Modespaning.

Ibland blir jag modebloggare och spår framtidens mode. Här kommer en gissning på vad som komma skall:
-lite (eller omålade helt) fransar. Lösfransarnas tid dagar är räknade tror jag och snart gäller allt ögonsmink utom mascara.
Va kul för mig att få bli lite modern!


Jag luktar eld.

Igår skulle jag träffa pappa och Carro på Norr Mälarstrand för att äta middag, efter utbildningens slut idag skulle jag byta hotell till Amaranten på kungsholmen pga ska hålla till i krokarna hela helgen.
Jag var smart och tog därför med det mesta av min packning och lämnade på nya hotellet redan igår och tänkte att jag skulle gå utbildningens sista dag i samma kläder som jag hade på restaurangen.

Vi åt Linbanesiskt och dögott

Sen åkte jag till hotellet i Solna och upptäckte i morse att hela jag plus alla kläder luktade eld av nån konstig grill de hade på restaurangen igår. Smarrigt för mina kursare!

Nu har jag inte hunnit göra något åt det utan sitter och luktar eld på Sthlm tapas där jag strax ska äta middag med Elin Hellspong <3

Förresten fick vi biljetter till Ullevi tack vare datahacks-Drömmen. Är lite i chock än.


Mysiga dagar

Hallåååååå
 
Igår när jag var klar för dagen på SRF-utbildningen så ringde Kristin och sa att hon var på väg ner till Stockholm. Hon var i Gävle och jag i Solna Centrum. Jag gick vilse så många ggr på väg till hotellet (vid Solna station, typ) att hon var framme tio minuter efter mig. Helt otroligt vad jag snurrade. 
 
Vi åt middag på mos, köpte godis och till Paradise hotel. Jag har ju dubbelrum så jag smugglade in Krillan att sova över hos mig. Gud. Vad. Mysigt. tänkte jag tills hon drog igång och snarkade. Jaha. 
Helvete vad känsig jag är för sånt med.
 
Slutade med att jag bäddade på toagolvet med handdukar och sov 40 minuter där inne för att sedan stupa i säng när hon hade ett litet upphåll vid 02.30, sen upp vid 06. Tur man är småbarnsföräkder så att man har vanan inne att fungera utan sömn. 
Allt jag tänkte på var hur gött det skulle bli att få somna idag. Och nu sitter jag här <3<3<3
 
Har precis kommit tillbaka till hotellet efter att barnvaktat Nils
 
Men nu till något festligt, när jag kom till hotellet stod det en miljard hästtransporter utanför Friends och då kom jag på att det är ju Stockholm Horse show i helgen. Ska jag dela hotell med en massa ryttare? Det är ju det bästa jag vet! Jag och Linn stalkade Nelson Pessoa i en hiss en gång och tog lite på hans dörrhandtag efter att listat ut vilket rum som var hans. Så ska jag göra nu också! 
 
Men först PH. Bettina och Johan, heja er! 

En dag i Stockholm

Idag vaknar jag i Stockholm! Sitter och väntar på att se staden vakna här ifrån våning 23.
 
Ska strax ner och äta frukost men tänkte nämna lite om gårdagen, den var nämligen väldigt mysig. 
Först åkte ju Elton skridskor och sen åt vi lunch på Max. En kaffe hos mamma och sen tog jag tåget till Stockholm. 
 
Kom fram vid fyra, kastade mig i träningskläderna och letade upp gymmet på hotellet, tänkte nyttja det iaf ett par gånger under tiden jag är här, förhoppningsvis en sväng varje dag, men ska se lite vad tiden räcker till. 
Sprang och hade turen att på tv:n framför löpbandet visade de Bytt är Bytt precis ifrån samma ställe som jag somande ifrån här om dagen. Flow! Hade förresten också flow när jag letade efter hotellet, var så himla lost inne på MOS och varm och med två väskor varav en gått sönder. Så såg jag en dörr ut oh bara tog den för att jag höll på att rinna bort i dunjacka...och där stod hotellet! Så den där uppe har två upp på mig, känns riskabelt. 
 
Iaf åkte jag sen till Caroline, Gustaf och Nils och åt pizza och pepparkakor som Nils gjort, mycket gott! 
Sen hem och såg MIdnattssol på hotellet och vilka himla scener det är i den där serien alltså- Vill typ gnugga bort dom från hornhinnan.
 
Nu är det frukostdags! 

Bjuden på middag.

Igår blev vi bjudna på middag hos Johan och Jessica. Så himla skönt när man inte har någon mat-plan än.

Vi fick en god gryta som jag inte kommer ihåg namnet på, då frågade jag ändå två ggr.

