Tvåbarnslivet

Idag har jag och Sandra varit föräldrar åt två barn. Eh, döjobbigt  



En skalade potatis och en satt och konstant tittade till barnen. Vågade knappt blinka. Hur fan gör man när man är själv? Svälter ihjäl förmodligen. Sitter bara och stirrat så att de inte slår ihjäl sig hela dagarna. 

Men det var kul också, såklart. Mest kul! 

En bättre natt.

Vaknar nu, av mig själv, och kommer på att vi inte varit uppe med Elton en enda gång i natt. Inte klockan 22, inte klockan 02 och inte klockan 05. (Har stoppat in nappen några gånger men inte behövt ta upp honom). 

För det första kanske det är den bästa känslan. Speciellt då Christian ska ut i Linköping och jag får hit Sandra och Charlie. Plus att jag ska träna så det hade inte funnits tid att vila på dagen. 

För det andra är jag nu lite livrädd att han ligger där inne och inte lever. Han borde väl hosta? Stånka? Vända sig? Gu-ud: du fatta att jag inte var allvarlig i gårdagens inlägg va? Jag mena't inte! 


En sämre mamma.

Idag är en sån här dag när man eventuellt skulle kunna tänka sig att rulla ihop Elton igen och stoppa in honom där han kom ifrån. På Christian då alltså, gravid är inte att föredra...Eller fan, kanske nästan. 
 
En sån här dag när man inser att det absolut värsta som skulle kunna hända är ju självklart att det händer Elton nåt allvarligt, att han inte skulle finnas mer...men fan om man inte skulle ta o sova ut ett par nätter innan man tog tag i sörjandet. Lite på den nivån. (Jag säger alltså inte att jag vill att han ska dö, så att jag får sova. Men om det nu var tvunget att bli så.)
 
 
Jag misstänker att den där helvetesperioden som appen pratade om, kanske kom någon vecka sent på vår kille. konjävlastant gnäll. Skojar inte. Samt dålig sömn på nätterna och knappt ingen på dagarna. Nu har dessutom gåstolen gått sönder (!!!!!) så det enda han vill är att bli buren, eller att krypträna på mattan. Dock inte själv..näe, han ska aldrig vara själv. 
 
Och matningen är ju också en pärs men det har nog mest med bitarna i 8månadersburkarna att göra. Vi är glada om en måltid tar under timman, lite den. 
 
Jag har iaf idag bakat bröd. Så medan jag sitter här och blir en sämre mamma genom att va bitter för att DET ÄR JOBBIGT OCKSÅ så ska jag iaf äta nybakt bröd. (plus att imorgon kommer sundron och bubblet. Då ska jag duscha och kamma mig och sånt) 
 

Mornar <3


Kan nån berätta för Elton att han är förkyld, sov dåligt i natt och därför borde sova just exakt nu och gärna hela dagen. 

Ny vecka!

Vilken härrrlig helvetesnatt vi haft! Tror Elton var uppe första gången vid 22, hostade så han spydde rätt ut och sen var det Näsfrida-brottning. Christian är den som suger i sig det där i den här familjen, jag tycker det är så himla äckligt. Jag vet ju att chansen att få i sig snor är 0,0 men ändå vidrigt. 
 
Idag är han frisk dock. Knappt snorig ens. Han verkar vara sjuk på nätterna och sen frisk resten, sån är tydligen han. 
 
Iaf har vi varit och handlat idag. Lön och föräldrapeng och sånt måste ju firas med en stor handling på WIllys, så är det bara. 
Två saker gjorde att jag var extra pepp på handling. 
 
1. Vi har fått syrrans slowcooker (Alltså är den ens använd? Ser sprojlans ut!) och tänker att vi äter väl grytor och så livet ut bara. (Man slänger i precis allt som ska vara i maträtten, på med locket och sen 7-8 timmars tillägning på låg temperatur så är det klart. Typ noll disk, noll tid (för en själv), noll stekos och så jävla smidigt att göra när man har barn. man bara skivar lite här, lägger i där och sen lagar det sig självt. 
Här tillexempel så har jag slängt ihop kvällens nöttköttsgryta med ris som jag klicka igång klockan 11. Färdigt klockan sju ikväll och nu kan jag börja med lunchen. AH! Man skulle kunna tro att jag är sponsrad. 
 
2. Elton blev, i lördags, 8 månader och detta innebär ett helt nytt utbud i barnmatsdjungeln, gröt, välling och därför frossade jag även vid barnmatshyllan och köpte nya spännande rätter för honom att sätta i sig. Han är inte riktigt lika pepp som jag eftersom det är mer bitar att "tugga" nu och det tog väl sisådär ungefär en evighet att få i honom lunchen idag. Han klöktes, spottade ut, vägrade svälja tills munnen var till bredden fylld och det började läcka ut ur mungioporna. Men skam den som ger sig, hungern är den bästa kryddan etc.etc. vips så var burken slut (efter att varje sked passerat hans läppar ungefär 4 ggr in och ut) Det gick också åt gaaanska hög volym på gummy bear för att han skulle glömma bort, plus några skedar efterrätt när munnen var till bredden fylld av slottsgryta, så att han skulle svälja. 
 
