Åre Sessions

I slutet av april är det Åre sessions uppe i Åre. Jag och Drömmen ska dit och jag börjar bli så himla pepp! Tror att det kommer bli kändisspotting på hög nivå! Kommer sitta som en panelhöna i fönstret mot Holliday club där alla ska bo. 
 
 
 
 
 

Oscar.

Oscarsgalan är ju lite på tapeten! Alicia Vikander delade ut pris och jag blir typ rörd bara jag ser henne. Hon är så jävla cool. 


Blir än mer rörd av det här klippet från 2002 när Halle Berry tar emot en Oscar som första färgade kvinna någonsin. Häftigt hur man kan ta på känslan över hur stort det där är. 

-

Från en helg till en annan.

Har just kommit hem efter att ha varit och kollat på pappa och Ann-Maries hus igen. Är så pepp! Och också så glad att jag är pepp. Tänk vad jobbigt om vi hade hatat att de ska flytta hit. Men nu ska det bara bli roligt! 

 
Nästa helg ska jag och Christian till Stockholm. I bröllopspresent fick vi en natt på clarion sign med besök på deras spa samt trerätters middag på kvällen. Det är vad vi ska göra! Jag ska få en sjuttiofem minuter lång massage. Kära jävla nån, undrar om jag ens har kropp så att det räcker till så många minuter. 
 
Vi tänkte åka upp redan fredag kväll för att hinna äta skaldjur också. Gud, vilken bra helg det ska bli! 
 
 

 

 

 

Tog just den här Ingmar Bergman-aktiga bilden på mig. Intressant ändå att se sig själv så rakt framifrån. Det gör man ju aldrig! Ni lär ju vara vana som ser mig var och varannan dag, irl, men själv är jag helt förundrad över den där bilden. Det är som två helt omaka ansiktshalvor som sats ihop. Som sagt, intressant. 


Elton.

Igår fyllde Elton tre år. Måna säger "vad fort det går" men jag kan inte förstå hur han inte kunnat finnas mer än tre små år? 


Vi firade med släktkalas och på kvällen åt vi på Mobergs bistro innan födelsedagsbarnet somnade för kvällen strax efter åtta. Bra dag <3 

Födelsedagsmunkar till huvudpersonen som

Inte gillar grädde. Vi andra åt, såklart, daimtårta också. 


Fyndat.

Idag har jag fyndat bra träningskläder! Jag har varit i behov av nya ett tag, mest för att det jag tidigare köpt har inte passat så jag har liksom aldrig fått till det. Och ja- detta helt och håller för att jag inte orkat prova i butik, gått på känsla och det varit för kort/för tjockt material etc. Etc. 


Men idag fick jag feeling och testade och inhandlade. Jag gillar rönisch, Kari traa (och såklart klassiker som adidas, Nike etc) 

Idag kom jag hem med detta:

1300 för rubbet. Ni noterar skor va! Ett par skor också, i det priset! Nu har jag helt plötsligt fyra träningsbyxor jag gillar och inte 2 jag gillar och 1 par helt ok. 

Känns mycket bra! Inhandlat på stadiums outlet i Motala. 


Renovering

Att planera renovering på arbetstid går olika bra för olika personer. 
 

Idéer till vardagsrummet.

Vårt vardagsrum blir jag aldrig riktigt klok på. Har en yta som är så himla svår att få till. Just nu ser hela rummet ut som en geografisal. 


(Man får hata väggfärgen, ej vi som gjort.) 

Men nu har nog poletten trillat ner över just denna yta! Vi ska köpa vanliga vita Billy-hyllor och liksom bygga in. Typ såhär: 

Jag vill till o med ha en rundad hylla i hörnet. Går det tror ni? 

Inspirationen till detta kom från Lydmar hotel i Stockholm. Så snyggt där! 

Så skönt att slippa den där svårmöblerade ytan! 


Saker jag har sett.

Saker jag sett på senaste tiden:
 
How to be single: Hittade på Netflix och kan tipsa om att du endast ska se om du är singel och har möjlighet att bosätta dig i New York. Jag höll på att genomföra båda kriterierna direkt efter jag sett den pga så romantiserat, men så får man la försöka tänka att man redan haft det där singel-livet (kanske inte i NY, men ändå) och faktistk tyckte att det var lite långdraget. Meeeeen, blev lite avis på huvudrollsinnehavarna som kunde dansa hela natten i bästa stan. Hade jag varit dom hade jag desutom dansat till den här:
 
Hjärtesorg alltså, det kan ju utan tvekan vara den absolut starkaste kärlekskänslan. 
 