 

Sån himla full rulle på barnen. Det slutade med att Elton i princip bad om att få gå hem och lägga sig och somnade på en sekund.

Bra lördag!


Loppis-fyndat

Idag åkte jag, Elton, Jessica och Charles på en liten loppis-tur i Mjölby och Skänning. Kolla vad jag köpte för tjugofem små kronor:
Perfekt inför Åre-resan i januari. Eltons skid-debut <3
 
 

En ihärdig säljare.

Pappa ringde till mig och sa att han hänvisat en säljare till mig (i jobbet) angående förlängning av nåt himla mobilabonnemang.
Så där lagom pepp blev jag och när säljar-fan ringde så lovade han alla möjliga tillbehör utan extra kostnad, bara jag förlängde abonnemanget, utan högre avgift.

-men jag vill inte ha nåt jäkla skit. Kan du inte bara förlänga det och så slipper jag premie? Sa jag men han menade att det gick minsann inte. Jag var tvungen att få något gratis.

Jag var typ arg. Väste -skicka vilken skit du vill.

Igår hämtade jag ut denna högtalare. Eh.

 

Undrar lite lätt vad jag hade fått om jag var trevlig. Blev iaf dö-glad.


Fredagslistan

Rykande färsk, stulen från kissies blogg:
 
Vad hände förra fredagen? 
Förra fredagen var jag på after work hos Mia som fyllt 40. Den AWn höll tydligen på till 04:45. Så länge stannade inte jag, även fast det var görkul. Vi hade band-fest och bmi-fest i källarn. 
 
Vad är det roligaste som har hänt under veckan som varit? 
Fyra glas vin med Sofia i gårkväll. 
 
Dagens fredagshumör?
Bra! Har fått mycket vettigt gjort idag, alltid skönt. 
 
Bästa fredagsmaten?
Paj. 
 
Vad gör du helst ikväll?
Jag blev erbjuden vin i bästa grannskapet, men efter fredagspasset på Korpen, hemmagjord pizza och dusch så var det som att någon stängde av mig. Kan ha att göra med de fyra glasen igår. Istället för vin och sällskap är jag hemma och gör granola och ingefärashot.
 
Hur ser den ultimata fredagen ut?
Fredagar är lite speciella i den här familjen för då hämtar nämligen Eltons farfar honom på förskolan för att åka till simhallen, så det är liksom aldrig någon stress hem. Man kan ta en runda på stan, en promenad med hunden eller sova en timma om man vill. Så himla lyxigt! 
Sen är Lådan (korpen-pass) slut lagom tills Christian är klar med maten. Sen ostbågar till barnet och fredags-tv. Gött alltså! 
 
Vilken drink ska man dricka ikväll?
Drink och drink... rödvin.
 
Vilken är den bästa fredagslåten?
den här såklart. 
 
 
 Vad är det bästa med fredagar?
Att först får man jobba och sen får man va ledig. 
 
Bästa outfiten en fredag?
mjukt. 
 
Vem äter du helst middag med ikväll?
Har redan ätit den, ihop med min man och vårt boarn. Och det är ju ett alldeles förträffligt sällskap! Nästa vecka är jag osm bekant i Stockholm, helvete vad jag ska äta goda saker då. 
 
Vad ska du göra ikväll?
Svarade inte jag på detta nyss? Jag ska vänta på att ingefärashoten blir klar, se färdigt Skavlan och sen, trumvirvel, kammarn <3
 
Vad ska du göra imorgon?
Spinning kl.9, åka skridskor med Elton efter lunch (hoppas slippa undan även den här gången pga har ingen hjälm. Men jag tittar gärna) sen kan jag tänka mig att det blir något göddigt till middag. 
 
Och på söndag?
Eftersom jag ofta försöker gå på Spinning på lördagar tidigt så blir det inte mycket till frukost de dagarna, därför har vi maxat det på söndagar istället. Så jag gissar på pannkaksfrukost, sen under eftermiddagen ska jag åka tåget till Stockholm, äta middag hos syrran och sen checka in på hotellet och pilla navelludd resten av kvällen. 
 
 
 

Håkan

Efter mycket om och men sitter jag nu här med biljetter till Håkans spelning i Linköping, jippihej! 
Jag köpte nästan två ståplats på Blocket men när det visade sig att Drömmen inte längre kunde (stortjuter. Jag alltså. hon också kanske) och affären segade ut så såldes de vidare till någon annan. 
Då gjorde säljaren mig upmärksam på att det gick att köpa sittplatser via vanliga biljettsidan. Alltså å. Här har jag trott att det är slutsålt, så finns det biljetter att köpa. 
 
