Ensam hemma ikväll!

Eller ensam vuxen hemma är väl mer rätt. Har ju barn och hund här.

Jag kollar iaf på Släpp fångarne loss det är vår och är stel i hyn

Jag har ett litet dilemma för jag åt godis före maten så att jag bara orkade en korv med bröd till middag och nu börjar jag bli hungrig igen. Äta mer godis eller göra nåt rejält?


Vaxa.

Jag ska vaxa benen! På måndag på salong och jag frågade hon i luren hur långa håren behövde va, hejdade mig och fortsatte "dom räcker garanterat förresten, jag kan komma så snart som möjligt"

#likeagirl


Ursäkta..

.. frånvaron, glömde bort att jag är bloggare nu igen.

Har haft möte med revisorn hela halva dagen och nu äter jag och Elton fisktacos.

På återhörande.


Nytt favoritprogram

Men har Svenska Hollywoodfruar alltid varit så här kul och bra? Jag gapskrattar här hemma. Kan det vara för att jag är lite friskare kanske? Längtar iaf ihjäl mig till nästa avsnitt. 
 
 
 

Enkel mat.

När vi ska äta något enkelt pga sjukdom/stress etc. så blir det ofta pannkaka eller saker i tortillabröd. Så gött och enkelt med Tortillabrödsmat alltså. 
 
Igår åt vi Caesarwrap och så här enkelt gjorde vi den: 
 
- Kyckling (tillagad)
- Bacon (tillagad)
- Romansallad
- Parmesan
- Krutonger
-Caesardressing
 
Allt i lagom stora bitar (riven Parmesan då) rör ihop allt, ät i tortillabröd. 
 
 
Extra gott för ömma halsar! 

Björnes magasin

Har alltid stört mig så på det där fönstret i Björne. Vad menar dom? Ett takfönster som hänger i det fria? Eller ska det se ut som att vinkeln går inåt? Var står man ens i huset för att se ut ur fönstret? Säkert tjugo år sedan det störde mig senast, men nu fattar man ju att det där får man ju aldrig svar på.
Idiotiskt.


Emoji med hjärtögon!

Jag läser väldigt mycket recept på Pinterest och det finns så mycket smarrigt där. Ett av mina stora intressen här i livet (stora ord) är att göra detta när jag är hungrig.

Ofta är måtten på amerikanska och äntligen har jag kommit mig för att klicka hem amerikanska mått. Slippa tänka om allt i dl och bara kötta mat.

Snygga var de också! De ska användas redan ikväll när vi gör Caesarwrap.


Att beskriva sig med tre fiktiva karaktärer.

Nåt ni säkert redan sett på Sociala medier är att folk lägger upp tre fiktiva karaktärer som beskriver en. Måste testas! Tänkte jag och började fundera. Knäppt att det blev tre tjejer, försökte faktiskt tänka över könsgränsen, men här är iaf resultatet:

Kom nu på att det här kommer låta jäkligt neggigt mot mig själv, ska göra mitt bästa för att förklara.

1. Molly! Mulles matte som det inte är någon som helst ordning med men som menar väl och klarar sig bra ändå. Mulle kan ju även va världens lyckligaste häst, så nåt gör hon ju rätt.

2. Viveka Andebradt. Kan inte låta bli att lägga näsan lite i blöt och gärna berätta sin åsikt om allt, vare sig den är efterfrågad eller inte.

3. Angelica från Rugrats (beskriver iaf mig som barn) en liten "skitunge" som gärna glänser när det behövs.


Flu!

Men alltså i min lilla låda vad sjuk jag var igår. Över 39 i feber och ont överallt. Rörde mig likt en 90-åring.

Kan hända jag är när det här kommer upp också, jag kör ju en liten mindfuck och tidsinställer inlägg, lever lite i framtiden. Så nu är det alltså egentligen måndag och jag sitter med Christian tjocktröja, under täcket, med Elton i knäet och fryser så jag skakar.

Lcw gör pannbiff åt oss och sen ska jag väl sova ännu mer. Sovit 5 timmar idag på dan. Helt sjukt.


I vårt sovrum.

