Lost i Bucket list.

På min bucketlist på telefonen står (förutom att gå på strippklubb? Måste kanske förnya den lite) att göra ett helt julbord. Men nu är jag väl på god väg va! 


Saker jag hittills gjort som kan va på ett julbord:
- köttbullar
- vörtbröd
- Jansons (plus en variant utan ansjovis. För mesarna här på jorden) 
- pressgurka
- rödbetssallad
- saffransfudge 
- mintkyssar 
- saffransbullar 
- cornflakeschoklad 

Imorgon gör jag skinkan och prinskorv (vänta. Nej. Jag gör inte egen prinskorv alltså, steker den bara) 

Nu kanske man tror att vi väntar storfirande, men nej. Det är egentligen bara vi tre. Förutom uppesittarhäng och ett besök av pappa i mellandagarna. Tur det finns frys! 


Så jävla töntigt ändå att jag känner mig så LUGN av att ha hemmet fullt av mat. Och ligga i fas och allt det där. Vilket frosseri! 


Ett litet steg för människan.

2016 börjar ju lida mot sitt slut och det känns som att det är många som välkomnar att det här skitåret ska försvinna för alltid. 


Personligen har jag inget att klaga på. 2016 har varit lika bra som alla andra år för min del, det var ju dessutom året jag gifte mig med en väldigt älskvärd person och fick en massa nya gosiga bebisar i min kompiskrets. Men allmänt tror jag att det varit lite av ett pissår. Jag vet minst tre bekanta som dött, varav en av dom var min fantastiska faster som gick bort alldeles för tidigt, jag vet också en himla massa par som gjort slut, kända som bekanta och de politiska vindarna har ju inte roligt blåst åt det mest humana hållet. 

Men likt musikhjälpen (älskade årets. Nästan mest av alla år, verkar dock ganska ensam om det) så kan väl människor samlas ihop och vara så där himla bra som bara människor kan, såhär i slutet av året. 

Nu kör vi mot 2017 med stormsteg. Hej med dej 2016, jag kommer sakna dig lite, men kanske inte blir så många fler än jag som känner så. Ok?


En mycket bra lördag

Idag är det lördag! Jag och Elton har varit lediga torsdag, fredag för att Christian är i Åre så det kändes verkligen som en bonus att det var lördag Idag och inte söndag. 


Elton sov till tjugo i åtta! Det är typ 1,5 timmar längre än han brukar. Så lyxigt! Jag använde den tiden till dusch och podd. 

Efter frukost packade vi ihop oss och åkte till Leos lekland för några timmars fullt ös. 

Åt på Backdonalds och sen raka spåret hem Vadstena för att hänga en stund med Amanda och lille Fred. Godingar alltså<3 


Hem och lagade Kålpudding och bakade saffransbullar med vit choklad. Alltså det flytet jag hade i köket!! Förstår ju att det där kommer kosta i strul nån annan viktig dag, men det var jävlar alltså. Precis när degen var satt så fanns det exakt rätt antal minuter kvar för att förbereda Kålpudding och skala potatis, när det var klart hade degen jäst klart och så himla vidare. Som en jävla kung i köket! Åt prick sex och hann till o med ett blöjbyte lagom till bullarna var klara. Där du, där uppe, levererade du! Tackarrr. 

Nu blir det kammarn och musikhjälpen resten av tiden och imorgon ska jag till Mjölby och sätta sprätt på alla nybakta bullar. 


PS. Älskar när Pelle sa "tillbaka-kaka" när han fick några fina ord i mh. Ska lätt börja använda. Jämt. Han är bäzt förresten, ingen protest. 


Toalett som en plätt.

Det var lite kaos här hemma för Edith var här och precis på G iväg och då mitt i allt skriker Elton "jag vill kissa på toan" och jag svarade: "kom då, så gör vi det" för han svarar då 100 ggr av 100 "nej. Jag vill inte." 


Det gjorde han inte nu. Han drog ner allt som gick att dra ner och satte sig och kissade en droppe, spolade och drog upp blöja och byxor igen. 

