Nils Åkerhielm.

Så snart Caroline och Gustaf landat från en månad i Spanien satte jag mig i lille bilen och blåste upp för att pussa, leka, gosa med Nils. 
 
Vi hann med att hälsa på pappa på Norrmälarstrand och ungefär ett dygn efter jag anlänt blåste jag hem igen. 
Underbart att Stockholm inte är längre bort än så. 
 

Bröllop i Värnamo.

I lördags hade jag och Christian äran att få delta när Lina och Niklas gifte sig i Värnamo. Det var så vackert så undertecknad grät lite då och då (eller mest hela tiden). 
 
Så här såg det ut ungefär:

Ett väldigt tjusigt bröllop.

Jag och Christian var i lördags på ett jävligt lyckat bröllop. Jag har fler bilder som kommer vis tillfälle.


Läsvärt.

http://blogg.svt.se/debatt/2013/05/22/maste-hornstull-brinna-innan-vi-forstar/


Linköping.

Idag fiskade jag upp Kamilla efter jobbet och så hade vi en göddig afterwork i solen. (Som sen blev skugga, men det var varmt ändå. Det är det fina med sommaren det)

 


En vårig hundpromenad.

 
Förresten pratade jag med mamma i telefonen nyss och vi började diskutera om det är något fel på Isabell, för hon är så lugn och stillsam. Konstigt det där hur man hela tiden går och väntar på att hon ska sluta vara valp och härta ner några kilohekto och sen när hon väl gör det vill man typ storma till veterinären. 
 
Men usch, vad iskall man blir när man tänker att det är nåt fel. Våran lilla, lilla skithund. <3 

Tre kronor

Jag har plöjt igenom några avsnitt Tre Kronor (jag vet, jag är värdelös.) Och insett att Håkan Hellström har en look-a-like i Kaj Lindgren, prällen. 
 
 
Alltså det är nog inte så likt sådär, men det kanske är kroppsspråket? Eller att Kaj Lindgren har Håkan-Hellström-10-år-brillor. Jag vet inte jag. Nåt är det iaf. 
 
Mors!

Födelsedagskalas.

Igår fyllde Christians mamma år och då vi hade en jävla massa räkor i frysen bestämde vi oss för att fira det hemma hos oss med asmycket gött att äta. 
 
Lite Willys-charkuterier, några oliver, en del ost och nån melon sen har man fasen allt man behöver för en jäkligt god middag. (Och vin med, kära nån glöm inte vinet!!)
 
Sen spelade vi födelsedagspresent-spel. 
 
Mycket bra onsdag!
 

Tandvärk och Spanien.

Jag har så sjukt ont i munnen! En jävla visdomstand ska fresta fram med tandköttet som betalning. Allt smakar järn. 
Det känns som jag är dösjuk, huvudet liksom pulserar och spänner. Men det är alltså bara tandköttet som tagit lite skada av att en tand ska fram. Konstigt det där. 
 
Annars tänker jag mest på att jag, Kamilla, Elin och Tessan ska till Spanien snart. Alltså snart! Så jävla gött. Jag ska sola ihjäl mig. Dricka allt vin, röka alla cigg och äta all mat. 
 
Såhär såg det ut sist vi var i Spanien, inte riktigt samma gäng. Men nästan! Alltså tänk sol och uteserveringsmiddagar sent sent som fan.
D.Ö.R. 
 

Generation Uppsala och Rampljuset.

Nu tänker jag slå ett slag för Amanda och Linus, för dom är så himla imponerande!
Dels har de startat Rampljuset där de uppmärksammar oupptäckta musiker. Och sen i söndags hade de generation Uppsala, en helkväll på en pub med spelningar, tatuerare, chokladprovning, stand up och bra häng där varenda öre gick oavkortat till Ung cancer. De får alltså inte en endaste liten peng själva för detta. 
 
Varför är inte fler så? Varför är inte jag så? 

Resten av långhelgen.

