En lita tröja.

Här hemma sys det mest och lyssnas på Alex och Sigges podcast. SOM jag undrat när man ska ha tillfälle att lyssna på podcasts och vips så hittade jag den perfekta kombinationen av nytta och nöje. 

Idag blev det en randig tröja. 

Jäkligt svårfotograferad, jag är faktiskt nöjd med den. Dra på trissor! 

En natt i Stockholm

I fredags efter alla alla våra jobb satte vi oss i bilen med hund och allt och åkte till Stockholm för att hälsa på syster, svåger och systerson. 
 
Vi körde iväg Gustaf och Caroline på romantisk middag så att vi fick lov att ha gullebarnet alldeles för oss själva. 
 
Sen blev det nästa dag och någon liten var så sjuk, så sjuk. 
 
Så himla liten och ynklig med över 39 graders feber. Vi stoppade i honom alvedon och sen gick vi på loppis med resten av Kungsholmen ungefär. KAOSloppis. men kul! 
Nils blev lite piggare och så var livet kul igen. 
 
Sen åkte vi hem och blev bjudna på mat hos Christians mamma. Det var gott. 
 
Nu hinner jag inte skriva mer, ska kolla på Halloween med de här två
 

Systuga och Stockholm.

På begäran, här är mössan jag slängde ihop igår. Som en maträtt ungefär. 

Det blev en riktig toppluva, gissar att den hänger en hel del ner i nacken. Jag har även sytt ett par byxor, som jag inte hunnit sätta mudd på benen på än, så dom får man se en annan gång. Jävligt lätt när bokfan jag klickat efter var från 96 och det tydligen var inne med sånna här barnkläder då: 

Vem vill se ut så? Som tur är ska jag till Stockholm imorgon, då ska jag försöka hinna titta efter både mönster och tyger. Kuuuul. 

En liten sväng till Tranås.

Idag följde jag med Lucas och Johanna en snabbis till Tranås. De skulle köpa en bebisfilt och så skulle vi hänga med Sandra och Charlie. 
 
 Gullunge det där alltså. Vi åt lunch på Strandbaren och sen åkte vi hem igen. 
 
 
Här hemma hängde Christian med Isabell och kameran medan jag sydde för glatta livet, hade visst inte fått syboken än, men körde lite på känsla och det bidde en mössa. Lagom start. 
Gulljävlahund
 
 
 
 
 

Uppdatering om syprojekt.





Alla Helgons blodiga natt

Jag tror att det var i slutet av förra veckan som jag och Christian drog igång ett fredagen den 13-maraton. (Faktiskt så gjorde jag detta i tron om att det var filmern om Michael Myers) Efter att ha sett 3 - 4 filmer och också då sett 3-4 grupper ungdomar åka ut till en stuga, bli varnad av en galning och sen stickas till döds av något i princip odödligt, med spett i huvudet, grepar i ryggen etc. etc. så tröttnade vi lite. 
 
Som tur var kom jag då på att det var ju Halloween-filmerna jag ville se. Så vi drog igång ett sådant maraton istället och hann med första och andra igår. Jag undrar så mycket när jag har sett den allra första, den från -78, för jag kände tydligen igen varenda scen. men så är det ju lite av en klassiker också. 
 
Så nu är det skräckfilmstema hemma och varje gång jag går ut från toaletten ropar jag först "CHRISTIAN" högt så jag vet att han inte står bakom dörren och ska skrämmas. 
 
 
Den där musiken också. HUA. 
 

Nytt projekt.

Jag står i startgroparna på ett nytt personligt projekt som jag egentligen påbörjade redan i högstadiet, men som jag nu känner lämpligt att fortsätta med. 
 
Nämligen att sy barnkläder! Jag ägnade alla mina syslöjdstimmar till detta (och kammade hem MVG, såklart. hrm) och nu goglar jag sönder mig efter bra böcker och klickar hem på Tradera. 
 
 (Övre bilden från en säljare på Tradera och undre från kära Google.)
 
Första boken bör trilla hem idag så jag ska bara ge mig ut i förrådet och rota fram pedalen till symaskinen. (Symaskinen ställde jag smart nog i en garderob inomhus, så att den skulle finnas tillgänglig att använda, så synd att liksom damma igen den i förrådet. Synd bara att pedalen och alla sladdar ligger i någon av ungefär 30 flyttkartonger ute i röran.) 
 
Jag kläckte den här idéen för min härliga pojkvän igår och han tittade på mig med stora ögon och sa "Onej, stackars Elton. Ska han bli en sån där som går i hemmasydda kläder till Dagis. Ett mobboffer." 
Kul respons. kul. 
 