Köp ni med! 
 
Min dröm är att få med Jesica och Jennie. Jennie är game, men Jessica gillar ju inte Håkan... det är en liten detalj som behöver stämma för att det ska kännas värt det för na, haha. 
 
Nåja, njut av Pärlor så länge!
 
 

Nästa vecka i Stockholm

Nästa vecka ska jag på utbildning i löpande bokföring i Solna. Jag ska bo på hotellet precis bredvid Mall of Scandinavia. Jag. älskar. mall. of. scandinavia. Älskar att det är så stora butiker, så mycket restauranger, deras inredningsbutiker, deras överdimensionerade sportbutiker och alltalltallt. 
 
Jag ska va där inne hela, hela tiden. Jag var just inne på Sats webbsida, de finns i Mall of Scandinavia och det var ju tokigt att jag knappt ska hinna gå på den där utbildningen, för det fanns så mycket kul att träna. Tyckte först det var länge med 5 nätter hemifrån, men nu är jag så pepp så jag vet knappt vad. 
 
Ska bara räkna ut hur jag ska hinna gå på bodypump 50 min. kl 06.45 för att sen va redo att utbildas kl. 8 i Solna centrum. Det går inte va? Elle? 
 

Inte vilken dag som helst.

Idag är det fars dag, jag har en och Christian är en.
Det är också christians namnsdag och min mammas födelsedag.

En stor dag alltså! Vi slog till med älggryta till lunch. Det var gött förstås.


Pretto-frukost

Sen förkylningen kom och tog mig har jag fixat fram en ingefära-shot som jag dricker varje morgon. Tänkte eventuellt göra resten av livet. Så här gjorde jag den:

- skala och riv en stor bit ingefära, alltså typ 150-200 gram.
- blanda med 4 dl vatten, 2 msk honung och 4 pressade citroner.
- låt götta en timma eller två.
-sila och pressa ut så mycket som möjligt av ingefäran och förvara i kylen. Ta en fyra varje morgon!

 

Efter denna prettostart på dagen prettar jag vidare med min frukost som alltid (minus avokadon) ser ut såhär:

 

(OBS. På blomman för trevlig bild.)
Kaffe med mjölk, hemmagjord granola med grekisk yoghurt, knäckemacka, färskpressat citronvatten.

Sen är man game!


Ironic

Igår frågade Drömmen hur det går med Eltons vakenperioder. "Mycket bättre, i värsta fall vill han ha välling. Men somnar sen om" sa jag och så. Klart.

Kvart i fyra mumlade jag till Lcw "ledsen, det här är mitt fel. Jag skulle aldrig sagt till drömmen att det hade vänt" en timma o en kvartkvart senare somnade Elton om.

Finns det ett svenskt ord för det här? För det som gör att vi fick vabba dagen efter jag sa till Eltons förskolepersonal att "å, vad längesen det var han var sjuk"

Det är som att man påminner universum.

Från dagens lunchpromenad med Isabell. Vadstena alltså <3


Novemberdag gånger tio

Tänkte att jag skulle rota lite i arkiven för att se vad åttonde november bjudit på tidigare år. Vi kan titta lite, även om det inte alltid är på pricken åttonde, utan kanske plus-minus ett par dagar. 
 
 
2006, (alltså för tio himla år sedan) Hade vi förfest hos Vickan för att åka till Mjölby och kolla när Sofia sjöng i lokalen som nu är Gusto. Jag var nykter, men minns att Vickan va så full att hon pratade med en vägg. Efterfest vill jag minnas var hos Gustav. 
 
 
2007, bodde jag och Drömmen i Jakobsberg och såg Timo spela i nån liten källare utan fönster, kan inte komma ihåg alls vad den hette, eller ens var den låg. Men jag minns att han såg nykär ut och sjöng vissa rader till nån tjej lite i kulissen. Det var ju fint, tyckte vi alla, eftersom man vet genom hans texter att han blivit så himla bedragen tidigare. 
 
2008, Åkte vi till Diset (ett alkishak i Örnsberg) och sprang på(!) Cissi och co. som också var där och sjöng kareoke. Dom oddsen är så låga så jag vet inte vad. Efter det var vi där jämt, känns det som iaf. 
 
2009, Var jag och Drömmen på Amandas inflyttningsfest i Kransen. Glömmer aldrig att vi höll på att aldrig komma fram för Amanda gick inte att få tag på, anledningen till detta var för att hon råkat limma in mobilen i städskrubben. Vet ingen historia som är mer typisk Amanda än just den. 
 