Också så när man har barn att man får hem en himla massa rabattkuponger (eller alltså, inte så himla många kanske. Men fler än om man inte har barn) så jag kände mig som dom där i extreme couponing när jag laddade fram mina fyra rabattkuponger. Inte riktigt samma utdelning som i programmet dock. 
 
Sen ska jag väl testa att göra barnmat i slowcookern. Måste ju va döbra alltså! Man bara saltar inte och sen lite extra mattfett/olja när man mixar. Dock gör man så himla stora portioner i cookern, så vi får väl kicka igång vår extrafrys och fylla den med barnmat. 
 
Allt från mig nu. Jag ska äta upp lunchen och sen lägga mig på kammarn o njuta av att barnet sover. 

barnfritt i Stockholm

Natten till lördag, då vi skulle åka till Stockholm hela familjen, vaknade Elton med 39,5 i feber. Så jägarns typiskt! Han och Christian fick bli hemma och jag satte mig i bilen och åkte mot Stockholm. (Kändes som att jag skulle på semester i flera år, var alldeles pirrig)
 
Förutom avsaknaden av Elton och Christian blev allt precis som det skulle. Jag inhandlade även Peak-jackan jag bloggade om i något tidigare inlägg. Älskar den så. Är för gammal för att frysa, jag känner det. Jag har frusit klart. 
 
Iaf så var det skaldjursmiddag och Flashdance och vin på Amaranten. Allt var skitbra. Full pott! 
 
 
Också skönt för att jag hann knappt fram till Stockholm så var Elton så gott som feberfri (37,8) så jag behövde inte ens oroa mig över honom. 
 

Morgondagen.

Lyckliga oss som ska äta från den här drömmiga menyn imorgon
 
Innan det ska vi hälsa på Elin o Henke i Södertälje, dom hyr nåt hus där som ser döfint ut. Är så himla pepp o nyfiken på det! O efter den där himla middagen med la familia så ska jag och Carro på Flashdance.  
 
 
 
Alltså orkante. Hur bra lördag kommer vi ha? Kära nån. 

Postkodmiljonären.

Tänkte börja med att visa vad som händer precis bredvid mig där jag sitter och slösurfar
Rivning av kök helt enkelt. Men det bryr vi oss om sen. (socialen läser inte bloggar va?)
 
Nu bryr vi oss om att jag den här månaden har TVÅ lotter i postkodlotteriet. (Försäljaren som ringde sa att man kjunde välja mellan två eller fyra, självklart valde jag bara två. Svindyrt ju. Sen slog det mig såklart att man kan ju alltid välja noll. Men då var det försent) 
Iaf, när jag vinner (Ska bli så SKÖNT!) alla dom där miljonerna som skulle lottas ut så ska jag UNNA MÄ följande: 
Den här jackan
 
Snygga och sköna löparskor och kläder, skidor, ett nytt kök - pinterestar ihjäl mig just nu. Allt jag vet är att jag vill ha helkaklat (köksdelen), utdragslådor nere och överskåp som går upp till taket. I vitt allt (utom kaklet, det får gärna va "stenfärgat" sten <3, Hundratusen saker till trådgården (möbler, krukor etc. etc.), hur mycket förvaringssaker som helst (pratade med syrran om detta igår. Älskar lådor att förvara i, sätta ettiketter och sortera. Det blev min hobby...att förvara saker) 
 
Oj, nu glömde jag visst publicera det här. mors! 

Morgon!

Elton har ungefär for ever vaknat runt fem för att gå upp ett par timmar. Man har liksom vant sig vid det nu här hemma, så det är inte så mycket att orda om när det trallar nedifrån bebisrummet. 
 
Så här sitter vi nu. 
 
Igår fastnade jag på denna himlans matteuppgift: 
Jävlarrrr vad papper som det kladdades på här hemma. Till slut kom även Christian farandes och började klura. Slutligen hade jag råkat dricka så stora klunkar av vinet att jag inte kunde tänka klart. Får ge oss på den där ikväll igen. 
hinta gärna tacksåmycket! 
 
Nu ska jag väl snart peta i Elton lite gröt. Tack för mig. 
 

Torsdag.