Han jämförde det med vad jag hade tyckt om mamma Monica sytt mina kläder när jag var liten, men jag känner att det inte riktigt är samma sak. (Förmodligen är det PRECIS på det här sättet som man blir PRECIS som sin egen mamma.)
 
SÅ.

Tatatatapas

Igår åkte jag och Christian in till Linköping efter jobbet och slog oss ner på Tapas i Linköping för att det är ju lite av vår favoritrestaurang. 
 
Där åt vi Tapas för hela tusenlappen. Det var lökringar och bläckfiskringar och musslor och räkor och kronärtskockor och baconlindade dadlar och machegoost och nachos och lammspett och massamassa mer.
 
Tur att jag hade med mig finkameran, synd att jag glömde den i bilen. 
 

En fredagkväll i tycklinge.

I vanlig ordning valde vi att rasta hunden i Tycklinge i fredags, det är så gött där för hon har ju blivit en simhund som kastar sig i vattnet och med rullande ögonvitor simmar tillbaka in igen (då hon är livrädd, i smyg)
 
 
Göddig höstdag! 
 

Kräftskiva

Igår åkte jag, Frida och Sofia till en stor kräftskiva ute i Ydre som Pernilla bjudit in till. 
 
 
det var så himla fint där ute och när vi alla druckit upp fördrinken så delades vi in i lag och gick på tipspromenad. Det var bara sånna här kluriga frågor och jävlarrrr vad gött, det är ju det bästa som finns att klura! 
 Här till exempel var svaret bil, för den har kofångare. Jag ni förstår ju lite grejen. 
 
Sen festades det på och vi fick vara med på ett musikquiz som var så himla bra gjort. Jag och Sofia (som var i samma lag) var aspeppa och som tur var så fick vi lov att vinna! (Men musikproducenter och annat löst folk i laget, men ändå.)
 
Så himla bra tillställning. Vi åkte hem vid ett-tiden men de andra kan säkert festa vidare än. 

Lite mer Kristian Gidlund.

Igår gick ju alltså Kristian Gidlunds sommarprat på radio. Man kan lyssna här också om man vill. Så himla viktigt allt det där med hans död tycker jag. Inte att han inte lever, så klart. Men den känsla man känner när man tar till sig hans livshistoria är så sjukt viktig. Den där medmänskliga. 
 
Det gäller nu att hålla fast i den, att det inte blir som med allt annat att ena dagen går man bärsäkragång för att det är hästkött i allt och två dagar senare tuggar man på precis som vanligt igen. Man lovarochsvär att aldrig mer äta chips, för då dör man men så blir det fredag och man köper två påsar. 
Jag ska verkligen försöka komma ihåg och tänka på det här, för under gårdagen känns det som jag lärde mig så sjukt myckt livsviktigt bara genom att lyssna och läsa. 
 
Så tar till er Kristian, hur jävla rädda för döden ni än är, eller hur mycket ni förstår att ni kommer att gråta när i lyssnar för att det är så sjukt jävla viktigt. För sånt här händer hela jävla tiden och vips så händer det alldeles i ens närhet. Låt honom och det här påverka, först då kan det göra riktig skillnad. 
 

Min gulliga mamma.

Idag har jag tränat Body Pump, jag pratade med min mamma och sa lite i förbifarten att jag springer upp till henne och lånar hennes badkar efter träningen (bubbelmassagebadkar, nomnom) Hon skulle ändå inte vara hemma. 
 
Jag kom upp till henne, svettig och slut efter träningen och upptäcker att hon lagt fram handduk och bruksanvisningen på hur badkaret fungerar uppslagen. Alltså mamma <3 (man trycker alltså på "on" och sen bubblar det, i princip så lätt är det)
 
Jag tackade för mig genom att inte bada, utan duscha. (Vem fan vill bubbelamssagebada när man är kokhet. Tänkte inte på det) och sen åt jag upp hennes sista smörgås innan jag gick. 
 
Tjintjong älskade mammi. Hon är fasen det snällaste jag känner. 
 

Kristian Gidlund.

Jag var ett så jävla stort fan till Sugarplum Fairy förr. Jag minns att jag såg dom första gången på någon studentkår i Örebro när min syster pluggade där och jag undrar om varken jag eller dom var myndiga vid tillfället. 
 
Jag hade Victor Norén som skrivbordsunderlägg på datorn hemma, på den på jobbet och i telefonen. Dom var, under ett par år, det absolut bästa jag visste. 
 
Sen så växtes det ifrån och när jag första gången hörde att en av medlemarna, Kristian Gidlund, hade cancer var jag inte alls uppdaterad på deras musik längre. Jag hörde talas om hans blogg och några vänner samarbetade med honom i ett projekt med ungcancer i Uppsala för bara något halvår sedan. 
 
Nu är han död.
 