Det blev lördag och efter elva bitar sushi på Uppsala centralstation var det dags att krama ihjäl Amanda hejdå för att åka hem igen. 
Ett jäkla skit att man inte kan vara på alla ställen samtidigt. 
 
Hela tågresan kollade jag på Filip och fredriks Nugammalt. Missat helt! Fantastiskt kul tv. Sen hämtade Christian mig i Skänninge och vi köpte kebab och pizza och kollade på Gangster Squad. Den kan ni ju se om ni vill!
 
Det var inte mycket mer med den lördagen men sen blev det istället söndag och då fiskade jag upp hund och Dröm och åkte ut till Bösebo. För där var LInn och Leo! (Och Patlapoint, Björn och Pia också förstårs)
 
Man borde få vara på ställen som Bösebo varje söndag. Med kaffe, sällis, gamla bilder och barn och hundar och allt vad det är. 
 
Sen åkte jag hem till Vadstena och åt blodpudding för det är gott. Vad ni än säger. 

Nu ska ni få höra...

...Om en väldigt fin långhelg jag har haft! 
 
Det började med att Isabell gick klart sin valpkurs och vi grillade med delar av Christians släkt och familj, detta utan bildbevis. 
 
När det blev torsdag satte jag mig på tåget och åkte till Uppsala, för där bor ju Amanda. Och Linus förstårs. 
Vi tog det jäkligt lugnt torsdag kväll för Amanda skulle jobba dagen efter. Vi åt ostbågar och kladdkaka och kollade på Sofias änglar och grät en skvätt. 
 
Det blev fredag och strax efter att Amanda gått till jobbet så gick jag ner och gjorde stan. 
Alltså våååååren. 
 
Här i en jacka jag aldrig köpte. Det kanske var synd, men ska jag stå på Vattenhålet och knöla med en anorak varje helg? Det kändes för bökigt. 
 
Sen åt jag lunch alldeles själv. Det tyckte jag var sorgligt innan, men nu tycker jag mest det känns gött. Där sitter man själv och har säkert någon jättekul plan framför sig, varför skulle man annars äta på restaurang? Jag åt Carbonara. Ett säkert kort. Sen hängde jag lite med Amanda på Tshirt store medan hon gjorde jobbet. 
 
 
Sen blev det äntligen helg även för sånna som jobbar i Forumgallerian och vi satte oss på balkongen och kände in. För fy fan, nu är det grönt och vår och ljumna vindar. Alltså livet. <3
 
Balkongen kunde inte tillfredställa oss nog så vi köpte med oss sallad och satte oss på bryggan vid ån och drack pärlande rosé i plastglas. 
 
Sen tog rosét slut så då gick vi hem till Amanda och drack lite till. Sen ut i natten och till lite olika uteserveringar. Där blev jag nästan av med min telefon, sen gick vi hem och sov. 
Så himla bra dygn. 

En jävligt fin söndag.

Jag vaknade i kojan (eller inte ute i kojan, utan inne) redan vid nio och kallade till mig diverse stenar som fanns i närheten. Det slutade med en jäkligt bra uppslutning. 
 
 
Christian hade gått av jouren också, så även han fick va med (<3) VI hade tänkt åka till Torpön men det var så very windy, så vi nöjde oss med Pizzeria Torget. Lika gött det! 
Där var vi så stor skara att vi fick ha två bord. 
 
Efter detta åkte jag och my love till Vadstena och jag somnade i en och en halv timma. Helt tokigt. Jag sov så jag drömde och fattade ingenting när jag vaknade. 
 
När jag väl gjorde det, vaknade alltså, så stod Christian vid spisen och lagade fisk. Vilken kille va! Jag ville inte vara sämre så jag slängde ihop en cheesecake efter det här receptet. Fast bara med ett lager, med den vita chokladen för det blir ju alldeles för mäktigt annars, det förstår ju vem som jävla helst. 
 
Helt plötsligt hade vi en trerättersmeny som såg ut som följer
* Baconinlindad sparris
* örtgrejjad lax
* cheesecake
 
Inte så jäla illa. 
 