Sen är det vad han ägnat kvällen åt. Varvning av att kissa på toan och pottan. Eller han har nog bara kissat en gång, tyvärr på tröjan, men han har sprungit på toa hela-hela tiden. 


Det är som att han alltid kunnat, jag bara gapade "mamma, du får vänta här" säger han och sen in i badrummet, på med isatsen på toan, fram med pallen, ner med brallan, klättra upp, "kissa", ta papper, torka, ner igen, spola. Det är väl youtube, som allt annat. 
Snacka om att studera in i det sista och sen agera. 

Får väl se hur länge han tycker detta är kul, inser ju att detta inte innebär att han snart slutar med blöjan, men iaf en start!


Måndagstankar.

Jag börjar måndagen med att läsa den här recensionen av Håkans spelning i Stockholm och jag läser mellan raderna att jag och recensenten upplevt samma lite gnagande känsla som jag inte riktigt kunde sätta ordet på. Det som hon skriver som:
"Energinivån är skyhög med samtidigt lite ihålig, publiken som stundtals verkar gilla bilden av sig själva på en Håkan-konsert mer än Håkan i sig."
Och det är så himla samma känsla som jag upplevde. Vi stod längst fram, hade alltså typ 8000 pers i ryggen och alla stod blickstilla. Iaf de två (mina nya hatobjekt) som stod framför mig. Så fort det gasade igång minsta lilla i tempo så plockade de upp sina FULA mobiler och filmade istället för att uppleva. (Jag filmade alltså också lite, men jag var inte där för att filma, jag var där för att se Håkan) 
Sverik nämnde det också efter konserten "dansade inte folk i publiken på vår tid?" Eh. Jo. Folk dog typ i publikhaven (obs, önskar ej detta tillbaka alltså) 
 
Det är som att folk är så vana, sen sociala medier slog igenom, att se sig själva utifrån att de glömmer att va med själva. Jag minns en Håkan-konsert när jag fotade prick allt (till bilddagboken <3) och sen efter konserten insåg jag att jag typ inte sett Håkan live utan bara genom kameralinsen. Må detta aldrig hända mig igen! Och stackars Håkan + band som vänder ut o in på allt vana att publiken gör samma, och istället får 5000 kameror att stirra i istället. Jag önskar lite att en Håkan-konsert var som innan den här Håkan-hypen, klart kul att alla helt plötsligt upptäckt honom och att publikhaven är fulla, men det känns ju inte riktigt som att det bara är för att han uppskattas, utan mer för att man ska gilla Håkan nu. Precis som man ite skulle gilla Håkan när vi trogna fans alltid fick "han kan ju inte sjunga" kastat i ansiktet. Men nu passar det tydligen. 
Ska man göra't så ska man göra't ordentligt. Explodera eller stanna hemma. 
 
Det fick iaf mig att ösa lite extra i fredags, som vanligt är det inget ont som inte har något gott med sig. 

Det finns nåt litet i dig och jag tror det är fint.

Sitter på bussen till Vadstena efter en kväll med middag på Pinchos med stenistjejerna. Den här helgen alltså <3 har nog inte åkt så mycket kommunalt under hela 2016 som jag gjort den här helgen. 


Imorgon är det söndag och då ska jag pussa på min unge hela dan! Har gjort idag också såklart, men är inte helt mättad än känner jag. 

Snygga pepparkakor vi bakade tidigare idag. Pippi, herr Nilsson och lilla gubben med ben åt alla håll. 


Livet! <3


Livet förändras.

Det finns något stort i när nutid och dåtid krockar. När det liksom blir en lop och man knappt vet om man lever nu eller då.

Att stå med Jennie - en relativt ny vän och se en relativt gammal idol på samma arena som ett par gånger innan. Höra samma låt, känna exakt likadant, men ändå va en helt ny Eleonor. Eller såklart inte helt ny, personligt, men med ett helt annat liv än för tio år sedan.

Det är som att man lever om de förra minnena igen. Träffade dessutom Sverik och han är ju en milstolpe om något!