Jag hittade, som alla andra, till hans blogg och bara måste ta mig tid att läsa. Och så är visst hans sommarprat på P3 ikväll. Det har jag också missat. 
 
Blä för cancer. Fuck u, u fucking fuck. 
 
 
 

En tisdag med boarn och takås.

Idag efter jobbet åkte jag till Vivåsvägen och hälsade på Marie, Alfred och Måns. Vi rastade hunden och fikade på bullar och kakor. Mysiga änna det där!

Sen kom jag hem och då gjorde Christian tacos till mig, fast han inte ens skulle ha själv. Förstå vad kär han måste va. 
 
 

Mitt bästa klipp.

Just nu är det här mitt favoyoutubeklipp. Älskar det så mycket.
 
 
Min största sorg här i livet vore om det kom fram att det är fejk. Han bara måste få vara på riktigt, annars blir jag så ledsen och nere. 
 
-Jag känner mig glad. 

Att bli den där Barbien.

Igår såg jag på hemnet att det kommit ut ännu ett hus på Bjölbovägen, nämligen detta här:
 
(Man kan klicka på det så får man se allaalla bilder)
 
Så nu har jag tänkt ut i mitt huvud att Eric, Sandra och Charlie ska flytta in där. (De letar ju alltså hus i Mjölby, det här är inte Mjölby. MEN MAN FÅR LÅTSAS. Det sa dom)
 
Hur vi bor två små tvärgator ifrån varandra och går med allaalla våra boarn i boarnvagnar till lekparken precis bakom och hur man sitter ute sena sommarkvällar på varandras altaner och hur man grillar och leker med hunden och barnen springer fram och tillbaka till varandra och några kanske spelar fotboll och nån har bakat en kaka och man blir sånna grannar som bara dyker upp hos varandra. 
Så satt jag och tänkte hela bilresan till jobbet idag, jag verkligen fantiserade ihop det perfekta villaområdslivet. 

Så slog det mig att det jag sysslar med är ju bara en utsträckning av hur man lekte med barbie som liten. Hur man tog med sina barbiedockor till varandra och kanske även släppade med ett barbiehus. Byggde upp och låtsades, plingade på varandras dörrar och gick promenader. 
Gick med dom till jobbet och hämtade ungar på dagis och kanske hade en barbiebil som man tvättade på uppfarten ibland. 
Och man hade en hund och man bodde granne med den man önskade mest.
 
Så vill jag ha det. Precis så. 

Golden Thai, Mjölby

I dag är det söndag och då är det ju görkul att äta nåt gött. Eftersom Christian kom hem halv fyra i morse så har det inte gått i något högt tempo här hemma. Det har kollats på film och egentligen inte ätits mer än frukost. 
 
Så vi åkte till Mjölby och träffade stenar för att äta söndagsmiddag på Golden Thai. 
 
Det var gött och kult som vanligt och här är en lite närmare titt på min och Christians mat. Nomnom.
 

Pappas pengar.

Har ni sett Erik Haags "pappas pengar"? Annars gör ni det här: http://www.swefilmer.com/pappas-pengar-2012/pappas-pengar-2012-video_b7b7e4255.html

Kommer visst en säsong två i november. Skölj. 



Hejhej!

Hej hej från hotellet 

Nu ska vi ha det så kult på restaurangen. 


(Behind the scenes)

Men hur bra är det?

 

Allt är så enkelt när man börjar.

Jag är i Gbgregn! Kult för mig. För tillfället är jag väldigt själv i Gbgregn, men någon av dagarna (är här till fredag) så ska jag träffa Cissi, men idag orkar jag inte riktigt. Idag vill jag ligga på kammarn och blippa mellan kanalerna och äta något som jag inte än bestämt vad det är. Kanske Vapiano, finns det i Götet? 
 
Bäst är att man får äta hotellfrukost varendaeviga dag. 
 
Nu ska jag snart till Nordstand och känna in sortimentet. Shoppa lite. Strumpor eller annat som är det enda man inte växer ur de kommande månaderna. Kul shopping. Kul. 
 
Här är jag på mitt hotellrum. Tingtjong! (Onej, nu måste jag visst kolla på I Anneli hela kvällen, det går bra.) 
 
ps, ps. Jag har inte blivit en sån som bara fotar görmycket med nya kameran i början och sen aldrig har med den, men just nu är den med Christian i Spanien så jag får nöjas med mobilkamera och webcam. Snart får ni finbilder igen)
 

Håkandags igenigen.

Nu har jag precis köpt biljetter till Håkans spelning på Cloetta Center 18 december. Gör't ni med! Det är en onsdag, det blir bra. 
 
Tjingtjong Håkan som jag googlat fram. 
 

