Sista dagen på arbetsveckan

Idag efter jobbet åker jag hem och packar för att sen ta tåget till Stockholm med Christian och Elton. Imorgon åker vi vidare mot Åre! 
 
Det ska faktiskt bli skönt att komma hemifrån, det är ganska så asarörigt iom renoveringsobjekt. Ett tag kändes den här resan lite överflödig men det göddiga är att när vi kommer hem kan jag förmodligen storstäda övervåningen för att badrummet där är klart. Har redan nu lagt lakanen i tvätten för maxad ren känsla när vi kommer hem. 
Ringde förresten en försäljare igår och undrade om jag var intresserad av en gratis städning? Ööööh, nej? Älskar att storstäda. Plock/små-städa suger. storstäda äger. 
 
Annars börjar jag peppa för Slättamilen, ska ju bli spännande att testa på det där spektaklet i år. Det har alltid sett ut att va strålande väder när det går av stapeln, så det vore väl konstigt om det inte är tvärtom nu när jag väl ska gå? ;)
 
Nähä, nu ska jag ta ut djuret på en promenad. 
 
 
Badrumsstatus. Tänk att det går in ett badkar där. Det ser yttepyttelitet ut på bilden. 
 
 
 
 
 
 

Pimp my altan

Under förra vår/sommarsäsongen började ju jag tjöta om att pimpa vår altan så krimskramsig som möjligt. Vi beställde då ett bord som blev försenat men nu verkar det vara på g igen. Ett kvadratiskt. 
 
Jag tog mig till Ikea för att köpa pinsamt många delar ur deras utekollektion "Jassa"
Så nu väntar vi efter mörka sommarkvällar när man kan tända ljusslingor och stearinljus och det är lite mer grönska med i bild. Läckört. 

Bästa ungen.

Den här helgen har Elton varit Superhjälte från början till slut. Han är det, förmodar jag, även nu på förskolan. Han var det iaf när jag lämnade honom. 
 
 
Sen under farmen-finalen vaknade Elton och var så himla stökig och ledsen. Tror faktiskt på växtvärk, det liksom spratt i hela honom varenda gång han nästan somnade. Jag är iofs ännu mer rädd att det var för att han blev rädd så han grät när jag lekte monster och skrämde honom tidigare under dan. Synd om han har mardrömmar om sin egen mammi. Hoppas det går bättre ikväll så får vi se. 
 
 
 

Rummel och bak.

Söndag morgon! Jag somnade 20.00 igår så vaknade nu fem och har nog sovit klart. 


I fredags tog vi hit Björn och Sofia, åt plock och drack vin. Slutade med att vi besökte nya pubben (pubis) Borgmestarn som öppnat i Vadstena. Bra ställe! 

Lördag och efter att ha kollat på vänner ett par timmar bjöd jag in mig hos Jessica på kaffe. Tog med semlor, äggallergiska Edith fick njuta av gräddskålen istället. 

Sen en sväng in till Motala för att köpa presenter till födelsedagsbarn och nyfödda. Tror jag och Elton var inne i Leksaksaffären i 40 min. 


Annars då? Längtar tills våra badrum är klara och jag kan storstäda hela huset utan ett lager byggdamm överallt. Status: 

En bit kvar alltså. 


Jaharå.

Ett par saker jag vill ha (och som kanske redan är på väg) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dom här döfina champagneglasen. Vi har egentligen inte riktigt plats och har nog minst 12 champagneglas som det är, men dom här bara M.Å.S.T.E jag ha. Så fina! Vi får se till att dricka mycket champagne helt enkelt. Dom är från Ferm Living och kommer snart att finnas tillgängliga att köpa. 
 
 
Denna necessär från Svensk Tenn
Den bara måste stå i nåt av våra nya badrum sen och vara döfin. 
 
Annars letar vi efter den perfekta tapeten till vårt vardagsrum. Hur svårt ska det vara? Den ska se ut såhär: 
 
 
Ständiga saker jag söker:
- Den perfekta bikinin. Jag har tydligen Sveriges svåraste bikini-kropp. Jag har ännu inte hittat någon jag trivs i. Blä för det! Men jag ska fortsätta beställa hem och skicka tillbaka. En vacker dag har jag den kanske! 
- Bakbunkar i keramik/porslin. En gång såg jag en bakbunke som Pär Morberg hade och bestämde att sånna ska jag ha, varenda en. Typ omöjligt att hitta! antingen är de Leila-bakar-gulliga eller så är det salladsskålar. 
- En ej så hög skål/bunke att knåda deg i. På Mandelmanns såg jag att dom hade en sån här gammal sak: 
Alltså hur perfekt att göra deg i? Så kan man liksom knåda PÅ PLATS i skålen. slippa ut på mjölad köksbänk, mjöl mot skrevet/mjöl i lådorna/mjöl på golvet. 
 
