Elton sover, Elton sover i sitt lugna bo.


(Vad osäker jag blev på texten till björnen sover i titeln. Är det verkligen rätt det där?) 

Vi har börjat ge Elton minifom (och Semper sen innan. Dunderkur alltså) mot magen. Och jag tycker lite att det är en alldeles ny bebis. I natt sov han 4 timmar och 15 minuter i sträck!! Sen vaknade han klockan fyra och ville äta igen och vid fem började flaxandet, då la jag honom på mage och vips så sover han likt bilden ovan fortfarande (!) 
Han är mer glad också. Sånt är ju alltid kul! 

Igår var jag och mamma på hundpromenad och sen på Gusto och åt lunch. Bra helg! Nästa helg åker vi nog en sväng till Stockholm, annars skulle jag vilja till Torpön. Iofs säger nåt mig att det inte kommer vara riktigt så här strålande väder länge till, så torpön kanske inte är ett alternativ. 

Nåja. Mors!

Lördag av bättre sort.

Idag är det lördag och jag har klippt gräset, det gjorde jag förra lördagen också men det växer så himla fort visst. Jag blir lite besatt av den där gräsmattan. Vill typ klippa igen nu, för jag tycker det ser ut som att det vuxit. 

Sen åt vi lunch och gick till stan och drack kaffe på Köket. 
Och då satt man igen i de där himla sofforna precis som förra sommaren. Fast nu med Elton då. Tiden bara rusar ju fram, det är ju nästan lite otäckt. 

Så postade jag gullig bebisbild på insta. Bakom kulisserna såg det ut såhär: 
Det har dom ingen aning om alla alla som likear den där bilden, att Elton förmodligen hatade ihjäl sina föräldrar samtidigt som den togs. 

Annars hänger vi mest med Elton som just nu är glad som fan. Kul! 



Min gullebebis!

 

Hur mycket man hinner.

Barnet sover i sin säng, det är ju lite det han gör nu för tiden. Inte nattetid, då ligger han sprattlandes bredvid mig. Vi började prova på minifom igår för han är så spänd i magen hör man när allaalla pysar liksom tvingar sig ut. Så inatt låg han spratlandes och pysandes. Det var mysigt. 
Tänk om han inte fattar att luften ska ut, att han försöker hålla kvar allt för det känns otäckt. Vi funderade på detta igår, hur fan ska han veta att han ska fisa liksom? Instinkt? hoppas!
 
Iaf så är det sjukt hur snabbt man kan göra saker. Jag kan tillexempel städa hela badrummet på ungefär 2,5 minuter. Självklart inte grovrengjort med respektabelt. Jag hinner bädda sängen även om jag börjar i samma sekund som jag hör att han börjar vakna till och slänga i en tvätt gårså snabbt att jag ibland inte minns om jag gjort det eller inte. 
 
Jag tänker alltid att guuud vad han sovit länge nu för jag har hunnit sminka mig, betala alla räkningar, blogga och fota mig i webcam. Ändå visar klockan att det bara gått 12 minuter. 
 
Idag ska jag och Elton till Mjölby. Jag ska till mvc och kolla så allt ligger rätt efter förlossningen. Det tror jag att det gör, känner mig nämligen precis som tidigare. Förutom att jag märkt att min gångstil förändras, jag kan liksom inte riktigt sätta ihop benen lika mycket som vanligt för det tar emot i bäckenet, det känns liksom som att man får tvinga ihop benen eller gå som en cowboy. Kan va aktuellt att ta upp det idag. Så får det bli. 
 
MEN mitt hår. Måste snyggas till, jag fick presentkort hos frisören när jag fyllde. Ska nyttja snarast. Ibland tror jag helt ärligt att mitt hår på sidorna gick av under förlossningen, att jag liksom "gnuggade" huvudet så mycket i bädden när det gjorde ont att det gick av. För det spretar och står och är kortare på sidorna. 
Nåja, nu ska jag gå o kolla så att Elton verkligen är vid liv. Han har ju sovit herregud i 25 minuter. 

Ny telefon på väg.

Idag ringde jag telenor och band om mitt abonnemang. Vips så är det en iPhone 5s på väg till mig. Ska bli kul! Min knapp uppepå har slutat fungera. Det är barnsaliv där nere skulle jag tro. 

En silvrig. Frääänt. Hade velat ha spejsad färg men det går la inte att få som s va. Utan bara en 5a. Nåja. Det var bara det. Nu ska jag försöka sova lite för Elton bara sprattlar hela nätterna. Som en duacelkanin. Skitstörig att sova bredvid. 



Hej hej våren!