En mucho bra lörrrdag.

I går var det lördag och efter att ha vaknat i en tom säng (Christian är i Spanien i en liten evighetslång vecka) så hoppade världens bästa hund upp på hans plats och fyllde det tomrummet lite. 
 
Jag rastade henne, åt frukost och åkte till Mjölby och lördagsjobbade lite. Sen mötte jag mina fina kompizar på Nyfiket (må vi aldrig gå dit igen, så trälig mat) 
Alltså det var verkligen sommar igår. Det är ju skönt! (Jag röstar ju för höst nu, men klart gött att sitta ute i linne, det går ju inte att komma ifrån.) 
 
Sen fick jag en glass av Sandra och sen knallade vi ner till Gästis där vi satte oss på bryggan och hade det gött. 
 
 
Sen åkte jag och Kamilla och handlade hur mycket som helst på Max och det intogs utanför Eric, Sandra och Charlie, men diverse pittsor och öl och sånt. Jag fick sitta i skuggan för DETRÄCKERNUSOMMARN. Hade jag velat ha svettvarmt i evigheter hade jag bott i Kongo, inte i Sverige som har världens bästa årstider. 
 
Sen blev det äntligten lite svalare och vi flyttade in och sen flyttade festen till Sandra och John och det var så himla bra och lång dag helt enkelt. 
 
 

En kväll för längesen.

Fyfasen vad jag kan sakna sånna här kvällar förr, innan allaalla blev gravida och föräldrar och sånt. Alltså allt har ju sin tid, såklart. Men vilken jävla tur att man har haft (och absolut HAR) så fantastiskt roligt ungefär hela tiden. 
 
 
 
 

Titanic.

Idag satte jag mig i Eric och Sandras snabba Volvo och åkte till Norrköping. 
 
Elin var också med och vi parkerade bilen, tappade parkeringsbiljetten i en brunn, fiskade upp den och begav oss. 
 
Vi skulle nämligen besöka Titanic-museet. "Every night in my dreams" sjöng vi i kör och gick in. 
(ps. vi köade en liten timma först.)
 
Sen var det så puckat att man inte fick fotografera där inne. Dom har ju ingen känsla. Här har man köpt en kamera för femtusenlappen (typnästan) och så säger dom "nej, ej foto" när man väl för första gången har något intressant att fotografera. Dom fick ett litet minus redan där från mig. 
 
Själva museet eller utställningen eller vad man ska säga var inte så extraordinär. Eller allt med Titanic fascinerar ju, så är det. Men det mesta visste man och även fast det fanns en himla massa grejer där så var det väldigt få saker som var just från Titanic. Det var mest från systerskeppet Olympic. (-Vad ska dom göra, tänker ni. Titanic ligger ju på havets botten... -Hur jävla svårt kan de va att åka ner och hämta lite grejer, tänker jag. Vi har förfan varit på månen.) 
Det var typ en tallrik och en träbit som var från riktiga Titanic. 
 
Men som sagt, Titanic intresserar ju alltid ändå och man inser liksom hur hemskt det måste varit.
...Eller man inser nog aldrig förresten. 
 
Sen åt vi lunch i närheten och sen åkte vi hem för jobb och andra viktigheter. (Glass och sånt kanske.)
Gulle-Charlie. 
 
Göddig onsdagsutflykt. 
 

Äntligen.

 
Dagen d är här (imorgon). jag ska spana ihjäl mig. Som jag längtat efter denna dag. Dagen då jag ska få se kungen. (kanske) 
 

Stockholm, Stockholm.

Alltså hur vackert är Stockholm? Jag blir lika fascinerad varenda gång jag ser bilder på den himla staden.

Sen blir jag ännu mer fascinerad över att jag blir fascinerad, det är ju bara byggnader och vatten. Men det är tydligen något speciellt mellan Stockholm och mig. Underbara, underbara stad. Ännu mer underbart att det inte är speciellt långt dit. Annars hade jag behövt bo där permanent, jag vet det


Googlad bild. 


En bättre söndag.

Idag har jag ätit söndagsfrukost med den jag älskar mest.
 
Christian åt sina pannkakor med philadelphiaost och mintchoklad. Så kan man också göra. 
 
Sen åkte jag till Mjölby och hängde med delar av stenis som var bakfulla. Vi åt på Max och hängde i Mattes soffa och kollade på film och faceboox, i vanlig ordning. Det var gött, precis som "förr". 
Fina människojävlar det där alltså, ni ser ju. 
Isabell var med också, hon ville bestämt äta Mattes tändvätska, det fick hon inte. Nu är jag i Vadstena igen och snart ska vi äta pizza. Är det söndag så är det. (max och pizza idag alltså. Bra där!)
 

RSS 2.0