Magiskt såklart men nu för tiden är det inte bara magiskt för att Håkan är dö-bra, nu är det för att just den där krocken sker i huvudet och man helt plötsligt kan vara över trettio och strax över 18 på exakt samma gång.

Tog förresten Håkan i handen! <3


Bloggtrött

Det slog mig igår att jag är inte bara trött på att skriva blogginlägg, jag är också trött på att läsa bloggar. Så himla inte min stil! Jag läser ju alla smarriga Kissie, dessie, paow, ni vet den ligan. Men noll intressant längre, hoppas det kommer tillbaka!
 
Idag på morgonen kom det en kakelsättare från Bremers och kollade in våra badrum, vi ska nämligen göra om båda två. Hej fina badrum! Goodbye alla våra pengar, lite den. 
 
Båda är ganska små, det på övervåningen ska vi slå ihop med en garderob bredvid så det kommer bli något större. Det på övervåningen kommer vi safe:a lite inredningsmässigt pga att det är det vi kommer vara mest i, och säkert tröttna på snabbast om det inreds med vad som är modernt nu (även om just dagens mode är lite tidlöst, iofs. Så summa summarum, så är vi kanske asmoderna och inte alls safe:ar.) NÅJA. såhär ser pinterest ut vad gäller badrummet uppe:
 
 
Och där nere tänker vi Marakechgolv, det badrummet kommer vi inta använda lika mycket själva och det är det alla gäster kommer använda. Fast ett ganska lugnt golv, alltså inte typ blå/rött utan i lugna färger men gärna ganska mycket mönster iom att det inte blir mycket golvyta som faktiskt syns. Resten blir så vitt som möjligt. 
 
 
Uppe blir det badkar, nere blir det endast dusch och förmodligen två blandare så att barn kan duscha samtidigt med vuxen eller två barn samtidigt. 
 
Så var det med badrum, längtar ihjäl mig tills jag visar före-, och efterbilder. Min specialitet! 



Fråga din partner och skriv ned exakta svar.

Lars Christian Wennerholm svarar. Kursiva svar är mina små tankar under tiden.

 

1. Vad brukar jag alltid säga till dig?
- Det här är ingen kritik men...

 

2. Vad gör mig lycklig?
- Städning och Podd (<- hur tråkig låter jag?)

 

3. Vad gör mig ledsen?
- När du är sjuk

 

4. Hur får jag dig att skratta?
- Din brist av humor

 

5. Hur var jag som barn?
- Inte så snäll som du tror. Det har Monica sagt. 

 

6. Hur gammal är jag?
- Du blir 31 (Blir 32)

 

7. Hur lång är jag?
- enochsjuttionioochenhalv

 

8. Vad är min favoritsysselsättning?
- Kammar'n

 

9. Vad är jag jättebra på?
- Att få saker gjorda

 

10. Vad är jag inte så bra på?
- Ta kritik (Blev lite stött av den kritiken)

 

11. Vad jobbar jag med?
- Du är administratör på Familjehemspoolen. 

 

12. Vad är min favoritmat?
- Om man gör det lite lätt för sig så gillar du ju tapas. Men också Skaldjursplateau.

 

13. Varför är du stolt över mig?
- Det du gör det gör du ordentligt. Eller nej förresten, du får saker gjorda. Stryk ordentligt. 

 

14. Om jag var en seriefigur, vem skulle jag vara?
- Skalman

 

15. Vad gör du och jag tillsammans?
- Uppfostrar ett barn, har en familj...bor. Nej, vänta...Kärleken. Ah! 

 

16. Vad är likt mellan dig och mig?
- Inredningssmak

 

17. Vad är olikt mellan dig och mig?
- Hastigheten när man går

 

18. Hur vet du att jag älskar dig?
- det bara känns

 

19. Vilket favoritställe gillar jag att gå/åka till? 
- Synd att säga att du inte gillar New York, men du gillar ju Stockholm och Åre också. Jag tror du gillar att gå till kammar'n

 

20. Hur orkar du med mig?
- Ja, det är ju kärleken...

 

RSS 2.0