Jag har kommit ur mitt bloggtänk känner jag. Tar aldrig bilder längre. Idag hade jag tillexempel kunnat fota när jag var i Mjölby och åt lunch på Golden Thai med Carro o Elton, eller när jag hjälpte Elin med SVINrolig matte. (Alltså nu tror jag inte att hon blev mycket klokare tack vare mig, jag hoppade ju av lärarutbildningen av en anledning, men JAG hade iaf väldigt roligt under tiden jag gav mig på att lösa hennes uppgifter.) 
Nu är jag asapepp på att också skriva högskoleprovet. Gud va kul! Måste göra någon gång. Kanske får man hoppa över allaalla andra delar förutom matten?
 
Åter till ämnet. Jag kunde också fotat när jag gav Nils sin Psy-docka som sjunger Gagnam Style som vi köpte till honom i Altea. Alltså han stod orörlig i flera sekunder och bara tittade. "Nils kan sätta på den" sa han och sen drog dom iväg mot stationen för att ta tåget hemåt, som ett helt disco genom Mjölby. Fick ett klipp av Carro från perrongen där det också var fullt ös i Nils vagn. Undrar så hur många hjärnblödningar den framkallat mellan Mjölby och Stockholm. 
 
Kom hem och isolerade lite pool så att jag nu har håret fullt med fogskum, och nu kollar jag på Halv åtta hos mig och dricker ett glas vin. Så himla lyllo mig. 
 
Nu ska jag lösa vidare gamla högskoleprov här. Morsning!
 
 

Julafton och sånt.

Snart är det jul hörni! Vi ska åka upp till Åre över jul (vet inte hur länge vi ska va där kom jag på nu. Det får vi tänka ut.) 
Det är ju cirkus 90 mil för oss och vi tänkte ta bil för det är vagn och hela baletten som ska med (också för att jag tror att Christian är pepp på att använda vår takbox som han köpte i somras, men inte haft anledning att använda än) 90 mil orkar ingen på ett bräe, det förstår man ju. Så vi tänker att vi sover en natt i Järvsö och hänger med Elin, Cissi o Krillan (m.fl.)
 
Det blir en göddig roadtrip det där, det tror jag. 
 
Men så mycket <3 här alltså. jul<3 Åre<3 Järvsö<3 Längtar!!
 

Dagens lunch.

Jag sitter på kammarn och borde egentligen äta något lunchigt. Men eftersom jag varken är gravid, ammar eller behöver föregå med gott exempel så får detta bli min lunch
Så jäla gött. 
 
Elton sover så jag ska ta mig igenom dagens bloggläsnings-skörd. Ni vet det är kissie o paow o skvallerbloggar o allt det där. 
 
Stina o Thindra har precis åkt hem, gullunge det där altlså! 
 
Nähä. hej på er! 

När vi är tillsammans.

I lördags kickade Så Mycket Bättre igång och det är egentligen ett program jag aldrig riktigt följt, men Ola Salo skulle få mig att kolla på vilken skit(?) som helst. 
 
Vi firade detta trevliga lördagsnöje genom att plocka hit Chrille, Lie, Kamilla och Amanda och äta vegansk "mat" (Det mest matiga var nog quesadillas. Annars hummus, salsa, guacamole, hollidaydipp, grönskasdippning och säkert nån mer. Chirre, typ.)
 
Tror det där kommer bli en jäkla killeromgång av Så Mycket Bättre. Alltså bara att Carola är med! Vilken grej va! Må hon va obehaglig att höra tala och se på, men jösses vilken artist. 
 
Och Ola Salo alltså! Vilken jäkla hjälte och förebild. Lev stort och mycket och här och nu och ångra inget och lev hur du vill. 
Just så önskar jag att jag känner att jag levt när det är försent att ångra sig sen om hundra år när jag ska kasta in handduken. 
 
Längtar redan till nästa program, även om jag får se det på söndagen då jag och Carro ska på Flashdance på lördag!! 

Kalla fakta

Kalla fakta hade nyligen ett program som rör mitt jobb lite (konsuelntstödda familjhehem jobbar jag med) och det kan man titta på om man vill, här:
 
 
Nu är just det där ett helt vidrigt fall, jag undrar vad som har gjort att det kunnat gå så himla snett allting där. Och sen kliar det i hela mig när de hela tiden använder begreppet "privat familjehemsvård" vi vårdar ingen, tacksåmycket, det sköter socialtjänsten. Vi handleder och stöttar familjehem och inget annat. 
 
 

Fullspäckad vecka. Redan.

Eeeeh, inte konstigt att veckorna rusar fram, den här veckan är bokad till bredden redan. 
 
Ska alldeles strax göra mig tjusig och ta med Elton på babysång, sen efter lunch kommer Carro och Nils till Mjölby så då ska jag in dit och träffa dom (längtar ihjäl mig) sen ska väl vi prata om vår NY-resa gissar jag. (Sa jag det, att jag ska till New jävla York? Ja, det gjorde jag kanske. Men det tåls att sägas igen. Jag säger det ungefär tre ggr i timman till Christian här hemma. "Jag ska till New York. G'day mate" skojade jag. osäker på om han fattade eller tror jag är helt himla pantad.)
 