På tal om deg så hade jag ihjäl min surdeg igår när jag kom hem efter en aw med Sofia. Inte så konstigt kanske, för vi drack nämligen två flaskor vin (obs. ej var. Jag är inte död) jag var så rädd att glömma "mata" den att jag slängde i kallt vatten istället för ljummet. Det får bli nybakt surdegsbröd på söndag istället för lördag. Ska i vilket fall bli smarr! Det är första gången jag testar att göra surdegsbröd, så vi är väldigt spända (läs: jag är.) 
 
 

Ljuset.

Gött med vår! Vi har haft en skön helg. Dock utan Christian som varit i Jönköping. 

Bakat bröd till frukost, tränat och lagat matmuffins till mellis. En redig helg alltså! Och sånna helger får mig alltid så sjukt sugen på o-redig helg. Rumla iväg på restaurang och dricka irish vid 23 och sånt. 
Tänker att jag bjuder hit bra brudar på påskafton och får delar av det där. 

Nåja. Nu är det ny vecka. Badrumsrenovering är igång och jag har ganska mycket att göra på jobbet. Lär bli en effektiv vecka alltså. Nu kör vi! 


Pizzapizzapizza

Bara för att jag skröt så om min sons pizza-skills så såg dagens lunch-pizza (ja, det fick bli pizza för andra gången på sex dagar. Skjut mig då om ni vill) ut så här: 


Det där kan man inte göra några pengar på än ni. (Jag tycker den är skitfin<3 men det fattar jag ju att det är för att jag är partisk.) 


I övrigt undrar jag hur stor Elton ska va när han vaknar imorgon, han har nämligen ätit så in i helsike hela dagen. Frukost och sen åt han av all topping när han bakade pizza (sa till o med "å vad gott med mjöl mamma" och jag insåg att han liksom åt allt som kom i hans väg) sen har det fortsatt så. Pizza vid ett, fika i lekparken vid två, korv med bröd vid tre, glass och ostbågar pga lördag, kvällsmat vid sex. Och så mycket av allt varje gång. Så ska bli spännande att se vad som tittar ut ur hans rum imorgon. Kanske en tonåring? 

Nu ska jag inte röra en fena till på hela kvällen. Göttigt. 


25 år

Igår åkte jag till Stockholm för möte och firandet av att företaget funnits i 25 år. Ett par sjuka, annars har vi ligan här: 


Vi åt på Portal på kvällen. Eller jag åt tyvärr inte pga migrän. Munnade på lite vatten och stånkade mest. Men de andra verkade nöjda! 


Nu är jag åter i Vadstena och ikväll väntar Lådan på Korpen och sen spagetti köttfärssås. Hjärta fredagar. 


Pizza.

I söndags gjordevi pizza på kvällen. Elton var så himla duktig! Jag var, på riktigt, impad. Kavlade, på med tomatsås och det "pålägg" han skulle ha. 


Vi gjorde små pizzor, alltså typ 10 cm i diameter. Bra och kul middagsidé! 

Tips på enkel deg: 
Blanda 50 g jäst med 1/2 dl olivolja, en nypa havssalt och 3 dl 37gradigt vatten. 
Rör i vetemjöl special tills det blir en bra deg (drygt 7 dl i vårt fall) 
Jäs 25 minuter. 
Kavla - pynta. 
Vi körde i 200 grader typ 15 minuter. Hade nog kunnat gå lite längre så säg 15-20 min 

Man kan såklart köpa färdig deg också. 


Några snyggheter.

Vi shoppade lite i Stockholm i lördags och förutom blottarrocken fick jag med mig en tshirt och en jacka från Monki. Alltså Monki HJÄRTA. Hittar alltid så mycket syggt där. Lätt min bästa affär. Lätt. 
 
 
Den här smuts/gammel-rosa långa bomberjackan. På mig ser den nog lite prydligare ut, möjligen för att jag är liiiite äldre. 
 
Dom här två kryddpåsarna från Designtorget. Bara att klippa upp vattna så ska vi se vad som händer om ett par veckor.  

Fullträffslördag i Stockholm.

Mumma vad jag älskar att umgås med Christian. 

Igår åt vi frukost 07.30 (frågor på det? Mvh morgonpigg) 

Kollade finalen av På Spåret och sen bestämde jag mig för att va piggare så vi gjorde oss i ordning och gick på stan. 

Jag köpte en trenchcoat på Monki. Letat typ ett år efter en tror jag, men alla ser ut som blottarrockar på mig. Den här gjorde iaf inte det (så mycket) och det är ju precis som Christian säger - det beror ju helt på vad man har under. 