I helgen fick vi äntligen upp värt bröllopsfoto på väggen i sovrummet. Ett tips från mig till dig är att förstora foton. Just detta kostade 39:- att förstora. Är ju ingenting.

Ursäkta rörig hylla, men nu sitter iaf det där gänget på väggen och stirrar på oss när vi sover, eller vad vi nu väljer att ta oss för i sängkammarn. Känns tryggt.


Ikea som söndagsnöje.

Igår tog jag Elton med mig till Ikea. Mest för att fördriva lite tid, men vi skulle också köpa en ram till värt bröllopsfoto som vi förmodligen kommer ha i sovrummet.

Vi började med lunch och helt plötsligt är min lille skrutt ett sällskap. Nån man sitter och äter med som vem som helst (förutom att han råkade hälla ett glas vatten över sig och bröt ihop, det gör kanske inte mina vanliga lunchdejter)
Sitter på vanlig stol och småspråkar om livet.

Vi fick med oss lite köksredskap och en ny badkarsmatta innan vi blåste hemåt igen.


Miss Peregrines hem för besynnerliga barn

När jag och Christian flög till New York i våras sträckläste jag boken Miss Peregrines hem för besynnerliga barn, för jag hade hört att Tim Burton skulle göra film av den. 
 
 
Så drömmig bok! Och nu är jag döpepp på filmen som har premiär på fredag. Det finns ju ofta en förhoppning med Tim Burton att det ska bli Big Fish-bra, tyvärr tycker jag det varit lite svagt dom senaste filmerna. Men hoppet lever! I vilket fall en bra bok, om ni vill ha lästips. 
 
Bilderna är från SF. 

Blanda drinken.

Ännu mer bröllopspresenter... Vi fick ett skitsnyggt drinkset (säkert ett nytt ord, men ni vet shaker och sånt) när vi gifte oss av F-gänget + hanar. Det var också med en flaska av något som ser ut och luktar som rosé, måste smaka nångång, tänker har de gjort rosé åt oss? Hur gör man ens det? 
 
 
Christian har jobbat som bartender tidigare så i fredags köpte han hem mynta, mejram, lime, citron och sodavatten och gjorde sockerlag. Sen var det drinkfredag! Vi hade två på tapeten, en som vi drack i NY på the Peninsula hotel (ett lyxhotell vid Central park som vi råkade hamna på för ett glas och fick världens godaste drink. Kostade garanterat därefter, men så värt!) 
Och sen en som vi hittade recept på i Corren som vi testade inför en gå-runt-fest vi ska ha med alla grannar om några veckor. Vi bytte helt tema sen, så det blev inte den. Men drinken var god! Vindruvor och äggvita var det i den, det är allt jag minns. 

Mobergs Bistro och massor av presentkort.

I bröllopspresent fick vi en massa presentkort. Sammanlagt 2500:- på restaurang Hörnet här i Vadstena och de tänkte vi passa på att nyttja igår när Elton ändå skulle sova hos sin farfar. 
 
Hörnet var fullt, så typiskt, så vi cyklade istället till Mobergs Bistro, som är nyöppnat (Det var tidigare Vätternskutan och jag tror aldrig de egentligen bytt ägare, de bara nyöppnade.)
 
Jag åt pulled pork-burgare och Christian åt Högrevsburgare. 
 
Jag tycker det är så mysigt där inne! Och maten är verkligen dö-god. Men på nåt sätt så känns det som en restaurang man glömmer bort i Vadstena. Iaf när det var Skutan. Och jag kan inte komma på riktigt varför. Det känns kanske mest som att de är jätteduktiga på mat och kanske inte riktigt lika duktiga på att driva restaurang. 
T.ex. fanns det inget vegetariskt val på menyn. Inte hela världen för vår del för jag äter ju kött, men ute gillar jag att ta nåt vegetariskt för det går att göra så mycket gött med som man inte tänker på, som vanligt matlagare. 
 
Nåja, det kan säkert bli fler besök där ändå. Vid halv tio cyklade vi hem, bäddade ner oss och sov tills nyss när jag gick med Isabell. Nu ska vi äta frukost i sängen och kolla på Nyhetsmorgon (slippa morgonshowen!!! Kommer känna mig som en helt vanlig civiliserad person hela dagen) sen tror jag att jag ska ta med mig Elton in till Ikea. 
En hög med mackor och hemmagjord granola. Min frukost det! Har sen en tid tillbaka bytt ut juicen mot citronvatten. Det tror jag var en smart grej va! 
 