Här sitter jag och dricker Ramlösa-vatten-drink ute i shorts medan Elton sover sött här bredvid. 


Fyfan va vidrigt bra att föda barn i februari så man nu har fått lite fjung på't lagom till ute-väder. Hade aldrig orkar ligga inne på mörka kammarn i amnings-babyblues-ångest med det här vädret utanför dörren. 

Förresten funkar det bra att amma nu, tog ju bara 8 veckor... Tur jag inte visste det när jag drog igång, då hade jag aldrig fortsatt. Behöver ni minsta lilla tips på amningstillbehör/metoder så välkomna att höra av er. Jag har testat precis allt. / amningshjälpsellen. 

Sova sova säng.

Jaha. Här har man gått och burit och vaggat och ammat och vyssat barnet i nästan 8 veckor varje gång det är sovdags, så testar man en liten gång att lägga honom i sin egen säng. Och vad händer? 
Som ett litet ljus somnade han till speldosan. Då gallskrek han i princip när jag la ner honom. 

Vad nöjd hon ska va, tänker ni. Och det är jag såklart, men härnäst då? Snart flyttar han väl också. Jag har visst blivit lite beroende av att behövas. 

Kroppsfixering

Idag på Nyhetsmorgon så diskuterades detta eviga ämne om för smala skyltdockor. 
Det står ett exemplar i studion och det är väl ändå ett ganska bra kvitto på ett alldeles för kroppsfixerat samhälle att det första som slår världen är det faktum att midjan är för smal. 
Att dockans "hudfärg" är kritvit (alltså vit som ett papper) och att det inte är speciellt naturtroget att den saknar både kön och ansikte ser alla förbi. Det är endast måtten på formerna som intresserar. 
Gör inte en höna av en fjäder, det är ingen modell av en kvinna, det är en klädhängare. En slags galge. 
Det finns inte en enda kvinna som passerar en skyltdocka och tänker "WHAT. Den har inga ögon, jag går genast och sticker ut mina egna för den där skyltdockan måste vara facit" 

Sen att Tilde använder uttrycket "normalbyggd" om dockans motsats är också ganska vidrigt. Jag kan sätta tusen spänn på att om dockan hade visat en midja på en kropp som väger 120 pannor så hade hon aldrig vågat yttre orden "varför är inte dockan mer normalbyggd" som hon gör i detta fall. 

Jättetråkigt att samhället strävar efter sjuka ideal, men ibland sitter det kanske mest i betraktarens ögon. 

Ajö

Sju veckor.

Idag fyller jag 29 år och Elton 7 veckor. På mig har kanske ingen större förändring skett men känn in den här killen:
Festligt om även vuxna ändrade utseende så mycket på sju veckor. Skulle aldrig känna igen nån. 

Lördag

Efter ett lååångt bubbelbad igår blev dagen bra mycket bättre. Elton vaknade även endast en gång och ville äta i natt. (Sen att han var vaken görlänge just då gör inte så mycket) nu är han och Christian och byter till sommardäck på bilen och jag ska snart lägga mig raklång på kammarn och njuta av att jag inte behöver ligga som ett helvete för att jag har en bebis bredvid mig som inte ska råka få täcke på sig och inte ska råka få mamma på sig etc. 
 
 
Sen kommer Rickard, Amanda och Björn och det är lördag och sol och det mesta är gött. Humöret alltså <3 så olika från dag till dag. 
 
God natt. 
 
(Justja, vi har bokat dop 5/7 klockan 17. Save the date om ni känner på er att ni kommer li bjudna (stenis, F, familj och Sten.) Här är vi hos Christians mormor och morfar och planerar allt:
 
Vi har redan hunnit spåra lite och fantiserat ihop ett overkilldop med korsfästning av Elton längst fram vid altaret etc. etc. Är inte ett dugg förvånad. 
 
 

Den här dagen kommer aldrig tillbaka.

Här om dagen, förmodligen igår eller imorse (föräldralediga dagar flyter ihop) så kom jag på att carpa diem lite med tanken "den här dagen kommer aldrig tillbaka" för är det en göddig dag så njuter man lite extra och är det en skitdag kan man iaf glädjas åt att den aldrig kommer tillbaka. 
 
Idag fick mitt nya livsmotto sättas på prov. Under natten hann jag knappt somna om så vaknade Elton och ville äta och jag var bra jävla trött när jag gav upp strax innan sex efter att han ammat sen innan fem. (Konstigt nog gör amningen ondare när jag är på dåligt humör. Han där uppe kanske skulle ta och tänka igenom hur rättvist det är) 
 
Jag har kommit på att hur lite sömn jag än får så funkar jag alltid kalasfint hela dagen om jag bara får en dusch och en kopp kaffe. Uteblir något av detta så bryter jag lite lätt ihop då och då under hela dagen. Imorse blev det ingen dusch, Chistian har ju ett jobb att sköta och Elton vägrade att man la ifrån honom. Han skulle vara tryckt mot mig hela hela tiden. 
 