 
Farmen - Alltzzzzzzå. Jag har aldrig följt det där innan men det är just nu min absolut bästa stund på hela dagen. Älskar den där skiten. Så fina, störiga, personligheter där inne alltså <3 Både hatar och älskar alla litegrann. Värsta yin yang-känslan om varenda en. 
 
Innan vi dör - Mja. Nja. Det här måste jag mest se klart för att se hur det går, stör mig lite på att det är så svag story. Skulle polisen ha missat att det fanns en diskplockare, som råkade vara polis-son? Niet. Skulle kriminella-familjen inte dubbelkolla så deras nyanställda inte var polis-son? oui. 
Och så får jag halvt hjärtattack när störiga diskaren ska SMSA POLISEN VARENDA GÅNG NÅN VÄNDER RYGGEN TILL. Fan, sköt det hemifrån. Ont-i-magen-serie. 
 
Nu var det inte fler jag hann känner jag. Paradise hotel också, men det är skämskudde den här säsongen. Han gråtande-jesus alltså. Skäms ihjäl. 
 
Mors! Och glad måndag!

Lördag förmiddag.

Igår frågade Eltons farfar om Elton fick sova där till idag och eftersom Elton gärna ville det så gick det såklart bra. Så konstig känsla, att va ensam hemma utan att ha barnvakt. När ungen börjat vilja saker själv! 


Vi blev lite stressade av tanken att va barnfria och jag började fundera på bio och restaurangbesök eller kanske till o med fest? 

Det slutade med att vi åt pizza, glass, godis och jag somnade 20.45. 

Så jävla värt! Ikväll ska jag, Jessica och Jennie till Pinchos och jag har köpt tulpaner och varit på systemet. Lördagar alltså <3 


Ett dukat bord.

Idag dukade Elton bordet. Tycker det är så himla rart att i hans huvud ser det ut såhär när bordet är dukat. 

Det där är inget stressjobb heller. Han la omsorgsfullt varje sak på exakt den platsen. 


Ska alltid duka så. 


Dags att rota i arkviven!

Älskar att ha en digital dagbok så man kan gå bak och se vad man gjort för skit egentligen. Det är såklart sparsamt med bilder vid vissa tillfällen, men vi kan titta lite iaf. 
 
I give to you, mitten av februari...
 
2007. Jag hade världens eländigaste hår efter att ha tagit ut mina dreads. Detta gjorde att jag hade något på huvudet jämt. Huvudbonad är inte min kopp te, därav ständigt dåliga perioder. Svarthårig också. Sniggt. 
Hade precis flyttat till Stockholm och bodde på Thorildsplan och hade 0.0 kronor och dagarna gick ut på att köpa billig mat, lära känna stan och söka jobb. Fint liv ändå alltså. 
 
 
 
2008. En mysig dag vill jag minnas, men minns verkligen inte att ha  på bilden, Tobias, var med. Men tydligen. Jag var hemma hos Daniel på Lilla Essingen och vi var och kollade på nån snowboardtävling i Rålis. jackorna hade Daniel köpt i Kina så det var bara att välja och vraka vilken man ville ha. En brun lånade jag. 

 
 
2009: Alltså sorry om jag saltar i sår nu, men den där greven är som en hel jäkla tidsera. Iaf bodde jag vid Telefonplan och var ihop med Jens men han var inte med den här helgen tror jag, utan det var tydligen jag och en salig blandning vänner så som Drömmen, Cissi, Kamilla, Elin...och så Greven då. Vilka är ens alla på sista bilden? 
 
 
 
2010: Men ett litet år efter fotot ovan så bodde jag tydligen i Uppsala. Hade alltså hunnit göra slut, flytta till Mjölby, göra Vattenhålet till standard med Elinelin och sen också flytta till Uppsala och börja plugga. Vill typ ringa till mig själv 2009 och säga det. vad skulle jag ta det där uppbrottet så hårt för, när det uppenbarligen väntade ett helt nytt härligt liv bara ett år senare. Här har jag stickat min egen halsduk, den är så sjukt stor. Där läste jag matte och gick på nationerna och började gilla att cykla igen. 
 