Sen somnade vi inte sent efter det. 
 
Tack, det var allt. Tack. 

Lördagen då.

Det blev lördag och helt plötsligt var jag rätt nöjd över att det int blivit något klubbande dagen innan. Vi åt frukost och sen görstädade vi varenda golv hemma. Ut med alla mattor, fram med dammsugare och mopp och bort med alla möbler. Kändes som vi skulle flytta ut ett tag för det var så tomt. Men rent blev det!

Efter det unnade vi oss en lunch på Skutan.
 
Det ligger ungefär två steg från vårt hem vilket är bra för sånna som har jour och måste ha nära till bilen. Dock fick Christian inget larm då. Där emot så flyttade vi oss upp till Rådhustorget och satt ute och då minsann började det tjuta om Christian och han fick hoppa över stock och sten och gör-rusa hem till bilen för att ta sig till Brandstationen. 
Och kvar satt jag. Med ett glas rosé i handen. Själv. 
Istället gick jag hem och tömde (nu vet ni) 
 
 
Sen kom Christian hem och vi roade oss med att kolla på första säsongen av Mia och Klara (Alltså hur bra är det? Ungefär 300 gånger sa jag just den meningen.)
 
Efter det reste jag mig ur sängen, hoppade in i en bil till Mjölby och balkonghängde med Lising och Chrille. 
(Och Maj-Lis ser jag nu där i hörnet)
 
Vi gick till Hålet (efter att fått förstärkning av John och Sandra) och sen kilade jag till kojan och sov med Zelda överallt på mig. Mysigt! 

Våren kömmer!

I fredags var det så himla fint väder så att när alla jobb var klara för dagen så gjorde vi oss vårt snyggaste och gick och mötte Drömmen, Matte och Chrille för att ta ett uteserveringsglas. 
 
Det fick jag visst inga bilder på, men vi drack en öl (och fanta för den gravida) och åt chili con carne. Sen gick vi istället hem till Sjögatan och spelade Hollywood Gin.
 
 
Oj, vad hjärnan fick jobba för oss som hade några glas vin i kroppen. Men vi löste ut det och sen åkte stenis hem och jag och Christian somnade gött. 
 
En mycket fin fredag, trots att jag var så himla klubb-sugen. La mig argt och tyst och tvångs-somnade. 

Valborg.

Det har ju varit valborg! Vi var hos Jonas och Sofia på grillfest. Det var så festligt för när vi kom så ställde sig killarna i en ring och sparkade på en fotboll med en öl i handen medan tjejerna gick in och hängde med barnen. 
 
Sen dukade damerna och killarna grillade. 
Frågor på det 2013? 
 
Det var i vilket fall en jäkligt rolig tillställning och Christian hade fixat fisk som vi grillade. Det blev sjukt gott!
 
Och snart är det helg igen. Vilken grej va! 

Chacha bitches.

Halloj! Det går lite segt mellan varven här på bloggish. Sedan sist har jag hamnat i någon slags bebisbubbla och känner att jag snoozat för länge på min biologiska klocka. 
 
Jag har ju tidigare planerat att mitt liv ska se ut såhär:
Christian friar lite lätt nu i sommar, det blir giftning nästa sommar och sen påbörjas befruktning och boarnet kommer levererat 9 månader senare, i april 2015.
 
Sen jag träffade ettan (Sandra och Erics boarn) BILD:

 
(Som väger ungefär som ett frimärke) så har jag insett att jag nog behöver överklaga ovanstående bestämmelser. Detta gjorde jag med Christian. "Jag vill ha boarn" 
Christian började i och med detta uttalande planera en runtresa i Australien. Jag tror det var någon slags panik som utbröt. Jag menar sånt gör väl 20åringar? Vi är ju i befruktningsåldern nu. Det fattar ju alla alla. 
 
I alla fall så har jag nu lyckats få Christian att gå med på att ta upp frågan till diskussion igen efter sommaren. Alltid något! 

RSS 2.0