Jag pillade i mig frukost och kaffet (<3) medan jag hade Elton på benet och väste fram "nyss så träffa' jag en krokodil som körde runt i en bil" och han skrek mest för fullan hals.
 
Vi la oss igen för amning och omsomning (tänkte jag) men istället ammade Elton for ever ännu en gång och varenda gång vi nästan, nästan hade somnat så hostade nån av oss och så blev båda förbannade igen.
 
Likt Mia skäringer (än en gång) tittade jag frustrerat på den här sonen jag har och spottade fram "SOV. Herregud, spädbarn ska ju sova jämt säger dom ju. SOVSOVSOV" och gjorde skriet-minnen och allt utan resultat. Elton tittade istället på mig, fes tre gånger så han själv blev förvånad och tjoade sen vidare. 
 
Den här jävla fittcpdagen kommer aldrig någonsin nånsin att komma tillbaka. JAG SA ATT den här jävla helvetes dagen kommer aldrig tillbaka. Sådär väste jag i huvudet med så hård stängda ögon att jag såg stjärnor. 
Det funka ju såklart inte ett skit. Istället bestämde jag mig för att skita i att det ännu inte blivit något med den här dagen. Att jag fortfarande sitter i sängen oduschad. 
 
Elton belönade iaf sin mamma med en sjuhelvetes tömning. Inte konstigt han varit gnällig för det var fan öa (över allting) 
 
Sen när Christian kommer hem ska jag duscha. Jävlarrrrr vad jag ska duscha. Och i helgen ska jag sova. Jävlarrrr vad jag ska sova. Jag ska Amma - lämna Elton till pappa - sova tre timmar. Amma -lämna Elton till pappa -sova tre timmar. Sådär ska jag hålla på fram till månda morgon. Hoppas jag iaf. 

Har alla bajsat?

Vi köpte en näsfrida (så heter det va) som man stoppar i näsan på Elton och med en slang suger ut snoret i ett rör. 
Detta är det äckligaste jag vet, jag har klökts samtliga gånger Christian använt denna. Jag har också kommit på mig själv med att ha lite svår att stoppa Eltons napp i min mun, för den är salivig. Jag har alltid varit lite såhär bacillrädd och aldrig gillat att halsa ur samma flaska som andra etc. 

Jag trodde det skulle vara annat med barn, att jag liksom skulle inse att Eltons saliv är ju gjort av mig (i princip) så det är ju inget äckligt alls. Hur känslig kan man va liksom? Så kom jag på det..bajset.. Jag älskar fan Eltons bajs. Jag har i skrivande stund stenkoll på hela den här familjens tarmflora och kan i sömnen rabbla hund och bebis senaste tömningar. (Jag skulle nog fasen sätta christians också) 

Ju mer desto bättre. Jag liksom myser när jag kikar i blöjan och inser att Elton bajsat öp (över penis. Nytt begrepp här hemma) och när Christian skulle byta i förrgår bad jag att få gå med. Då tyckte Christian att jag minsann kunde byta själv. Jag bet mig i tungan och tänkte att han ska väl minsann också få den äran att byta härliga bajsblöjor, bara han lovade att ropa på mig om det var något extraordinärt. 

Så jag blev visst en sån där bajsmamma jag också, jag ska verkligen försöka att inte dela med mig på sociala medier angående detta. 



Helger <3

Älskar helger för då får vi ha Christian hemma. Jag ska tydligen bli en sån där som under intressen skriver "Familjen <3" 
 
 
Nu har jag försökt sen klockan tre att ladda upp fler bilder än dessa två, men det är prick omöjligt (Kanske för att jag laddar upp 390 bilder till fuji samtidigt) Det ska göras Elton-bok nämligen. 
 
Det blev visst inte mer än så idag, bättre lycka nästa gång. 

En föräldraledig dag i Mjölby

I dag åkte jag och Elton till mitt jobb och hälsade på. Visade upp underbarnet och sånt där. 
 
 
Sen shoppade vi på Lindex och sen åkte vi till Eric som för tillfället är hemma med Charlie.
 
Sen mötte vi upp den tredje föräldralediga stenen, Johanna, och gick och åt lunch på Gusto. 
 
Hej, hej Ludvig!
 
 
 
 

RSS 2.0