 

Legofilm innan 6

Lördamorgon och Elton knatade in i vårt sovrum 05.41 och ville dricka välling och se på Legofilm.

Snart ska hunden ut, sen frukost och så har jag en liten längtan till kondiset i Väderstad. Kan bli.

Vid två ska vi iaf hem till christians mormor och morfar och hjälpa dom "stänga" altanen efter sommaren.

Annars är det en väldigt lugn helg det här, känns som nån av oss (mest jag) har flängt oavbrutet sen i våras så det kan va skönt att bara va hemma. Mitt bästa ställe, hemma <3


Tre bilder från ett Stockholmsdygn.

Skaldjur på Blaiserholmen. Lätt min bästa rätt, äter det så ofta det går.

Cirkus under pausen på Phantom of the Opera. En mycket bra föreställning, men jag är lite för mycket "barn av min tid" och kunde inte låta bli att hellre vilja se filmen, där man garanterat kunnat få in väldigt mycket mer info under de tre timmarna. Effektiviseringens baksida. Kanske borde gå mer på sånna föreställningar och öva på att inte alltid få ut det mesta av tiden utan bara njuta av berättandet. Nåja, den var absolut sevärd iaf.

Jag har en standard gällande frukostmackor på Clarion. Grovt bröd, färskost, groddar, lax, tomat. Dögott.


Posar posen.

Här ligger jag och posar på hotellet i min glittrigaste skrud.

Ska strax resa på mig och sen möta upp syrran i Kungsträdgården för att äta alla skaldjur vi hittar innan Phantom of the Opera drar igång.

Jag åt förresten lunch med Natalie! Inte träffat henne på minst 8 år så det var så himla gött. Mer om det en annan gång för nu ska jag strax iväg här.


En bröllopsgåva.

 

 

Den här dösnygga buffé-grytan från Le Creuset fick vi när vi gifte oss. Eller rättare sagt så fick vi den klassiska runda modellen, men den har vi redan så vi bytte till den här.

En fröjd att laga Kycklingpasta i. 


Myskväll i Stockholm

I morgonkväll ska jag och syrran ut och äta och sen på Phantom of the Opera. Ska bli så himla göttigt!
 
 
 
Den pratade ju Alex och Sigge om i sin senaste podcast, inte för att den fick några superhyllningar av just dom, men där emot tycker jag att deras samtal om näthat var så intressant. Känns som jag ser på det på ett helt annat sätt efter det. 
Nu måste jag rusa. Mors! 

Älskade Håkan.

Jag gillar inte riktigt den här Håkan-utvecklingen som small till i Sverige i ungefär samma veva som han fyllde Ullevi första gången. Konstigt nog. Jag som alltid varit manisk med Håkan och älskat att han är populär och överallt. 

Förmodligen går det hand i hand med att det helt plötsligt är prick omöjligt att få biljetter för att se honom live. Jag trodde först det var exklusivt för Ullevi, men när till och med Cloetta Center sålde slut på typ 6 minuter (ett cloetta center som ekade halvtomt när han spelade där 2013) 
 
 
Och jag har ju sett honom, ett 30-tal gånger så det är väl egentligen snarare så att de som inte sett honom bör få förtur, men det suger lite ändå. 
 
Där emot var det väldigt skönt att se honom i Skavlan, för inne i Håkan verkar det ju inte som att någonting har förändrats. Han visar fortfarande samma ödmjuka, lite vimsiga framton till all hysteri. 
Inatt drömde jag förresten att Håkan dog, jag reagerade genom att panikskratta och sen ringa Drömmen. Förmodligen ungefär som jag kommer reagera när det är dags på riktigt, om jag nu lever själv så länge. Håkan känns ju som att han är kapabel att bli över 100. 
 
 

Höst ftw fortsätter.

Äkta söndagsnöje ägnade vi oss åt igår, nämligen städning av förråd.

 

Och garage förresten, men det la inte jag ner så mycket tid på.