Imorgon är det babysim och på onsdag kommer Stina och Thindra och äter lunch. På torsdag är det veckans höjdpunkt för då kommer Elin och behöver hjälp med matte!! HUR KUL att få klura lite matte? Längtar ihjäl mig. 
 
Sen är det helg och då ska vi till Stockholm för jag och Carro ska på Flashdance. Innan det ska vi förmodligen äta skaldjur på B.A.R (som det inte gick att länka till nu, konstigt nog)
och om jag får bestämma så hälsar vi på Elin och Henke i Södertälje på vägen upp och Rickard och Amanda i Lkpg på vägen hem. Jag måste köpa ett par nya löparskor av Rickard vid tillfälle (eller av Löplabbet) för jag ska nämligen springa tjejmilen i juni. i New York. Sa jag det? Att jag ska till New York? 
 
Nu måste jag sminka till mig här och sjunga upp. 
 

Fiffiga Frun

Min nya bästa app är Fiffiga Frun. Inte så jävla PK kanske, men det är vi heller inte i det här hemmet...i handling alltså, jag är gärna så pk jag bara kan i övrigt, men just vem som lagar mat och vem som lagar bil och så - just där är vi nästan pinsamt stereotypa. 
 
Iaf så har fiffiga frun på bara nån vecka fått mig att kalka av kaffebryggaren, putsa kranar med tandkräm, skiva champinjoner i äggdelaren, köka bort rödvinsfläckar i mjölk, lägga avokadokärnor i guacamole så den inte blir brun och alltså plussat på mina himla vuxenpoäng massor. Gött! 
 
Ladda ner, man blir fast! 
 

Start spreading the news...

Eftersom att mamma fyller 65, Carro fyller 35 och jag fyller 30, nästa gång vi fyller år (Även om dom två gör det i år och jag nästa) så kom mamma fram till att bjuda med oss båda till jävla New York för att springa tjejmilen i juni nästa år. Alltså!! 
 
(Min första tanke: Kan EJ vara ifrån min familj och mitt hem sålänge. Finns inte på kartan. Min andra tanke...: Eeeeeeh, jo. Det får jag fan klara) 
Jag har aldrig varit i USA, heller aldrig sprungit en himla mil, så nu börjar löpträningen på allvar. Innan jag blev gravid sprang jag nån gång i veckan, men det var ju typ 3-5 kilometer. Nu börjar det på allvar. 
 
Men som sagt, det blir mycket facetime och sånt med mina killar här hemma. Klarade ju knappt två veckor i Altea för jag saknade vårt hus så mycket. Haha. 
 
Uppdate: 
Nu kom jag på att mamma ska inte alls fylla 65, hon ska fylla 64. Onej, har hon blivit galen nu. 

Ursäkta frånvaron.

Trots att jag varit i Sverige har det inte blivit mycket nedplitat här. Det finns bara en anledning till detta och den stavas Paradise Hotel. Jag är nu ikapp det jag missat i Spanien. Det var jag efter en dag. Vet inte om jag ska skämmas eller stoltsera med den informationen. 
 
Jag har laddat ned appen wonder weeks. En app där man kan se vad ens barn är på för humör. typ. Elton har, sedan jag skaffade appen, varit på strålande humör (enligt appen alltså) och enligt den ska han vara det enda tills imorgon. Har varit så nyfiken på vad som ska hända tills imorgon, hur han ska förvandlas till ett litet monster.
(Ni ser ju där, han ska precis in i ett åskmoln)
 
Inser ju också att det här kan man ju inte tro på, men faktum är att idag när jag skulle lägga honom vid halv elva, då han alltid annars sover så kom det endast gallskrik och inte minsta lilla trötthet ur ungen. Han är vaken än (klockan ett) och blir så sjukt förbannad om man försöker lägga honom. Och jag inser att det här kommer bli hans första dag då han endast sover en gång på dagen. 
 
Ser inte asmycket fram emot mindre sömn och aptit, som appen utlovar. han har trots allt vaknat innan fem i typ två veckor. 
Här sitter han och inte sover. 
 
Annars letar jag veganrecept inför premiären av Så mycket bättre som vi ska titta på hemma hos oss. Veganskt lät som en kul utmaning så att så får det bli. Snaxx alltså, inte middag eller så. 
Morsning and good bye, nu måste la barnet somna? 
 
 
 

Altea 2014

 
 

Manhattan.

Jag är hemma. 

Imorgon ska ni få se resan från systemkamerans synvinkel. Om jag orkar, ska på babysim först bara. 

RSS 2.0