 
 
2011: Men här fortsätter vi jobba snabbt för 2011 var jag tillbaka i Mjölby. Bodde i en tvåa på Lagmansgatan och den lägenheten alltså <3 trivdes SÅ bra i den. Just i mitten på februari var vi på Håkan-konsert vet jag och det blåste så mycket så mitt sovrumsfönster blåste ut och landade på en bil. En kostnad jag skulle stå för, men det kom aldrig någon räkning. Undrar än idag vem som räddade mig från den kostnaden, men karma is a bitch så förmodligen har jag betalt det med pengar jag tappat någon annan gång, eller så. 
 
 
 
2012: Hade jag träffat Christian och vi var i falsterbo och Malmö och hälsade på Christians bror, jag bodde kvar i samma sköna lägenhet. 
 
 
2013: var stenis högst upp på toppen innan det började dala och vi åt lunch på Gusto när vi inte var fulla. Typ så. Vi hade en blogg vet jag, där vi svarade på frågor vi inte fick. Det kompishänget alltså <3
 
 
 
2014: Var jag höggravid och valde att ha händerna i byxorna. Vet ej varför. vi var nyinflyttade också och som bilden nedan, så såg vår hall ut. Det gör den inte så mycket längre. 
 
 
 
2015: Var Elton inte riktigt ett år än och vi renoverade och fixade i huset. Tänker att det är så det kommer se ut nu, resten av åren, det är nämligen vad vi gör denna mitten på februari också. 
 
 
 
2016: Var vi på fest hos Martin och Camilla. Där är det alltid Tequila som gäller. Så även denna gång. 
 
Men kära nån, det var det långtråkigaste inlägg jag skrivit. Har alldeles för många år dokumenterade. Hoppas det var liiiite roligare att läsa än vad det var att göra. 
Mors!
 
 
 

Sommartider hej, hej

Det ska bli sommar igen! Förstår ni att marken ska bli så varm och torr att man kan sitta på den. Det känns i dagsläget helt sjukt. Linne till 22 och ljust lika länge. Livet alltså <3 Sommar är nog precis vad vi behöver just nu. 
 
 

Och så en söndag.

Måndag igen! Helgen har varit lugn och skön, men ändå produktiv (hos min man iaf, han har fixat med trösklar och rensat garderoben och målat fönstersmygar och allt vad det är) 
 
Det började med Lådan i fredags, med Jennie denna gång, Kuuul med mer sällis på Lådan, bezta passet. 
Sen lördag läste ni ju om här nedan och i söndags var jag och Elton och veckohandlade (jag gör alla vuxenklyschor, obs) Den här veckan är en fiskrätt det enda köttet vi äter. Jag tycker det är så mycket roligare att laga vegetariskt, även om vi i största grad är köttätare. 
Nåja, sidospår. 
 
Vi håller på att få nya altandörrar insatta så Lcw höll på med trösklar och golv och Elton försvann med sin farfar till Motala. 
Jag gjorde Langos och det var smarr. Ett tips om man är sugen på Langos är att göra det. Det smakar nämligen exakat som det "ska" när man gör själv. Så sorgligt med rätter som inte gör det. Är man sugen på Donken t.ex. så går ju inte det att återskapa hemma. 
 
 
Ny vecka nu, jag är pepp! På lördag ska vi på Pinchos. Men va gött. <3
 

Tvättäkta

Idag har vi haft en härlig lördag! Efter lördagsfrukost åkte vi till Ombergsliden där Elton åkte pyttelite slalom innan han tröttnade. 


Hem och promenerade hunden och sen kaffe hos Jessica mfl. 

Ännu mer fika hos Farfarn och detta resulterade i gurka/morot och macka till middag. Lite för fika-mätta för vanlig mat. 

Bra lördag! Nu är den slut. Bild på lördagstulpanerna. Bästa blomman ass. 


Nya takfönster!

Nya fönster och innerdörrar kan va den lyxigaste känslan! Iaf den lyxigaste känslan vi varit med om, kan tro att det blir lite annat när vi har nya badrum...och sen kök!
 
Vi har iaf bytt takfönster och eftersom jag är så ivrig med att visa så får ni bild där maskeringstejpen sitter kvar. 
 
Before and after:
 
Nu är ju före-bilden en mycket bättre bild. Tänk då hur stor skillnad det är i verkligheten. ^^
 

Nu är det slut för den här gången.

Idag vinkade vi hejdå till Skutan och lämnade Åre bakom/under oss. 

Redan på resan hem började jag planera för nästa vända. 


Hemma väntar världens bästa killar och nya altandörrar. Peppt! 


