskogen och parkerade oss inne på ölserveringen och såg hur allt folk började strömma in. Vid halv nio kom Håkan Hellström ut på scenen och jävlar, det kunde inte haft bättre förutsättningar. Nånstans håller jag dock med Markus Larsson om att man inte längre blir riktigt lika upprymd av explosionerna som sker när Ramlar och andra klassiker kommer. Förmodligen för att man inte längre avnjuter dom längst fram i stöket, och man har ju en jävla tur som sett honom så många gånger att det inte riktigt imponerar precis lika mycket längre, man har varit för många gånger i den Hellströmska verkligheten. Men helt strålande konsert ändå!                                            
 
 
Söndag:
 
Vi var inte alls så slitna som vi hade räknat med så vi satte av mot Liseberg och var där när det öppnade. Åkband på och en sjuhelvetes bra dag där! Sen åkte vi hem och sov jävligt gott.                                           
 
Mycket bra försmak på semestern. 
 

Festivaldags

Bokade idag tredagars-biljett till Bråvallafestivalen och jag som varit något mätt på tält och skitig omgivning och dricka hela dagen och inte få duscha och inte sova alls många timmar, blev helt plötsligt helt jävla aspepp på festival. Aspepp på att sitta i en tältöppning och äta macka med räkost för att sen försöka gnugga av sig resterna runt munnen med en halvtorr våtservett. Kommer väl gå all in en sista gång (så kändes det dock senast också, men det var visst inte sista gången då)
Har letat lite på diverse gamla bilddagböcker och fb-album och tänkte bjuda på några festivalminnen, dock inte från alla festivaler jag varit på, det fanns inte riktigt arkiverat. 
 
Hultsfred 2006
(Jag är osäker på vems bilder det här är. Jag gissar på Vickans) 
Tredje gången för mig på Hultsfred och jävlarimig att när Hultsfred var som bäst så spöar det lätt skiten ur allt vad Peace and Love och Siesta heter. DET var festival om något. Festivalernas storebror på något sätt. 
 
 
Emmaboda 2006:
Jag och Jenny åkte till underbara lilla Emmaboda och lyssnade på indiepop. Jag somnade ungefär överallt av oklar anledning.  
 
Hulstfred 2007: 
Ännu en lyckad Hultsfredfestival i raden av många, här blandades Boxholmare med Järvsöbor. Jag minns tydligen inte en enda spelning just nu, men det är väl oftast så att det är hänget man minns. 
 
Arvikafestivalen 2007:
Jag, rasmus och Gustav åkte till Arvika och träffade en snubbe som åkt i fyllecell 3 ggr på 2.5-dygn (!) 
Många bra spelningar och ett jävla ösregn som gjorde att vi åkte hem mitt i natten. 
 
 
Siestafestivalen 2008:
Alltså vad finns egentligen att säga om Siesta 2008 som inte redan sagts? Jag, Frest, Dröm och Flås spenderade hela festivalen i en husbil och hade så. jävla. kul. Alltså kanske de roligaste dagarna ever. 
 
Peace and Love 2009:
Två husbilar med tjejer och kanske den bästa Peace and Love-festivalen i min bok iaf. 
 
Way out west 2009:
Jenny bodde i Gbg och bjöd in till sovplats under Way out West. 
 
Way out west 2010:
Way out west 2010 med Elin o en helt jävla sjukt bra M.I.A-konsert. Alltså det går inte ens att försöka beskriva. 
Way out West har blivit lite av en senare favoritfestival, måste förmodligen besökas i år igen. 
 
SÅ. Det var ett litet axplock, kanske en tredjedel eller nåt av årens festivalbesök, och snart är det alltså dags igen. untzuntz såjälagött! 

Dellen 2008

Hittade en gammal lista på bilddagboken som jag tänkte bjuda på, ifylld av mig själv för fem år sedan. Kan va kul. Jahej! 
 
 
 
Eftersom jag är hemma från jobbet idag o inväntar en blindtarmsinflammation så har jag jäkligt tråkigt. Så jag snodde en list-jävel. (förresten har jag bilder från helgen som kommer upp snart, men jag har inga batterier i kameran)

Folköl i kylen? Näe, men en starköl + en Guinness. en som tillhör en riktig Irländare. (eller iaf en halv)

Något husdjur? Den här frågan var roligare när man var lite för då hade vi typ 12000 hästar, en miljon katter o hundatjugo hundar. men nu har jag inget husdjur.

Någon favoriträtt? Jag brukar mest blanda allt i kylen. Men får jag välja helt fritt så blir det fläskig restaurang.

Puder på dig? Inte just nu

Några framtidsplaner? Ikväll ska jag dricka öl i Rålis, om inte min blindtarmsinflammation sätter stopp för det. Om en vecka ska jag till Järvsö o om två veckor ska jag till piteå dansar o Ler. Där emellan ska jag hinna med en vecka i Falsterbo. Jag älskar sommar!