Så åt vi köttfärslimpa också, väldigt höstigt och söndagigt det också.


Lördag!

Idag har vi varit på Sharpman, nu måste jag hålla mig där ifrån ett tag pga orolig att bli stalker-misstänkt. Sen har vi oljat altan och från nu ska jag sitta på kammarn, lyssna på pod och spela Lumino city tills jag somnar.


Ny tand och gammal pose.

Ta en liten stund och känn in, alltså chenin, Eltons dreggel. En helt ny nivå! Aldrig sett dess like. Förhoppningsvis är det tänder som kommer där inne, eller så är det något som blivit väldigt fel.

Eltons moster var här tidigare i veckan, Eltons kommentar om detta: "Isabell och moster sjöng och skrattade" en lycklig tid alltså.


Tankar med iOS 10

Kommer jag någonsin vänja mig av med att öppna knapplåset genom att swipe:a höger?

Annars verkar det kul!


Enough is enough

Tack, sommarvärmen 2016 VI FATTAR. Du är ihärdig och härligt varm. Det räcker. Försvinn.

Hade bott på Bali om jag velat ha sommarvärme pret runt.


Dagens fynd-tips

Via jobbet beställer vi hjälmar från Sharpman, trycker vår logga på och har som utlåningshjälmar på ridskolor, i marknadsföringssyfte. Detta har gjort att vi har varit på Sharpman 2 ggr denna vecka och där ni, där har de rea! Jäklarrrr, jag köpte skor och regnjacka till Elton för 255:- totalt. Reima-jacka då också, ingen skit!
 
 
Nu vill jag ta dit hela lilla familjen och fynda alla alla höst-, och vinterkläder som kan tänkas behövas. Minst halva priset på dyr-märken! <3 

Kanske ska ta en sväng redan idag, Elton är nämligen hemma från förskolan eftersom han la en slemspya i måndagseftermiddag och då måste man vara hemma 48h. Lite suck på det ändå alltså, men men det är som det är! Han är iaf inte magsjuk och vi är glada för det. Då får man möjlighet att åka och shoppa istället. 

Tapas en lördag.

I helgen hade vi, som tidigare nämnt, Edith hos oss och efter att ha spenderat dagen på Leos lekland så smakade det gött med tapas och rödvin.

Älskar förresten att lull-lulla sönder tapas-brickan. En vacker dag ska jag skapa den perfekta.


Just nu.

Söndagsläge just nu. Fyra pers på hallmattan.


Mammigt inlägg

Idag har vi varit på BVC för 2,5-årskontroll av Elton. Han vägrade, allttså V.Ä.G.R.A.D.E klä av sig för att bli vägd, och vägrade ännu mer att ställa sig vid väggen för att bli mätt. Som tur är behövde vi inte tvinga av honom sina kläder, på okänd plats, trots att han skrek nej. Vi fick gå ut i väntrummet och leka en stund och sen låtsades jag att blöjan behövde bytas och vips så var han naken. Naken och nöjd. Mäta var det sämre med, fick i prncip uppskatta med ögonmått. 
 
De skulle testa talet med. Elton knep igen sin lilla mun och vägrade dela med sig av ett endaste litet "vov" eller "titta" Men ack, den bvc-sköterska som ger sig, när Britta fick fram en leksaksbil berättade Elton att det var en röd raggarbil, att farfar har en svart Mustang och att de inte fick åka i den till kolmården utan åkte den blå Mazdan. Mamman drog en lättad inre suck. 
 
Sen hämtade vi alltså Edith och nu sover de båda i varsin säng och vi kollar på Fångarna på Fortet. Hann, trots två barn, baka äppelpaj. 
Roy Fares spexiga recept utan pajform, ser ju nu att man får förstås bort pizza-känslan om man tar degkanterna över äpplena och inte bara fram till. Nästa gång ska jag göra om-göra rätt. 
 
Sen åt vi våfflor och nu ska jag ägna mig åt Erik och Mackan på Fort Boyard här. 
 

Barnvaktshelg.