Förenar nytta med nöje.

I lördags tog jag natt-tåget upp till Åre, Caroline hoppade på i Stockholm och sen vaknade vi i Åre 07.50 på söndagen. 
 
Rakt ut i backarna och vi är kvar här än. Åker lite skidor, jobbar, äter, slappar. Så himla härligt att kunna åka hit lite hur man vill. 
 
 
Ska upp här i slutet av april för att gå på Åre sessions, men bestämde oss för att försöka hinna upp ännu en gång innan säsongen är slut, med Elton. 
 

Förebilder på badrum.

Offert på badrum är accepterad och i slutet av februari/början av mars drar arbetet igång. Vi kommer göra båda i följd och jag tänkte nu visa hur de ser ut idag. SÅ tråkiga, opersonliga och liksom o-älskade.
 
 
Nedre badrum: Fönstret ska bytas till ett som är 40 cm brett och 180 cm högt och ska vara i vänsterkant av var det är nu. Ut med badkar, in med duschväggar och två blandare. Vitt helkaklat och golvet får bli något marrakech-inspirerat. Infälld spegel och inget spegelskåp utan lådor under handfatet. Handdukstork på väggen, spottar i taket och värme i golvet. 
 
 
 
Övre badrum: Väggen bredvid handfatet kommer flytas ut en dryg meter (där det är garderob idag) och handfatet kommer va mot den väggen där spegeln är idag. Nytt badkar och avloppet ska flyttas så att duschen kan vara där det är full takhöjd (man får duscha i badkaret)
Här blir det vitt kakel och vitt och svart golv, ni vet det däriga med stora vita plattor och mindre svarta. fönstersmygarna ska kaklas (Har redan nu nytt fönster där och inte det som är på bilden) Även här infälld spegel, spottar, handdukstork och golvvärme.  
 
Om allt går enligt plan så är det klart till sommaren. Längtar ihjäl mig. 
 

Hur man förlänger en vecka.

Idag är det fredag och jag tycker det känns som att den här vecka har varit lång. På ett bra sätt! Det slog mig lite varför. 
 
I måndags efter jobb och förskola så åkte vi ner på stan, hela lilla familjen, och carpade life lite innan kvällsmaten. 
I onsdags hämtade jag hem Elton redan vid 13 för att Stina och Thindra kom på besök.
I torsdags åkte jag och Drömmen på gratis-bio som Skandia bjöd på. Såg 101-åringen och fick gratis popcorn, läsk och macka. 
 
 
Mer vardagsaktiviteter åt folket så känns tiden mer väl! 
Dagens lifehack. 

Riverdale

Att Netflix gör en Acke-serie ❤️


Helgen som va' och helgen som ska

Vilka roliga dagar jag har hörni! Och där var januari slut, det var väldigt. 
 
I lördags tog jag tåget till Köpenhamn och mötte upp Amanda som bor där. På kvällen hade hon 27-års fest och det var gött och vilt. 
Helt plötsligt kom det upp en bartender och gjorde shots åt alla. Inget konstigt med det tydligen, också den enda bild jag tog. Annars åt vi mest tacos och pratade på hundra olika språk. Rövarspråket på danska var det mest avancerade. 
 
Dagen efter var jag trött som tusan och masade mig från hotellet vid utcheckningstid. Gick in på Notre Dame och dansk design alltså <3 Är ju sen innan ett fan av både Ferm living och Bloomingville, så jag höll på att aldrig komma ut. Bestämde mig för att vara i Köpenhamn oftare och nästa gång ska jag köpa nya tallrikar till oss. Nu är det operation "Bara snygga grejer i hemmet" som gäller. 
 
Helgen som ska. Börjar på nya Tapasrestaurangen i Mjölby med stenis och slutar i Åre. Jag och Caroline sitter ju i olika städer och jobbar och när vi kom på att vi, istället för att ses i Vadstena eller Stockholm, kan ses i Åre bokade vi snabbt som tusan resa dit. Kommer d-ö mysdöden av att sitta inne på hotell Åregården och jobba med en varm choklad. Måste kanske ha några ulliga strumpor/tofflor för att höja mysfaktorn ytterligare. 
 
Nåja, så var det med dagens lägesupdate. Idag ska jag förresten träffa Stina och Thindra. Eller jag och Elton såklart. Thindras pappa är redan nu hemma hos oss och byter takfönster. Multitasking! 

RSS 2.0