En levande tro? Jag tror på Håkan. (jag behövde inte ens ändra svaret från den jag snodde listan av haha)

Någon sjukdom? Migrän, en kommande blindtarmsinflammation. (kan det nämnas fler gågner?)

Gymkort? Nej, men hej.

Några kärleksproblem? Jag är lite sur på Håkan som fått mig att tro blint på evig kärlek i 8 år snart, jag känner att det är dags att det börjar bevisas..annars kommer jag sluta hoppas helt.

En homosexuell kompis? Jamen, typ alla. haha. faghag.

Någon favoritlåt? Hur många som helst. jag älskar alla alla låtar. =) Just nu: Inte skyldig nån nåt, salty dog, minananinana-låten. haha

Någon kompis som snarkar? Det sägs att Johanna snarkar.. o kristin, hon snarkar garanterat. Hon känns som en som snarkar. Men jag uppfattar inte sånt när jag sover.

Någon vän som spelar i ett band? O yes.

Några MVG? Det var ju hundra år sen.. men det hade jag.

Någon som förstår dig? Alla alla. Haha, jag vet inte. jag förstår nog inte riktigt själv.

Tuff kompis som kan försvara dig? Haha, vem skulle det vara? jo, men det har jag kanske.

Något beroende? Jag ska sluta röka, bara för att inse att jag inte behöver det.

Fikat idag? frukost..?

Nagellack? neje. en gång, på siesta, har jag haft svart nagelack. Jag undrade nästan vems hand det var när jag vaknade på morgonen.


VEM..


Avskyr du? Ingen alls.

Delar du mest minnen med? Familjen tror jag. Eller Linn då så klart. fast jag delar många minnen med många olika människor.

Stör du dig på? Ingen.

Gosar du med? Alla alla

Lagar mat? Jag. o gott blir det. fast bara med ketchup.

Diskar? Jag.

Städar ditt rum? jag städar min lägenhet alldeles själv. dock alldeles för sällan.


VILKEN..


Tidning läser du? Sonic, Metro, City.

Buss åker du oftast? Jävla hor-buss-strejk just  nu. annars är det oftast 515 till odenplan.

Frisyr har du? tråk. jag måste göra någt åt det här känner jag. Min syster rör dock adrig mitt hår igen!

Dag fyller du år? 15e april

Årstid föredrar du? sommar, för det är det nu. Men jag gillar nog vinter, vår o höst oxå.

Stad är du uppväxt i? stad? som barn var jag skriven i Mjölby men skulle nog kalla mig boxholmare.. eller åsbo-barn kanske.


VAD..


Gör du nu? kollar på nyhetsmorgon o väntar på magsmärtor.

Gör dig till en bra människa? va fan, jag vet inte. jag är la ganska bra, ibland.

Gör dig till en dålig människa? jag orkar inte med folk som inte förstår nåt, då blir jag elak. o pikar folk hejvilt alldeles öppet. Det gillar jag inte.

Vill du arbeta med? Ridande polis eller programledare för barnprogram

Är roligast just nu? att jag får åka till PDOL, betalt av mitt kära jobb. hotell, flyg o allt! Sen längtar jag som fan till falsterbo oxå.

Har du på dig nu? Jag har sovpplaggen på! tshirt o shorts.

Har du för smink? Inget nu. Kanske lite grått kvar från igår. haha

Äger du för skor? Jag är sån som bara använder ett par i taget. just nu bruna converse. annars har jag ju lite balerinaskor o sånt.

Läser du för bok? läste precis ut Smuts - Katarina Wennstam.


ÖVRIGT..


Var det sista du åt? knäckebröd

Har du en gitarr? nopp.

Vilket land vill du helst besöka? Brasilien.

Tycker du om dataspelsvåld? Jag vet inte. Men våld har ju helt klart en negativ klang!

Mario eller Sonic? Mario.

Har du bra hörsel? Jag kanske säger "va" mest av alla alla. så jag tror inte det.

Tycker du om sånt här? Bara om jag verkligen inte har nåt att göra.

Har du några trummor? nopp.

Tittar du mycket på TV? tittar kanske inte så ofta, men den är igång när jag är hemma.

Senast spelade dataspel? harpan på jobbet.

Har du någon piercing? tungan o sen en i örat, rook.

Har du någon tatuering? En älva på sidan av ryggen. Alva, som jag oxå kallar henne. "Alven" på boxholmska = Alva.

Är du rik? pratar vi pengar så måste jag, garanterat, svara nej.

Har du bra betyg? jag får inte betyg längre.

Vad har du för mattebetyg? vg i Matte A, sen tror jag att jag har G i kurserna B-E. Mer har jag inte läst.

Vad är klockan när du gör detta? 09.39
 

Spanien är ett land där man dansar tango.

Elin, jag, Kamilla och Tessan har varit i Benidorm, Spanien i en vecka. Inte gjort många knop. Solat, sovit, rökt, druckit, ätit. Som det ska va!
 
Bilder säger ju mer än tusen ord, så här jävlar snackar vi:

RSS 2.0