2010, Var jag tillbaka i Mjölby och gjorde mig redo för mammas 60-års fest på Parken. 
 
2011, Hade jag träffat Chrstian och vi var på fest i Skidstugan i Boxholm. Var det för att Livebojs spelade kanske? Kan inte komma på varför jag annars skulle vara där. 
 
2012, Spelade vi monopol på Sjögatan i Vadstena
 
2013, Hade jag Elton i magen och Christian utanpå.
 
2014, Frågade Jessica om jag och Elton ville med ner på babysång som hon sett att det var, fast det var torsdag och inte måndag. Vi åkte snällt ner och där satt 20 pensionärer och drack kaffe mycket långsamt. Dom var snälla och vi fick ändå rota fram leksakerna och roa oss bäst vi kunde. 
 
2015, Hade vi precis gjort klart vårt sovrum på övervåningen och skulle sova första natten där. Här är alltså före-, och efterbild. 
 
 
Så var det med det. Tänk vad mycket som hinner hända på 10 år!

Ellen-hostan

Ibland känns det som att jag snittar 10 förkylningar per år, detta stämmer kanske inte exakt, men jag är väldigt ofta förkyld. 
 
Två saker slår mig varje gång:

1. HUR kan det alltid abra vara jag som är förkyld? Christian och Elton blir aldrig sjuka, det är bara jag som är golvad. jämt. 
 
2. HUR kan jag inte haft alla förkylningsbakterier redan? 
 
Med dessa två frågor ekandes i huvudet bäddar jag ner mig och självdör. 

Gå-runt-festen 2016

En sån där lördag när man sen är påfylld med energi för ett helt halvår framöver. 
 
 

Frukost!

Aldrig är man väl så bra förälder som de dagar när det lite senare vankas barnvakt och fezt.

Kvalitetstid med ongen fram tills dess!


Storebror håller koll.

Alltså är jag buggad, eller vad är det om? Tycker storebrors-samhället blir mer och mer otäckt. Man har ju hört att för varje klick man gör på nätet, t.ex. facebook, så smalnar ens egen vy av facebook. Alltså den anpassas lite, lite mer efter en själv varje gång man klickar på något. Tekniken bakom det kan man ju förstå.
När jag för någon vecka sedan var på Ullared, utan att göra några markeringar om det på nätet (mer än i bloggen, men alltså inga incheckningar) så ploppade det upp nyhet efter nyhet om Ullared i varende högerspalt på de webbsidor jag besökte. 
 
Jag loggade in på pinterest och fick det här huset som förslag:
Som ju ÄR vårt hus, fast uppgraderat liksom. Men vi skulle, utan större ombyggnad, kunna få vårt hus att se ut prick så. 
 
I dagarna två har Elton klagat på att han har ont i stortårna, förmodligen nageltrångsbarn precis som jag och jag skulle just ta tag i att börja fundera ut något bra när pinterest istället levererar den här länken som förslag till mig:
 
Det finns ju teorier om att vi lever i en simulation och ibland tänker jag att det är nästan det enklaste svaret på alltihop. 
 
 
 
 

Fredag yao

Helgen stundar hörni!
Jag tänkte tillbringa den med fredagsmyzz (efter fredagsfys, såklart) ikväll till den här dokumentären:
 
Har varit pepp på den sen den kom men inte hittat nånstans, sen glömde jag av det och vips, så går det på tvåan ikväll klockan 8. ALLTSÅ! Så pepp. 
 
Och imorgon är det festernas fest (känns det som pga hypat sönder) nämligen Gå-runt-festen 2016, jag tänkte faktiskt ha med filmkameran och klippa ihop en liten visning att lägga här, känns längesen. Iaf så innebär det att vi är 6 hushåll som festar en timma i varje hus. Insåg just att detta innebär ju 6 stycken fester imorgon, så himla peppt! Alla med olika teman och tävlingar. kan. knappt. vänta. 
 
Nåja, än är helgen inte här. Nu blir det mer jobb. 
 

Jajajajajhaja.

Jaha, ni tänkte att jag skulle blogga lite också. Såklart.

Det har varit lite rörig vecka pga vabb tis-ons. Jag hann iaf läsa en bok, alltid kan jag blogga om det!

Det är väl ingen som är speciellt förvånad att jag läst den, men vilken historia va! Läste den, i stort sett, i ett svep. Och när jag var klar slog det mig att jag hela tiden reflekterade över mig själv som mamma, istället för mig själv som dotter till en mamma.
Ett vuxentecken om något.

Alla har rätt angående denna: läs, bara läs.


RSS 2.0