Åt lunch och sen var det spadags. Efter 75 minuters massage drack vi skumpa på rummet och sen var det middag. 

Jag blev mätt på förrätten. Sen tvingade jag i mig halva rätter och kände mig grotesk som åt fast jag var så himla mätt. Som en piss i ansiktet på de som inte har mat. 

Det var iaf förrätten som var godast (kanske också för att jag sen var mätt iofs.) 

Nu är vi snart i Mjölby. Ska hämta hunden och sen ta två snabba cheese på vägen hem och sen ska vi krama Elton prick hela dagen. 


Stockholm!

Vi är i Stockholm <3 jag o Christian kom hit igår och stannar till söndag. 


- Jag är sjukt förkyld
- Jag har mens (inte för att få in er på några sexuella händelser som uteblir på romantisk weekend. Mest för att det suger eftersom vi ska spa:a.) 

Men idag känner jag mig bättre i min sjukdom iaf. Alltid nåt. 


Här är resterna av vår middag på oysterbar igår, så alltså inte så synd om oss/mig. 


Idag ska vi gå på stan. 


Pastagratäng med kyckling.

Här kommer ett recepttips på ganska enkel rätt som säkert går hem hos ungarna ni kanske har. 


Knaperstek ett paket kalkonbacon och låt rinna av på papper. 
Strimla en röd paprika och skär 400 gram kycklingfilé i bitar. Stek dessa två ingredienser i olja. 

Häll 200 gram kokt (al dente) pasta i botten på en gratängform, häll över kyckling och paprika. 

Blanda i en ny skål 2 dl matlagningsgrädde med 1 tsk paprikapulver, 1,5 dl créme fraiche o 3msk mango chutney. 

Häll över gratängen. 
Strö över bacon och riven ost. I ugn, 200 grader, typ 20 min. 

I min matlåda idag. 


Stockholm, Mandelmanns och feber.

Imorgon åker jag och Christian på Göttigt weekend i Stockholm med spa, restaurang och hotell. 


Självklart vaknade jag med feber idag. 

Självklart skedde en kris och jag var tvungen att cykla till jobbet och släcka en liten brand (OBS. Ej ordagrant) 

Jag ska alltså få 75 minuters massage. Lakanen värker mot min kropp och jag kommer gråta om nån lägger sina händer på mig. 

Den lilla tiden jag får på kammarn fördriver jag med Mandelmanns gård som alla tjötar så om. Jag stör mig mest. Tänker "åk o köp en take away-sushi för fan" 

Kan va för att jag är lite bitter. 

Blev dock väldigt sugen på flädersaft. 


Isabell.

Igår fick jag en snilleblixt att göra allt i min värld för att få Isabell att sluta SKÄLLASÅFÖRBANNAT. Hon skäller jämt, görhögt och görlänge. Och när hon gör det vill jag sälja henne, ge bort henne och kanske till o med betala för att få ge bort henne. Jag hatar henne de små stunderna. När det sker preciiiiiis när man somnat, preciiiiiiis när man satt sig för att amma (ok, för tre år sen) etc. etc. etc. 
 
Så igår började arbetet. Min tanke: Jag lär Isabell att skälla på kommando, ignorerar henne fullständigt när hon skäller utan att ha fått kommando och berömmer/ger godis när hon gör det då hon blir tillsagd. På så sätt kommer hon inse att det är heeelt ovärt att skälla när jag inte ger kommando och sen...Ger jag aldrig mer det kommandot. Allt är frid och fröjd. 
Vad tror ni, genialt? 
 
Alltså OM det var rörigt i Isabells huvud igår när vi drog igång. Kära nån. Eftermiddagar är hennes skälligaste period då det är mycket rörelse på gatan, folk som kommer hem från jobbet och så. Varenda gång hon skällde gick jag fram till henne, visade godisen och sa "Skäll" och då tittade hon konstigt på mig (för i vanliga fall säger jag ju åt henne att va tyst) och tystnade, vilket resultetrade i - ingen godis. 
Så där höll vi på, tills hon en gång råkade skälla efter jag sagt "skäll" och då blev jag överlycklig, gav godis och berömde. Resulterade i ännu mer förvirrad hund. 
Men skam den som ger sig, nu säger jag "Skäll" då sätter hon sig ner, skäller och sväljer nöjt sin godis. 
 
Är pepp på att fortsätta arbetet ikväll, ska se om det resulterar i mindre oönskat skall. Hon är ju en tänkande hund, och jag märker att hon är mer tillfreds så fort vi gör sånt här, bara för att hon behöver aktivera huvudet också. Så vi får väl se vad jag dresserar henne till efter detta. 
 

RSS 2.0