Vi har Edith hos oss hela helgen! Så himla mysigt med två 2,5-åringar. (Än iaf. Får se om vi fortfarande vill föröka oss när helgen är slut) ;)


Höst och Maniac

Det bästa med att resa till usa (okej, verkligen inte det bästa. men ändå) är att när man kommer hem och är lite jetlaggad så kan man vara vaken lite längre på kvällen. Så inte min stil och alltså mycket fräsigt och ovant. 
 
Igår var jag vaken så länge (kl. 22) att jag fick äta en nattmacka. 
 
Så här sitter jag och väntar på dagens Paradise hotel-avsnitt. (update 22.06, det var visst inget PH idag. Har alltså suttit här i onödan.) Jag har precis dragit igång hösten på himla riktigt genom att äntligen komma iväg till Korpen och träna. Det är säkert 5 veckor sen jag var där, och det visade sig att jag glömde mina skor senast, men de stod kvar så fint där jag lämnade dom.
Men nu så. Nu är det höst for real. 
 
Förresten såg jag idag i Corren att Flashdance kommer till Linköping, alltså SE den. döbra
 
 
Jag kanske måste gå igen förresten, kunde man göra så? 

Don't breath

Så pepp på den här skräckisen
 
 
Skräckisar alltså <3

Piskad av omständigheter.

Här sitter jag med dagens to-do-list, det är nämligen så att jag inväntar en Ikea-levernas till nya kontoret och fick det underbara tidsspannet "mellan 9-17"
 
 
Inte mitt favoritsätt att spendera arbetsdagen då vi hade bokslut i fredags och det, för tillfället, bara går att jobba med från Mjölby-kontoret. 
 
Jag tänkte att det är ju inte mycket att göra, jag skriver ner allt "lull-lull" som behöver göras och vips så fick jag ihop till minst en arbetsdag, det tillkommer ju lite adressändring, flyttanmälan, uppsägningar etc. med att byta kontor så det blir det jag sätter tänderna i idag. 
 
Mycket annat lär inte bli gjort, för då jag tänkte carpa situationen och jobba framför nyhetsmorgon och samtidigt tvätta tvätten så såg han där uppe till att Vadstena kommun stängde av vattnet mellan 09-13 och att tv:n slutade fungera. Så det är väl bara att börja jobba då! 

Sucker for Paradise hotel

Nu har det dragit igång hörni! Paradise hotel alltså. Jag är iofs inte så stort fan som jag tror då Drömmen fick påminna mig om att första avsnittet varit. Men nu ska jag se här om det är något att ha. 
 
Reflektion sedan tidigare: 
Synd att hon fick problem med bilen mitt i allt! 
 
 
Reflektion efter tio minuters tittande på första avsnittet: 
-De har så svårbadade badkläder. Det blir inget vilt badande i de där små trådarna. Eller? 
 
 

Några sista foton från NYC


Just nu.

Tog på mig baseball-outfiten och så gav vi oss ut på stan. Frukost på Brooklyn Diner och nu drinkar på Calle Dao


Upp till Central Park och ner till Soho.

I förrgår gick vi så mycket samtidigt som vi var ganska jetlaggade (2,3 mils promenerande enligt jennies telefon) så igår tänkte vi att vi skulle spara stegen.


Vi gick den lilla biten ner till Time Square och Disney och inhandlade barn-presenter och sen lite kläder till oss själva (OBS. ej på Disney.)

 
 

Efter det knatade vi upp till central park, åt lunch och parkerade oss med vinet i parken och pratade bort ett par timmar.

 

Tog sen tunnelbanan ner till Prince st. Och promenerade i Soho, China town, Little Italy och Nolita. Åt en New Yorkig hamburgare innan vi tog tunnelbanan till hotellet igen.

 

Kammade tydligen ändå ihop 2 mil i promenad. Tur man har sköna skor!


En dag i New York City

Halv nio lämnade vi hotellet i morse och är inte riktigt hemma än (strax innan 21) Men nästan.

Vi har ärit några gånger, köpt asbra skor, jättemånga trosor och suttit på takbarer. Nu ska vi bara dippa all mat vi kommer över och sen sova som stenar.


Big Daddys

Milkshake-stopp i shoppingen!


New York

Men jaha, vi är i New York! (O klockan är 04.30)


RSS 2.0